Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-04-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Ramai yang berasa sendirian kerana mereka membina tembok, bukan jembatan

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Laurenjoy
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13724

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 17
Ahli: 0
Jumlah: 17




  Dari Galeri
sebghn muslimah yg hadir...

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 1 hari, 15 jam, 28 minit yang lalu
Laurenjoy: 30 hari yang lalu
jackurban: 31 hari yang lalu
porkalwais: 31 hari yang lalu


Muslimah Remaja
Topik: rambut panjang ke pendek??


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Remaja
    »» rambut panjang ke pendek??

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh rambut panjang ke pendek??

ladyberz
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 39
Posting: 58
Dari: merah kuning warna kebanggaan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-04-03 10:48


assalammualaikum...
saya nk tanya sket ngan kaum muslimah yang lain...korang semua prefer rambut panjang ke pendek?mcm saya ni, tgh study lagi..mak saya asyik suruh potaong rambut..snng sket nak jaga..tul ker?? so, korang sumer camner?


Bookmark and Share




  Member Information For ladyberzProfil   Hantar PM kepada ladyberz   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 15
Posting: 396
Dari: Bumi Allah

blank   avatar


posticon Posting pada: 18-04-03 11:04


Assalamualaikum wb....

Bagi akaklahkan.. akak lebih senang berambut pendek..kepala yang ringan boleh mewujudkan idea2 yang bernas serta menarik..

-----------------
--Sekadar bicara, sekadar pandangan--



nur_tinta


Bookmark and Share




  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 40
Posting: 338
Dari: kaybee

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-04-03 18:47


ummi qaulah pun cakap cam tue jugak..
katanya, rambut pendek senang !

-----------------


memimpin, dipimpin, terpimpin


Bookmark and Share




  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Pergi ke qaulah_atrah's Website   Quote dan BalasQuote

hurulain
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 16
Posting: 313
Dari: Bumi Allah

singapore   avatar


posticon Posting pada: 19-04-03 17:55


ana suka dua2..kalau panjang nampak ayu,kalau pendek orang kata nampak muda..


Bookmark and Share




  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

isya_skynet
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 20.04.2003
Ahli No: 250
Posting: 33
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 21-04-03 13:31


bagi ana rambut panjang o.k pendek pun o.k ...
janji pandai kemas dan kita sentiasa selesa ngan rambut kita....


Bookmark and Share




  Member Information For isya_skynetProfil   Hantar PM kepada isya_skynet   Quote dan BalasQuote

hyper_nysah
WARGA RASMI
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 58
Posting: 15
Dari: Hougang

singapore   avatar


posticon Posting pada: 21-04-03 16:39


Ana prefer rambut panjang bab nampak cantik


Bookmark and Share




  Member Information For hyper_nysahProfil   Hantar PM kepada hyper_nysah   hyper_nysah's MSNM Number Is hyper_vigorous   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 40
Posting: 338
Dari: kaybee

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-04-03 17:17


cakap bab rambut nie kan,
sahabiah/ukhtie sekalian gune shampoo aper ?
kawan qaulah ada bagitau yg sunsilk/pantene brg Amerika..

BETUL KER ?

kalau ada di antara semua, ada artikelnya.. post kat qaulah yerr..

wassalam

-----------------


memimpin, dipimpin, terpimpin


Bookmark and Share




  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Pergi ke qaulah_atrah's Website   Quote dan BalasQuote

aisyatul_auni
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 177
Posting: 124
Dari: amman

jordan  


posticon Posting pada: 22-04-03 03:34


ana prefer rambut panjang sbb dedulu dah puas rambut pendek (masa jadi student). mungkin kalau jadi student semula, potong sikit je kot..tak mcm masa muda-muda dulu..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For aisyatul_auniProfil   Hantar PM kepada aisyatul_auni   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 15
Posting: 396
Dari: Bumi Allah

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-04-03 08:46


Assalamualaikum wb.. ttg shampoo tu aka tak berani nak komen apa2.., sbb akak sendiri pakai sunsilk entah ler kan.. akak pun tgh nantikan satu shampoo keluaran Malaysia yang sama tindakan dier dgn shampoo yg akak pakai..

any ideas???

-----------------
--Sekadar bicara, sekadar pandangan--



nur_tinta


Bookmark and Share




  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-04-03 23:39


a'kum

haaha..klu nak tau rambut pendek ke panjang sesuai kena jumpa hair stylist..

mcm student mebbe prefer r.pendek..lagi pun senang nak urus..yelahh
pepagi ada kuliah..rambut panjang yg basah lagi pastu kita pakai tudung...dah terpengap kepala kita (eh bukan salahkan tudung).pastu sakit pala..
klu r.pendek sekejap je masa utk kering kan dia...

tp kekadang teringin gak r.panjang mmmm..nak pulak mcm dlm iklan tu..wargh..bile tah


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

alienz
WARGA RASMI
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 73
Posting: 2

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-04-03 15:39


akum semua....bagi ana la kan...rambut pjg atau pendek tak kisah...asalkan kita rasa selesa dan senang nak mengurusnya...tp ma ana selalu suruh ana potong rmbt pendek tp nenek ana lak tak bagi rmbt pendek, sbb masa kecik2 dulu rmbt ana mmg sentiasa pendek,so skarang ni rambut ana sederhana...nak kat pjg tak jugak dan nak kat pdk pun tak jugak....terpulang pd individu itu sendiri sebenarnya....jgn bagi ada kutu dahhhh hehee..


Bookmark and Share




  Member Information For alienzProfil   Hantar PM kepada alienz   Quote dan BalasQuote

eisya
WARGA RASMI
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 108
Posting: 8
Dari: pj

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-04-03 15:56


a'kum...ana prefer rambut panjang sbb ana rambut panjang...tp kalo rambut panjang ni kena pandai jagala...rambut pendek pun ok gak..tp ayah ana x suka anak perempuannya berambut pendek...

-----------------
hidup biar dalam redha Allah selalu.


Bookmark and Share




  Member Information For eisyaProfil   Hantar PM kepada eisya   Quote dan BalasQuote

pErMaIsUrI_hAtI_kU
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 23.04.2003
Ahli No: 391
Posting: 26
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-04-03 16:01


rambut adalah mahkota bg wanita...
alaa..pjg ker pendek ker,asalkan healthy dan terurus , semuanya okey...

rambut pendek ada kelebihannya...cepat kering..senang nak sikat..ringan sket kepala tuh...
rambut pjg pon,ada kelebihan gak...mudah nak diikat,nampak kemas (apbl diikat)....dan bleh buat berbagai pesen (kat umah laa)..ehehe

-----------------
Kematian hanya datang sekali...
Jadikanlah ia di jalan Allah....
Hidup Mulia @ Mati Syahid..!


Bookmark and Share




  Member Information For pErMaIsUrI_hAtI_kUProfil   Hantar PM kepada pErMaIsUrI_hAtI_kU   Quote dan BalasQuote

jijah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 93
Posting: 136
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-04-03 16:08


Bagi pendapat jijah..jijah lebih suka berambut panjang....!
tak tahu kenapa...jijah setuju rambut pendek meringankan kepala..tapi entah kenapa jijah lebih gemar berambut panjang...!

kata orang rambut mahkota wanita...
samaada ianya pendek atau panjang ia adalah persoalan kedua..
yang pertama dan yang paling utama adalah kebersihan dan kekerapan kita menjaganya...

kawan-kawan setuju tak!


Bookmark and Share




  Member Information For jijahProfil   Hantar PM kepada jijah   Quote dan BalasQuote

ummunazeh
WARGA RASMI
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 191
Posting: 3
Dari: Singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 23-04-03 18:46


Assalamualaikum...
Hmm,kalau tanye ana,ana prefer rambut pendek sebab senang bila nak pakai tudung.Tapi ana juga suke rambut panjang sebab kelihatan ayu.Buat masa skang nie kenelaa rambut pendek,maklumlaa,masih skool lagi...
Wassalam...

-----------------
Wanita yang cantik tanpa peribadi yang mulia, umpama kaca mata yang bersinar-sinar, tetapi tidak melihat apa-apa.

Fatin Afiqah


Bookmark and Share




  Member Information For ummunazehProfil   Hantar PM kepada ummunazeh   Quote dan BalasQuote

ai_za82
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 49
Posting: 36
Dari: pagoh

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-04-03 20:55


mmm...

saye suka bela rambut panjang...
nampak menarik...lagipun, dah menjadi hobi suka main rambut sendiri...

-----------------
bukankah ini suatu dugaan
dari Tuhan yang Pengasih Penyayang
kita sekadar dapat merencana
hanyalah Dia yang menentukannya


Bookmark and Share




  Member Information For ai_za82Profil   Hantar PM kepada ai_za82   Quote dan BalasQuote

anak_perak
{ SRIKANDI }
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 45
Posting: 186

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-04-03 23:56


ehem....assalamua'laikum

asalkan selesa pd induvidu tu .....kire okle dah tu
sstgh org...suke ramput pendek....ader plak yg suka rambut pnjang ....
so , dependla .....

k..wallahua'lam

kalo...sayer , rambut x pendek kot


Bookmark and Share




  Member Information For anak_perakProfil   Hantar PM kepada anak_perak   Quote dan BalasQuote

ladyberz
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 39
Posting: 58
Dari: merah kuning warna kebanggaan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-04-03 02:43


erm..macam2 tul..ader yang nak rambut pendek...tak kurang dengan rambut panjangnyer..kalo camni..saya potong rambut layer ler..campur2 sket...


Bookmark and Share




  Member Information For ladyberzProfil   Hantar PM kepada ladyberz   Quote dan BalasQuote

mawarputih
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 308
Posting: 152
Dari: Bangsar,KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-04-03 08:28


Pada ana, rambut pendek atau panjang masing2 ada kelebihan tersendiri. Tapi, ana prefer rambut panjang.

Dulu masa kecik2 dulu, ana terpaksa berambut pendek sebab masalah kesihatan. Bila dah baik sakit, keinginan utk berambut panjang begitu meluap2.

Alhamdulillah.... sekarang nie masih mengekalkan rambut panjang walaupun hakikatnya memang susah sungguh nak urus, sebab ana mengenakan tudung adakalanya lebih 12 jam sehari.

Tapi, berambut panjang beri ana keyakinan. Best tau main2 rambut sendiri....!!!! Hehehe....



-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For mawarputihProfil   Hantar PM kepada mawarputih   Quote dan BalasQuote

Haruman_Mawaddah
WARGA RASMI
Menyertai: 24.04.2003
Ahli No: 429
Posting: 9
Dari: Segamat

denmark   avatar


posticon Posting pada: 24-04-03 08:51


hehe.ida nih rimas bile rambut panjang.tapi bile rambut pendek sayang la bile lah rambut nak panjang nih.hehe.tapi dua2 pon boleh asalkan jangan botak dah la.tapi raser ida la lebih elok kite brambut pendek.senang.sebab pakai tudung


Bookmark and Share




  Member Information For Haruman_MawaddahProfil   Hantar PM kepada Haruman_Mawaddah   Pergi ke Haruman_Mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Remaja
    »» rambut panjang ke pendek??

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.081939 saat. Lajunya....