Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-09-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Air yang mengapungkan kapal; air juga yang menenggelamkan kapal.

-- Peribahasa Lama

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: lysazae
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13715

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 24
Ahli: 0
Jumlah: 24




  Dari Galeri
a'kum..w.b.t
salam ukhwah..
same2 meriahkan 
web ni..:)
ilalliqa'.wsslm..

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 8 jam, 25 minit yang lalu
uzmawahida: 8 hari yang lalu
fayyzah: 20 hari yang lalu
bintanghatee: 27 hari yang lalu


Lihatlah Diriku
Topik: KELAB DRAMA KOREA!!!


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Lihatlah Diriku
    »» KELAB DRAMA KOREA!!!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh KELAB DRAMA KOREA!!!

zahrah_asrar
WARGA RASMI
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 6399
Posting: 18
Dari: port dickson

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-03-06 20:43


sesiapa yang minat drama korea mari la sini...kita share sama-sama :-) :-di


Bookmark and Share




  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

kakngah78
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 6432
Posting: 37
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-03-06 10:34


kakngah pun peminat drama korea...kalau dah start dari episod 1 mesti kena tengok episod yang seterusnyer...tak boleh miss sampai kerja lain pun boleh tergendala dek drama korea punya pasal...!!!heehhe


Bookmark and Share




  Member Information For kakngah78Profil   Hantar PM kepada kakngah78   Quote dan BalasQuote

yuhada
WARGA RASMI
Menyertai: 27.01.2006
Ahli No: 6248
Posting: 19
Dari: selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-03-06 15:56


korea ???? !!!!

anniyong hassayo....
bangka su mida....

saya pun minat cerita korea juga tak kira drama ke, filem ke, orangnyer ke....
laman webnyer ke... terutama drama korea keluaran sbs dan mbc... semua best-best... disebalik setiap cerita banyak pengajaran yang kita dapat... walaupun bukan dari segi ukhrawi... tapi manfaat itu berguna untuk duniawi yang penuh pancaroba...

contoh yang ingin saya beri ialah cerita 'DAE JANG GEUM' ataupun 'THE GREAT JANG GEUM'.....

daripada kecil sampailah dewasa.... semuanya penuh dengan dugaan....
kerana dugaan itulah dia berjaya dalam hidup...


Bookmark and Share




  Member Information For yuhadaProfil   Hantar PM kepada yuhada   Quote dan BalasQuote

kegembiraanygmulia
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 6497
Posting: 85
Dari: di atas bumi Allah s.w.t

japan   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 15:15


ana suka juga tengok cerita korea....tapi yang spoilkan kan tv melayu ini dia buat bahasa cina apela!....geram ana....hei...tak pela...contoh yang ana suka ngk...

something about 1%...

full house.....

my lovely sam-soon...=)

walau apa pun...hati ana still kat cerita jepun!.....ichiban nippon!


Bookmark and Share




  Member Information For kegembiraanygmuliaProfil   Hantar PM kepada kegembiraanygmulia   Quote dan BalasQuote

farihinfauzi
WARGA RASMI
Menyertai: 01.06.2005
Ahli No: 5354
Posting: 17
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-04-06 16:05


Assalamualaikum...saya pun minat jugak cerita korea..baru saja minat benonye..nengok my lovely sam soon...cumenye kadang jalan cerita dia ada yang tak sedap dilihat..huhuhu..tapi yang baiknya, ia tonjolkan kecekalan dan semangat insan yang berduka tuk naikkan balik keazaman mereka mengharungi hidop. but basically pasal cinta la kan...dan satu lagi, sam soon kalau tak silap namenye ...sikap baik yang dipamerkan setakat yang boleh di analisa dan ditengok...dia ajar kita untuk pamerkan siapa diri kita sebenar, kalau dia tengah tension misalnya, dia akan buat kek ke manisan ke...itu antara alternatif yang boleh dibuat berbanding kalau nak lepaskan tension dengan care salah..:-)....tengok dok nunggu sambungan seterusnya!


Bookmark and Share




  Member Information For farihinfauziProfil   Hantar PM kepada farihinfauzi   Quote dan BalasQuote

AZURA_ANAKMAMI
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 842
Posting: 186
Dari: kuala kurau,Perak

Perak  


posticon Posting pada: 19-04-06 23:00


zura pun minat teramat lah sangat dengan cita-cita korea ni.
tapi...sekarang susah lah nak ngadap tv...
:( sedih nyerrr


Bookmark and Share




  Member Information For AZURA_ANAKMAMIProfil   Hantar PM kepada AZURA_ANAKMAMI   Pergi ke AZURA_ANAKMAMI's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-04-06 09:34


Pada 17-04-06 16:05 , farihinfauzi posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...saya pun minat jugak cerita korea..baru saja minat benonye..nengok my lovely sam soon...cumenye kadang jalan cerita dia ada yang tak sedap dilihat..huhuhu..:-)....tengok dok nunggu sambungan seterusnya!


dah nak final ni pun sanggup tunggu depan tv pukul 8.30... nak tengok sam soon punya pasal..


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

farihinfauzi
WARGA RASMI
Menyertai: 01.06.2005
Ahli No: 5354
Posting: 17
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-04-06 13:38


hehehe..kita dah habis final...dah agak tua la katekan..tu yang boleh ada masa nengok itu.


Bookmark and Share




  Member Information For farihinfauziProfil   Hantar PM kepada farihinfauzi   Quote dan BalasQuote

fayyzah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 6029
Posting: 155
Dari: Johor-HomeSweet Home-Depan PC

japan  


posticon Posting pada: 20-04-06 22:26


Apa bestnya tengok drama korea ni? :-? Ana pernah lah tengok tapi tak bestlah, ana lagi suka tengok cerita jepun sama ada yang real atau yang kartun... ;-)


-----------------
“Binalah Islam dalam dirimu... Maka akan terbinalah Islam di sekelilingmu...“ {Kande Raihana}


Bookmark and Share




  Member Information For fayyzahProfil   Hantar PM kepada fayyzah   Pergi ke fayyzah's Website   Quote dan BalasQuote

annys_waheeda
WARGA RASMI
Menyertai: 29.05.2006
Ahli No: 6601
Posting: 5

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-05-06 12:28


ye..ye..saya minat sangat crete2 korea ini..macam crte yang baru ni..

my lovely sam soon+the sad sonata+full house..dan macam2 lagi.

anyong hasayo'..
omma..
oppa..


Bookmark and Share




  Member Information For annys_waheedaProfil   Hantar PM kepada annys_waheeda   Quote dan BalasQuote

yours
WARGA RASMI
Menyertai: 31.05.2006
Ahli No: 6608
Posting: 2
Dari: penang

malaysia  


posticon Posting pada: 31-05-06 08:40


assalamualaikum...saya jugak peminat cerita korea..cerita yang buat saya jatuh hati kat semua cerita korea ni , winter sonata...filem korea paling best windstruck....jugak he's gorgeous...tapi kalau nak ikut jalan cerita jepun lagi best macam beautiful life dan 1 litre of tears....iskiskisk..sedih citernye....apa-apa pun cerita melayu kita bila nak best?


Bookmark and Share




  Member Information For yoursProfil   Hantar PM kepada yours   Pergi ke yours's Website   Quote dan BalasQuote

sidrah
WARGA RASMI
Menyertai: 23.03.2005
Ahli No: 5078
Posting: 5
Dari: slim river,perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-06-06 20:50


assalamualaikum..
hihi..nak join the club ..
antara banyak-banyak cerita korea bersiri ..ana minat sangat kat cerita autumn in my heart..
very touching...


Bookmark and Share




  Member Information For sidrahProfil   Hantar PM kepada sidrah   Quote dan BalasQuote

asrar_86
WARGA RASMI
Menyertai: 25.03.2005
Ahli No: 5096
Posting: 10
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 07-06-06 23:19


assalamualaikum....
asrar pun minat sangat kat cerita-cerita korea ni...menarik sangat jalan cerita nya....antara yn best....the sad sonata..stairways to heaven..dan love story in harvard!! hehe..seronok!!=) relaks saja cerita nya.. lagi2 bila dia alih bahasa ke bahasa mndarin..lagi best,sebab asrar faham bahasa mndarin=)....


Bookmark and Share




  Member Information For asrar_86Profil   Hantar PM kepada asrar_86   Quote dan BalasQuote

cyxaula
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 05.04.2006
Ahli No: 6488
Posting: 28
Dari: Moscow, Russia

malaysia  


posticon Posting pada: 11-06-06 17:24


cerita korea yang paling best saya pernah tengok ialah 'Damo'.
Best.......


Bookmark and Share




  Member Information For cyxaulaProfil   Hantar PM kepada cyxaula   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-06-06 22:39


Assalamualaikum...
ana pun minat juga cerita korea ini...
:-di
sesiapa yang minat cerita korea boleh la klik kat KOREA :-di


Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

safiya
WARGA RASMI
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 6696
Posting: 5
Dari: dan.9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 13:09


betul....fiya pun minat gila cerita korea ini...yang terbaru fiya tengok cter MY GIRL.. memang best lah cerita ini..girl dalam cerita ini slenga habis..xcaye tengok la...


Bookmark and Share




  Member Information For safiyaProfil   Hantar PM kepada safiya   Quote dan BalasQuote

tudungcute
WARGA RASMI
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 6723
Posting: 5
Dari: iium

PulauPinang  


posticon Posting pada: 13-07-06 17:47


saya suka tengok cerita korea sebab accent dia best dan lebih artistic drpada accent jepun..

saya suka cerita korea sebab kita boleh learn culture orang korea yang sememangnya sangat sopan dan sangat menghormati orang lain..sebab mereka tunduk kepala pada orang which malays dont have it


saya suka tengok cerita korea sebab kulit orang korea licin macam telur..


saya suka tengok makanan orang korea yang lebih kurang sama macam makanan kita...hmmm....sukanya.......foods make me happy!!:)



saya suka tengok cerita korea sebab pakaian dia semua sopan2 dan trendy..tak la terdedah sangat...huhu..:)


Bookmark and Share




  Member Information For tudungcuteProfil   Hantar PM kepada tudungcute   Quote dan BalasQuote

norsha
WARGA RASMI
Menyertai: 22.09.2004
Ahli No: 4334
Posting: 9
Dari: dungun

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-07-06 16:22


saya pun minat juga...


Bookmark and Share




  Member Information For norshaProfil   Hantar PM kepada norsha   Quote dan BalasQuote

nilam
WARGA RASMI
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 4995
Posting: 8

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 22:57


saya!!!
minat sangat-sangat...tapi jarang berkesempatan nak tengok..
se


Bookmark and Share




  Member Information For nilamProfil   Hantar PM kepada nilam   Quote dan BalasQuote

aisyhumaira84
WARGA RASMI
Menyertai: 08.01.2006
Ahli No: 6186
Posting: 11
Dari: PJ

Selangor  


posticon Posting pada: 30-12-06 15:43


All About Eve dengan Hotelier the best! Paling suka :di
Teringin nak tengok Love Story in Harvard tu..
Tapi kalau beli cd, sangatlah mahal ...


Bookmark and Share




  Member Information For aisyhumaira84Profil   Hantar PM kepada aisyhumaira84   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Lihatlah Diriku
    »» KELAB DRAMA KOREA!!!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.083787 saat. Lajunya....