Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-03-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Adakalanya kita perlu menangis, supaya kita tahu bahawa hidup ini bukan sekadar untuk ketawa dan adakalanya kita perlu ketawa supaya kita dapat menilai betapa mahalnya harga setitis air mata.
-- suatumasa

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Laurenjoy
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13724

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 25
Ahli: 0
Jumlah: 25




  Dari Galeri
assalamualaikum..
salam ukhwah dari ana

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 4 hari yang lalu
Laurenjoy: 23 hari yang lalu
jackurban: 24 hari yang lalu
porkalwais: 24 hari yang lalu
sarahhanee: 25 hari yang lalu


Ukhwah
Topik: saper student luar negara????


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» saper student luar negara????

Please Mendaftar To Post


Oleh saper student luar negara????

FatimahNisyampuri
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 16.08.2003
Ahli No: 2214
Posting: 71
Dari: Mafraq, Jordan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-10-04 23:00


....

siapa student luar negara////
bolehlah kiranya berkongsi pengalaman masing², tambah² lagi tak lama lagi nak sambut ramadhan... macam mana agaknya puasa ngan raya kat tempat orang!!!!

insyallah walaupun perit jerih kat negara orang... kami akan teruskan juga perjuagan kami disini... emiilmu ALlah... insayallah!!!


Bookmark and Share




  Member Information For FatimahNisyampuriProfil   Hantar PM kepada FatimahNisyampuri   Pergi ke FatimahNisyampuri's Website   Quote dan BalasQuote

BAIKsss
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 3330
Posting: 113
Dari: Perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 13-10-04 20:51




macam takde sambutan jer soalan nih..hehe yer yer,bes aper puasa kat obesi ek..hehe nak2 dekat winter nih,takde terasa la penat sangat kan,sbb cepat gelap..kol 5 ptg dah gelap kan..


Bookmark and Share




  Member Information For BAIKsssProfil   Hantar PM kepada BAIKsss   Quote dan BalasQuote

necchan
WARGA RASMI
Menyertai: 10.06.2004
Ahli No: 3875
Posting: 3
Dari: johor-chiba,japan

japan   avatar


posticon Posting pada: 15-10-04 14:33


selamat menyambut ramadhan..sama2 kita tambah amal yg kurang,dan perbaiki kekurangan diri.
as for me,ini ramadhan ke 4 di tanah org.yg seronok tuh sbb puasa di musim luruh.tempoh puasa pendek sikitlah.lagi satu,seronok sbb ni ramadhan kedua bersama hubby.alhamdulillah,walaupon jauh dri kuarga,ada la juga teman bersahur...xde la homesick.eheh..


Bookmark and Share




  Member Information For necchanProfil   Hantar PM kepada necchan   Quote dan BalasQuote

BAIKsss
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 3330
Posting: 113
Dari: Perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 16-10-04 20:59


erm..alhamdulillah ade husband ek..kite kat sini ade kawan2..hehe..pengubat rindu pada famili..hausmet pon dah jadik sebahagian daripada famili aper..hehe


Bookmark and Share




  Member Information For BAIKsssProfil   Hantar PM kepada BAIKsss   Quote dan BalasQuote

FatimahNisyampuri
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 16.08.2003
Ahli No: 2214
Posting: 71
Dari: Mafraq, Jordan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-10-04 18:15




alhamdulillah ni tahun first saya kat sini... emm skang nak msuk musim sejuik dah.... mmg dah masuk pun tapi main² sejuk jap... pastu panas lakkk... emm, insyallah sebulan dua lagi... salji...

emm, baikss ni dari ireland yer... blaja ke keje???
emm, mesti best kan necchan ada suami.. jelesnya... kat tempat orang bersam,a insan tersayang!!!


Bookmark and Share




  Member Information For FatimahNisyampuriProfil   Hantar PM kepada FatimahNisyampuri   Pergi ke FatimahNisyampuri's Website   Quote dan BalasQuote

BAIKsss
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 3330
Posting: 113
Dari: Perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 27-10-04 21:43


salji ker kat sana..bes la ade peluang wat abc.tempat saya ni dah south,so warm sket compared to northern ireland.salji turun memain jer,jatuh ke tanah terus jadik air..tak sempat nak main..heheh..wat seniri jer la salji tu..kuikui..


Bookmark and Share




  Member Information For BAIKsssProfil   Hantar PM kepada BAIKsss   Quote dan BalasQuote

yana_maarif
WARGA RASMI
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 4473
Posting: 2
Dari: dubai islamic collegge

uae   avatar


posticon Posting pada: 28-10-04 22:56


Alhamdullah buat masa nih buat dua kali nye ramadhan di luar nagara !!! ramadhan di sini meriah jugak !!! tapi yg sedih tu kadang miss jugak keluga kan...


Bookmark and Share




  Member Information For yana_maarifProfil   Hantar PM kepada yana_maarif   Quote dan BalasQuote

ummimq
::KAUNSELOR::
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 855
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-11-04 10:37


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulillah tahniah kat semua anak-anak yang berpeluang belajar di luar negara. Sekiranya tidak keberatan boleh tak anak-anak ceritakan macam mana pendidikan yang anak lalui sejak kecil sehinggalah tiba ke tempat yang anak-anak belajar sekarang. Mungkin boleh jadi panduan kepada mereka yang berminat untuk diri mereka atau keluarga mereka. Harap tidak menyusahkan kerana kini ramai yang sekedar mampu untuk melayari internet dan portal ini salah satu yang sering dimasuki untuk mencari maklumat.

Harap anak-anak tidak keberatan. Salam iman dan ukhwah dari ummimq sekeluarga sempena Eidul Fitri dan juga mendoakan agar anak-anak cemerlang di dalam peperiksaan dunia dan akhirat. Ameen Ya Rabbal Alameen.

Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq
ps - "Ya Allah, ampuni apa sahaja yang telah aku kerjakan, tangguh, rahsiakan, nyatakan, lalaikan, dan apa saja yang Engkau lebih mengetahuinya dari pada aku. Engkau Maha Awal dan Maha Akhir. Tiada tuhan yang berhak disembah kecuali Engkau." (HR Muslim)


-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

aleia
WARGA RASMI
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 4260
Posting: 8
Dari: alor star

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-12-04 23:42


sorry la menyibuk .alia bukannye student luar negara tapi abang alia studant luar negara la
apa pun kita nie tetaporang melayu walaupun
kita gi negeri orang yg berlainan bangsa


Bookmark and Share




  Member Information For aleiaProfil   Hantar PM kepada aleia   Pergi ke aleia's Website   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
{ SRIKANDI }
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 875
Posting: 253
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 13-12-04 07:15



Pengalaman pertama baru ni beraya di perantauan...seronok la jugak tambah-tambah masa ramadhan mcm yang sahabat lain cakap laa sekejap saja dan tak letih dan paling best sebab beraya sehari saja pastu dah mula kuliah jadi takdak laa halangan nak mula puasa enam awal-awal hehe....hari kedua raya terus puasa maklumlah sini bukan banyak open house macam kat Malaysia.... Nak kata tak rindu keluarga tipu la tu tapi syukur sebab adanya internet dengan telefon dapat bersembang dengan ahli keluarga.... Mujur bawak bekal bahan kering dari Malaysia jadi kami masak rendang, kuah kacang dengan nasi impit kat asrama terubat juga rindu pada sambutan raya terutama makanan hari raya... sempat juga buat kuih yang mudah-mudah...setakat dua jenis saja laa yang mampu

[ Posting ini telah di edit oleh: hajidah_aiman pada 2004-12-13 07:16 ]


Bookmark and Share




  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.052519 saat. Lajunya....