Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-08-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Orang yang banyak berkata, akan banyak silap dan orang yang banyak silap akan banyak dosa dan orang yang banyak dosa ialah neraka lebih layak baginya
--
maksud Hadis

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: lysazae
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13715

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 38
Ahli: 0
Jumlah: 38




  Dari Galeri
assalammualaikum muslimat semua... Ini lah gambar saye...

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 2 hari yang lalu
bintanghatee: 3 hari yang lalu


Muslimah Remaja
Topik: siri gol & gincu....siapa biasa tengok?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Remaja
    »» siri gol & gincu....siapa biasa tengok?

Please Mendaftar To Post


Oleh siri gol & gincu....siapa biasa tengok?

huurun_in
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 6427
Posting: 30
Dari: alor gajah

Melaka  


posticon Posting pada: 14-07-06 00:31


assalamualaikum..just nak survey pasal siri cerita ni..ada yang tengok tak cerita ni..?just nak tahu all of you punya komen on this series..but for me, this series really has bad influences to teenagers and also muslim ladies..maybe lah producer cerita tu nak convey message on AIDS, drugs, and etc. but there are humiliations to Islam also, especially to muslim ladies. apa pula pendapat semua?


Bookmark and Share




  Member Information For huurun_inProfil   Hantar PM kepada huurun_in   Quote dan BalasQuote

myway
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 6655
Posting: 429
Dari: on the earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-07-06 10:31


nak termuntahla tengok cerita macam ni..cukuplah dengan tengok iklanye saja..
...walopon ada mesej yang nak disampaikan..
tapi tak mengikut kaedah yang betul...'humiliations' yang tak boleh diterima...
islam sendiri dah ada guideline untuk mendidik setiap muslimat tu...

wallahua'lam....
semoga semua muslimah2 sentiasa dipelihara olehNya...
semoga mereka diberi hidayah olehNYa..
[ Telah diedit oleh: myway pada 14-07-06 10:32 ]


Bookmark and Share




  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-07-06 10:37


Sekali menonton dan terus tidak menonton lagi.. Banyak unsur-unsur Barat yang diterapkan..


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-07-06 12:42


Tak bagus untuk tontonan. Merosakkan remaja dan masyarakat. Makin lama makin banyak ceita2 seumpamanya.

%Paling geram bila tonton cerita2 membabitkan mahasiswa macam Cinta fotokopi di um, yang berlakon kat upm cerita apa pula/. Kalau tak pernah jadi siswa janganlah berlakon jadi siswa. Menjatuhkan maruah2 siswa saja..


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

annajmu_allail
WARGA RASMI
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 6649
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-07-06 23:59


Assalamualaikum...
ana amat brsetuju dengan pendapat sahabat-sahabat sekalian...ana pun perasan skarg ni semakin banyak..trlalu banyak..cerita2 seumpama ini di tv..bagaikan cendawan tumbuh selepas hujan...ana rasa sedih sangat..hmm..
Ya Allah...lindungilah kami dari pekara2 yang Kau murkai...bimbinglah kami..pimpinlah kami ke jalan yang benar..jalan yang lurus..jalan yang Kau redhai...Ameen...


Bookmark and Share




  Member Information For annajmu_allailProfil   Hantar PM kepada annajmu_allail   Quote dan BalasQuote

intan_z
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 27.12.2004
Ahli No: 4752
Posting: 30
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 24-07-06 19:44


siri gol & gincu didalangi oleh SIS. kalau perhati betul2 isu dalam tu, banyak isu2 yang dipelopori oleh SIS. mereka juga cuba menanamkan imej yang buruk untuk golongan yang berkehendak pada Islam di dalam minda penonton. jika tak percaya cubalah review episod yang lepas2 serta filem tu sendiri, banyak mesej2 tersirat

hati2lah dengan jarum halus mereka :-)
[ Telah diedit oleh: intan_z pada 24-07-06 19:51 ]


Bookmark and Share




  Member Information For intan_zProfil   Hantar PM kepada intan_z   Quote dan BalasQuote

hazzi
WARGA RASMI
Menyertai: 23.06.2006
Ahli No: 6670
Posting: 2
Dari: Sebuah bilik

Perak  


posticon Posting pada: 11-08-06 12:13


it's about the life..how your life is different from others..that story about their life..how about your life?? not every people live like u.. so may be u should bring the storyboard so they can produce a better story about the life as muslim


Bookmark and Share




  Member Information For hazziProfil   Hantar PM kepada hazzi   Quote dan BalasQuote

syauqahaziqah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 23.06.2006
Ahli No: 6673
Posting: 31
Dari: bumi Allah di Dungun terangganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-08-06 09:58


penuh dengan unsur2 tang tidak sihat
pakaian nya pun langsung tak mnggambarkan islam
padahal yang berlakon orang islam sendiri
inilah yang di katakan islam pada nama bukan pada hati


Bookmark and Share




  Member Information For syauqahaziqahProfil   Hantar PM kepada syauqahaziqah   Quote dan BalasQuote

hananwirda
WARGA RASMI
Menyertai: 10.10.2006
Ahli No: 6964
Posting: 3
Dari: kelantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-10-06 22:27


salam
secara jujurnya sebelum duduk asrama ini, ana agak gemar tengok siri ni...subhanallah.betapa ana telah lalai tentang perkara ini...ana harap pendedahan tentang motif sebenar siri ini dapat dilakukan secara meluas..betapa remaja sekarang disogok dengan benda-benda yang mejatuhkn moral muslimah dan islam sendiri.


Bookmark and Share




  Member Information For hananwirdaProfil   Hantar PM kepada hananwirda   Quote dan BalasQuote

masliya
WARGA RASMI
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 6976
Posting: 15
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 18-10-06 15:27


hmmm..sekarang ni memang banyak cerita tentang remaja...tapi tiada unsur-unsur pengajaran islam..banyak unsur cinta dan persahabatan.


Bookmark and Share




  Member Information For masliyaProfil   Hantar PM kepada masliya   Quote dan BalasQuote

bviolet84
WARGA RASMI
Menyertai: 23.09.2005
Ahli No: 5729
Posting: 1
Dari: putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-10-06 22:36


tak sesuai untuk tontonan langsung!


Bookmark and Share




  Member Information For bviolet84Profil   Hantar PM kepada bviolet84   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-10-06 01:54


simple-shida.. tak pernah tengok pun..
so.. tak tau nak komen macam mana..?
hihi..

tengok iklan tu...ada laa..
tapi.. siri tu.. memang tak berkesempatan..
em..em..em.. :roll: :roll:

so.. tak tau laa apa yang best...
apa yang tak best... :-P


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
barakaLlahu..


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga89
WARGA RASMI
Menyertai: 10.01.2007
Ahli No: 7215
Posting: 19
Dari: malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 22:27


salam

cerita itu memang xbape bagus dari aspek agama

seperti sengaja mahu mmpengaruhi remaja zaman sekarang

yang semakin lama semakin jahil dek kerana tak berminat untuk menambah ilmu agama

itulah yang terjadi kepada remaja Islam zaman sekarang


Bookmark and Share




  Member Information For setanggi_syurga89Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga89   Quote dan BalasQuote

AZURA_ANAKMAMI
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 842
Posting: 186
Dari: kuala kurau,Perak

Perak  


posticon Posting pada: 05-03-07 00:26


:( pakaian tak menutup aurat..
pergaulan bebas
baik jangan tengok..kalau sesiapa belum tengok..
ngarut jeks


Bookmark and Share




  Member Information For AZURA_ANAKMAMIProfil   Hantar PM kepada AZURA_ANAKMAMI   Pergi ke AZURA_ANAKMAMI's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.072404 saat. Lajunya....