Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-09-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Perkataan yang baik tidak akan tumbuh pada hati yang kotor, sepertimana biji benih tidak akan tumbuh di tanah yang gersang..
--
Jijah

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: lysazae
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13715

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 45
Ahli: 0
Jumlah: 45




  Dari Galeri
posing wif sis dan dad...

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 8 jam, 27 minit yang lalu
uzmawahida: 8 hari yang lalu
fayyzah: 20 hari yang lalu
bintanghatee: 27 hari yang lalu


Muslimah Remaja
Topik: pglmn kena saman & accident


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Remaja
    »» pglmn kena saman & accident

Please Mendaftar To Post


Oleh pglmn kena saman & accident

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-10-04 15:24



em.. antum penah kena saman..?
jom kongsi together2..
ops.. kak ismi.. ana cite ekk..

ni laa 1st time ana kena saman..
pd 16 mei.. sempena >teacher's day..< ana & kak ismi_safiza keluaq pekan..
nak melawat nenek kak shaf..
waktu tu.. ana & kak shaf mintk permission laa dr duty jge bebudak PKN utk keluar sat..

on the way sblm tamat had laju 90km/sejam..
ada roblog..( sekatan polis la.. )
aduuss. alamak.. kena tahan pulak.. cool.. maintained.. ic.. lesen ada..
* mintak lesen dik.. ana pun bg la..
adik tau tak kesalahn dik.. adik bw melebihi 90.. adik bw 108...
aiiya.. ana diam je..he..he..

polis tu catat nama ana.. no plat kete..
dia tanye mcm2... ana jwb la. ni kete pakcik..
( ops.. tipu sunat.. kete sewa sebenarnye..)

bla..bla.. polis tu said.. saman byr rm 100 @ rm150.. ops.. lupe la.. dah lme..

duit dlm purse ana x sampai rm80.
em. polis tu pun lps kn kami....
ana & kak shaf dok diskusi.. cmne nak byr ekk.. nnti sian kat mr fauzi ni.. ana said..

last.. ana ambil keputusan pusing balik tempat tu.. jumpe polis td.. said.. nak byr sekarang..

agaknye dia sian kat ana kot.. he..he..
dia pun cancel saman tu.. yes...
siap said.. x pe la.. abg cancel.. lain kali jgn bw laju sgt.. ok..

ok2.. time kasih encik..
mujur x kena byr.. kalu x...terbang duit ana..
kih..kih..

* patutlaa ana rase x sedap hati nak outing..
em..



-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
barakaLlahu..


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islami
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1146
Posting: 279
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-10-04 21:17


heheh...kesiannya kak shida...

ana pun ada pengalaman..tapi xlah sampai kena saman.hampir2...masa tu ana dok wat praktikal..
ana naik motor sama ngan kakak tempay ana praktikal tu la..dia br je dpt lesen L.kita org rancang nk pegi bank masa tu..tapi hati ana dh rs semcm je...ana tny kakak tu..leh ke kita membonceng ni?xtakut ke kak?akak br dpt lesen L?dh la polis kat bandar pasir mas ni salu je wat sekatan?akak tu kata xpe..naik je...nk jadikan citer,xsampai satu minit kita org naik moto,tup.tup..ada polis kat depan...tuhan je tahu perasaan ana masa tu..kakak tu lagi la...tapi kita org wat2 control...polis tu suruh bentikan moto...dia pun tny kakak tu....ada lesen dik?kakak tu dgn confidennya jawab...ada encik...polis tu tny lagi...betul ada lesen...?kakak tu jwb ada..byk kali la dia tny soalan yg sama..akhirnya bila dia puas hati ngan kami..dia pun lepaskan kami pergi....ya Allah..tuhan je tahu perasaan kami...syukur sgt2 pd Allah...pas tu kita org pun wat penilaian sendiri..polis tu lpskn kami cz tgk kami berpakaian elok kot..(pakai baju kurung)..hehehe...

erm...pasni ana tobat.xnk wat cmtu lagi..takut pisang berbuah 2 kali

-----------------
tuhan dalam mjlni hadap ini banyaknya dugaan yang mdtg.ada yang dptku gagahi & ada yang gagal kuhindari,tuhan rahmatmu melgt luas.terlalu sdktku bsykr


Bookmark and Share




  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-10-04 00:05



Ana pun nak citer juga, tapi bukan ana yang drive, kawan ana yang drive. Masa tu dia pun baru je dapat lesen.

Kami di UM Nilam Puri lagi masa tu. Sekali tu rasa nak berjalan ke Kuala Terengganu. Kawan2 yang lain suruh naik bas aje tapi kami nak sewa kereta juga. Senang nak bergerak bila di sana nanti.

Baru aje masuk ke KT dan kena tahan ngan polis melebihi had laju. Nasib boleh bawa bincang. Lepas tu sampai aje di bandar terseret kereta orang, betul ke istilahnya terlanggar kereta bahagian tepi tu panggil apa ye. Tuan punya kereta tu tak banyak cakap, dia maafkan aje. Nasibla kawan saya ni mulut manis, pandai cakap. Saya terdiam aje. Kalau kena ganti rugi mana nak cekau duit. Tapi ada kawan perempuan tuan keta ni pok pek2 marahkan kami. Penin pala...

Macam-macam...


-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-04 00:18



oo.. dik safa.. agaknye abg polis tu terpegun dgn keayuan & terpesona dgn baju kurung yg dipakai oleh si pemakai kot.. he..he..

ok.. ana nak cite pulak kisah accident..
2 kali ana accident naik moto.. kedua-duanye berlaku tahun lps..

1st.. x igt bile.. date..
kire2 jm 2.10 ptg.. ana keluar nak amik adik balik sek..mcm biase ana bw moto.. nak kata laju.. biase je..

kat depan, ana nampak byk cars tgh queue.. mybe ana dok t’igt benda lain..dok pk benda lain.. ( x igt mase tu dok pikiaq apo ntah.. ) tetibe..
GEDEBANG<<< ana melanggar belakang kete V6 perdana.. adooi…

Selipar sebelah ana terpelanting.. helmet satu lagi terjatuh.. no plat depan moto.. pecah..side mirror sengit dibuatnye.. kaki ana dok tahan moto dr jatuh…uishh.. sakit juge..

ana x perasan kete depan break..tetibe je lampu blkg kete tu dh merah..
aiiya…talak perasan maa… uncle empunye kete mengeluarkan dirinye..u ok ke??
I’m just said ok.. soryy uncle.. soryy… uncle tu said ok2..

mujur x de ape.. kete dia.. fuuhh.. selamat… dunia akhirat.. he..he..ana pun terus ke sek adik.. bile balik umah.. diam je.. ana mmg jenis x suke bising2.. dh ptg.. ayah nak gune moto.. ayah asked.. td accident ke?
Me pun cite la.. bla..bla..

2nd story to b continued..



-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
barakaLlahu..


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-11-04 23:30


next story.. berlaku di bulan pose.. last year...

esoknye ana nak lik UUM..
buke sem baru.. berpindah bilik.. pindh blok..
kire-kire jm 2.10ptg, ana nak amik adik lik sek.. mase tu tgh wait lampu hijau..
so.. kat traffic light la.. ana sedang menuju ke bhg depan la..

tetibe je.. ade laa sorang laki ni.. main selit je.. then.. langgar ana dr sebelah kiri.. gedeganggg.. ana jatuh sebelah kanan.. dihempap moto..
ya ALLAH>> sakitnye.. cepat2 ana bangun., mujur x de kete dr hdpn..
lampu tgh hijau time tu.. ana pun terhinjut2 ke bahu jln..

ishh.. geram btull dgn budak tu.. ana tanye.. ade lessen tak??!!
Ade.. tunjuk, laa junior ku.. dia pulak tanye.. ade lessen tak.. ana tunjuk la..
oo.. kakak ain ye.. ( adik ana dia kenal.. mane x nye.. classmate adik.. )

habis plat moto depan pecah lagi.. cermin senget lagi.. kali ni.. yg teruk tempat pulas minyak moto tu.. x tau laa nak gambarkan..
ade sorang pak cik tepi jln tu.. siap suggest buat report..

ana mls laa nak report.. esok dh nak lik UUM.. x de mase laa nak pi balai..
mcm2 hal pulak..so.. we just settle kat situ.. motoku dibawa ke workshop utk dibedah siasat.. ana pinjam moto adik tu.. pi amik adik..
dh amik adik.. ana ke workshop back.. moto dah selamt pulih.. + sembuh

balik umah.. diam je.. tuhan sje yg tahu.. betapa sakitnye..
lututku teruk juge.. mane taknye.. dah cium jln tar.. uishh.. sakit tu..
cm biase… x cite pun kat mak.. ptg skit.. ayah nak gune moto.. ayah tau la..

bla..bla… mlm baru cite kat mak.. tunjuk luka kakiku..
eosk naik bas ke bttwrth… ke alor setar & ke UUm.. 3 bas..
turun naik.. dgn beg yg boleh tahan isi kandungnnye..

sampai kolej.. rest kejap.. mintak tolong members angkat kotak2..
jenuh naik 3 tingkat.. kaki sakit.. terhenjut..henjut..
yg sediss nye nak solat la.. sakit.. bile nak sujud..
x dpt pi terawih kat masjid..sedisss…

apepun dh seminggu baru ok skit.. dpt laa merasa solat terawih 1 mlm je.
Esoknye dh mamnuq… dh ok skit luke.... kwn tolong urutkan satu bdn ana..
Lutut luke.. pinggang kanan sakit.. n all bhg kanan.. cz ana jatuh sebelah kanan..em.. bile kena urut.. meraung-raung ana.. almaklumlaa x penah kena urut.. kweng..kweng.. kih..kih…

Well.. tu laa.. pglmn accident… kekadang kite terlalu berhati2..
tapi.. org lain yg x berhemat mcm kite.. ewah… ntah la..
Kite hy merancang.. qada & qadar x boleh nak ignore la..
Wallahualam’..

 berhati-hati di jln-jln…. Walau di mana antum berada..
 igtlah insan tersayang… he…he..




-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
barakaLlahu..


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Fasihah_Husniyah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 4599
Posting: 92

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-11-04 09:25





Time skolah rendah adalah sekali accident..
Time tu balik nak balik sekolah... Lintaslah jalan.. Time lintas tu, ada moto lalu.. mulanya dah jauh dari moto tu, tapi moto tu kona dan heret Fasihah ke depan.. Habis tudungku y bwane putih suci btukar mjadi merah.. Tapi Fasihah tak nangis.. dan terus balik ke umah naik bas intrskota. Sampai umah baru Fasihah nangis sekuat-kuatnya.. Bila ingat balik, kelakaar jugak..


Bookmark and Share




  Member Information For Fasihah_HusniyahProfil   Hantar PM kepada Fasihah_Husniyah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.066203 saat. Lajunya....