Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-07-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Kecantikan tidak terletak pada wajah seseorang tapi pada mata yang memandang..

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: rainerjons
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13713

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 17
Ahli: 0
Jumlah: 17




  Dari Galeri
Sambutan hari lahir serentak -- Presiden dengan Maricella yang tarikh lahirnya sama (17 April)

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 hari, 15 jam, 30 minit yang lalu
rainerjons: 17 hari yang lalu
rainersmith: 28 hari yang lalu


Review Buku
Topik: ALAF21


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, istisafa
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Review Buku
    »» ALAF21

Please Mendaftar To Post


Oleh ALAF21

prettybikrah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 1310
Posting: 23
Dari: Singapore

singapore   avatar


posticon Posting pada: 31-08-04 22:49


sekarang banyak buku novel dr ALAF21 semuanya best2...
antaranyer
HATI SRG WANITA ::: KAU UNTUKKU ::: KASIHKU ABADI :::
banyak lagi lah...


Bookmark and Share




  Member Information For prettybikrahProfil   Hantar PM kepada prettybikrah   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-09-04 07:25




hampir semua buku dari penerbitan alaf 21 sedap - sedap belaka.. antaranya :

Masihkah Ada Kasih
Gerimis Dihati
Tak Semanis Impian - Sharifah Abu Salem

Kuala Lumpur, Dimanakah Suamiku
Jangan Ada Dusta
Dendam Masrini
Suite 1908
Selamat Malam Tan Sri
Dosa Malam Pengantin - Sri Diah

Jendela Hati
Jauh
Kau Untukku
Sehangat Asmara - Aisya Sofea

setakat ni yang paling sedap - Ombak Rindu (Fauziah Ashari)

Selain itu juga ada juga syarikat penerbitan buku lain yang mengeluarkan novel - novel yang tidak kurang hebatnya, antaranya :
- Utusan Publishing
- Kharisma Publishing
- K Publishing dan lain - lain lagi..


-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

Dla
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 3766
Posting: 74
Dari: alam Cyber

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-09-04 10:44


... n
...

Betul kata kak Sue...so far novel Ombak Rindu yang paling best...baca banyak kali pun tak jemu..

Tapi novel tu novel ke2 Fauziah Ashari kan
novel 1st dia- Pergilah Sepi n
yang ke3 - Setia Menanti pun not bad gak..

Peminat² novel dah baca blum...


Bookmark and Share




  Member Information For DlaProfil   Hantar PM kepada Dla   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
WARGA RASMI
Menyertai: 01.10.2004
Ahli No: 4390
Posting: 8
Dari: Kuching,Sarawak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-10-04 20:24


memnag semua buku alaf21 semua nya best2


Bookmark and Share




  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

nurul83
WARGA RASMI
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 3628
Posting: 10
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-10-04 00:58



betul tu...semua novel2 terbitan alaf21 mmg best2 belaka....sy kalau nak beli novel mmg drp alaf21....sbb gerenti best.....


Bookmark and Share




  Member Information For nurul83Profil   Hantar PM kepada nurul83   Quote dan BalasQuote

wearzana
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 3069
Posting: 98
Dari: Petaling Jaya

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 12-04-05 23:47




memang novel-novel terbitan alaf21 best cam pergilah sepi, ombak rindu, stefa else, original, nak ke tak nak dan sebagainya....
tapi sesetengah novel terbitan tu boring lah sebab jalan ceritanya lebih kurang je..... tu yang kadang tu boring nyer......
tapi saya saran kan agar alaf21 terbit kan juga novel genre lain cam seram tak lah cinta je..... coz selalunya golongan remaja perempuan dan wanita je yang nak baca......



Bookmark and Share




  Member Information For wearzanaProfil   Hantar PM kepada wearzana   Quote dan BalasQuote

ummuafeera
WARGA RASMI
Menyertai: 14.01.2005
Ahli No: 4828
Posting: 12
Dari: jb

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 18:27


alaf 21 mmg best...

motivasi-stefa isle, hatimu utk siapa, original

thriller- adam, tombiruo, semangat hutan, tombiruo terakhir, ranggau, mandatori, satu janji, dendam semalam, mistri julia, rahsia perindu....dan bnyk lagi...


Bookmark and Share




  Member Information For ummuafeeraProfil   Hantar PM kepada ummuafeera   Pergi ke ummuafeera's Website   Quote dan BalasQuote

shemizz
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 5152
Posting: 49

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-04-05 21:43


Quote:

ummuafeera wrote:
thriller- adam, tombiruo, semangat hutan, tombiruo terakhir, ranggau, mandatori, satu janji, dendam semalam, mistri julia, rahsia perindu....dan bnyk lagi...


O slama ni xprasan pun alaf21 ade byk nvl thriller em,br ni bc judul Pesona Rindu,ttg 2sahabat karib yg hidup bermadu tanpa dsedari oleh sahabat yg menjadi isteri pertama..jd konflikny antara sahabat @ suami...menarik


Bookmark and Share




  Member Information For shemizzProfil   Hantar PM kepada shemizz   Quote dan BalasQuote

puteriayahanda
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 4996
Posting: 27

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-04-05 17:51


......
saya pun peminat novel keluaran alaf 21 terutama tulisa Aisya Sofea...memang best...begitu menyentuh perasaan...


Bookmark and Share




  Member Information For puteriayahandaProfil   Hantar PM kepada puteriayahanda   Pergi ke puteriayahanda's Website   Quote dan BalasQuote

ummuafeera
WARGA RASMI
Menyertai: 14.01.2005
Ahli No: 4828
Posting: 12
Dari: jb

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-04-05 21:10


Quote:

On 2005-04-15 21:43, shemizz wrote:
[quote]
ummuafeera wrote:
thriller- adam, tombiruo, semangat hutan, tombiruo terakhir, ranggau, mandatori, satu janji, dendam semalam, mistri julia, rahsia perindu....dan bnyk lagi...


O slama ni xprasan pun alaf21 ade byk nvl thriller em,br ni bc judul Pesona Rindu,ttg 2sahabat karib yg hidup bermadu tanpa dsedari oleh sahabat yg menjadi isteri pertama..jd konflikny antara sahabat @ suami...menarik
[/quote]


best gilerk novel thriller alaf 21....sayang nak baca...terutama tulisan Ramlee Awang Murshid....best sgt...sgt-sgt best....


Bookmark and Share




  Member Information For ummuafeeraProfil   Hantar PM kepada ummuafeera   Pergi ke ummuafeera's Website   Quote dan BalasQuote

shemizz
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 5152
Posting: 49

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-04-05 16:00


Quote:

ummuafeera wrote:
best gilerk novel thriller alaf 21....sayang nak baca...terutama tulisan Ramlee Awang Murshid....best sgt...sgt-sgt best....


ishk,ni xsaba nk cari buku ni!


Bookmark and Share




  Member Information For shemizzProfil   Hantar PM kepada shemizz   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
© Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.066858 saat. Lajunya....