Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 10-04-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Walaubagaimana alim seseorang itu, dia tidak akan dapat manfaat daripada ilmunya selagi ilmunya tidak berpedoman kepada akal.

-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Laurenjoy
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13724

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 28
Ahli: 0
Jumlah: 28




  Dari Galeri
Assalammualaikum..

SALAM UKHWAHFILLAH..

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 7 hari yang lalu
Laurenjoy: 35 hari yang lalu
jackurban: 36 hari yang lalu
porkalwais: 36 hari yang lalu


Dari Dapur
Topik: Kek Coklat Lembap


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, nur_kamar, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Dari Dapur
    »» Kek Coklat Lembap

Please Mendaftar To Post


Oleh Kek Coklat Lembap

alin1605
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 24.07.2003
Ahli No: 2072
Posting: 190
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-11-04 15:45


Bahan2nya:

2 cawan tepong gandum
2 sudu kfc baking powder
1 sudu kfc soda bikarbonate
1 cawan coco
1 cawan susu pekat manis
1 cawan air
1 cawan minyak masak
2 biji telor
1 cawan gula pasir

Cara2nya:

Pukul telor, gula, minyak, air....... dalam bekas lain kita campurkan tepong, coklat, soda bicarbonate dan baking powder. (Masukkan bahan2 ni ke dalam bahan yang sudah di pukul tadi) Pukul2 sebati masukkan loyang dan kukus kek ini. Nak cantik cairkan coklat dan butter buat toping dan bubuh bunga sikit dan bubuh lilin.


Bookmark and Share




  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-11-04 17:03



Sedapnya Kak Alin, poslah kat Hanan satu..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

alin1605
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 24.07.2003
Ahli No: 2072
Posting: 190
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-11-04 08:47


assalamualaikum wbt...

boleh jer kalo kak hanan nak... nak beraper bijik?
tunggu ek?Hik3...


Bookmark and Share




  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-11-04 08:51




bagus ya, minyak masak menggantikan majerin.. tapi tak manis sangat ke, sebab susu satu cawan dan gula satu cawan? (maaf ya kalau banyak tanya)

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

PutriKraton
WARGA RASMI
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 4359
Posting: 19
Dari: Putrajaya/Parit Buntar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-11-04 09:06



Sedapnyeeeee, cara buatnyee pun senang tak banyak songeh.. Akak memang suka memasakkkk..hantaqq la lagi resepiiiiiiiiii ye!!!!!!!!!!



[ Posting ini telah di edit oleh: PutriKraton pada 2004-11-04 09:07 ]


Bookmark and Share




  Member Information For PutriKratonProfil   Hantar PM kepada PutriKraton   Quote dan BalasQuote

alin1605
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 24.07.2003
Ahli No: 2072
Posting: 190
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-11-04 10:14


wbt...

gula tu gula yg dah dikisar...so tak lah manis sangat...p biasanya lin kurangkan gula tu...
tak per... malu bertanya, sesat jalan,kan?!


Bookmark and Share




  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

afiza_ahmad
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 584
Posting: 199
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 04-11-04 15:12


Fizah nak tumpang tanya...kalau nak masak kek ni cara membakar jadi tak..? Atau pun hasilnya nanti kek tu kurang lembap ke yer..?

-----------------
.:.Life Will Never Be The Same.:.


Bookmark and Share




  Member Information For afiza_ahmadProfil   Hantar PM kepada afiza_ahmad   Send ICQ Meesage To afiza_ahmad   afiza_ahmad's MSNM Number Is afiza969@hotmail.com   Quote dan BalasQuote

nur_indah
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 174
Posting: 193
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-11-04 16:39




thanks ye bagi resepi kek ni alin... dah terbayang2 nak wat mlm raya nnt... actually, slalu akak wat gak kek ni, tp bakar dlm oven biasanya... moist gak skit2 fiza, cuma kena hati2 takut berkerak/hangit kalo bakar dlm oven tu... kena pastikan suhu api oven tu panasnye x lebih 180 darjah... bila kukus ni tak le riso hangit keknye tu ek alin... senang aje nak watnye ni kan.. antara rajin ngan rak aje ek... ehehehe... slmt buat kek ye hanan, kaksu, fiza.....

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Pergi ke nur_indah's Website   Quote dan BalasQuote

salsabila04
WARGA RASMI
Menyertai: 23.08.2004
Ahli No: 4180
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-11-04 11:40



Alin, akak nak tanya biasanya brapa lama nak kukus kek tu. Klu tak nak guna soda bicar & baking pwdr dan gantikan dgn Self raising flour bolehke.
Sama tak hasilnya.

Thanks. Wassallam


Bookmark and Share




  Member Information For salsabila04Profil   Hantar PM kepada salsabila04   Quote dan BalasQuote

alin1605
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 24.07.2003
Ahli No: 2072
Posting: 190
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-11-04 01:19


wbt...

buat Fizah, kawapan kak nur_indah tu tepat sekali...
n buat salsabila plak, bleh jer guna self raising flour... hasilnya same jer... Insya Allah...


Bookmark and Share




  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

Jundullah_7981
WARGA RASMI
Menyertai: 30.09.2005
Ahli No: 5757
Posting: 14
Dari: Perak

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-10-05 12:54


assalamualaikum alin...

Syukran bagi resepi ni.boleh buat hari raya ni.
Rasanya jika berjaya,boleh buat untuk hantaran nikah nanti..:)

wasalam


Bookmark and Share




  Member Information For Jundullah_7981Profil   Hantar PM kepada Jundullah_7981   Quote dan BalasQuote

puteri_alia
WARGA RASMI
Menyertai: 23.09.2003
Ahli No: 2501
Posting: 1
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-11-08 15:56


salam...
saya dah try buat lah kek ni....memang sedap....kawan-kawan lain cuba lah...nak buat pun senang...bahan2 pun senang nak dapat...


Bookmark and Share




  Member Information For puteri_aliaProfil   Hantar PM kepada puteri_alia   Quote dan BalasQuote

nawwal
{ SRIKANDI }
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 7
Posting: 121
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-05-09 18:08


Assalamu'alaikum..

Wah, nak try jugak lah resipi ni, ana memang 'HANTU' kek coklat. Boleh kata macam-macam resipi kek coklat dah saya cuba hehe..


-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq menjemput..ziarahilah jasadku..


Bookmark and Share




  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

naswafa
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 22.05.2009
Ahli No: 10600
Posting: 49

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-05-09 11:03


naswafa nak cuba buat...nanti kalau nak kahwin buat kek kahwin sendiri ahaksss "P


Bookmark and Share




  Member Information For naswafaProfil   Hantar PM kepada naswafa   Quote dan BalasQuote

Marz_Yana
WARGA RASMI
Menyertai: 28.05.2009
Ahli No: 10658
Posting: 9
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-05-09 23:16


rasa lapar lah pula..
picture kek tak ada ke?
hehe...


-----------------
Membangun Bersama Islam..
Islam Untuk semua..
Takbir!! ALLAHUAKBAR!!!!!!!


Bookmark and Share




  Member Information For Marz_YanaProfil   Hantar PM kepada Marz_Yana   Quote dan BalasQuote

Aezza
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 02.10.2005
Ahli No: 5768
Posting: 51
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-06-09 14:44


sedapnya.... m..nak try la tapi tak tahu la jadi ke tidak. saya ni memang tak pernah buat kek.. hehe~


-----------------
cintailah ILahi~ ^_^ nescaya kita tak pernah kecewa


Bookmark and Share




  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.058911 saat. Lajunya....