Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-03-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Untuk berfikir adalah mudah. Bertindak agak susah. Yang lebih susah ialah bertindak mengikut apa yang anda fikirkan

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Waldor263
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13708

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 41
Ahli: 0
Jumlah: 41




  Dari Galeri
Assalamualaikum.. salam ta'aruf:)

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 9 hari yang lalu
Swarig123: 25 hari yang lalu


Masa Lapang
Topik: swimming class for women


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Masa Lapang
    »» swimming class for women

Please Mendaftar To Post


Oleh swimming class for women

adyssa
WARGA RASMI
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 5990
Posting: 10
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-12-05 11:28


Assalamualaikum semua

selamat berkenalan.saya member baru kat sinih.saya nak tanya kalau ada sesiapa yang tau mana-mana swimming class khas untuk perempuan kat area kl(to be exact muslimah).instructor pun muslimah juga.kalau boleh nak close area yang 'peepping toms'-proof!terima kasih banyak-banyak.Allah saja la yang balas


Bookmark and Share




  Member Information For adyssaProfil   Hantar PM kepada adyssa   Quote dan BalasQuote

naj_jieha
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 23.12.2005
Ahli No: 6124
Posting: 88
Dari: di hadapan komputer

japan  


posticon Posting pada: 07-02-06 10:15


bismillah,
hmm, sebenarnya, kat sekolah saya(di JB) ada swimming club. tapi buat kat johor (larkin)lah... kat kl tak taulah pula... yang penting, tempat swimming tu memang tak ada lelaki, dan dia punya jurulatih pun perempuan... lagi satu, swimming suit dia khas untuk perempuan yang bertudung(tutup aurat) baju tu ditempah khas dari indon... siapa yang join club tu, memang wajib belilah.... tapi untuk yuran dia kena korban skitlah duit.... hehehe. :-di
[ Telah diedit oleh: naj_jieha pada 07-02-06 10:16 ]


Bookmark and Share




  Member Information For naj_jiehaProfil   Hantar PM kepada naj_jieha   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-02-06 10:16


Tak silap ana boleh sewa kolam renang IPT kalau ramai2lah. Kalau ada yang nak anjurkan JK Renang untuk Portal Muslimah menarik juga ye... :-di


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-02-06 10:21


Susah juga tu hanan, tak ada baju renang.. nak bagi nama apa ya, JK Renang.. :)


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-02-06 10:34


Tak guna baju renang tak boleh ke ek,baju biasa saja. Bukan baju yang nak yang berenang. Heheh.. Kolam Renang Uitm berapa sewa ye Kaksu.


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

anailzdaf
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 11.06.2005
Ahli No: 5377
Posting: 38
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-02-06 05:04


assalamualaikum wbt,

kolam renang uitm ada hari yang dikhaskan untuk perempuan saja kan? kalau tak silap, jumaat dan hari apa entah satu lagi.. setau saya untuk staff dengan student uitm.. bayaran rm2 sekali masuk..

kemudahan lain yang disediakan kat uitm shah alam tu, ada gym.. kalau yang nak exercise tapi malas kat rumah dan nak guna facilities yang betul2 untuk senaman, bagus juga ke gym tu.. lagi satu boleh assign seorang instructor.. dan kita boleh choose instructor perempuan.. kita boleh keep track kita punya stamina dan boleh tau kita punya progress.. tu pun untuk orang uitm saja..

maaflah kalau maklumat saya lebih kepada student/staff uitm..


Bookmark and Share




  Member Information For anailzdafProfil   Hantar PM kepada anailzdaf   Pergi ke anailzdaf's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-02-06 09:36


terima kasih anailzdaf, ana yang student uitm pun tak tahu, sebab datang kelas pun dah nak malam... :) satu lagi, kolam renang uitm kat area mana ya.. dekat dengan stadium ke?? gym pun kat mana ya?? kalau nak masuk kena tempah dulu ke?? minta maaf, banyaknya soalan..


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

anailzdaf
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 11.06.2005
Ahli No: 5377
Posting: 38
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 06:09


assalamualaikum wbt... oooo, akak ni student kat uitm ka? saya bukan setakat student, dah pernah jadi staf situ pun.. tapi sekarang bukan kat uitm la.. tengah sambung belajar..

walaupun dah lama kat uitm tu, selalu confuse dengan area uitm tu especially kolej siswa/siswi nya... akak tau tak kalau kita masuk area uitm shah alam tu, ada satu kawasan tu yang kita nampak colorful macam kotak2 dari atas.. kalau tak silap kat area tu la jugak nursery untuk anak2 staf.. kat area situ la kolam renang tu.. tak sure la.. nanti insyaAllah saya update balik ye location yang betul...

by the way, gym saya tau kat bgn sport rec. akak tau tak kawasan yang digelar 'sekolah tamil' kat dalam uitm tu.. heheh.. ni la bertuahnya bekas student uitm yang tak ingat betul2 bgnan2 kat dalam uitm tu.. hihi.. dekat dengan area PALAPES or pdg kawat tu...

untuk renang kalau student/staf tak payah tempah.. cuma kita tanya la orang yang jaga kat kaunter luar tu bila hari yang dikhaskan untuk perempuan..

untuk gym, kadang-kadang tu full dengan student yang ada kelas.. kadang-kadang full dengan staf yang bila waktu ptg baru ada masa nak beriadhah.. jadi, ikut nasib la tu.. selalu macam saya pergi dulu 2,3 orang, kitorang dah tanya dulu sebelum nak pergi next session...

bayaran insyaAllah berpatutan sesangat.. rm2-3 saja kalau tak silap...


Bookmark and Share




  Member Information For anailzdafProfil   Hantar PM kepada anailzdaf   Pergi ke anailzdaf's Website   Quote dan BalasQuote

ziana
WARGA RASMI
Menyertai: 04.08.2008
Ahli No: 8824
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-08-08 11:52


Assalamualikum kawan-kawan,
Ni saya ada info pasal muslimah swimming class...walaupun dah topik ni dah lama tapi saya terbaca dan tergerak hati nak jawab.
baru-baru ni saya sertai swimming cls yang dianjurkan oleh Akademi Al-fan di pusat akuatik bukit jalil. Bayarannya sebulan RM90...tapi bagi kelas yang saya ambil RM180 intensif cls...confirm pandai berenang hehehe.
Memang kena guna baju mandi khas...saya beli kat akademik yang sama...dr indonesia siap tudung harga RM149....sangat sesuai. Lepas ni kalau pergi hotel confirm masuk kolam renang :).
Yang ajar perempuan....kolam pun ok...tak campur lelaki masa belajar(hari lain-lain). tapi malangnya, kadang-kadang pusat akuartik ada terima group lain...macam cina punya at the same time masa kami belajar. tapi tak selalu lah.

So, pendapat saya sebagai org yang memang anti kolo lelaki ada masa mandi....not bad lah.....keadaan sesuai, pengajar wanita, RM180 untuk dua bulan atau 8 perjumpaan/kelas.

Sila lah cuba...ni website akademi tu http://www.akademialfan.com/

Wassalam


Bookmark and Share




  Member Information For zianaProfil   Hantar PM kepada ziana   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-04-09 09:14


Assalamualaikum

hm saya tak tahu lah saya pandai berenang lagi ke tidak.. ke memang tak reti lagi berenang nya.. huhu dah lama dah tak berenangnya..

teringin juga nak berenang lagi.. jom kita pergi sesama nak? nak berenang kat mana ek? tak pakai baju renang,pakai baju biasa pun tak apa..asalkan menutup aurat..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-04-09 10:44


Ada sesiapa lagi ke berminat nak belajar berenang.. Menarik juga, bagus untuk kesihatan..


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

zara87
WARGA RASMI
Menyertai: 24.10.2010
Ahli No: 12486
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-10-10 16:40


Pada 07-02-06 10:15 , naj_jieha posting:

!!! QUOTE !!!

bismillah,
hmm, sebenarnya, kat sekolah saya(di JB) ada swimming club. tapi buat kat johor (larkin)lah... kat kl tak taulah pula... yang penting, tempat swimming tu memang tak ada lelaki, dan dia punya jurulatih pun perempuan... lagi satu, swimming suit dia khas untuk perempuan yang bertudung(tutup aurat) baju tu ditempah khas dari indon... siapa yang join club tu, memang wajib belilah.... tapi untuk yuran dia kena korban sikitlah duit.... hehehe. :-di


salam, saya berminat lah kalau yang ajar tu jurulatih perempuan.
tengah semangat nak belajar berenang ni..help2..hehehe.
siapa saya nak contact ye untuk klaz kat larkin ni?
ada sesiapa boleh tolong.


Bookmark and Share




  Member Information For zara87Profil   Hantar PM kepada zara87   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.071135 saat. Lajunya....