Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-07-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Saya tak tahu formula sebenar kejayaan, tetapi saya pasti dengan formula sebenar kegagalan iaitu cuba menyukakan hati semua orang

-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: harith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13726

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 23
Ahli: 0
Jumlah: 23




  Dari Galeri
Aksi memanah sahabat kita Fatimah Nisyampuri atau Tini...

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 2 hari yang lalu


Isu Semasa
Topik: siapa setuju....???


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Isu Semasa
    »» siapa setuju....???

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa setuju....???

norazlinda
WARGA RASMI
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 5485
Posting: 4
Dari: perak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-07-05 07:18


nak tanya sikit siapa setuju tentang rancangan tv yang berbentuk hiburan seperti,malaysia idol,mentor,akademi fantasia,audition dll yang boleh merosakkan remaja islam...kita boleh ambil contoh daripada akademi fantasia yang peminat-peminat mereka menangis kalau bintang pujaan disingkirkan...Kenapa mereka tak menangis mengenangkan nasib sahabat-sahabat kita yang berada di palestin yang dibunuh dengan kejam....seolah-olah kerajaan tak ambil kisah....ok contoh hinuran seperti mentor....nama pun mentor tapi macam mana kita nak ikut jejak langkah mereka sedangkan kalau yang perempuannya terkinja-kinja menari ...dah laa terkinja-kinja lepas itu pakai pakaian yang tak menutup aurat yang tak melambangkan peribadi sebenar mereka.....macam tuu ke kita nak jadikan mereka sebagai mentor kita.....ok kalau yang malaysia idol lagi laaa.....kalau dah disingkirkan dan-dan tuu menangis .....dan-dan tuu juga laki perempuan berpelukan....mana pergi maruah seorang perempuan yang sanggup berpelukan dengan lelaki yang bukan muhrim mereka......kadang-kadang ana terasa malu jugak biler kaum sendiri yang melakukannya...mana pergi keimanan yang telah di didik oleh ibu-bapa,guru-guru kalau perangai sedemikian itu berlaku.....sia-sia sahaja apa yang dipelajari mereka....ana tulis ini pun sebab rasa tanggungjawab.... negara kita telalu mengikut adat budaya barat....asalnya america idol tetapi diubah menjadi malaysia idol...dll....ana harap anda semua tak jadi macam apa yang ana gambarkan....ana percaya anda semua dari golongan baik-baik...keturunan yang baik...ibu-bapa yang baik-baik dll....


-----------------
semua kerana cinta,
yang pahit manis di rasa,
menghibur nestapa,
merawat luka,
damai di jiwa.


Bookmark and Share




  Member Information For norazlindaProfil   Hantar PM kepada norazlinda   Quote dan BalasQuote

faqihah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 21.02.2002
Ahli No: 5474
Posting: 29
Dari: Singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 20-07-05 01:23


Rancangan tv di Singapura pun lebih kurang sama saja, termasuk juga siaran channel melayu. Sikit-sikit mesti menyanyi. Memang lah tak setuju dengan rancangan hiburan ni, tapi kita boleh lah pilih mana yang ingin kita tonton agar tak tengok rancangan yang sia-sia saja.


Bookmark and Share




  Member Information For faqihahProfil   Hantar PM kepada faqihah   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-07-05 16:44


sememangnya dimana - mana jua apa - apa mesti kena ada hiburan.. nak buat kutipan amal pun kena ada hiburan, nak suruh pelancong datang pun kena ada pesta (hiburan).. tak ada cara lain lagi gamaknya.. :( yang paling sedih sekali orang melayu lah yang paling ramai... sedihnyaa..


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

lidya_haryati
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 3258
Posting: 80
Dari: Malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-07-05 17:35


hanya menjadi penonton sahaja... ;-)
[ Telah diedit oleh: lidya_haryati pada 21-07-05 17:35 ]


Bookmark and Share




  Member Information For lidya_haryatiProfil   Hantar PM kepada lidya_haryati   Quote dan BalasQuote

ctmuslimah
WARGA RASMI
Menyertai: 29.05.2004
Ahli No: 3818
Posting: 8
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-07-05 20:28


sama dengan lidya.....


Bookmark and Share




  Member Information For ctmuslimahProfil   Hantar PM kepada ctmuslimah   Pergi ke ctmuslimah's Website   Quote dan BalasQuote

nurun_najah
WARGA RASMI
Menyertai: 30.07.2005
Ahli No: 5536
Posting: 18
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-07-05 19:05


berhibur tiada salahnya
kerana hiburan itu indah
hanya pabila salah memilihnya
membuat kita jadi bersalah...
wallahua'lam


Bookmark and Share




  Member Information For nurun_najahProfil   Hantar PM kepada nurun_najah   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-07-05 20:34


!!! QUOTE !!!

berhibur tiada salahnya
kerana hiburan itu indah
hanya pabila salah memilihnya
membuat kita jadi bersalah...
wallahua'lam


betul tu?.. nak berhibur tak salah.. but biar the rite way..
dah banyak sangat dah... entertainmt.. tak tahu nak list dah...
macam-macam ada.... .. :roll: :roll: :roll:

moge kita semua dapat pilih mana yang baik.. mana yang kureNGGG..
wallahualam..... :-D :-D :-P :-P :lol: :lol:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
barakaLlahu..


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

naemah
WARGA RASMI
Menyertai: 05.03.2004
Ahli No: 3373
Posting: 16

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-08-05 01:43


budaya hedeonism memang sangat2 berleluasa tak kisah kat manerr pun...hatta kat universiti ni lagilerr melambak..sumerr disogokkan dengan hiburan...macam hiburan saja yang boleh menjawab dan boleh menenangkan hati...kita tengk matlamat sampai manerr hiburan ni dapat menghiburkan kita...sampai hamba2 ALLAH zaman kini sgt2 terpengaruh dan orang yang berkesedaran nak bawa sinar islam tertindas..suara ulama tidak didengar..suara2 nyanyian jadi igauaan..lagi best lebih dengar nasihat penyanyi daripada ulama'..sedarlah kita ni umat akhir zaman..


Bookmark and Share




  Member Information For naemahProfil   Hantar PM kepada naemah   Pergi ke naemah's Website   Quote dan BalasQuote

lidya_haryati
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 3258
Posting: 80
Dari: Malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-08-05 17:38


zaman sekarang ini kena pandai pilih hiburan. tersalah pilih hiburan meranalah diri kat akhirat nanti..


Bookmark and Share




  Member Information For lidya_haryatiProfil   Hantar PM kepada lidya_haryati   Quote dan BalasQuote

nur82
WARGA RASMI
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 5677
Posting: 10
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-10-05 23:04


!!! QUOTE !!!

berhibur tiada salahnya
kerana hiburan itu indah
hanya pabila salah memilihnya
membuat kita jadi bersalah...
wallahua'lam



erm....yes..saya setuju itu....memang tak salah kita mencari hiburan...tapi kalau terlebih hiburan akan memberi impak yang negatif pada diri....tengoklah artis2 sekarang...masyaAllah...pakaian dedah sana sini...tu yang jadi ikutan remaja hari ini...agung2 sangat budaya barat hinggakan lupakan landasan agama.. :-? :-?
sama2 lah kita fikir cara yang terbaik untuk mengembalikan ke jalan yang ditetapkan Allah.....


Bookmark and Share




  Member Information For nur82Profil   Hantar PM kepada nur82   Quote dan BalasQuote

nur82
WARGA RASMI
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 5677
Posting: 10
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-10-05 23:07


erm...for information isu ni telah menjadi topic yang dibincangkan dalam sessi discussion interview kpli_jqaf baru-baru ni....memang isu yang hangat jugak buat masa sekarang....


Bookmark and Share




  Member Information For nur82Profil   Hantar PM kepada nur82   Quote dan BalasQuote

Fasihah_Husniyah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 4599
Posting: 92

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-10-05 11:27


berhibur tiada salahnya
kerana hiburan itu indah
hanya pabila salah memilihnya
membuat kita jadi bersalah...
wallahua'lam

Fasihah setuju.. Semuanya tpulang kita untuk menilai dan memilih mana yang baik dan menyingkirkan yang mana buruk. Itulag gunanya akal yang dikurniakan..


Bookmark and Share




  Member Information For Fasihah_HusniyahProfil   Hantar PM kepada Fasihah_Husniyah   Quote dan BalasQuote

huda_ahmad
WARGA RASMI
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 5845
Posting: 8
Dari: germany

germany   avatar


posticon Posting pada: 01-11-05 17:10


berhibur memang tak salah,tetapi ramai anak muda sekarang ni berhibur dengan cra yang bertentangan...saya sedih melihat masyarakat Malaysia yang ramai terlibat dalam msian idol,AF,dan seumpamanye adalah msyrkt melayu...seolah olah msyrkt melayu sdh tidak ada kaedah lain lagi untuk berjaya....di manakan orang melayu dalam bidang ekonomi,perubatan,kejuruteraan dan seumpamanya...moga2 masyarakat kita cepat sedar dengan situasi dunia sekarang...


Bookmark and Share




  Member Information For huda_ahmadProfil   Hantar PM kepada huda_ahmad   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.05198 saat. Lajunya....