Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 06-07-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Saya tidak mengukur kejayaan seseorang berdasarkan berapa tinggi yang dia boleh panjat, tetapi berdasarkan berapa tinggi dia boleh melantun semula selepas jatuh

-- Tokoh Pemimpin

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: harith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13726

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 3
Ahli: 0
Jumlah: 3




  Dari Galeri
Inilah Fizah dalam uniform. Mereka memanggilnya Chef Fizah...

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 2 hari yang lalu


Isu Semasa
Topik: siapa tengok malin kundang?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Isu Semasa
    »» siapa tengok malin kundang?

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa tengok malin kundang?

zueizzah
WARGA RASMI
Menyertai: 01.03.2006
Ahli No: 6365
Posting: 9
Dari: utara

Kedah  


posticon Posting pada: 06-07-06 18:20


Assalamualaikum...

Ada tak sapa2 disini yang ikuti drama indonesia "malin kundang"?
ada tak pengajaran disebalik drama ni? buka pendapat pada semua...

saya story sikit cerita ni ye..ia menceritakan seorang anak kampung(malin kundang) yang merantau ke bandar...setelah beberapa lama hidup
di bandar, dia semakin berubah dan semakin asyik mengejar kemewahan..sehingga sanggup menganiaya orang lain, termasuk ibunya sendiri malah sanggup untuk cuba membunuh ibunya...

Semuanya hanya kerana wang...
[ Telah diedit oleh: zueizzah pada 07-07-06 15:06 ]


Bookmark and Share




  Member Information For zueizzahProfil   Hantar PM kepada zueizzah   Pergi ke zueizzah's Website   Quote dan BalasQuote

myway
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 6655
Posting: 429
Dari: on the earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-07-06 23:42


malin kundang ni cerita apa..sory tak pernah tengok..
tumpang lalu ek..hehe..:)


Bookmark and Share




  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

huurun_in
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 6427
Posting: 30
Dari: alor gajah

Melaka  


posticon Posting pada: 08-07-06 11:37


assalamualaikum..
tengok jugak lah cerita malin kundang ni...tapi jarang2 dapat tengok sebab petang2 saja mesti ada hal. tapi saya follow juga progress cerita ni. ok lah cerita ni.ala-ala cerita tenggang. geram pun ada dengan si Malin tu..tapi untuk para penonton, kita sepatutnya ambil pengajaran dari cerita ni..=)


Bookmark and Share




  Member Information For huurun_inProfil   Hantar PM kepada huurun_in   Quote dan BalasQuote

AZURA_ANAKMAMI
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 842
Posting: 186
Dari: kuala kurau,Perak

Perak  


posticon Posting pada: 09-07-06 11:15


sedihnye bila tengok anak yang jahat pada ibu ...kasihan tengok ibu dia kan...


Bookmark and Share




  Member Information For AZURA_ANAKMAMIProfil   Hantar PM kepada AZURA_ANAKMAMI   Pergi ke AZURA_ANAKMAMI's Website   Quote dan BalasQuote

fieyda
WARGA RASMI
Menyertai: 14.06.2006
Ahli No: 6644
Posting: 6

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-07-06 13:27


sekali-kali benci juga tengok...harap muka saja hemsem...mana ada anak sanggup buat mak macam tu.dah berapa orang dah kahwin..isyyy...


Bookmark and Share




  Member Information For fieydaProfil   Hantar PM kepada fieyda   Quote dan BalasQuote

tudungcute
WARGA RASMI
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 6723
Posting: 5
Dari: iium

PulauPinang  


posticon Posting pada: 13-07-06 16:21


cerita tu kalau nak ikutkan tak logik sangat la..ada watak2 yang terlalu bodoh..contohnya ibu malin kundang tu sendiri..takkan tak ada instinct yang malin tu ada sumthing wrong sumwhere?takkan tak selidik kenapa malin lepas kaya raya tak ajak mak dan keluarga duduk sama? tak rasa pelik ka kalau anak sendiri upah orang gaji dan polis untuk awas rumah dia dan diarah untuk usir ibu malim jika dia datang untuk bertemu malin?
selain tu banyak lagi yang boleh dipertikaikan...contohnya..doktor peribadi jenny..takkan terima saja surat pengesahan yang menyatakan jenny tu gila tanpa periksa dulu rekod hospital yang berkenaan??

kesimpulannya director cerita tu saja saja nak panjangkan episod..tapi yang bestnya kita yang menonton ni yang semakin geram dan ia berjaya membuatkan penonton sentiasa tertanya2 bila nak tengok pembalasn malin..kan?hmm....till then :)


Bookmark and Share




  Member Information For tudungcuteProfil   Hantar PM kepada tudungcute   Quote dan BalasQuote

zueizzah
WARGA RASMI
Menyertai: 01.03.2006
Ahli No: 6365
Posting: 9
Dari: utara

Kedah  


posticon Posting pada: 13-07-06 20:50


memang betul apa yang dikatakan oleh "tudungcute " tu... tapi tak mustahil pekara tu berlaku kepada segelintir anak- anak pada ibunya.......hati ibu.. sejahat manapun anaknya...kasih ibu ni tetap bersemi...lain pulak dengan si anak...walaupun tahu betapa peritnya penderitaan si ibu tu membesarkan dia, namun belum tentu anak tu dapat membalas jasa ibu..
itulah yang dapat ambil pengajaran..walaupun director cuba memanjangkan episod... sebenarnya cerita bila dah telalu panjang kita akan jadi bosan..betul tak?


Bookmark and Share




  Member Information For zueizzahProfil   Hantar PM kepada zueizzah   Pergi ke zueizzah's Website   Quote dan BalasQuote

ygriang
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 10.06.2006
Ahli No: 6639
Posting: 21
Dari: tengah rumah

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-07-06 15:59


tengok cerita ni dah tengah2 tapi masa ttu malin belum seteruk sekarang lagi...mula tengok rasa best jugak cerita ni tapi lama-lama dah naik benci...
cerita ni dah ditayangkan sejak bulan 4 lagi..ni dah masuk bulan 7 masih belum tamat..dah berapa lama masa yang dicuri dari kita?hehe..tu yang stop tengok tuuu


Bookmark and Share




  Member Information For ygriangProfil   Hantar PM kepada ygriang   Pergi ke ygriang's Website   Quote dan BalasQuote

syahadah_muslimah
WARGA RASMI
Menyertai: 17.05.2005
Ahli No: 5318
Posting: 16
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-07-06 15:57


ana setuju dengan zueizzah cerita ni dah bosan...sebab dah meleret leret...entah bila la nak habis :P kalau ada ibu yang mengandung dari awal episod mesti sekarang ni dah nak bersalin.hehe


Bookmark and Share




  Member Information For syahadah_muslimahProfil   Hantar PM kepada syahadah_muslimah   Quote dan BalasQuote

hasanatul
WARGA RASMI
Menyertai: 17.12.2005
Ahli No: 6105
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-07-06 10:32


Tayah tengok lagi baik, baik baca Quran tentu dah khatam dah 2,3 kali hehe :di


Bookmark and Share




  Member Information For hasanatulProfil   Hantar PM kepada hasanatul   Quote dan BalasQuote

mentari
WARGA RASMI
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 6658
Posting: 12
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-07-06 21:23


akhirnya pembalasan malin telah ditunjukkan oleh Allah...cerita dah habis.
mcamane,ada tengok tak? hm,sedih sangat...pengajaran tu.


Bookmark and Share




  Member Information For mentariProfil   Hantar PM kepada mentari   Quote dan BalasQuote

LaTomatina
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.04.2004
Ahli No: 3666
Posting: 102
Dari: royal town of perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-07-06 22:23


saya tengok, tapi 15 episod yang akhir.Best juga cita ini. tapi ending dia kata ada smbungan malin kundang 2 pula. pttnye jadikan saja malin tu batu, biar anak dia intan tu tengok bapak dia jadi batu sebab derhaka..huhuh


Bookmark and Share




  Member Information For LaTomatinaProfil   Hantar PM kepada LaTomatina   Pergi ke LaTomatina's Website   Quote dan BalasQuote

guelderose
WARGA RASMI
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 6752
Posting: 9
Dari: Ayer Keroh

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-07-06 09:09


mak saya peminat setia cerita neh...hehehe...setiap kali balik sekolah...mesti minta kami kat rumah cerita...hehehe


Bookmark and Share




  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

sayang_hasanah
WARGA RASMI
Menyertai: 05.08.2004
Ahli No: 4107
Posting: 9

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-07-06 13:46


Saya sokong sgtla tudungcute cakap..tak logik pun ada...bodoh pun ada...tapi ada betulnya jugak cakap zueizzah tu..mungkin hati ibu...macam tula..tapi ibu saya pun sakit hati tengok ibu malin tu...macam tak boleh time hakikat saja anak dia mcam tu...apa pun...nanti ada makin kundang dua pula...dengar2 anak dia pula si intan tu yang jadi macam bapak dia....apa la nak jadik...


Bookmark and Share




  Member Information For sayang_hasanahProfil   Hantar PM kepada sayang_hasanah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.069885 saat. Lajunya....