Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-08-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Bila anda telah sampai ke penghujung tali, buat simpulan untuk bergantung

-- Tokoh Korporat

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: harith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13726

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 23
Ahli: 0
Jumlah: 23




  Dari Galeri
erm.. perkenalkan... ni lah ana.. ismi_atikah.. :)

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 14 jam, 16 minit yang lalu


Copy & Paste
Topik: Rahsia Perempuan


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» Rahsia Perempuan

Please Mendaftar To Post


Oleh Rahsia Perempuan

si_comel
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 4727
Posting: 185
Dari: putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-04-06 07:16


rahsia perempuan yang LAKI patut tau..=)

1. Bila seorang wanita mengatakan dia sedang
bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu
bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas
kamu menyakiti hatinya,lebih baik kamu beri dia
masa untuk menenangkan hatinya semula
sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci
tentang orang yang paling dia sayang

4. Sekiranya seorang wanita jatuh cinta dengan
seorang lelaki,lelaki itu akan sentiasa ada di
fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar
dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung
tajam ke dalam matanya,dia akan cair seperti
coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu
tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang
sukakan kamu separuh mati, tolak cintanya
dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu
semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan
tahu bila dia dah buat keputusan, dia akan
lakukan apa saja.

8. Sekiranya seorang gadis mula menjauhkan diri
darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia
untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin
menganggap dia seorang kawan,cubalah tegur dia
perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka
rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara
termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang
mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan
mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya
dalam diam memberikan respon positif,misalnya
menghubunginya melalui telefon,si gadis akan
bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak
berminat,tetapi sebaik saja ganggang
diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan ! tak
sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya
akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi
wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai seorang wanita,cubalah
mulakan dengan persahabatan.Kemudian
biarkan dia mengenalimu dengan lebih
mendalam.

15. Jika seorang wanita memberi seribu satu
alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia
sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia
menghubungimu atau menunggu panggilan
darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang
dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas seorang gadis jatuh cinta,dia akan
sering tertanya-tanya kenapalah saya tak jumpa
lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang
paling romantik untuk memikat hati seorang
gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak
buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda
pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang
berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah
dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di
fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang
akan berada di tempat teristimewa iaitu di
hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup
menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang
sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik
dengan mereka semata-mata nak tackle kawan
mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur
dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan seorang lelaki yang
cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang
disayanginya mengadakan surprise buatnya
(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan
romantis).Mereka akan rasa terharu dan
merasakan bahawa dirinya dicintai setulus
hati.Dengan ini dia tak akan ragu-ragu
terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang
ambil berat tentang mereka dan baik
terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita
pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita
kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan
dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.


Bookmark and Share




  Member Information For si_comelProfil   Hantar PM kepada si_comel   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 3118
Posting: 74
Dari: bumi allah

senegal   avatar


posticon Posting pada: 10-04-06 17:20


salam...

macam pernah jupe artikel ni dalam portal ini.. tapi mungkin dah lama agaknya..
anyway, nice article...
syukran si_comel..

wallahu'alam..
salam..


Bookmark and Share




  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 28.03.2007
Ahli No: 7461
Posting: 30

blank  


posticon Posting pada: 28-03-07 02:10


alangkah bahagianya Kalau kaum adam tau..:-P


Bookmark and Share




  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 09:48


Betul kata redgirl.. bahagia kalau kaum adam tahu. Kalau kaum adam menghargai wanita, wanita akan setia dengan cintanya sampai akhir hayat.


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

Dla
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 3766
Posting: 74
Dari: alam Cyber

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 13:54


Dla setuju... ia perlu diberikan kepada para/bakal suami...so mereka memahami gerak geri si isteri... ;)

thanks 4 dah info...:)


Bookmark and Share




  Member Information For DlaProfil   Hantar PM kepada Dla   Quote dan BalasQuote

cyxaula
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 05.04.2006
Ahli No: 6488
Posting: 28
Dari: Moscow, Russia

malaysia  


posticon Posting pada: 29-03-07 00:28


3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci
tentang orang yang paling dia sayang
-betul la itu. kadang-kadang geram sangat dengan perempuan macam ini, niat di hati nak melindungi tapi selalu di salah tafsir. jadi, pendek kata doakan saja la semoga kawan yang satu ini di lindungi ALLAH, and let her know that she always has friends who care


Bookmark and Share




  Member Information For cyxaulaProfil   Hantar PM kepada cyxaula   Quote dan BalasQuote

durratul_akhyar
WARGA RASMI
Menyertai: 08.03.2007
Ahli No: 7405
Posting: 5
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 11:51


3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci
tentang orang yang paling dia sayang


em..memang btui..kalau sayang sangat..semuanya indah..tapi bila dah sekali dikecewakan..wanita akan ingat sampai bile2 apa yang laki tu buat kat dia


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us


Bookmark and Share




  Member Information For durratul_akhyarProfil   Hantar PM kepada durratul_akhyar   Pergi ke durratul_akhyar's Website   Quote dan BalasQuote

NurQhazi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 23.07.2007
Ahli No: 7738
Posting: 90

Perak  


posticon Posting pada: 09-08-07 18:41


..indahnye kalau kaum adam tahu..


-----------------
"Wanita yang cantik tanpa peribadi yang mulia, umpama kaca mata yang
bersinar-sinar, tetapi tidak melihat apa-apa"


Bookmark and Share




  Member Information For NurQhaziProfil   Hantar PM kepada NurQhazi   Quote dan BalasQuote

honey_nurhaliza
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 643
Posting: 146
Dari: Malacca Historical Place

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 09-08-07 20:14


syukur alhamdulillah...dapat suami yang memahami ana sepenuhnya...:)


Bookmark and Share




  Member Information For honey_nurhalizaProfil   Hantar PM kepada honey_nurhaliza   Quote dan BalasQuote

QingZhen
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 29.06.2007
Ahli No: 7706
Posting: 32
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-08-07 11:17


!!!Assalamualaikum

huhu...yep, betul tu redgirl, istisafa, Dla & NurQhazi... best nya kalau kaum adam tahu kan? hehe. pada pendapat ana, yang lain-lain tu memang ada betulnya...tapi yang rasa2 macam terkena kat batang hidung ana tu...nombor 3, 9, 11, 18, 20, 22... hihihik... alahai, nombor 3 tu...memang betul lah.. kan? tapi, tak dapat dinafikan... bagi mana-mana perempuan... nombor 7 & 10 tu... ada benarnya... huhu... hurm, by the way si_comel, nice entry... :)


Bookmark and Share




  Member Information For QingZhenProfil   Hantar PM kepada QingZhen   Pergi ke QingZhen's Website   Quote dan BalasQuote

NurQhazi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 23.07.2007
Ahli No: 7738
Posting: 90

Perak  


posticon Posting pada: 11-08-07 16:12


Alhamdulillah..tapi kami ni belum tntu lagi..semoga dikurniakan yang terbaik..


-----------------
"Wanita yang cantik tanpa peribadi yang mulia, umpama kaca mata yang
bersinar-sinar, tetapi tidak melihat apa-apa"


Bookmark and Share




  Member Information For NurQhaziProfil   Hantar PM kepada NurQhazi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.066848 saat. Lajunya....