Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-11-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
keadilan yang ada pada seseorang laksana sebentuk mutiara . Meskipun yang empunya telah mati , mutiara itu tetap tinggal dengan cahayanya ..

-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: zahirahruslan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13718

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 25
Ahli: 0
Jumlah: 25




  Dari Galeri
Assalamualaikum..salam ukhwah fillah..dari saya..

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 2 hari yang lalu


Ukhwah
Topik: YoK kiTA kenaL MusLImah yang ada Lesung Pipit


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» YoK kiTA kenaL MusLImah yang ada Lesung Pipit

Please Mendaftar To Post


Oleh YoK kiTA kenaL MusLImah yang ada Lesung Pipit

noraisa
WARGA RASMI
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 6572
Posting: 11
Dari: singapura

singapore  


posticon Posting pada: 03-07-06 19:49


hehe bilo ana terbaca topik "JoM kiTA kenaL MusLImah yang BerSpEK matA !" terfikirlak nak tau berapa ramai ada lesung pipit bila senyeeum. :-di

teringat dulu time kecik2 pakcik makcik selalu sakat suruh senyum sebab nak tengok lesung pipit .. mmmm ;-) sekarang kalau anak saudara ana senyum ketawa juga ada keturunan lesung pipit di pipi yang cute.


Bookmark and Share




  Member Information For noraisaProfil   Hantar PM kepada noraisa   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-07-06 07:53


tak ada lesung pipit, lesung batu ada laa.. :)


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

juelia
WARGA RASMI
Menyertai: 04.10.2006
Ahli No: 6950
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-10-06 12:22


saya pun ada lesung pipit..tapi sebelah saja...macam mana ye nak buat lesung pipit sebelah lagi????
apa ye ciri2 istimewa orang suka lesung pipit...


Bookmark and Share




  Member Information For jueliaProfil   Hantar PM kepada juelia   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-10-06 13:02


Saya tak ada lesung pipit. Memang comel bila orang yang ada lesung pipit senyum. Kalau lelaki ada lesung pipit cemana ye, comel juga ke? :-o

Kenapa namanya lesung pipit bukan lesung pipi ye..


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-10-06 20:47


!!! QUOTE !!!

tak ada lesung pipit, lesung batu ada laa..


ehehe.. ambuiii..kak sue buat iklan.. :lol: :lol:
sama laa shida ada juga lesung batu..
lesung pipit tak ada..rasanya..hihiih

!!! QUOTE !!!

Kenapa namanya lesung pipit bukan lesung pipi ye


em.. aa'h kan.. kenapa ek?
lesung pipi.. tak sedap bunyinye..

mumkinn juga.. insan yang cipta nama tu..
melihat burung pipit yang tersenyum simpul padanya...
lalu si pemberi nama mengambil nama tersebut..
ehehehe..

:lol: :lol: :-di
maka.. arakiannya.. terciptalaa nama
lesung pipit.. setelah dipendekkan.. lesung burung pipit..


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
barakaLlahu..


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

myway
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 6655
Posting: 429
Dari: on the earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-06 22:54


ana ada juga..sebelah saja..sebelah kiri..


Bookmark and Share




  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

acik
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.05.2003
Ahli No: 1532
Posting: 91
Dari: BUMI TUHAN YANG AGUNG

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-10-06 23:41


ana pun ada juga sebelah kanan
tapi taklah dalam sangat


Bookmark and Share




  Member Information For acikProfil   Hantar PM kepada acik   Quote dan BalasQuote

rAuDhAhIsLaMi
WARGA RASMI
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 3913
Posting: 3
Dari: kelana jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-10-06 15:07


alhamdulillah saya pun ada,,sebelah kanan..
tapi kakak saya ada 2 2 belah..tak aci..hehe


Bookmark and Share




  Member Information For rAuDhAhIsLaMiProfil   Hantar PM kepada rAuDhAhIsLaMi   Quote dan BalasQuote

honeypink
WARGA RASMI
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 5457
Posting: 5
Dari: somewhere in usa

usa  


posticon Posting pada: 13-10-06 03:59


hehee....alhamdulillah..
saya pun ada sebelah saja..
belah kiri..


Bookmark and Share




  Member Information For honeypinkProfil   Hantar PM kepada honeypink   Quote dan BalasQuote

TalifulQulb
WARGA RASMI
Menyertai: 22.01.2007
Ahli No: 7246
Posting: 17
Dari: ~::Gombak::~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-01-07 11:39


ada juga^_^..ada banyak..tapi semua tak dalam sangat..ada kat pipi,bawah mulut..kadang-kadang kalau ketawa kat bawah mata pun ada..hehe..

orang kata lesung pipit tu slh satu kecacatan..ye ke?..takut eden cangni..hehe..
orang kata Kalau dah tua nanti makin dalam..hheee

orang kata la bukan saya kata..ehehhe


Bookmark and Share




  Member Information For TalifulQulbProfil   Hantar PM kepada TalifulQulb   Quote dan BalasQuote

sadiqah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 5121
Posting: 205
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-01-07 16:15


Pada 04-07-06 07:53 , istisafa posting:

!!! QUOTE !!!

tak ada lesung pipit, lesung batu ada laa.. :)


:lol: :lol: :lol: :lol: :-di :-)


-----------------
Hidup mesti terus...



Bookmark and Share




  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-03-09 08:50


Pada 31-01-07 11:39 , TalifulQulb posting:

!!! QUOTE !!!


orang kata lesung pipit tu salah satu kecacatan..ye ke?..takut eden cangni..hehe..


lesung pipit ni disebabkan kekurangan tisu di bahagian pipi.. itulah yang dimaksudkan kecacatan tu.. tapi cacat yang cantik lah.. :sopan: hehe ni yang diberitahu pada saya.. sama ada benar or tidak,saya tak pasti..

saya ada juga.. dua-dua belah..
tapi dek ketembaman pipi sekarang ni... makin lama.. makin kurang nampak lesung pipitnya..bak kata kak istisafa,lesung batu ada lah.. :sopan:

jeles dengan adik.. dia bercakap pun dah nampak jelas lesung pipitnya..even dia bersedih pun,masih nampak lagi lesung pipitnya.. adui lah.. seronok betul..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

Suzanna_mal
WARGA RASMI
Menyertai: 28.03.2009
Ahli No: 10256
Posting: 18

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-03-09 11:02


Alhamdulillah ana baru saja mendaftar disini....seronok tengok topik-topik yang dibincangkan

Comelnya ada lesung pipit....kita tak ada


Bookmark and Share




  Member Information For Suzanna_malProfil   Hantar PM kepada Suzanna_mal   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-03-09 11:36


ye comel2.. hihi
ada tak eh?? tak taulaaa.. hihi


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

qalbunnur
WARGA RASMI
Menyertai: 03.03.2009
Ahli No: 9932
Posting: 19
Dari: SARAWAK

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-03-09 01:30


salam alaiykh...

ana ada lesung pipit kat kedua-duanya pipi.yang kat kanan dalam lagi banding kat sebelah kiri kecik j.. kawan-kawan yang ambil sains selalu cakap kita ini cacat sebab orang kurang sel kat muka..(-_-)


-----------------
"STRIVE 4 MARDHATILLAH.."..(^_^)




Bookmark and Share




  Member Information For qalbunnurProfil   Hantar PM kepada qalbunnur   Quote dan BalasQuote

e-zah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 14.10.2008
Ahli No: 9176
Posting: 137
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-03-09 09:00


salam...

e-zah ada lesung pipit juga 2 2 blah tapi sebelah kiri paling dalam yang sebelah kanan susah nak timbul ada masa saja time ktwa baru nampak kalau yang sebelah kiri ni setiap masa boleh nampak...tapi adik e-zah punya lesung pipit lagi cntik


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For e-zahProfil   Hantar PM kepada e-zah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.066622 saat. Lajunya....