Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-02-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Barangsiapa mengambil serakah sebagai kebiasaan, ia menurunkan harga dirinya sendiri, barangsiapa membeberkan kesukaran –kesukarannya, ia menyetujui penghinaan, dan barangsiapa memperkenankan lidahnya menguasai jiwa, ia akan mengaibkan jiwanya
--
Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: citey
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13721

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 26
Ahli: 0
Jumlah: 26




  Dari Galeri
assalamualaikum...
buat semua, ni gambar saya budakinsaf.salam ukhwah fillah dari saya.harap dapat terima saya sebagai ahli di komuniti ini.wassalam.

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 19 jam, 44 minit yang lalu
nishazainal: 9 hari yang lalu
sarahhanee: 13 hari yang lalu


Muslimah Remaja
Topik: kongsi pengalaman kelakar???


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Remaja
    »» kongsi pengalaman kelakar???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh kongsi pengalaman kelakar???

aufaAisyaH
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 17.01.2004
Ahli No: 3109
Posting: 21
Dari: kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 27-03-05 16:58



ana nak ajak kalian berkongsi pengalaman kelakar yg pernah kalian alami/dengar...nak??

Ana pernah alami pengalaman kelakar... masa tu ana perlu jalani QTI kereta. Tengah kusyuk menunggu,nama ana pun dipanggil. dalam keadaan yg gementar..maklumla pengalaman pertama katakan.. ana berjalan dgn kelamkabutnya menuju ke kereta yg ana perlu pandu. maklumlah..ana ni kelamkabut sket orgnya..
jengjengjeng ana terus bukak pintu sebelah penumpang nak masuk dlm kereta.. makkk malunya..semua org kat situ ketawa. termasuk cikgu kereta sekali. nasib baik xduduk lg. selama ni kalau dengar cerita mcm tu..ana rasa mcm lawak bodo je..tapi skrg terkena batang idung sendiri... hm nasib²
rakan² yg ada pengalaman menarik..jom lah kongsi sesama..


Bookmark and Share




  Member Information For aufaAisyaHProfil   Hantar PM kepada aufaAisyaH   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-03-05 15:28




sabo jela aufaAisyaH

ana ade gak pengalaman lucu camtuh...
first masa bagi speech utk adik² junior...
kire amanat la.... syok punye speech..last utk penutup tuh.. ana baitau le " ana respek la kat adik² junior nih sbb tak byk kerenah..." tapi ana bukan ckp cam tuh tapi jd camni " ana SUSPEK la kat adik² junior nih sbb x byk kerenah." ..Ape lagi gamat le suasana ..memula ana tak pasan... malunye ..MORAL jgn terlalu tgk TV..he he he

satulagi silap anto sms kat org lain malu... MORAL jgn kelam kabut ..cool ..

-----------------
Success Through Endeavour ;


Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

xara_fatima
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 4478
Posting: 54
Dari: bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 16:39


ketika tamat belajar..saya cuba memohon kpli..walaupun dalam hati ni, xde sekelumit pun rasa nak jadi cikgu..biasalah..kes2..lepas habis studi, x tau nak buat apa..minta kerja pun x dapat2..

then..bersama niat yang tidak suci itu, saya memesan kepada seorang sahabat. meminta bantuannya membuat pendaftaran kpli secara online. entah macam mana, agaknya Allah memang tidak redha dengan tindakan saya kot..? hehehe..jangankan temuduga, peperiksaan pun saya tidak layak, kerana tertendang awal-awal lagi..sebab bila saya check tempat peperiksaan, saya terkejut besar, kerana tempat peperiksaan di PENANG??!! Sedangkan, saya ni memang orang selangor. rupa-rupanya, no ic saya tertukar dengan sahabat tadi (org penang).bila diselidik, rupa-rupanya kami berdua mempunyai niat yang sama-sama tidak suci...hehhehe..

pengajarannya, jika anda langsung tidak berminat nak jadi cikgu, jgnlah minta kpli.kalau dpt jadi cikgu..kesian budak2..hehhe


Bookmark and Share




  Member Information For xara_fatimaProfil   Hantar PM kepada xara_fatima   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 18:11




lucu dengar kisah adik - adik.. senyum sorang - sorang jawabnya..

pengalaman ana yang rasanya agak lucu ialah terlupa nak pakai kain selepas solat. entah macam mana kat pejabat lepas solat zohor, agaknya masa tu terasa nak pakai tudung dulu, pastu baru nak pakai kain. tapi bila dah pakai tudung perasan kain dah pakai, sebenarnya kain dalam tu panjang jadi terasa dah pakai kain.. elok aje nak melangkah keluar, ada kakak dah menjerit dulu.. mujur ada kakak yang perasan, kalau tidak...

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

sayyidah_fahimma
WARGA RASMI
Menyertai: 23.08.2004
Ahli No: 4179
Posting: 19

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-04-05 19:23




Ana akan amik pengajaran dr pengalaman semua...

Dr Pengalaman ... Kita Dapat Belajar Sesuatu ...


Bookmark and Share




  Member Information For sayyidah_fahimmaProfil   Hantar PM kepada sayyidah_fahimma   Quote dan BalasQuote

puteriayahanda
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 4996
Posting: 27

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-04-05 12:31


....
pengalaman kelakar memang banyak.. nak2 hampir 4 tahun duduk di asrama.... Salah satunya pernah kena marah dengan penyelia asrama sebab buang air kuah maggi dari tingkat atas hostel, terkena dekat anak penyelia kat bawah..time tu pulak anak dia baru jerr lepas mandi...ish..sian kat budak tu, tp nk cam ner, x sengaja.....


Bookmark and Share




  Member Information For puteriayahandaProfil   Hantar PM kepada puteriayahanda   Pergi ke puteriayahanda's Website   Quote dan BalasQuote

emizz_hani
WARGA RASMI
Menyertai: 01.04.2005
Ahli No: 5128
Posting: 1
Dari: PJ, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-04-05 16:00


assalamualaikum. heheh
sian anak penyelia tu dok

pglmn ana, mase kat skolah dulu.. konon2 posing maut laa amek satu gmabar besama kawan2 depan satu pokok besar nie, tgh2 asrama...

so, lepas dah amek berjuta2 gambar... sorang2 menjerit. nak tau nape?




SB KITORANG SUME KENA GIGIT SEMUT API YG besar2 tuuu! aduhh....sakitnye. merah2 badan.


-----------------
Masih dlm perjuangan mengenal diri
Agar kuketemu keredhaan ilahi


Bookmark and Share




  Member Information For emizz_haniProfil   Hantar PM kepada emizz_hani   Pergi ke emizz_hani's Website   Quote dan BalasQuote

xara_fatima
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 4478
Posting: 54
Dari: bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-04-05 09:44


masa tahun pertama pengajian, saya tidak mempunyai kenderaan sendiri. setiap hari berulang-alik ke fakulti dengan menaiki bas. Satu hari, persatuan fakulti menganjurkan sukan. Oleh sebab segan nak naik bas dengan berbaju-T dan seluar track, kononnya nak pinjamlah motor seorang kawan ni. xara pun telefonlah kawan nih.
"boleh x nak pinjam motor?"
"boleh..tapi..tapi..." suara terputus-putus..
bila line clear balik, xara pun tanya, "tapi apa?"
"tapi..saya dalam keretapi...nak balik kampung.."
akhirnya, bas juga yang menjadi pilihan


Bookmark and Share




  Member Information For xara_fatimaProfil   Hantar PM kepada xara_fatima   Quote dan BalasQuote

ummimq
::KAUNSELOR::
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 855
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-04-05 16:12


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulillah terhibur umi baca celoteh anak-anak di sini . Kisah kelakar ni memanglah banyak tetapi seringkali kita lakukan tanpa sengaja sebenarnya.

Contohnya umi pernah aktif sukan dan satu petang tu dengan berpakaian sukan umi wajib pergi kuliah Tamadun Islam dulu dan dalam hati dan kepala ni duk asyik ingat perlawanan yang bakal dilalui dalam masa sejam.

Tetiba umi terdengar nama di panggil oleh Ustaz Abdul Ghani Shamsudin (kini YDP Persatuan Ulama Malaysia) lalu umi terus bangun dan jawab nak pergi main hoki. Satu kelas ketawa dan umi terpinga-pinga. Rupanya Ustaz tanya soalan lain. Apalagi merah padam muka umi ni .

Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-04-05 16:32




masing - masing semuanya ada pengalaman lucu ya.. harap apa yang berlaku cukup sekali..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

aufaAisyaH
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 17.01.2004
Ahli No: 3109
Posting: 21
Dari: kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 06-05-05 14:39



hehe banyak rupanya kisah kelakar...kisah ummimq pun tak kurang kelakarnya... kawan² lain jomlah kita kongsi sesama..bleh gelak² hehe.. tak delah.. bleh jadikannya kenangan dan ikhtibar...


Bookmark and Share




  Member Information For aufaAisyaHProfil   Hantar PM kepada aufaAisyaH   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-05-05 16:10




jdkan sebagai pengalaman yg manis..

-----------------
Success Through Endeavour ;


Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

nuril_alia
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 20.11.2003
Ahli No: 2867
Posting: 31
Dari: Kulim

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-05-05 00:40




hi..hi...hi....kelakarnya cerita2 kat sini. tapi ana ni tinggal kat kedah. perkataan kelakar [email protected] disebut sebagai 'lawak'. so ana gunakan perkataan lawak lah yee di sini.
memang lawak2 pengalaman yang diceritakan oleh paramuslimah. ana pun ada satu cerita yang boleh diklasifikasikan sebagai lawaklah kan. ceritanya begini...
satu petang tu ana nak telefon abah sbb masa tu abah ngan mak tak de rumah. keluar. so ana nak tanya lah kat mana abah mak masa tu, maksud ana, ada kat daerah mana.
kebetulan masa tu abah baru je beli handset. so nombornya takk beberapa ingatlah kan. ada salin no. tu kat kertas, tapi tak taulah... rasa malas sangat nak bukak tengok. so ana pun hentam lah mengikut apa yg ana ingat dan seterusnya talian pun disambungkan...
"tut..tut.."
tak lama lepas tu ada orang angkat...
"hello"
rasanya suara tue macam lain sikit. kasar sangat bunyinya. (emmm boleh diklasifikasikan sebagai suara pemuda lelaki). bukan macam suara abah ana........ana lepas tu dengan selamber biawaknya pi tanya
" ni siapa ni"
dah tu nak tau orang tu cakap apa..
" la.. dia yang telefon kita, dia tanya kita ni siapa..."

masyaallah,.. punya lah malu ana masa tu. dan ana terus letak telefon.... nasib baik la cuma dalam telefon.

moral & value :---jangan pandai2 sendiri buat sesuatu tu kalau kita sendiri sebenarnya tak tahu macam mana nak lakukannya.....




Bookmark and Share




  Member Information For nuril_aliaProfil   Hantar PM kepada nuril_alia   Quote dan BalasQuote

epiphyllum
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 66
Posting: 141
Dari: bumi mesia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-05-05 17:57


Quote:

On 2005-05-10 00:40, nuril_alia wrote:


hi..hi...hi....kelakarnya cerita2 kat sini. tapi ana ni tinggal kat kedah. perkataan kelakar [email protected] disebut sebagai 'lawak'. so ana gunakan perkataan lawak lah yee di sini.
memang lawak2 pengalaman yang diceritakan oleh paramuslimah. ana pun ada satu cerita yang boleh diklasifikasikan sebagai lawaklah kan. ceritanya begini...
satu petang tu ana nak telefon abah sbb masa tu abah ngan mak tak de rumah. keluar. so ana nak tanya lah kat mana abah mak masa tu, maksud ana, ada kat daerah mana.
kebetulan masa tu abah baru je beli handset. so nombornya takk beberapa ingatlah kan. ada salin no. tu kat kertas, tapi tak taulah... rasa malas sangat nak bukak tengok. so ana pun hentam lah mengikut apa yg ana ingat dan seterusnya talian pun disambungkan...
"tut..tut.."
tak lama lepas tu ada orang angkat...
"hello"
rasanya suara tue macam lain sikit. kasar sangat bunyinya. (emmm boleh diklasifikasikan sebagai suara pemuda lelaki). bukan macam suara abah ana........ana lepas tu dengan selamber biawaknya pi tanya
" ni siapa ni"
dah tu nak tau orang tu cakap apa..
" la.. dia yang telefon kita, dia tanya kita ni siapa..."

masyaallah,.. punya lah malu ana masa tu. dan ana terus letak telefon.... nasib baik la cuma dalam telefon.

moral & value :---jangan pandai2 sendiri buat sesuatu tu kalau kita sendiri sebenarnya tak tahu macam mana nak lakukannya.....







heheh..ana pn pnah je jd cm2..


Bookmark and Share




  Member Information For epiphyllumProfil   Hantar PM kepada epiphyllum   Quote dan BalasQuote

xara_fatima
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 4478
Posting: 54
Dari: bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 10:45


pasal telefon, xara pun ada kisah lucu..
xara ni jarang balik ke kampung dr zaman studi lagi. satu hari masa kat kampung, ada orang telefon cari ayah. xara yg angkat, cakaplah ayah xde.habis je cakap, orang tu pun tanyala.."ni anak pakcik ke?" xara pn mengiakan.. "anak yg bongsu ke?sekolah darjah berapa?" huhuhu..bagai nak luruh dada dengar..comel sanagt ke suara xara nih


Bookmark and Share




  Member Information For xara_fatimaProfil   Hantar PM kepada xara_fatima   Quote dan BalasQuote

Haizmarkin
WARGA RASMI
Menyertai: 21.01.2005
Ahli No: 4853
Posting: 12
Dari: Kl

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-05-05 09:25



Heee..lawak jugak yer..
ana pon ade satu..yg masih segar dlm ingatan..

masa tu nak test kereta...buat on the road dulu...time giliran ana..dgn konfidennya msk dlm kereta siap bagi salam lagi, betulkan seat lah betulkan cermin sisi cermin depan abih check signal kiri kanan, gear ,brek kaki ,stereng,wiper pon ana check...then gerak lah..Hmm,tak sampai 50meter kot ana drive..tester swh benti...sambil senyum2 dia pangkah2 sume2...n sambil berkata "Dik tak pakai seat belt dik...salah besar tu...,jumpa lagi lah iye.."malu sgtt...turunlah ana di dpn org ramai...hee,lawak gak la time tuh..4sure diorang heran tgk ana bwk tak sampai 2 minit..hehe

moral :pakai seat belt jgn tak pakaiiii"hee


Bookmark and Share




  Member Information For HaizmarkinProfil   Hantar PM kepada Haizmarkin   Quote dan BalasQuote

aufaAisyaH
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 17.01.2004
Ahli No: 3109
Posting: 21
Dari: kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 22-12-05 15:56


Assalamualaikum...
Alamak..ni yang terbaru kisah lawak ana...
Satu hari yang nyaman..ana berjln dengan seorang kawan ke kuliah..halfway nak sampai kolej...ana terpandang seorang akak ni dengan seorang kawan dia juga..femiler sangat..hm.. ooo akak senior sekolah...apa lagi...ana pun dengan ramah tegur akak tu..ye lah kami memang kenal rapat dulu.. "Assalamualaikum akak...apa kabar?? lama nya tak jumpak...buat apa sekarang??" siap peluk peluk lagi.. pas tu akak tu pun cakap.."adik kenal akak ke??".."ni kak Jun kan??".."akak Siti Fatimah.." alamak... sekali silap orang daa.. "eh ye ke..alamak Sorry akak..silap orang..malunye.."

p/s: berhati hati menegur orang...malu malu.. :roll:


Bookmark and Share




  Member Information For aufaAisyaHProfil   Hantar PM kepada aufaAisyaH   Quote dan BalasQuote

nur_zuerya
WARGA RASMI
Menyertai: 08.11.2005
Ahli No: 5867
Posting: 2
Dari: Sandakan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-12-05 13:13


Assalamualaikum wbt...
saya tak tau la pengalaman saya ini kelakar ke tak...tapi bagi saya, tiap kali teringat kan kisah ini, saya akan tersenyum sendiri..ehehe..
masa itu saya form 1 on the way nak pergi sekolah..seperti biasa, saya pergi menaiki bas awam sebab rumah dengan sekolah saya agak jauh..so, tengah-tengah saya dok tunggu bas datang, saya rasa pelik sebab orang yang sama-sama tunggu bas masa itu senyum tengok saya ...saya ingatkan mungkin sebab saya nampak comel agaknya masa itu...ehehe...ada juga schoolmate yang tengok sambil ketawa..saya pun jadik hairan lah..sebab Kalau saya perhati betul2 tak ada apa yang melucukan pada diri saya ini..saya pun buat dek saja....sampai ada la seorang pak cik yang prihatin ini tegur saya..."nak, kenapa bawa hanger(penyangkut baju) pergi sekolah ini??"..terkejut tahap beruk saya masa itu...betul2 malu...rupa2nya, hanger itu adik saya yang sangkut kat beg sekolah saya sebelum saya pergi sekolah...aduh malunya tak terkata...


Bookmark and Share




  Member Information For nur_zueryaProfil   Hantar PM kepada nur_zuerya   Quote dan BalasQuote

xara_fatima
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 4478
Posting: 54
Dari: bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-12-05 15:03


pasal tunggu bas..teringat satu kisah..

semasa bersekolah tingkatan1-3, saya menaiki bas awam ke sekolah. oleh kerana bas akan lalu di depan kampung saya sekitar jam 6.30-7.00 pagi, saya akan keluar rumah seawal 6.25 sambil menunggang basikal ke hentian bas.

pada satu hari, entah Kenapa, sebaik sahaja terkejut dari tidur, saya mendapati jam sudah menunjukkan pukul 6.30 pagi! saya segera mandi, sembahyang, bersiap dan terus mengayuh basikal dengan lajunya menuju ke hentian bas. (sekiranya terlepas bas pkl 6.30 pagi, saya terpaksa menaiki bas 7.30 atau menaiki kereta sewa)

Sampai sahaja di hentian bas, keadaan begitu lengang. "Alamak, saya sudah terlepas bas.." bisik saya

tiba-tiba, sayup-sayup kedengaran azan subuh!! Eh..??? Kenapa baru azan? takkan orang azan pukul 7.00 pagi??

Saya melihat jam di tangan. "Eh..pukul 6.00 pagi???" Kemudian, tidak berpuas hati dengan jam sendiri, saya bertanya jam kepada seorang kakak yang sedang sama-sama menunggu bas. "Baru pukul 6.00 pagi dik. Akak tengah tunggu bas kilang ni.."

hahaha..saya pun pulang semula ke rumah. sampai sahaja di rumah, ayah saya berkata, "ayah baru hendak panggil. kamu sudah mengayuh jauh..". Saya menunaikan solat subuh semula.

rupanya, saya tersalah pandang jam 5.30 pagi sebagai 6.30.. :)


Bookmark and Share




  Member Information For xara_fatimaProfil   Hantar PM kepada xara_fatima   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 22:48


jadikan ia pengalaman yang manis... :-di :-di


Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Remaja
    »» kongsi pengalaman kelakar???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.059235 saat. Lajunya....