Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-03-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Adakalanya kita perlu menangis, supaya kita tahu bahawa hidup ini bukan sekadar untuk ketawa dan adakalanya kita perlu ketawa supaya kita dapat menilai betapa mahalnya harga setitis air mata.
-- suatumasa

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Laurenjoy
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13724

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 23
Ahli: 0
Jumlah: 23




  Dari Galeri
assalamualaikum, bsama org kuat JK UUM insyaAllah bakal dilaksanakan bulan ogos..ukhwah fillah abadan abada.

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 4 hari yang lalu
Laurenjoy: 23 hari yang lalu
jackurban: 24 hari yang lalu
porkalwais: 24 hari yang lalu
sarahhanee: 25 hari yang lalu


Muslimah Remaja
Topik: Korbankan penampilan kerana keluarga tunang?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Remaja
    »» Korbankan penampilan kerana keluarga tunang?

Please Mendaftar To Post


Oleh Korbankan penampilan kerana keluarga tunang?

zueizzah
WARGA RASMI
Menyertai: 01.03.2006
Ahli No: 6365
Posting: 9
Dari: utara

Kedah  


posticon Posting pada: 05-07-06 17:32


8-) Assalamualaikum semua...

Ana buka topik ni sebab sejak akhir-akhir ni ana banyak dapat khabar dari sahabat-sahabat ana sendiri dimana mereka tak boleh bertudung labuh kerana ibubapa tunang tak suka.. dan nak jaga hati mereka takut salah faham...
Sampai sanggup ubah penampilan..kalau tudung bidang 60 tak apa lagi...tapi apa yang ana sedihkan bila ana lihat sangup tukar kepada tudung bawal...Kenapa jadi macam ni?
:-? :-( :-(




Ya Allah s.w.t tabahkan hati hambaMU ini untuk teruskan pejuanganMU....


Bookmark and Share




  Member Information For zueizzahProfil   Hantar PM kepada zueizzah   Pergi ke zueizzah's Website   Quote dan BalasQuote

AZURA_ANAKMAMI
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 842
Posting: 186
Dari: kuala kurau,Perak

Perak  


posticon Posting pada: 05-07-06 21:44


isk isk... sian nya kat mereka...
hairan juga kenapa tak suka??
kan bagus bertudung labuh itu...kan zue kan??


Bookmark and Share




  Member Information For AZURA_ANAKMAMIProfil   Hantar PM kepada AZURA_ANAKMAMI   Pergi ke AZURA_ANAKMAMI's Website   Quote dan BalasQuote

myway
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 6655
Posting: 429
Dari: on the earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-07-06 11:40


setau saya tudung bawal tu jenis kain jarangkn...not nice...
kenapa mereka macam tu ye..kasihan ye..
semoga diri ni dapat terus istiqomah..kalau kita kejar akhirat, dunia akan mengejar kita...


Bookmark and Share




  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

alkausar
WARGA RASMI
Menyertai: 25.09.2003
Ahli No: 2517
Posting: 6

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-07-06 17:13


sekarang kan dah ada kain bawal bidang 60"
pakai dengan tudung lining di dalam..


Bookmark and Share




  Member Information For alkausarProfil   Hantar PM kepada alkausar   Quote dan BalasQuote

cahayaimani
WARGA RASMI
Menyertai: 04.07.2006
Ahli No: 6710
Posting: 14
Dari: aloR stAr

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-07-06 20:27


tak payahla tukar....
setiap orang mesti ada pendirian masing2...
tapi tak kan sebab mertua saja tak suka terus nak tukar....
bukan senang hati nak serasi dengan tudung labuh ini...
tapi bagi saya tak salah kalau pakai tudung bidang 60..
masih labuh lagi...


Bookmark and Share




  Member Information For cahayaimaniProfil   Hantar PM kepada cahayaimani   Quote dan BalasQuote

zueizzah
WARGA RASMI
Menyertai: 01.03.2006
Ahli No: 6365
Posting: 9
Dari: utara

Kedah  


posticon Posting pada: 06-07-06 20:32


memang bagus bertudung labuh..tapi tak semua faham ...
itu yang jadi masalah sekarang..tambah pulak terjadi kepada sahabat sendiri yang pada awalnya banyak mengajar kita erti aurat..
sedih..sedih...


Bookmark and Share




  Member Information For zueizzahProfil   Hantar PM kepada zueizzah   Pergi ke zueizzah's Website   Quote dan BalasQuote

sumaiyah_aziz
WARGA RASMI
Menyertai: 04.07.2006
Ahli No: 6709
Posting: 2
Dari: shah alam

Johor  


posticon Posting pada: 06-07-06 21:57


sedih juga dengar kes2 begini....kerana nak jaga perasaan orang.....pendirian kita terpaksa dikorbankan......semoga mereka yang terkena ujian ni....kuatkan semangat.....tabah menghadapi dugaan...


Bookmark and Share




  Member Information For sumaiyah_azizProfil   Hantar PM kepada sumaiyah_aziz   Quote dan BalasQuote

cahayaimani
WARGA RASMI
Menyertai: 04.07.2006
Ahli No: 6710
Posting: 14
Dari: aloR stAr

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-07-06 08:58


ada jugak kes macam ini...
kat tempat saya selalunya orang suka bermenantukan orang tudung labuh...
walhal anak mereka sendiri pun 'rock'


Bookmark and Share




  Member Information For cahayaimaniProfil   Hantar PM kepada cahayaimani   Quote dan BalasQuote

myway
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 6655
Posting: 429
Dari: on the earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-07-06 15:12


Pada 06-07-06 17:13 , alkausar posting:

!!! QUOTE !!!

sekarang kan dah ada kain bawal bidang 60"
pakai dengan tudung lining di dalam..
ooo...ada yang begitu ke..apa-apa pun yang penting tutup aurat kan...

semoga mereka2 yang berubah ni diberi hidayah olehNya..


Bookmark and Share




  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

huurun_in
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 6427
Posting: 30
Dari: alor gajah

Melaka  


posticon Posting pada: 08-07-06 11:55


assalamualaikum...sedihnya dengar cerita2 macam ni..ada juga eh parents yang tak suka menantunya pakai tudung labuh..takut nampak kolot eh..?huhu..sedih2..na'uzubillah jadik kat kita semua. which means saya kena bersedia juga lah kalau2 jadik perkara macam tu..


Bookmark and Share




  Member Information For huurun_inProfil   Hantar PM kepada huurun_in   Quote dan BalasQuote

ummimq
::KAUNSELOR::
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 855
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-07-06 15:46


Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Astaghfirullahal Azeem! Sabar ya. Pertunangan sekedar memberitahu bahawa diri sudah ada calon menjadi bakal isteri atau suami kepada seseorang. Tak perlu heboh sangat kerana kalau tak jadi kan malu. Jadi bila orang tanya katakan saja sudah bertunang. Beritahu saudara mara terdekat saja kerana nanti kalau ada yang minat akan tanya saudara marakan.

Jadi bila timbul masalah sebegini ada keluarga tunang tak gemar tudung labuh maka elak dari selalu jumpa sebelum bernikah. Dan bila keluarga tunang datang kita kan dalam rumah jadi pakailah tudung yang agak tak labuh sangat dan menarik. Contohnya pakai jubah warna cerah tapi longgar dan tudung bolehlah yang tiga segi dan menarik. Jadi keluarga tunang tidaklah terasa sangat.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - yang penting tutup aurat.


Bookmark and Share




  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

huurun_in
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 6427
Posting: 30
Dari: alor gajah

Melaka  


posticon Posting pada: 14-07-06 00:35


assalamualaikum..ummimq punya nasihat best lah..terima kasih..=)


Bookmark and Share




  Member Information For huurun_inProfil   Hantar PM kepada huurun_in   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.260696 saat. Lajunya....