Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 06-04-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Setiap jiwa yang dilahirkan telah tertanam dengan benih untuk mencapai keunggulan hidup . Tetapi benih itu tidak akan tumbuh seandainya tidak dibajai dengan keberanian..

-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Laurenjoy
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13724

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 15
Ahli: 0
Jumlah: 15




  Dari Galeri
Ahlan Wasahlan WaMarhaban Bikum...
Salam harmonis dari ana.

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 3 hari yang lalu
Laurenjoy: 31 hari yang lalu
jackurban: 32 hari yang lalu
porkalwais: 32 hari yang lalu


Masa Lapang
Topik: Siapa peminat kucing?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Masa Lapang
    »» Siapa peminat kucing?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Siapa peminat kucing?

Aina94
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 26.03.2004
Ahli No: 3478
Posting: 62
Dari: alor star

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-01-05 08:49




ade tak sesape kat sini minat kucing....kalau ade ,marilah kte kongsi bersame gelagat si comel kite..............


Bookmark and Share




  Member Information For Aina94Profil   Hantar PM kepada Aina94   Quote dan BalasQuote

muslimahcyber
WARGA RASMI
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 4813
Posting: 2
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-01-05 09:20


saya..saya....pun minat kucing gak


Bookmark and Share




  Member Information For muslimahcyberProfil   Hantar PM kepada muslimahcyber   Pergi ke muslimahcyber's Website   Quote dan BalasQuote

xara_fatima
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 4478
Posting: 54
Dari: bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-01-05 09:52


xara paling suka........BULI kucing...hehehheheh


Bookmark and Share




  Member Information For xara_fatimaProfil   Hantar PM kepada xara_fatima   Quote dan BalasQuote

hasanah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 03.11.2004
Ahli No: 4544
Posting: 22
Dari: Tarakan

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 14-01-05 11:35



Saya juga suka kucing. Kata dokter menyayangi dan memelihara kucing bisa menghilangkan stres. Kucing saya 3 ekor laki2 semua. Yang Pertama namanya "Picci" tapi karena sudah besar baru ketahuan klo laki2 jadi diganti "Pendek" karena badannya pendek tapi gemuk, ekornya juga pendek sepanjang jari tangan. Klo yang kedua namanya "Pupei" paling manja dengan saya, tidur disebelah saya . Yang terakhir "Pusi" diganti "Panjang" badannya panjang seperti ekornya. Warna kucing saya semuanya putih bertotol hitam yang paling comel sipendek karena bulu disekitar mata sebelah kirinya hitam. Semuanya rajing dimandikan mama, karena saya sibuk kuliah dan kerja kecuali hari libur barulah saya bisa memandikan. Cukuplah dulu bila ada kesempatan saya bisa cerita lebih banyak lagi tentang comelnya kucing2 saya.


Bookmark and Share




  Member Information For hasanahProfil   Hantar PM kepada hasanah   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-01-05 12:29



ana suka sangat² kat kucing nih...




-----------------
Success Through Endeavour ;


Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

nur_indah
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 174
Posting: 193
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-01-05 16:06




ade kucing gak!!! hehehe... 4 ekor laki... 2 jantan, 2 betina... sepasang tu dah beso, sepasang lagi kecik lg... hehehe... comel2...
nama kucing plak si Balam dan Putih(jantan)... si Piut dan Oren(betina)hehhe... suke tgk kucing2 ni gurau2 sesame depa... pastu dgn kite2 skali rasa nak gurau n main2 ngan dorang... tapi sonok tang buli dorang.. hahaha... nasib la kome wahai kucing2 ku.... anyway, kucing2 ni mmg bleh buat hati terhibur dan release tensen....

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Pergi ke nur_indah's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-05 11:28




Quote:
4 ekor laki... 2 jantan, 2 betina


cam ner tu kaei..

dulu ada kucing, tapi dah duduk sendiri ni tk ada kucing, lagi pun kesian kat derang kalau ana pergi kerja nanti, sapa nk tengok - tengokkan derang.. laa ni ada kucing mati aje..buat bantal busyuk.. namanya abang cik..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

Angel_dust1412
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 17.10.2004
Ahli No: 4466
Posting: 50
Dari: Kuala Lumpur

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 22-01-05 08:16




Ana minat sangat kucing... xpecially jenis yg bulu lebat & berkaki pendek... cute sangat!!

-----------------
- PatAH tUMbuH HilANg bERgaNTi -

Pecah Gayong di dalam dulang,
Dulang hanyut lautan tujuh,
Pecah Gayong perpecahan sayang,
Di satu masa kembali berteguh.



Bookmark and Share




  Member Information For Angel_dust1412Profil   Hantar PM kepada Angel_dust1412   Pergi ke Angel_dust1412's Website   Quote dan BalasQuote

Ukhti-Mawaddah
WARGA RASMI
Menyertai: 19.08.2004
Ahli No: 4166
Posting: 11
Dari: Batu Pahat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-01-05 17:56




emmm kita pun suka kucing, kalau orang pelat panggil usheng.... emmm tapi ummiq kita tak kasi bela kucing , c-dey jer.... just nak share perlambangan sedikit sebanyak tentang orang yang suka usheng ,

- manja
- suka tidur
- cenderung untuk malas
- suka bergantung kepada orang
- boleh berusaha terutama perkara yang diminati
- suka bermain
- suka di hargai
- suka di hargai

.... so kowrang-kowrang semua tergolong bahagian mana?


Bookmark and Share




  Member Information For Ukhti-MawaddahProfil   Hantar PM kepada Ukhti-Mawaddah   Quote dan BalasQuote

nur_indah
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 174
Posting: 193
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 23-01-05 08:52




Quote:
4 ekor laki... 2 jantan, 2 betina


Quote:
cam ner tu kaei..



hehe.. silap type la tu kaksi... bukan 4 ekor laki... tapi 4 ekor lagi sebenarnye nak taip... hehehe...

'kucing mati' kaksu namanye abang cik ek?? mesti bantal busyuk yg kaksu bwk gi umah anak yatim dulu tu ek??? hehehe...

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Pergi ke nur_indah's Website   Quote dan BalasQuote

sweet_srikandi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 4340
Posting: 73
Dari: uia

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-01-05 16:25


saya pun sayang kucing....

dulu ada 4 ekor.....mati sekor kena langgar kereta...sedih sangat....semuanaya kucing kacukan siam dan australia...bapa dia australia dan mak dia siam.....cute sgt!

sekarang tinggal *,kiko & kiki....


Bookmark and Share




  Member Information For sweet_srikandiProfil   Hantar PM kepada sweet_srikandi   Quote dan BalasQuote

Aina94
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 26.03.2004
Ahli No: 3478
Posting: 62
Dari: alor star

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-01-05 23:52




aina pon minat kucing gak..dulu aina ade banyak kucing tapi sekarang ni tinggal 2 eko je, kitty & didi

yg kitty ni betina,ibu die lahir kan die kat belakang rumah aina pastu ayah aina pon jage la di sebab mase tu die ngan adik die tu masih kecik..
kitty ni kucing siam sebab tula aina sayang sangat kat die..sebenarnye aina pon tak tahu yg die ni kucing siam sampailah satu hari tu kawan ayah aina datang rumah dan ter nampak ibu die pastu kawan ayah kata kucing ni jenis kucing siam....

yg didi ni plak aina jumpe die kat pejabat sekolah ayah aina, ye la rumah aina jenis kuaters guru jadi belakang rumah aina ade sekolah..lagi pon ana ni pantang nampak kucing je pastu bile aina nampak didi dengan ahli keluarge die aina pon bawak die balik rumah......

tapi sekarang ni ana dah pindah ke rumah taman walaupon begitu kitty dan didi tu aina tak lupe sebab rumah lame tu ayah aina tak nak lepas lagi
jadi mase balik dari sekolah kekadang tu mak aina singgah rumah kuaters dan aina akan tengok2 kucing aina..

baiklah nampaknye di sini sajalah cerite aina lagi pon dah pannjang aina cerite lain kali aina cerite lagi..ok,Wassalam....


Bookmark and Share




  Member Information For Aina94Profil   Hantar PM kepada Aina94   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-01-05 00:10




alahai geramnye ngan kucing nih....


Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

alhikmah
WARGA RASMI
Menyertai: 01.01.2005
Ahli No: 4784
Posting: 5
Dari: kuittho

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-02-05 17:31



minta maap ana tak minat kucing. ada gelila dengan kucing ni tambah2 lak yg anak kucing. kawan2 ana slalu gak usik ana dgn anak kucing ni. diaorg suka kot dengar ana menjerit2 tengok kucing tu. geram tau.

dulu ana suka gak kucing ni sebab dulu kat umah ada sekor. dia ni pernah cakar lutut ana, sampai berdarah tau. sakitnya. sekrg pun ada lagi tau parut 3 kukunya tu kat lutut. tp sekarang kucing tu dah mati... kesian dia.

ana sbnarnya nak jugak main2 dgn kucing ni tp x beranila. takut kena cakar lagi. rasa macam fobia pulak.

binatang kesayangan Rasulullah kan kucing. nak gak baik2 ngan kucing ni tp ana tak boleh lagi la skrag ni.




Bookmark and Share




  Member Information For alhikmahProfil   Hantar PM kepada alhikmah   Quote dan BalasQuote

Aina94
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 26.03.2004
Ahli No: 3478
Posting: 62
Dari: alor star

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-02-05 20:21




akak hikmah takut kucing ke..ala keshiannye...
aina ni pernah jugak kene cakar ngan kucing..tapi kucing tu tak sanggup nak gigit aina mungkin sebab die tau aina ni tuan dia kot.....
sbnrnya aina ni dah biase ngan kucing...tambahan plak kucing ni adalah haiwan kesayangan aina
kucing ni kalau kite selalu bagi die makan dan minum walaupunhanya sedikit ikan bilis pon kalau kite bagi dia selalu, insyaallah dia akan manja dgn kita...so semoga akak hikmah berjaya dalam mendekati kucing .........


Bookmark and Share




  Member Information For Aina94Profil   Hantar PM kepada Aina94   Quote dan BalasQuote

Fasihah_Husniyah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 4599
Posting: 92

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-03-05 20:55




Sy pun minat sgt ngan kucing.. Kat rumah ada 10ekor kucing.. nak satu?..


Bookmark and Share




  Member Information For Fasihah_HusniyahProfil   Hantar PM kepada Fasihah_Husniyah   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 18:24




isy isy, ada 10 ekor? nk juga satu.. kat mana umah.. kalau dekat boleh amik..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

GhaizahNorazra
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 5328
Posting: 46

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 27-05-05 14:04


kucing...??? hmm...minat sesangat ngan kucing...tapi apasal hah kat rumah ghaziah suma kucing ghaizah warna hitam...hatta anak2 dia sekali...heheheheeh.....tapi mata dia caler2 gitu...


Bookmark and Share




  Member Information For GhaizahNorazraProfil   Hantar PM kepada GhaizahNorazra   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-05-05 16:14




best x jika ade kucing camni..?


-----------------
Success Through Endeavour ;


Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Nabilah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 37
Posting: 241
Dari: PeYrOcK....;)

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-05-05 03:19




Saya pun minat kucing.......
Kat rumah ada 4 eko



Comel kan kucing ni?

-----------------
"Apabila nafsu berkuasa,gelaplah hati,
Apabila hati gelita,sempitlah dada,Apabila dada sempit,buruklah lakunya,Apabila buruk laku,ia dibenci semua makhluk"

Bookmark and Share




  Member Information For NabilahProfil   Hantar PM kepada Nabilah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Masa Lapang
    »» Siapa peminat kucing?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
© Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.064199 saat. Lajunya....