Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-11-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Walaubagaimana alim seseorang itu, dia tidak akan dapat manfaat daripada ilmunya selagi ilmunya tidak berpedoman kepada akal.

-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Sufiahadnan74
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13717

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 16
Ahli: 0
Jumlah: 16




  Dari Galeri
Ini gambar bersama teman baik ana... mcm mane?

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 hari, 6 jam, 13 minit yang lalu


Muslimah Pelajar
Topik: sambung belajar lepas kawin


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, simpLe_sHida
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Pelajar
    »» sambung belajar lepas kawin

Please Mendaftar To Post


Oleh sambung belajar lepas kawin

jiejot
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.01.2004
Ahli No: 3175
Posting: 110
Dari: malaya

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-02-06 13:09


assalamualaikum semua...
em, nak tanya la pendapat antunna, may be ada yang dah berumahtangga tapi masih belajar... susah tak?macammana nak bahagi masa ek, lagi satu, macammana nak yakinkan si dia kalau kita nak apply study balik..
saya ni, masa masih studi dulu, memang ada keinginan nak sambung master, tapi dengar-dengar banyak cabaran. terutamanya masa...saya pernah cakap kat si dia nak apply master, gayanya.. macam tak bape nak setuju.
sekarang ni saya pun dah half-half keinginan nak sambung balik. kalau ikut family, memang mereka support kalau nak sambung..

:-)


Bookmark and Share




  Member Information For jiejotProfil   Hantar PM kepada jiejot   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-02-06 15:04


adik jiejot..

rasanya tak ada masalah kalau sambung belajar selepas kahwin, tapi kena dapatkan persetujuan dari suami dulu, semestinya.. kena terangkan pada dia, bila belajar ni bukan sekadar ke kelas sahaja, balik rumah sibuk dengan assignment, presentation dan kena baca buku untuk test, kuiz dan sebagainya..

pastikan betul2 dia faham tugas seorang pelajar dan isteri.. kalau bakal suami tak berapa nak sokong, susah juga..

akak pun sekarang tengah study dan kerja, dalam masa yang sama status isteri pun kena jaga juga.. tapi lega sikit sebab suami faham.. kalau ada test dalam sehari dua, dia akan tolong masak dan basuh baju.. cuma lipat baju saja yang dia tak berapa suka.. hehehehe...

waktu nak pergi library pula, biasanya lepas kerja. suami pula kerja shif, jadi bila nak ke library pastikan dia kerja, nanti kasihan dia duduk rumah seorang - seorang.. :)


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 16:30


Kaksu, bukan bakal suami, jiejot ini dah antara pengantin2 baru.. hehe (baru selagi belum setahun kan).

Kalau nak tips belajar + kerja + kahwin memang baguslah tanya pandangan kaksu.


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 16:33


minta maaf lah jiejot.. sebelum tu selamat pengantin baru, ya.. patutlah bau wangi saja.. :)


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

jiejot
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.01.2004
Ahli No: 3175
Posting: 110
Dari: malaya

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 22:06


hehe...wangi ke?..em thank you


Bookmark and Share




  Member Information For jiejotProfil   Hantar PM kepada jiejot   Quote dan BalasQuote

jiejot
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.01.2004
Ahli No: 3175
Posting: 110
Dari: malaya

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 22:06


hehe...wangi ke?..em thank you kak


Bookmark and Share




  Member Information For jiejotProfil   Hantar PM kepada jiejot   Quote dan BalasQuote

jiejot
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.01.2004
Ahli No: 3175
Posting: 110
Dari: malaya

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 22:06


hehe...wangi ke?..em thank you kak su.sebab


Bookmark and Share




  Member Information For jiejotProfil   Hantar PM kepada jiejot   Quote dan BalasQuote

jiejot
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.01.2004
Ahli No: 3175
Posting: 110
Dari: malaya

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 22:06


hehe...wangi ke?..em thank you kak su.sebab tu


Bookmark and Share




  Member Information For jiejotProfil   Hantar PM kepada jiejot   Quote dan BalasQuote

jiejot
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.01.2004
Ahli No: 3175
Posting: 110
Dari: malaya

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 22:07


hehe...wangi ke?..em thank you kak su.sebab tu saya try


Bookmark and Share




  Member Information For jiejotProfil   Hantar PM kepada jiejot   Quote dan BalasQuote

jiejot
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.01.2004
Ahli No: 3175
Posting: 110
Dari: malaya

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 22:07


hehe...wangi ke?..em thank you kak su.sebab tu saya try tanya


Bookmark and Share




  Member Information For jiejotProfil   Hantar PM kepada jiejot   Quote dan BalasQuote

jiejot
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.01.2004
Ahli No: 3175
Posting: 110
Dari: malaya

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 22:07


hehe...wangi ke?..em thank you kak su.sebab tu saya try tanya kat sini,


Bookmark and Share




  Member Information For jiejotProfil   Hantar PM kepada jiejot   Quote dan BalasQuote

jiejot
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.01.2004
Ahli No: 3175
Posting: 110
Dari: malaya

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 22:07


hehe...wangi ke?..em thank you kak su.sebab tu saya try tanya kat sini, alhamdulillah


Bookmark and Share




  Member Information For jiejotProfil   Hantar PM kepada jiejot   Quote dan BalasQuote

jiejot
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.01.2004
Ahli No: 3175
Posting: 110
Dari: malaya

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 22:07


hehe...wangi ke?..em thank you kak su.sebab tu saya try tanya kat


Bookmark and Share




  Member Information For jiejotProfil   Hantar PM kepada jiejot   Quote dan BalasQuote

jiejot
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.01.2004
Ahli No: 3175
Posting: 110
Dari: malaya

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 22:07


hehe...wangi ke?..em thank you kak su.sebab tu saya try tanya kat sini, alhamdulillah dapat respon


Bookmark and Share




  Member Information For jiejotProfil   Hantar PM kepada jiejot   Quote dan BalasQuote

jiejot
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.01.2004
Ahli No: 3175
Posting: 110
Dari: malaya

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 22:07


hehe...wangi ke?..em thank you kak su.sebab tu saya try tanya kat sini, alhamdulillah dapat respon dari


Bookmark and Share




  Member Information For jiejotProfil   Hantar PM kepada jiejot   Quote dan BalasQuote

jiejot
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.01.2004
Ahli No: 3175
Posting: 110
Dari: malaya

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 22:07


hehe...wangi ke?..em thank you kak su.sebab tu saya try tanya kat sini, alhamdulillah dapat respon dari ok.su:-)


Bookmark and Share




  Member Information For jiejotProfil   Hantar PM kepada jiejot   Quote dan BalasQuote

jiejot
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.01.2004
Ahli No: 3175
Posting: 110
Dari: malaya

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 22:09


em, konpius la, saya send sekali saja, tapi kenapa jawapan dia double?


Bookmark and Share




  Member Information For jiejotProfil   Hantar PM kepada jiejot   Quote dan BalasQuote

alin1605
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 24.07.2003
Ahli No: 2072
Posting: 190
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-03-06 12:02


assalamualaikum wbt...

alin setuju dengan kak istisafa... alin pun dah kahwin dan dalam masa yang sama lain still study... berjauhan pulak 2... dah dua tahun macam ni... dan still ada setahun lagi...

bagi alin, yang penting, perlu ada support daripada suami... sebab susah kalau tak dapat support... nanti lain pula jadinya..


Bookmark and Share




  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.074448 saat. Lajunya....