Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 31-05-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Kekikiran adalah malu, sifat pengecut adalah cacat, kemiskinan menggagalkan lelaki cergas membela dirinya, orang melarat adalah orang asing di kotanya sendiri
--
Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: harith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13726

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 22
Ahli: 0
Jumlah: 22




  Dari Galeri
majlis al-firaq di kolej bukit kachi.. .UUm..

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 1 hari, 19 jam, 58 minit yang lalu


Luahan Hatiku
Topik: berdoa supaya dicepatkan jodoh dan..


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» berdoa supaya dicepatkan jodoh dan..

Please Mendaftar To Post


Oleh berdoa supaya dicepatkan jodoh dan..

aihara
WARGA RASMI
Menyertai: 24.05.2006
Ahli No: 6587
Posting: 7
Dari: Jelebu - dan.Sembilan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-05-06 18:28


assalamualaikum semua, saya ada satu due kemusykilan kat sini...mm..boleh ke kita berdoa supaya dipercepatkan bertemu jodoh??

and...

apa pendapat muslimah2 semua kalau kita ada suka kat muslimin ini tetapi muslimin itu dah pun berpunya (tapi tak kawin lagi), tapi kita still lagi berdoa kalau dia untuk kita permudahkan jodoh kami...boleh tak even dia dah berpunya kita still nak berdoa mcmtuh... :-? :-?


Bookmark and Share




  Member Information For aiharaProfil   Hantar PM kepada aihara   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-05-06 12:31


Tak salah untuk kita berdoa agar dicepatkan jodoh, ajal, jodoh dan pertemuan, kan ditangan Allah jua..

aihara, ana pun pernah merasakan sedemikian, ana pernah berdoa, sekiranya dia jodoh ana maka tunjukkanlah dan kalau dia bukan jodoh buat kita maka berilah petunjuk buat kita..


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-06-06 10:15


copy dan paste dari laman web darul numan

Soalan:
Apakah hukumnya seorang gadis berdoa agar dirinya segera dipertemukan jodoh dan mengharap dikurniakan seorang suami yang soleh?

Jawapan :
Hukumnya harus, memohon agar Allah SWT memberikan jodoh orang yang baik (soleh). Di samping berdoa, mintalah bantuan ibu bapa agar dapat mencari pasangan yang soleh. Tindakan ini adalah lebih baik dari mencari sendiri demi mengelakkan daripada berlakunya fitnah dan maksiat.


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.062179 saat. Lajunya....