Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
BE STRONG ENOUGH TO CONTROL YOUR ANGER INSTEAD OF LETTING IT CONTROL YOU...
-- Mutiara Kata

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: lysazae
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13715

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 24
Ahli: 0
Jumlah: 24




  Dari Galeri
gambar ni semasa saya berada di office..:)

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 hari, 10 jam, 37 minit yang lalu
uzmawahida: 12 hari yang lalu
fayyzah: 24 hari yang lalu
bintanghatee: 31 hari yang lalu


Luahan Hatiku
Topik: Ada tak orang yang tak pernah bercinta ?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» Ada tak orang yang tak pernah bercinta ?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:

Oleh Ada tak orang yang tak pernah bercinta ?

Azzuhra
WARGA RASMI
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 4722
Posting: 17
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-04 14:31


rasa2nye ada x org yg x pernah bercinta kat dunia nie?


Bookmark and Share




  Member Information For AzzuhraProfil   Hantar PM kepada Azzuhra   Quote dan BalasQuote

adikbalqis
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 12.05.2003
Ahli No: 1187
Posting: 134
Dari: skudai, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-04 14:36


ada...... ana...... hehehe....

-----------------
“Layakkah kita untuk mengasihi manusia sekiranya kasih dan cinta kita pada Pencipta manusia itu masih belum mantap. Tepuklah dada tanyalah iman.”


Bookmark and Share




  Member Information For adikbalqisProfil   Hantar PM kepada adikbalqis   Pergi ke adikbalqis's Website   Quote dan BalasQuote

Azzuhra
WARGA RASMI
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 4722
Posting: 17
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-04 14:39


samala kite....hehe...


Bookmark and Share




  Member Information For AzzuhraProfil   Hantar PM kepada Azzuhra   Quote dan BalasQuote

syukriah
WARGA RASMI
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 4475
Posting: 12
Dari: macquarie road

australia   avatar


posticon Posting pada: 20-12-04 15:39




macam mana adikbalqis & azzuhra rasa tak bercinta sedang yang lain semua nak???

kenapa ek???mesti ada rahsia nie



Bookmark and Share




  Member Information For syukriahProfil   Hantar PM kepada syukriah   Quote dan BalasQuote

Azzuhra
WARGA RASMI
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 4722
Posting: 17
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-04 21:06



alah....smua orgkan ada perasaan lain2kan...so saye &adik balkis 2 sama team...


Bookmark and Share




  Member Information For AzzuhraProfil   Hantar PM kepada Azzuhra   Quote dan BalasQuote

xara_fatima
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 4478
Posting: 54
Dari: bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-12-04 08:49


one side lover..heheheh


Bookmark and Share




  Member Information For xara_fatimaProfil   Hantar PM kepada xara_fatima   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-12-04 13:24


ana lom pernah ..tp kalu bercinta ngan buku ade la heheh


Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

centella_asiatica
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 657
Posting: 44
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-12-04 03:26




Adakah yg dimaksudkan dgn cinta diatas....cinta sesama manusia yg berlainan jantina??

Maybe...sesiapa yg belum mengalami cinta tue...it just the matter of time....insyaAllah...maybe bukan sekarang...belum tibe masanye.

Ana percaya....kite semua akan mengalami cinta itu...iaitu bercinta dgn suami tersayang....walaupun tidak bercinta mase di universiti...tidak bercinta mase bertunang....tapi surely akan bercinta selepas kahwin..


Bookmark and Share




  Member Information For centella_asiaticaProfil   Hantar PM kepada centella_asiatica   Pergi ke centella_asiatica's Website   Quote dan BalasQuote

syukriah
WARGA RASMI
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 4475
Posting: 12
Dari: macquarie road

australia   avatar


posticon Posting pada: 22-12-04 08:37


setuju, belum sampai masa lagi tuh


Bookmark and Share




  Member Information For syukriahProfil   Hantar PM kepada syukriah   Quote dan BalasQuote

lidya_haryati
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 3258
Posting: 80
Dari: Malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-12-04 09:30


masih belum bertemu dgn jejaka idaman lagi kot...
tak sampai seru lagi...
nanti satu masa kita mesti akan mengalaminya... sama ada bertepuk sebelah tangan atau dua belah tangan. Yang pastinya ... cinta akan lebih indah jika bertemu kerana Allah... cewah cam ade pengalaman jek...


Bookmark and Share




  Member Information For lidya_haryatiProfil   Hantar PM kepada lidya_haryati   Quote dan BalasQuote

adikbalqis
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 12.05.2003
Ahli No: 1187
Posting: 134
Dari: skudai, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-12-04 11:20


aa..... btul ah tu. sekarang belum lagi... nanti2 tu i/allah.... hehehe..

btul tak azzuhra???



-----------------
“Layakkah kita untuk mengasihi manusia sekiranya kasih dan cinta kita pada Pencipta manusia itu masih belum mantap. Tepuklah dada tanyalah iman.”


Bookmark and Share




  Member Information For adikbalqisProfil   Hantar PM kepada adikbalqis   Pergi ke adikbalqis's Website   Quote dan BalasQuote

MoOnStar
WARGA RASMI
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 4806
Posting: 1
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-05 17:04



aa...aaa...samala ngan MoOn.


Bookmark and Share




  Member Information For MoOnStarProfil   Hantar PM kepada MoOnStar   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-01-05 02:39


penah..?!! blum laa...
ntahlaa.. hati ini blum lg mahu terjebak..he..he...
myb blum ketemu mr-right..kih..kih..

Percaya kata janji-Mu
Kerana ku yakin apa digenggam-Mu
Keharuman setanggi syurga
Bukan kilauan sebilah belati


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
barakaLlahu..


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

raihanahdaniah
WARGA RASMI
Menyertai: 03.08.2004
Ahli No: 4092
Posting: 14
Dari: kusza terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-01-05 13:33



pernah bercinta atau tidak bukanlah alasan untuk kita leka atau sedih untuk meneruskan hidup...

jangan terlalu mengharapkan cinta manusia sehingga lalai dalam meraih cinta Tuhan rabbul jalil

akak sendiri ada banyak pengalaman dalam cinta...tapi bila ditilik2 semula cinta lelaki yang bukan sah bergelar suami kita sememangnya salah kalu ia melalaikan kita dari mengingatti Allah..

dalam islam takder istilah bercinta..yang ada hanyalah (khitbah) bertunang dan nikah..janganlah kita menggunakan bahasa dan budaya barat sebagai suatu kebiasaan dalam hidup kita....

cinta biasanya banyak melalaikan dari mentgingati TUHAN...jadi kalu beginilah keadaanya mengapa mesti nak juga mencari cinta manusia yg fana ini? sedangkan Allah dah janjikan jodoh dan pertemuan sejak kita dalam rahim ibu lagi...

bukan nak anti dengan cinta...bagi akak boleh jer kalu adik2 sayang nak bercinta tapi pastikan cinta itu mendorong adik lebih maju dalam hidup dan mentaqrrubkan diri pada Allah azzawajalla..itulah baru sebenar2nya CINTA..

memang susahkan nak cari cinta yang macam tue? tapi manisnya CINTA itulah bila kita BERCINTA ...BERTEMU DAN BERPISAH KERANA ALLAH..so tak timbul soal frust menonggeng bila cinta tak kesampaian sebab kita dah yakin dengan ketentuan ALLAH SWT...

buat adik2 yg belum mengenal erti cinta tue..eloklah tak terlalu ghairah nak bercinta sebab cinta remaja banyak buruk dari baiknya...dan situasi sekarang cukup banyak membuktikannya.. hati yang sedia suci itu eloklah terus dikekalkan mudah-mudahan nurr iman sentiasa menyelubungi hati kita....

sinpanlah cintamu yang suci itu hanya untuk untuk yang TERAGUNG sahaja dan suamimu yang tercinta...wallahhua'lam


Bookmark and Share




  Member Information For raihanahdaniahProfil   Hantar PM kepada raihanahdaniah   Quote dan BalasQuote

ifti_hanan
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 24.01.2005
Ahli No: 4866
Posting: 30
Dari: 'sintok' indah permai

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-02-05 16:26


yap..betul kata raihanah..mmg akan melalaikan..walaupun pada awalnya kita sentiasa mengingatkan hati agar dapat mengawal tingkah laku dan maruah diri..
semoga Allah akan melindungi diri daripada CINTA yg sebegini..aMiN..

-----------------
'Dalam Kerendahan Diri
Ada Ketinggian Budi
Dalam Kemiskinan Harta
Ada Kekayaan Jiwa....'


Bookmark and Share




  Member Information For ifti_hananProfil   Hantar PM kepada ifti_hanan   Quote dan BalasQuote

tinta_mahabbah
WARGA RASMI
Menyertai: 30.09.2004
Ahli No: 4382
Posting: 4
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-02-05 00:38


emm ana setuju jugak dgn kata kak raihanah tu... tapi itulah manusia nie kadang2 bila sampai satu masa dia jugak memerlukan cinta...bila tengok org lain gembira bercinta..hati pun terdetik ingin mengalaminya..kekadang perasaan sedih itu wujud bila belum pernah merasainya sedangkan teman2 yang lain sibuk bercerita kisah gembira masing2..tapi bila dah mengalaminya barulah kita sedari lbih baik tidak bercinta dgn lelaki yg belum sohih hubungannya dgn kita...sekurang2nya tidak akan mearasa kecewa..dan hidup tidak leka...setiap sesuatu itu ada hikmahnya...bersyukur lah atas segala yang dikurnianya...


Bookmark and Share




  Member Information For tinta_mahabbahProfil   Hantar PM kepada tinta_mahabbah   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-03-05 17:06




ana rase lah kan org yang tak pernah bercinta sesama makhluk nih..kerana takut ngan pengalaman² sahabat² mereka yg sebelumni...

termasuk ana he he he

-----------------
Success Through Endeavour ;


Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Fasihah_Husniyah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 4599
Posting: 92

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-03-05 22:19




Sy pun sama..
Lum penah lg..


Bookmark and Share




  Member Information For Fasihah_HusniyahProfil   Hantar PM kepada Fasihah_Husniyah   Quote dan BalasQuote

shemizz
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 5152
Posting: 49

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-04-05 22:27


org suka kita x suka..
org x suka kita suka..
itula sbb sy x pnh lg bcinta.. wpun umur dh 20thn!


Bookmark and Share




  Member Information For shemizzProfil   Hantar PM kepada shemizz   Quote dan BalasQuote

najmulqalbi
WARGA RASMI
Menyertai: 13.04.2005
Ahli No: 5167
Posting: 1
Dari: Tanah Adat...

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-04-05 00:14


Ada tu mmanglah ada tapi jangan cepat rasa kecewa.Kita perlu ingat bahawa setiap insan pasti dapat menikmati cinta kerana cinta yang sbenar adalah cinta yang lahir kerana merasai kebesaran Allah yang menciptakan cinta tersebut.Cinta yang disaluti dengan keimanan & ketaqwaan, iaitu cinta sesama manusia yang mbawa kepada keredhaan dan mdapat keberkatan dariNya.Bagi mereka yang mcari cinta harus berupaya mgunakan fikirannya untuk m'capai setiap apa yang dicintakannya.Setiap cinta ada punca dan sumbernya.Sumber cinta itu dtgnya dari Allah Yang Maha Esa.Keyakinan bahawa Allah tidak akan m'hampakan keinginan kita sekiranya kita terus berusaha, berdoa dan btawakal kpdNya.Jika tidak dianugerah dengan cinta kepada manusia, mungkin kita dianugerahkan dengan cinta dalam bentuk yang lain seperti cinta kepada ilmu, cinta kepada alam sekitar dll.


-----------------
minat ape2 je yg ade unsur biru...
[ Telah diedit oleh: simpLe_sHida pada 09-10-06 00:39 ]


Bookmark and Share




  Member Information For najmulqalbiProfil   Hantar PM kepada najmulqalbi   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» Ada tak orang yang tak pernah bercinta ?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.096007 saat. Lajunya....