Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-02-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Setiap jiwa yang dilahirkan telah tertanam dengan benih untuk mencapai keunggulan hidup . Tetapi benih itu tidak akan tumbuh seandainya tidak dibajai dengan keberanian
-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: citey
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13721

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 17
Ahli: 0
Jumlah: 17




  Dari Galeri
nur_indah...

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 1 hari, 23 jam, 29 minit yang lalu
nishazainal: 5 hari yang lalu
sarahhanee: 10 hari yang lalu


Muslimah Remaja
Topik: adik angkat?????


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Remaja
    »» adik angkat?????

Please Mendaftar To Post


Oleh adik angkat?????

adikbalqis
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 12.05.2003
Ahli No: 1187
Posting: 134
Dari: skudai, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-12-04 15:59




ana nak tanya korang sumer ah..... apa korang rasa kalau tunang korang (pada yg dah bertunang laaa) ada adik angkat pompuan and dia rapat dengan 'adik' dia tu????

-----------------
“Layakkah kita untuk mengasihi manusia sekiranya kasih dan cinta kita pada Pencipta manusia itu masih belum mantap. Tepuklah dada tanyalah iman.”


Bookmark and Share




  Member Information For adikbalqisProfil   Hantar PM kepada adikbalqis   Pergi ke adikbalqis's Website   Quote dan BalasQuote

nuarii
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 3525
Posting: 227
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 09-12-04 13:03


Bab adik angkat ni, susah skit nak terang..
kalau perempuan ni jarang la ade rasa pape kalo dah ade adik angkat laki.. jarang, tapi ada juga kes last2 bercinta dgn adik angkat.
Tapi kalau lelaki, selalu terjadi bercinta dgn adik angkat sendiri, selalu..walaupun tak semua...
Dah banyk terjadi depan mata. Sbb, bila dah rapat danlebih mengenali, lelaki akan rasa lebih dihargai bila org yg rapat dgnnya tahu apa yg disukai n sebaliknya. Walaupun dia akan cuba mengelak dr berperasaan jauh lagi, sekelumit tu pasti ada.
Wallahua'lam la..


Bookmark and Share




  Member Information For nuariiProfil   Hantar PM kepada nuarii   Pergi ke nuarii's Website   Quote dan BalasQuote

AZURA_ANAKMAMI
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 842
Posting: 186
Dari: kuala kurau,Perak

Perak  


posticon Posting pada: 09-12-04 20:08




alahai sabar la adikbalqis,zura pun mempunyai masalah yang sama...tapi kita perlu berhati2 dan perlu berterus terang pada tunang kita yang kita cemburu atau risau hubungan kita akan menghadapi masalah kerana melihat mereka terlalu rapat dan risau benda yang tak di ingin akan terjadi..ni pada pendapat zura saja la..dan zura pun sudah cuba cara ni... tp kalo dia setia pada kita syukur alhamdulillah.. x yah risau lg ..


Bookmark and Share




  Member Information For AZURA_ANAKMAMIProfil   Hantar PM kepada AZURA_ANAKMAMI   Pergi ke AZURA_ANAKMAMI's Website   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 25.01.2004
Ahli No: 3162
Posting: 49
Dari: KUCHING,SARAWAK

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 09-12-04 23:27




tak ada penglaman.... tapi ana just nak kongsi bersama.... ana rasa baik cuba jadikan adik angkt tunng anti tu adik angkat anti.... kira rapat-rapatkan hubungan silaturrahim

wassalam

-----------------
Assalamualaikum

to love someone is NOTHING,
to be love by someone is SOMETHING,
to be love by someone u love is EXCITING,
to be love by ALLAH is EVERYTHING.

WASSALAM


Bookmark and Share




  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Pergi ke uqu's Website   Quote dan BalasQuote

raihanahdaniah
WARGA RASMI
Menyertai: 03.08.2004
Ahli No: 4092
Posting: 14
Dari: kusza terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-01-05 12:41



pandangan saya...eloklah terus terang dengan tunang yg anda ada abang angkat...kalu dia boleh terima kira oraitlah tue tapi dia dia rasa tak selesa eloklah cuba jarakkan sikit hubungan anda dgn abang angkat tue dan terangkan kedudukan sebenar supaya dia faham dan boleh terima..

tapi bagi saya, eloklah bagi seorang wanita muslimah yg sebenar jangan menjalinkan hubungan yg sememangnya tak dianjurkan oleh islam...

maksudnya bukan takleh nak menjalinkan silaturahim sesama islam tapi adalah cara dan batasan tertentu yang telah digariskan oleh islam...saya nak persoalkan disini apa munasabahnya seorang muslimah menjalin hubungan adik angkat abang angkat dgn seorang lelaki yg bukan mahram dia?

bukan menentang tapi apa yg saya lihat kebanyakn dari hubungan seperti biasanya menjurus kepada yang kurang baik..kadang2 ada yang jatuh cinta dgn abang angkat dan adik angkat...memanglah niat asal nak berANGKAT jer tapi jadi terngakat pulak..tuelah masalahnya

dan yang penting kita pastikah bahawa hubungan yang sedemikian diredhai oleh Allah? tepuk dada tanyalah iman....

apapun sebagai seorang muslimah yg benar2 menjaga hubungan dengan Allah dan semata-mata nak cari redhaNya..berfikirlah dulu sebelum berbuat sesuatu..lagi2 berkaitan batasan2 antara lelaki dan wanita...ramai yg tak endahkan perkara ni...
itu jerlah pandangan insan kerdil disisiNya ini...
wassalammm.....


Bookmark and Share




  Member Information For raihanahdaniahProfil   Hantar PM kepada raihanahdaniah   Quote dan BalasQuote

Fasihah_Husniyah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 4599
Posting: 92

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-03-05 14:22




Mmg tul.. mmg byk lelaki y ada adik angkat bercinta.. Diaorg lebih rapat.. saling faham.. pastu timbul prasaan tu..


Bookmark and Share




  Member Information For Fasihah_HusniyahProfil   Hantar PM kepada Fasihah_Husniyah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.057929 saat. Lajunya....