Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-04-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Apa saja yang anda fikirkan mengenai diri anda adalah betul. Jika anda fikirkan anda boleh atau tak boleh, kedua-duanya memang betul

-- Henry Ford

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Laurenjoy
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13724

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 12
Ahli: 0
Jumlah: 12




  Dari Galeri
hi a'kum
ni lah saya hanya seorang hamba yang dhaif...selamat berkenalan semua

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 2 hari yang lalu
Laurenjoy: 27 hari yang lalu
jackurban: 28 hari yang lalu
porkalwais: 28 hari yang lalu
sarahhanee: 30 hari yang lalu


Muslimah Remaja
Topik: Apa nasyid yang PaLiNg MenCeRiAkaN aNtuNNa dan PaLiNg aNtuNNa suKa...


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Remaja
    »» Apa nasyid yang PaLiNg MenCeRiAkaN aNtuNNa dan PaLiNg aNtuNNa suKa...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Apa nasyid yang PaLiNg MenCeRiAkaN aNtuNNa dan PaLiNg aNtuNNa suKa...

fayyzah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 6029
Posting: 155
Dari: Johor-HomeSweet Home-Depan PC

japan  


posticon Posting pada: 22-04-06 23:24


Assalamualaikum bagi_bunga
Hmm, ana nak tau nasyid yang antunna suka dengar dan boleh jadi ceria dan happy saja? Hmm, kalau ana, ana suka bila ana ana dengar nasyid 'Melodi Bersama' oleh Amar yang berbunyi "Duhai kekanda usah membisu,Mengapakau bersedih.Duhai kekanda ku rasa sayu,Mengapa kau begitu.Dinihari petang menanti, Ku kesepian..." dengan nasyid 'Inspirasi' oleh Nowseeheart " Kau inspirasiku..."

bagi_bunga Kalau dah masuk topik forum yang ni, jangan lupa beritahu ana apa nasyid yang antunna suka tu, ye? Muaah! bagi_bunga


-----------------
“Binalah Islam dalam dirimu... Maka akan terbinalah Islam di sekelilingmu...“ {Kande Raihana}
[ Telah diedit oleh: fayyzah pada 22-04-06 23:44 ]


Bookmark and Share




  Member Information For fayyzahProfil   Hantar PM kepada fayyzah   Pergi ke fayyzah's Website   Quote dan BalasQuote

widad_awny
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 02.03.2006
Ahli No: 6367
Posting: 38
Dari: bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-06-06 16:00


assalamualaikum...

emm...widad paling suka lagu nasyid wanita dari dehearty..........

kau di gelar sebagai penyeri dunia
lahirmu melengkap hubungan manusia
bukan saja dirindui yang biasa
malah adam turut sunyi tanpa hawa

akalmu senipis bilahan rambut
tebalkanlah ia dengan limpahan ilmu
jua hatimu bak kaca yang rapuh
kuatkanlah ia dengan iman yang teguh

tercipta engkau dari rusuk lelaki
bukan dari kaki untuk di alasi
bukan dari kepala untuk dijunjung
tapi dekat di bahu untuk dilindung
dekat jua dihati untuk dikasihi
engkaulah wanita hiasan duniawi

mana mungkin lahirnya bayangan yang lurus elok
jika datangnya dari kayu yang bengkok
begitulah peribadi yang dibentuk
engkaulah wanita istimewa

didiklah wanita dengan keimanan bukannya harta
ataupun pujian kelak tidak derita
berharap pada yang binasa
engkaulah wanita istimewa

sedarilah insan yang istimewa
bahawa kelembutan bukan kelemahan
bukan juga penghinaan dari tuhan
bahkan sebagai hiasan kecantikan...

wallahualam


Bookmark and Share




  Member Information For widad_awnyProfil   Hantar PM kepada widad_awny   Quote dan BalasQuote

farihinfauzi
WARGA RASMI
Menyertai: 01.06.2005
Ahli No: 5354
Posting: 17
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-06-06 11:11


salam..:-)
saya pun suka dengan lagu dan kata-kata lirik di atas..lagu dari dehearty. menunjukkan bahawa wanita tu martabatnya tinggi..


Bookmark and Share




  Member Information For farihinfauziProfil   Hantar PM kepada farihinfauzi   Quote dan BalasQuote

myway
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 6655
Posting: 429
Dari: on the earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 11:34


ana paling suka lagu Alhamdulillah nyanyian Opick... rasa bersemangat dan ceria bila dengar lagu ini... :-di ..cerianyaaa.. :-di

mari menceriakan diri kita..


Bookmark and Share




  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 19:39


SEGENGGAM TABAH

Bertali arus dugaan tiba
Menakung sebak airmata
Namun tak pernah pun setitis
Gugur berderai di pipi
Tidak ditempah hidup sengsara
Suratan nasib yang melanda
Menongkah badai bergelora
Diredah bersendirian
Bagaikan camar pulang senja
Patah sayapnya tetap terbang jua
Sekadar secicip rezeki
Buat yang sedang rindu menanti
Segenggam tabah dipertahankan
Buat bekalan di perjalanan
Kau bebat luka yang berdarah
Kau balut hati yang calar

Telah tertulis suratan nasibmu
Derita buatmu ada hikmahnya
Terlukis senyum di bibir lesu
Tak siapa tahu hatimu
Biarpun keruh air di hulu
Mungkinkah jernih di muara
Biarpun jenuh hidup dipalu
Pasti bertemu tenangnya



suka bait lagu ni..
lagu lain pun banyak lagi..
macam destinasi cinta..
layar keinsafan.. rahmat ujian..
etc...

:-di :-di


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
barakaLlahu..


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 19:39


TANPAMU

Resah dan gelisah ku rasa
Hidup penuh pancaroba
Roda masa pantas berputar
Menduga iman di dada
Daku yang lena dan terleka
Tenggelam di lautan dunia
Kabur pandangan mataku
Pada nikmat yang menggunung
Mendustakan kurniaanMu
Tiba murkamu menghukum
Keangkuhanku kian hancur
Lantas ku jatuh dan tersungkur
TanpaMu kasih (Oh Kekasih)
Ku tak berdaya (Ku terpedaya)
Hilang punca dan arah (Pada helah dusta dunia)
Hanyut alpa di arus bergelora
Kasih (Oh Kekasih)
Daku derita (Tangisku hiba)
Lemah dalam sengsara (Dan mengalir oh air mata)
Jiwa dan tubuh kepedihan
Terseksa, terhukum
Menanggung kifarah dariMu
Telah ku lalui semalam
Jalanan kelam dan suram
Lampaui batasan insan
KeagunganMu kulupakan
Rahmat dariMu kudambakan
KeampunanMu kupohonkan
Tuhan, ku tak berdaya
Tempuh segala
Tanpa kasihMu
Hatiku ini merindu
Sinar cintaMu Yang Agung
Pasrah merayu redhaMu
Ampuni dosa-dosaku
Rahmat dariMu ku dambakan
KeampunanMu ku pohonkan


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
barakaLlahu..
[ Telah diedit oleh: simpLe_sHida pada 19-06-06 19:43 ]


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

naj_jieha
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 23.12.2005
Ahli No: 6124
Posting: 88
Dari: di hadapan komputer

japan  


posticon Posting pada: 23-08-06 16:19


ana suka lagu segenggam tabah, saujana, tanpamu, pemergianmu
alah, banyak lagi arh...


Bookmark and Share




  Member Information For naj_jiehaProfil   Hantar PM kepada naj_jieha   Quote dan BalasQuote

yuhada
WARGA RASMI
Menyertai: 27.01.2006
Ahli No: 6248
Posting: 19
Dari: selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-08-06 16:59


TAUBAT

Tuhan terimalah taubatku yang tidak sempurna
Ia serba kekurangan dan banyak cacat celanya
Tapi apakan daya
Ini yang kumampu
mempersembahkannya kepada-Mu

Telah kucuba sepenuh hati
Tapi masih tidak mampu sempurna
saya harap dengan rahmat-Mu
Terimalah jua taubatku
saya tetap tidak jemu
Kuteruskan walau tidak meningkat
saya tetap istiqomah

Kasihanilah saya wahai Tuhan
Hamba yang lemah ini
Pengampunan-Mu yang kuharapkan
Siapa lagi yang akan membelaku
Kalau Engkau tidak membelanya

saya kan hamba-Mu jua
saya ciptaan-Mu juga
Kalau Engkau selamatkan
Engkau tidak akan rugi
Kebesaran-Mu akan tetap sempurna
Ampunilah wahai Tuhan
Segala dosaku

Kasihanilah saya wahai Tuhan
Hamba yang lemah ini
Pengampunan-Mu yang kuharapkan
Siapa lagi yang akan membelaku
Kalau Engkau tidak membelanya

saya kan hamba-Mu jua
saya ciptaan-Mu juga
Kalau Engkau selamatkan
Engkau tidak akan rugi
Kebesaran-Mu akan tetap sempurna
Ampunilah wahai Tuhan
Segala dosaku


selain dari itu "Hidup BerTuhan","Bagaimana saya tidak menyembahMU","Allah Cinta Para Mujahid"


Bookmark and Share




  Member Information For yuhadaProfil   Hantar PM kepada yuhada   Quote dan BalasQuote

huruniin
WARGA RASMI
Menyertai: 01.02.2006
Ahli No: 6253
Posting: 11
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-08-06 11:24


Assalamualaikum..

erm..rasa2 lagu yang menceriakan...erm..lagu 'CERIA' dari kumpulan alarm me agaknya..tapi..lagu2 kat atas tu pun..saya memang minat sungguh..tapi, sayu saja bila dengar lagu tu..:-)


Bookmark and Share




  Member Information For huruniinProfil   Hantar PM kepada huruniin   Quote dan BalasQuote

myway
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 6655
Posting: 429
Dari: on the earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-08-06 11:39


lirik yang yuhada tulih tu...lagu siapa eh..
maklumla kat rumah ana seorang saja yang suka nasyid..
antara kengkwn pun ana seorang juga suka nasyid..
so..tak dapat nak share dengan orang lain....cuma survey2 kat forum saja..
[ Telah diedit oleh: myway pada 29-08-06 11:40 ]


Bookmark and Share




  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

asma_husna
WARGA RASMI
Menyertai: 30.08.2006
Ahli No: 6845
Posting: 15
Dari: rumah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-08-06 10:12


ana suka nasyid kau hadir dan erti pesahabatan ini dari kumpulan Dehearty


Bookmark and Share




  Member Information For asma_husnaProfil   Hantar PM kepada asma_husna   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-09-06 00:22





-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
barakaLlahu..


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 5121
Posting: 205
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-09-06 08:53


assalamualaikum. kalau bab lagu nasyid ni, saya paling minat lagu selamat berjuang, dendangan kumpulan brothers..


Bookmark and Share




  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 6407
Posting: 41
Dari: bumi ALLAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-09-06 18:41


semua lagu suka..hehe..tapi paling suka segenggam tabah-inteam, sebuah pertemuan-UNIC, rahmat ujian-mestica,, cebisan kenangan-amar..sekian..


Bookmark and Share




  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

Murshidah
WARGA RASMI
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 6853
Posting: 4
Dari: UKM

kuwait   avatar


posticon Posting pada: 14-10-06 12:18


assalamualaikum..

ana suka dengar lagu ni..
boleh ditujukan untuk orang yang rapat dalam hidup kita..terutamanya kawan baik

BINGKISAN RINDU

Antara kita tiada rahsia
Susah dan senang tetap bersama
Terpatri namamu
Kau takkan kulupa

Sudah bertahun lama
Kita tidak lagi bersua
Hanya tinggal kenangan
Yang tak mungkin kita lupa

Kirimkan khabar selalu
Seiringan hembusan bayu
Sekadar pengubat rasa rindu dikalbu

Pantas masa berlalu
Meninggalkan kita semua
Tanpa disedari bertambahlah usia kita

Potret lama masih kusimpan
Kubingkaikan kenangan
Hingga terkadangku
Tersenyum sendirian

Oh perjalanan kita masih jauh
Jalanan berliku akan kita tempuh
Imbaslah kenangan semalam jadi azimat
Penguat semangat menempuh masa hadapan
Harapanku kau kan bahagia selalu

Padaku engkau penghibur duka
Pengubat hati resah kecewa
Dikala malamku kau bawa cahaya

Antara kita tiada rahsia
Susah dan senang tetap bersama
Terpatri namamu
Kau takkan kulupa

Perjalanan kita masih jauh
Jalanan berliku akan kita tempuh
Imbaslah kenangan semalam jadi azimat
Penguat semangat menempuh masa hadapan
Harapan ku kau kan bahagia selalu

Sematkanlah bingkisan rindu dikalbu


Bookmark and Share




  Member Information For MurshidahProfil   Hantar PM kepada Murshidah   Quote dan BalasQuote

Murshidah
WARGA RASMI
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 6853
Posting: 4
Dari: UKM

kuwait   avatar


posticon Posting pada: 14-10-06 12:19


BINGKISAN RINDU

Antara kita tiada rahsia
Susah dan senang tetap bersama
Terpatri namamu
Kau takkan kulupa

Sudah bertahun lama
Kita tidak lagi bersua
Hanya tinggal kenangan
Yang tak mungkin kita lupa

Kirimkan khabar selalu
Seiringan hembusan bayu
Sekadar pengubat rasa rindu dikalbu

Pantas masa berlalu
Meninggalkan kita semua
Tanpa disedari bertambahlah usia kita

Potret lama masih kusimpan
Kubingkaikan kenangan
Hingga terkadangku
Tersenyum sendirian

Oh perjalanan kita masih jauh
Jalanan berliku akan kita tempuh
Imbaslah kenangan semalam jadi azimat
Penguat semangat menempuh masa hadapan
Harapanku kau kan bahagia selalu

Padaku engkau penghibur duka
Pengubat hati resah kecewa
Dikala malamku kau bawa cahaya

Antara kita tiada rahsia
Susah dan senang tetap bersama
Terpatri namamu
Kau takkan kulupa

Perjalanan kita masih jauh
Jalanan berliku akan kita tempuh
Imbaslah kenangan semalam jadi azimat
Penguat semangat menempuh masa hadapan
Harapan ku kau kan bahagia selalu

Sematkanlah bingkisan rindu dikalbu


Bookmark and Share




  Member Information For MurshidahProfil   Hantar PM kepada Murshidah   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-07-09 11:10


اَللَّهُمَّ زَينِّاَّ بِزِيْنَةِ الْقُرْأَن
وَاَكْرِمْنَا يَا اَلله بِكَرَاَمةِ اْلقُرْأَن
Hiasilah diri kami
Dengan keindahan Al-Quran
Muliakanlah, Ya Allah, kami semua
Dengan kemuliaannya

Kurniakanlah
Keberkatan kalamMu Ya Allah
Agar menjadi pegangan kami
Di dunia ini

Dan menerangi kami
Dari kegelapan pusara nan sepi
Juga pembela kami
Kelak nanti di negeri abadi

Berikanlah kami
Kefahaman membacanya
Dan berikanlah kami
Kekuatan mengamalkannya
Perkenankanlah doa kami Ya Allah

استجب دعائنا يا الله يا الله

-inteam- :welcome:
1st dengar kat IKIM.FM
mata pun segar :kelip:


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-07-09 09:15


Lagu ni best sangat..

Jalanku pulang-unic

Tundukku malu didepanMu
kernaku insan berdosa
kuadukan sesalanku
apakah kan Kau terima

kesunyian ini sedarkan diriku yang lena
tinggalkan semalam yang nanah
lantas meratap hina kan ku pada sempurnaMu
terpaut aku tak berpaling

ku bersyukur hanya padaMu tuhan
kau temukan laluan bermula
Dan cintaMu bagai air di tandus sahara yang melepaskan dahaga

suburkan cahaya menerangi langkahku
semaikan segala hiasan indah cintaMu

ku bersyukur hanya padaMu tuhan
kau tunjukkan laluan ku pulang
Dan cintaMu bagai air di tandus sahara yang melepaskan dahaga

ku mohon kau tenangkan gusar hatiku yang rawan
bimbang Kau singkirkan taubatku
kurayu Kau hulurkan keampunanMu padaku
kelakku zalimi diriku

Janjiku padaMu abdikan seluruh jiwa
sehingga masanya kau seru hujung nyawaku(x2)

ku bersyukur hanya padaMu tuhan
kau tunjukkan laluan ku pulang
Dan cintaMu bagai air di tandus sahara yang melepaskan dahaga

Tak jemu dimanakah hentinya rayuan taubatku padaMu....


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-07-09 09:19


Ni pun kira nasyid juga ni walaupun penyanyinya bukan penyanyi nasyid.. ;)

1234 - Aris ariwatan


Satu..kasih yang abadi
Tiada tandingi Dia yang satu
Dua…sayang berpanjangan
Membawa ke syurga kasihnya ibu.


Tiga..lapar dan dahaga
Rela berpayahan setianya ayah
Empat..mudah kau ke temu
berhati selalu beza antara
kasih dan kekasih


Ibu,
Ku ingat dahulu
Menyisir rambutku kemas selalu
Ayah menghantar ke sekolah
Bergunalah ilmu bila dewasa


Sayang,
Dengar lagu ini
Untuk kau sandarkan buat pedoman
Jangan manis terus ditelan
Pahit terus dibuang
Itu bidalan
Harus kau renungkan

Andai,
Kau beroleh bahagia
Ingat itu bukan untuk selamanya

Andai,
Kau dalam sengsara
Ingat itu bukan untuk selamanya

Hidup ini sementara…



-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-07-09 21:13


Jalanku pulang-unic

bagaimana lagu ni ye? tak pernah dengar lagi ini :-D


1234 - Aris ariwatan ..betul suka juga dengar lagu ni..
dulu selalu nyanyi dengan roomate sambil buat asignment tengah-tengah malam.. hihi.. :sopan:


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Remaja
    »» Apa nasyid yang PaLiNg MenCeRiAkaN aNtuNNa dan PaLiNg aNtuNNa suKa...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.067377 saat. Lajunya....