Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-07-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Saya dengar, saya terlupa; saya lihat, saya ingat; saya melakukan, barulah saya faham

-- Confucius

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: harith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13726

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 4
Ahli: 0
Jumlah: 4




  Dari Galeri
Wajah2 muslimah memanah...

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 1 hari, 19 jam, 25 minit yang lalu


Ukhwah
Topik: manusia...sekarang


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» manusia...sekarang

Please Mendaftar To Post


Oleh manusia...sekarang

syiqeen
WARGA RASMI
Menyertai: 23.02.2005
Ahli No: 4983
Posting: 1
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-05-05 12:05



dalam masyarakat kita sekarang remaja yang sentiasa menjadi topik panas.apa yang remaja buat dan lakukan semua dinilai dan dikawal sehingga xterkawal ttp sebenarnya walaupun seseorang remaja tu nampak cam kureng kat diri dia sebenarnyer maybe ada sesuatu yang baik yang kiter dan ana sendiri xnampak
contohnyer kalaulah sesorang tu nampak baik kita nampaklah baiknyer dan jahatnyer pulak yang x nampak tapi xtahula kalau mmg dia seorang yang baik ttp setiap manusia mmpunyai tahap kesabaran krn nobody is perfectkan.
hah tp kalau seseorang tu kureng skit atu perwatakan yang agak bla-bla,sempoi jer, jahatnyer kiter nampak n baiknyer pun kter nampak.kadang tul gak orang macam tu lg baik daripada yang baik tp bodoh sombong bukan apa ana coretkan begini just nak mintak pendapat tentang topik ni
maaf kalau bahasa ana disini jikalau kurang sopan


ana sekadar insan yang lemah dan sangat kerdil setiap manusia sering mambuat kesilapan begitu jua ana........


-----------------
penyayang,tegas


Bookmark and Share




  Member Information For syiqeenProfil   Hantar PM kepada syiqeen   Pergi ke syiqeen's Website   Quote dan BalasQuote

shemizz
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 5152
Posting: 49

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-05-05 09:42


manusia skg mcm2 ada!
mane ade org baik tp sbnrnye x baik??
klu baik mmg baikla dia..luar dan dalam,xde separuh2..dr mata kasar nmpk baik,dr mata lembut pun sepatutnye same..
tp ade plak wajah lembut,very feminin tp ska merokok...hmm..
patut pepatah kate jgn pilih buku sbb kulitnye..


Bookmark and Share




  Member Information For shemizzProfil   Hantar PM kepada shemizz   Quote dan BalasQuote

kinobaik
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 02.05.2005
Ahli No: 5251
Posting: 23
Dari: Rumah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-05-05 12:04


rambut sama hitam (tapi sekarang ada yg dye,blond etc), hati lain-lain...hm.. bak kata org putih, "don't jugde a book by its cover"

-----------------
We are the youth
Let us Bring Islam Back
We did it in the past
So let us do it again


Bookmark and Share




  Member Information For kinobaikProfil   Hantar PM kepada kinobaik   Pergi ke kinobaik's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-05-05 12:47


Quote:
"don't jugde a book by its cover"



naa'm.. btull tu..kinobaik..

xkire sape... jgn bersikap prejudis...strerotype..
nmpknye org tu cm tu..dh judge...
kite xkenal pun... ntah baik..ntah....
isshh.. biase laa tu..dh jd lumrah manusia..
mmg sikapnye begitu..

bohong laa..ana pun xde cmtu..
namun..kena kikis laa that sikap

al an..susah sgt nk cari sahabat..teman..yg betul-betul namenye sabahat..kawan..teman..

mcm-mcm org..mcm-mcm ragam..peel..
ntahla... appepun.. kena juge ade 1-5 % syak wasangka..to anybody.. just for safety..

ye laa.. kite xtau..ade udang di sebalik mee rebus tu??

hati manusia lain-lain..
w/pun..darah daging..teman sebilik..
always b aware...!!!

next.. acapkali ana rasekan..fikirkan..menungkan..
>>> sapelaa aku nk menilai org...
am i perfect..???!!!
nobody perfect.. =(

mmg feedback penting dlm ape jua sekalipun..
my best wisdoms..

:: never ask for things to b easier..
always ask ur self to b beTTEr...:::


so.. tepuk dahi.. ask urselllfff....

apepun...dlm idup ni.. kena byk berfikir....
berjalan..mentafsir..manusia...ni mcm mane...
bla..bla..bla...

ma'ataasif jiddan.. wallahualam'....


>>walau sehebat manapun kita.. walau berjaya setinggi langit pun..
tetapi tanpa doa & restu ibu yg melahirkan kita tiadalah keberkatan hidup.....<<

[ Posting ini telah di edit oleh: simpLe_sHida pada 2005-05-18 14:22 ]


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Haizmarkin
WARGA RASMI
Menyertai: 21.01.2005
Ahli No: 4853
Posting: 12
Dari: Kl

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-05-05 14:01


orang yg nampak baik di luar tetapi sebenarnya x baik itu maybe hipokrit kot..hee...munafik kah?
semoga Allah menjauhkan kita dr sifat itu..kalo baik kat luar biarlah kat dalam pon baik..kan kan...tp sebenarnya mmg camtu lah persepsi manusia..
mereka akan lihat apa yang mereka ingin lihatt..~
walllahualam..


Bookmark and Share




  Member Information For HaizmarkinProfil   Hantar PM kepada Haizmarkin   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 64
Posting: 305
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-05-05 22:20




satu titik hitam di atas sekeping kertas putih lebih nampak dr keputihan kertas putih tue...

sama gak la ngn manusia.. keburukkan org walau sedkit, walau sekali akan lebih diperkatan drp kebaikkan yg melimpah ruah...

p/s: tak suka menilai dan dinilai.. masing2 ada kebaikkan dan keburukkan...

-----------------
"Di sebalik segala duka
Tersimpan hikmah
Yang bisa kita petik pelajaran...
Di sebalik segala suka
Tersimpan hikmah
Yang kan mungki


Bookmark and Share




  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

shemizz
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 5152
Posting: 49

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-05-05 23:27


betul tu aniisa_tasnim..
nk membetulkn diri sndri dulu..byk yg lompang lgi!ishk2...


Bookmark and Share




  Member Information For shemizzProfil   Hantar PM kepada shemizz   Quote dan BalasQuote

cyxaula
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 05.04.2006
Ahli No: 6488
Posting: 28
Dari: Moscow, Russia

malaysia  


posticon Posting pada: 03-04-07 03:02


nobody is perfect.
kalau salah di tegur, kalau lupa di ingatkan, kalau terlajak di ajak berundur, kalau tersimpang di tarik semula ke atas landasan, kalau tersilap kona di panggil balik ke jalan yang betul.
sebab itu kena ada keluarga dan kawan2.
-peace-


Bookmark and Share




  Member Information For cyxaulaProfil   Hantar PM kepada cyxaula   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 31-03-09 08:31


Assalamualaikum

hmm sedang-sedang berehat sambil tengok tv semalam..
keluar berita pasal remaja yang ditangkap berkhalwat.
sedihnya,mereka ni semua nya orang melayu dan beragama islam..yang paling sedih lagi,seorang wanita mengandung 9bulan juga turut tertangkap kerana tidak menunjukkan surat nikah kepada JAIP.. :-(


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.063507 saat. Lajunya....