Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-09-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Tanda Orang Bijaksana Ialah Hatinya Selalu Berniat Suci; Lidahnya Selalu Basah Dengan Zikrullah; Matanya Menangis Kerana Penyesalan (Terhadap Dosa); Sabar Terhadap Perkara Yang Dihadapi Dan Mengutamakan Akhirat Berbanding Dunia.
-- suatumasa

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: lysazae
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13715

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 12
Ahli: 0
Jumlah: 12




  Dari Galeri
Haruman Syurgawi dan zauj pada malam pernikahan.Doakan kebahagiaan kami.Ameen.

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 8 jam, 23 minit yang lalu
uzmawahida: 8 hari yang lalu
fayyzah: 20 hari yang lalu
bintanghatee: 27 hari yang lalu


Ukhwah
Topik: saper anak ke 3?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» saper anak ke 3?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh saper anak ke 3?

alin1605
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 24.07.2003
Ahli No: 2072
Posting: 190
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-10-04 14:41


assalamualaikum wbt...

kiter nak tanya... saper kat cni anak ketiga?boleh kongsi pengalaman sket tak?


Bookmark and Share




  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

syaukah_wardah
WARGA RASMI
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 4437
Posting: 4
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-10-04 10:54


saya merupakan anak ketiga daripada lapan adik beradik,... 2 org abg.... tp soghang dah meniggal mase sy form 5... naper?? ader aper2 yg nk dikongsi ??


Bookmark and Share




  Member Information For syaukah_wardahProfil   Hantar PM kepada syaukah_wardah   Pergi ke syaukah_wardah's Website   Quote dan BalasQuote

alin1605
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 24.07.2003
Ahli No: 2072
Posting: 190
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-10-04 11:46


assalamualaikum wbt...

kiter nak kongsi pengalaman manis atau pahit sebagai anak ke3 jer...


Bookmark and Share




  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

nur_islami
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1146
Posting: 279
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-10-04 21:33


ana!

-----------------
tuhan dalam mjlni hadap ini banyaknya dugaan yang mdtg.ada yang dptku gagahi & ada yang gagal kuhindari,tuhan rahmatmu melgt luas.terlalu sdktku bsykr


Bookmark and Share




  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Quote dan BalasQuote

epiphyllum
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 66
Posting: 141
Dari: bumi mesia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-04 21:55




ana pun..

-----------------
[IMG]http://animegifs.free.fr/games/streetfighter/page1/streetfighter-05.gif[/IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For epiphyllumProfil   Hantar PM kepada epiphyllum   Quote dan BalasQuote

syaukah_wardah
WARGA RASMI
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 4437
Posting: 4
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-10-04 12:13


saya ni maser kecek2 dulu, terlalu nakal even sy ni pompuan....mengalahkan abg2 saya! kadang2 tu macam sayer laks bodyguard mereka.. tapi tu citer maser saya kecek2... Alhamdulillah makin saya meningkat remaja, lagi2 kat sek pun byk ustazah dan ustaz bagi nasihat, ma ngan abah pun byk didik saya menjadi muslimah yg sejati..jd perangai nakal sayer tu beransur hilang, malah terbit perasaan malu dalam diri...insya'Allah


Bookmark and Share




  Member Information For syaukah_wardahProfil   Hantar PM kepada syaukah_wardah   Pergi ke syaukah_wardah's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-10-04 21:44



ana juge anak ketiga..
eh.. jom laa.. join kelab kak lang & abang lang..
dlm ukhwah.com
http://www.ukhwah.net/viewtopic.php?topic=6379&forum=59&start=30&35

wsslm..

-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
barakaLlahu..


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

daezy
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 1221
Posting: 21
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-11-04 00:10


saya pun anak ke tiga jugak tapi anak bongsulah..


Bookmark and Share




  Member Information For daezyProfil   Hantar PM kepada daezy   Quote dan BalasQuote

Angel_dust1412
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 17.10.2004
Ahli No: 4466
Posting: 50
Dari: Kuala Lumpur

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 20-11-04 17:37




Kire sumer nih bleh panggil alang ar nih??

Sy bukan anak ke-3... sy anak ke-2...

-----------------
- PatAH tUMbuH HilANg bERgaNTi -

Pecah Gayong di dalam dulang,
Dulang hanyut lautan tujuh,
Pecah Gayong perpecahan sayang,
Di satu masa kembali berteguh.



Bookmark and Share




  Member Information For Angel_dust1412Profil   Hantar PM kepada Angel_dust1412   Pergi ke Angel_dust1412's Website   Quote dan BalasQuote

sayyidah_fahimma
WARGA RASMI
Menyertai: 23.08.2004
Ahli No: 4179
Posting: 19

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-11-04 16:53




ana pun anak ke-3..second last.Actually apa suka duka menjadi anak ke -3


Bookmark and Share




  Member Information For sayyidah_fahimmaProfil   Hantar PM kepada sayyidah_fahimma   Quote dan BalasQuote

nurbalqis83
WARGA RASMI
Menyertai: 22.10.2004
Ahli No: 4483
Posting: 2
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-11-04 18:57


saya pun anak ke tiga gak.dr 6 org adik beradik.kira anak tgh la tu..heheheheh...kenapa?ada sesuatu information yg bleh kita kongsi psl anak ke tiga ker?


Bookmark and Share




  Member Information For nurbalqis83Profil   Hantar PM kepada nurbalqis83   Quote dan BalasQuote

aleia
WARGA RASMI
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 4260
Posting: 8
Dari: alor star

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-12-04 23:38


sorry la alia bukanye anak ke-3 tapi abang alia anak ke-3
apapun kite nie anak ke berapa ,kite tetap anak mak ayah kita bukan anak jiran kita.dananak malaysia ....


Bookmark and Share




  Member Information For aleiaProfil   Hantar PM kepada aleia   Pergi ke aleia's Website   Quote dan BalasQuote

rohani
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 4629
Posting: 38
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-12-04 08:59


Ana pun anak ketiga jugak,just ada seorang abang,seorang kakak dan dua adik perempuan. Best jugak jadi anak ketiga ni.


Bookmark and Share




  Member Information For rohaniProfil   Hantar PM kepada rohani   Quote dan BalasQuote

naj_jieha
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 23.12.2005
Ahli No: 6124
Posting: 88
Dari: di hadapan komputer

japan  


posticon Posting pada: 15-04-06 20:55


ana pun anak ke3.... 2 orang kakak, 2 orang adik lelaki...
1. 17 tahun
2. 16 tahun
3. saya...14 tahun
4. 10thn
5.8 tahun
ana ni manje dengan mak sikit, tapi tak manje dengan ayah pun...


Bookmark and Share




  Member Information For naj_jiehaProfil   Hantar PM kepada naj_jieha   Quote dan BalasQuote

una_durrani
WARGA RASMI
Menyertai: 11.09.2006
Ahli No: 6873
Posting: 10

malaysia  


posticon Posting pada: 13-09-06 17:37


saya nieanak ketiga dan anak bongsu.
kira anak manja lah...
saya rapat dengan semua ahli keluarga saya
dengan abang-abang rapat,dengan ummi rapat dengan abah lagi rapat.
kiranya kalau saya tak dak memang tak seronoklah mereka.


Bookmark and Share




  Member Information For una_durraniProfil   Hantar PM kepada una_durrani   Quote dan BalasQuote

Durrani_Damia
WARGA RASMI
Menyertai: 11.09.2006
Ahli No: 6875
Posting: 10
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-09-06 19:19


assalamualaikum,,saya pun anak ke tiga..tapi membesar sebagai anak tunggal sebab duk dengan keluarga angkat..saya tak dah sangat pengalaman jadi anak ke tiga ni..tapi sepanjang pemerhatian saya...anak ke tiga kadang-kadang lebih matang dari anak sulung mahupun anak yang kedua...mungkin sebab dah tengok pengalaman kakak dengan abang jadi semua tu jadi sempadan dan pengajaran untuk lebih bersifat matang...ye ke...ye lahh agaknya...apa pun setiap anak ada kelebihan masing2..tak kira lah yang sulung ke yang bongsu.. sebab semua nya anak mak dengan abah...hehehe


Bookmark and Share




  Member Information For Durrani_DamiaProfil   Hantar PM kepada Durrani_Damia   Pergi ke Durrani_Damia's Website   Quote dan BalasQuote

fieza_aziz
WARGA RASMI
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 7878
Posting: 14
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-10-07 05:02


salam...
ana anak ke 3 dari 5 beradik....


Bookmark and Share




  Member Information For fieza_azizProfil   Hantar PM kepada fieza_aziz   Quote dan BalasQuote

NurQhazi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 23.07.2007
Ahli No: 7738
Posting: 90

Perak  


posticon Posting pada: 25-10-07 13:34


Qhazi anak ke-3 dari 4 org adik beradik..
2 abang dan seorang adik lelaki..
pengalaman tu biasa saja,same saja dengan yang lain..


-----------------
"Wanita yang cantik tanpa peribadi yang mulia, umpama kaca mata yang
bersinar-sinar, tetapi tidak melihat apa-apa"


Bookmark and Share




  Member Information For NurQhaziProfil   Hantar PM kepada NurQhazi   Quote dan BalasQuote

syahidatul
WARGA RASMI
Menyertai: 03.11.2004
Ahli No: 4547
Posting: 19
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-10-07 23:38


saya anak ke-3 daripada 3 orang adik beradik... :-)


Bookmark and Share




  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ryuki
WARGA RASMI
Menyertai: 01.07.2007
Ahli No: 7714
Posting: 18
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-10-07 18:13


Assalamualaikum..
ana anak ketiga dr tiga..pengalaman ana..semasa ana kecil disebabkan jarak umur ana yang jauh dengan kakak dan abang di atas ana, jadi ana kurang rapat dengan mereka..asik gaduh saja..bila ana dah besar, lain pulak jadinya..kalau dulu abang rapat dengan kakak..bila ana besar, abang suka ngadu kat ana, kakak pun suka ngadu kat ana..kak dengan abang pula yang makin jauh..walaupun ana anak bongsu, tapi tanggungjawab ana seperti anak sulong. Disebabkan ana satu-satunya anak yang ke universiti..analah tempat bergantung ibu dan ayah yang sudah lanjut usia..ana dapat lihat, kadang-kadang kematangan kami berbeza..kini, hubungan kami adik beradik menjadi lebih rapat..dan abang dan kakak yang dulu suka menyakat ana semasa kecil menjadi tempat ana meluahkan perasaan..kadang-kadang abang ana itu macam adik ana perangainya..ana rasa ana pula kakaknya..:)


Bookmark and Share




  Member Information For ryukiProfil   Hantar PM kepada ryuki   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» saper anak ke 3?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.088721 saat. Lajunya....