Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-10-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
JANGAN kecilkan cita-citamu, kerana cita-cita yang kecil akan menyebabkan seseorang itu mundur dalam gerak langkah perjalanan hidupnya menuju kejayaan
-- Saidina Umar Al-Khatab

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: querida
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13716

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 43
Ahli: 0
Jumlah: 43




  Dari Galeri
LIQA mahabbah...=)

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 2 hari yang lalu


Kenalkan Diri
Topik: ASSALAMUALAIKUM


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Kenalkan Diri
    »» ASSALAMUALAIKUM

Please Mendaftar To Post


Oleh ASSALAMUALAIKUM

sufi_fatanah
WARGA RASMI
Menyertai: 22.04.2003
Ahli No: 372
Posting: 9
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 28-04-03 12:50


Assalamualaikum...........

First, tahniah buat warga Hanan.com atas kesungguhan mengendalikan laman web ni....sesungguhnya web ni sgt berguna dan amat bermanfaat utk muslimat ambil beberapa iktibar dan manfaat daripadanya...kat sinilah tmp yg sesuai utk muslimat sama2 bincang ttg topik2 menarik ttg muslimat jugak.....

Nak tanyalah....Hanan ni adik-beradik raudhah ker???Ade sesape boleh jawab???

Hm...Saya nak ambil kesempatan cari kenalan....member cyber.....Sebab saya suka berkenalan...Lain org kan lain caranya......boleh jugak bertukar2 pendapat dan fikiran......

Hm...setakat ni je.....Tahniah lagi sekali buat Hanan.com...Percayalah sesuatu yg dilakukan dgn keikhlasan demi redho Allah....InsyaAllah akan dimudahkan segala urusan...Innallaha ma'a ssobirin......Ingat tu......

Lagi satu pesanan.....buat kengkawan yg rajin hantar artikel utk tatapan...Terima kasih...Banyak artikel yg telah menyedarkan saya.....sesungguhnya sesuatu yg lahir dari hati, pasti akan mudah menyentuh hati.........

oklah kengkawan...salam perkenalan dari saya buat semua......Ingat2 lah 'Innama'al'usri yusra'
Assalamualaikumwarahmatullah.......



-----------------
Jadilah bunga nan harum mekar dijurang, dilihat mudah, disentuh sukar....


Bookmark and Share




  Member Information For sufi_fatanahProfil   Hantar PM kepada sufi_fatanah   Quote dan BalasQuote

engku_salina
-WARGA SETIA-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 25
Posting: 592
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-04-03 13:06


waalaikumussalam...

ahlan wa sahlan saudari sufi_fatanah...
terima kasih atas respon saudari...
utk pengetahuan, saudari Hanan tu bkn adik beradik dgn raudhah...
selamat berforum...
sama2lah kita memeriahkan komuniti ini...
salam perkenalan dan salam ukhwah dariku...



Bookmark and Share




  Member Information For engku_salinaProfil   Hantar PM kepada engku_salina   Quote dan BalasQuote

sufi_fatanah
WARGA RASMI
Menyertai: 22.04.2003
Ahli No: 372
Posting: 9
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 30-04-03 15:51


Hm.....first, thanks to kak ainul coz sudi jawab persoalan yg sekian lama terbuku didada.....(ceh, ayat......)

Actually saya nak ambil kesempatan untuk membetulkan email address saya ....Ia sebenarnya [email protected] sufihidayah_2326aaaaaaaaaaa2yahoo.com....seperti yg tlh tertera dalam info diri.......Saya tak tahu cam ner nak betulkan, so saya taip kat sini jelah........

oklah...assalamualaikum..................


Bookmark and Share




  Member Information For sufi_fatanahProfil   Hantar PM kepada sufi_fatanah   Quote dan BalasQuote

kaklong
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 551
Posting: 155
Dari: darul ridzuan

brunei  


posticon Posting pada: 30-04-03 17:25


waalaikumussalam....
selamat datang sufi_fatanah..
semoga komuniti ni bertambah meriah...


[ Posting ini telah di edit oleh: kaklong pada 2003-04-30 17:26 ]


Bookmark and Share




  Member Information For kaklongProfil   Hantar PM kepada kaklong   Quote dan BalasQuote

Nabilah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 37
Posting: 241
Dari: PeYrOcK....;)

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-04-03 17:54


Assalammualaikum...

hai sufi_fatanah...rasa macam kenal dan pernah jumpa la..kat mana ye??

[ Posting ini telah di edit oleh: Nabilah pada 2003-04-30 17:55 ]


Bookmark and Share




  Member Information For NabilahProfil   Hantar PM kepada Nabilah   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 40
Posting: 338
Dari: kaybee

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-05-03 01:08


assalamu'alaikum kak..

Di anjung komuniti nie, sesamelrlah kita membina ukhwah ... heheh.. qaulah_atrah salah sorang drpd adik akak jugak..

ok kak... ceria slalu ya..

wassalam

-----------------


memimpin, dipimpin, terpimpin


Bookmark and Share




  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Pergi ke qaulah_atrah's Website   Quote dan BalasQuote

sufi_fatanah
WARGA RASMI
Menyertai: 22.04.2003
Ahli No: 372
Posting: 9
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 08-05-03 09:42


Assalamualaikum semua....
Hm...Thanks la sbb sudi memberi komen.....Eh, macam ku kenal aje si nabilahni...tapi di mana ya....He..he..he...Hm....Selamat berkenalan Qaulah atrah.....Rerajinla send message kat akak....
oklah kengkawan.....Buat tatapan semua...
'UKHWAH ITU INDAH BILA BERTERASKAN IMAN DAN TAQWA.....
UKHWAH ITU INDAH BILA BERTEMU DAN BERPISAH KERANA ALLAH...'

SALAM UKHUWAH NAN INDAH! INSYAALLAH......


-----------------
Jadilah bunga nan harum mekar dijurang, dilihat mudah, disentuh sukar....


Bookmark and Share




  Member Information For sufi_fatanahProfil   Hantar PM kepada sufi_fatanah   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 15
Posting: 396
Dari: Bumi Allah

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-05-03 15:33


assalamualaikum wb...

salam ukhuwwah dari saya utk sufi_fatanah...

ahlan wa sahlan.

-----------------
--Sekadar bicara, sekadar pandangan--



nur_tinta


Bookmark and Share




  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

Houri
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 30.04.2003
Ahli No: 737
Posting: 66
Dari: IIUM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-05-03 20:35



w`salam sufi fatanah...

salam perkenalan...smoga kita semua beroleh manfaat dr komuniti nih....

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HouriProfil   Hantar PM kepada Houri   Quote dan BalasQuote

hurulain
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 16
Posting: 313
Dari: Bumi Allah

singapore   avatar


posticon Posting pada: 14-05-03 04:43


for ur info,sufi_fatanah raudhah tu bukan adik badik kak hanan,salah sorg adik badik kak hanan,ni ha...houri..hihik...sama cun cam kak hanan...kan3?
neway salam mahabbahfillah buat sufi_fatanah


Bookmark and Share




  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

hub_addin
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 23
Posting: 447
Dari: Perak No.1

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-05-03 08:41


Assalamualaikum

salam ukhwah fillah dari ana buat sufi fatanah
moga dirahmati selalu.

yang jauh kita dekat-dekatkan
yang dekat kita mesra-mesrakan
yang mesra kita...............

dekat di mata
dekat di hati

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

baiduri_aiman
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 05.05.2003
Ahli No: 979
Posting: 116
Dari: yan,kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 01:15


salam ukhuwah dan salam mawaddah buat sufi ..sama2lah kita memajukan lagi komuniti nih..


Bookmark and Share




  Member Information For baiduri_aimanProfil   Hantar PM kepada baiduri_aiman   Quote dan BalasQuote

littleOne
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 25.04.2003
Ahli No: 507
Posting: 70
Dari: pearl island

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 08:07


salam ukhwah buat sufi_fatanah.

semoga hubungan yg terjalin kekal selama-lamanya.



-----------------
ruh kudus


Bookmark and Share




  Member Information For littleOneProfil   Hantar PM kepada littleOne   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 15
Posting: 396
Dari: Bumi Allah

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-05-03 00:34


Assalamualaikum...

sufi_fatanahnie asal mana?

skrg nie buat apa... kalau boleh cerita laaaa sikit yer

wassalammm

-----------------
--Sekadar bicara, sekadar pandangan--



nur_tinta


Bookmark and Share




  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

sufi_fatanah
WARGA RASMI
Menyertai: 22.04.2003
Ahli No: 372
Posting: 9
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 06-06-03 16:46


Assalamualaikum buat semua kengkawan yg dikasihi kerana Allah Taala....Terima kasih atas respon 2 yg telah diterima tu....thanks a lot....salam ukhuwah anda telah saya terima seadanya...semoga ukhwah ini kekal selamanya....ooo Houri tu adik kak hanan ker?? patutlah come cam kak hanan...buat nur_tinta....actually saya berasal dari banting selangor....kawasan kumpulan penduduk jawa....ada tak orang jawa dikalangan ahli hanan ni??Jom kita borak2 dalam bahasa jawa........he..he...he....tapi saya tak ler expert speaking jawa ni.....
Sekarang ni saya adalah seorang student mciium....Hm...ada yg 'sedarjat' ngan saya ker???macammana pulak kak nur_tinta??student lagi ker atau................(hanya kak nur yg boleh menjawabnya...)
Hm...oklah semua.....salam sayang buat semua....buat nur_tinta dan kengkawan lain, ceritalah tentang diri anda semua...kegemaran dan hobi...manalah tahu kita berkongsi kegemaran yg sama.......Saya gemar baca novel ngan mengarang...camner pulak kengkawan semua??
Wassalam.....


-----------------
Jadilah bunga nan harum mekar dijurang, dilihat mudah, disentuh sukar....


Bookmark and Share




  Member Information For sufi_fatanahProfil   Hantar PM kepada sufi_fatanah   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-06-03 16:54


Waalaikumussalam... maaf kerana terlewat menyambut adek sufi_fatanah

salam harmonis dan salam perkenalan dari akak...
adek akak houri pon blaja di mciium ..

jangan jemu2 berkongsi ilmu dan pengetahuan di sini..

ok wassalam

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Hajar
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 06.05.2003
Ahli No: 1024
Posting: 479
Dari: Singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 06-06-03 17:27


Salam ukhwahfillah buat sufi_fatanah dari ana...


"All Allah's Testing Has A Purpose..
Someday You Will See The Light..
All He Asks Is That You Trust in HIM..
Walk By Faith And Not By Sight.."

[ Posting ini telah di edit oleh: Hajar pada 2003-06-06 17:30 ]


Bookmark and Share




  Member Information For HajarProfil   Hantar PM kepada Hajar   Pergi ke Hajar's Website   Quote dan BalasQuote

sufi_fatanah
WARGA RASMI
Menyertai: 22.04.2003
Ahli No: 372
Posting: 9
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 09-06-03 13:28


Assalamualaikum semua....

Thanks 4 kak hanan sbb sudi 'sambut' saye..terharu lak...oh...adik akak pun mciium ke....kos ape ek???InsyaAllah saya akan terus menceduk ilmu kat bumi mciium ini sebaiknya.....

4 hajar...salam ukhwah fillah juga.......Salam perkenalan...student lagi ker???hm...semoga Allah merahmati anda semua......

ok..
wassalam....


Bookmark and Share




  Member Information For sufi_fatanahProfil   Hantar PM kepada sufi_fatanah   Quote dan BalasQuote

mawarputih
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 308
Posting: 152
Dari: Bangsar,KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-06-03 14:03


Asslamualaikum sahabatku Ukhti sufi_fatanah. Ahlan Wasahlan ana ucapkan buat anti. Moga kehadiran anti disini menceriakan lagi komuniti yg sememangnya ceria nie. Insya Allah...

Ana dah baca posting anti. Nampaknya kita banyak persamaan.
Pertama : Ana pun study kat mciium gak. Kos Hs. Ukhti Houri tue pun sama gak ngan ana... kos Hs... (Hidup Hs... Hehehe...).

Ana asal Kl, tapi kampung ana kat perkampungan jawa di banting (area olak lempit). Maka ana pun org jawa... kiranya ana niea nak jati jawa lah...

Sepeti anti, ana pun minat mengarang dan berkarya. Usually, genre cerpen dan puisi menjadi pilihan. Kekadang tue rajin gak tulis artikel.

Lastly, sebelum ana mengundur diri, ana ucapkan Salam ukhwah dan salam mahabbah utk anti. Moga ukhwah yg baru terbina ini mendapat restu dari Yang Esa. Insya Allah....


-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For mawarputihProfil   Hantar PM kepada mawarputih   Quote dan BalasQuote

sufi_fatanah
WARGA RASMI
Menyertai: 22.04.2003
Ahli No: 372
Posting: 9
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 09-06-03 20:46


Waalaikumussalam ukhti mawar putih.....kabare??Haah la...banyak betul persamaan kita....Hobi, asal dan kos kita pun sama rupanya...tak sangkalah....Cita2 kita pun sama tau! kalau awak bercita2 nak jadi pakar psikologi, saya pun sama.....Hm...syoknya.......awak buat berapa tahun ye kat mciium ni??Hm...olak lempit tu dekat jer kat kampung saya....saya kat bukit changgang...Hm..tahu tak???Saya minat sangat cerpen....Setakat ni sekadar bagi kengkawan je bace.....seronok dengar komen diorang walaupun kadangkala agak memalukan.....
Hm...oklah cik mawar...saya nak berundur ni....Hm..lain masa, kita boleh berinteraksi lagi...Mungkin face 2 face??
Hm...May Allah bless u...
bye......


Bookmark and Share




  Member Information For sufi_fatanahProfil   Hantar PM kepada sufi_fatanah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.062703 saat. Lajunya....