Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-10-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Jangan biarkan apa yang tidak boleh anda lakukan mempengaruhi apa yang boleh anda lakukan

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: querida
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13716

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 18
Ahli: 0
Jumlah: 18




  Dari Galeri
Aksi memanah sahabat kita Fatimah Nisyampuri atau Tini...

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 hari, 10 jam, 17 minit yang lalu


Muslimah Pelajar
Topik: Apa yang anda fikir sebelum tidur?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, simpLe_sHida
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Pelajar
    »» Apa yang anda fikir sebelum tidur?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh Apa yang anda fikir sebelum tidur?

nadirah87
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 14.03.2009
Ahli No: 10021
Posting: 21
Dari: jengka, pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-03-09 16:10


saya akan memikirkan tentang kematian...
jika ini kali terakhir saya tidur bagaimana?


Bookmark and Share




  Member Information For nadirah87Profil   Hantar PM kepada nadirah87   Quote dan BalasQuote

wawa_83
WARGA RASMI
Menyertai: 15.03.2009
Ahli No: 10036
Posting: 6
Dari: SeLaNgoR

turkey   avatar


posticon Posting pada: 15-03-09 17:07


Wawa akan fikirkan perkara yang buat Wawa trsenyum .. :-) dan hal-hal yang boleh mmbuatkn Wawa tingkatkan iman Wawa ni .. Hobi sebelum tidur sekarang ialah baca buku. kadang-kadang Wawa baca buku dan belajar mengaji al-Qur'an sampai tertidur..dalam tidur pun 'continue' juga .. Hm ..


-----------------
EVoLuSi ; BaNgGkiT DaRi KeJaHilaN ..!


Bookmark and Share




  Member Information For wawa_83Profil   Hantar PM kepada wawa_83   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-03-09 12:18


Pada 15-03-09 17:07 , wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Wawa akan fikirkan perkara yang buat Wawa trsenyum .. :-) dan hal-hal yang boleh mmbuatkn Wawa tingkatkan iman Wawa ni .. Hobi sebelum tidur sekarang ialah baca buku. kadang-kadang Wawa baca buku dan belajar mengaji al-Qur'an sampai tertidur..dalam tidur pun 'continue' juga .. Hm ..



wah.. lama tak nampak akak seorang ini? :sopan: windu..windu.. :-P

bagaimana boleh 'continue' dalam tidur? uhuk.. :-?


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

Aezza
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 02.10.2005
Ahli No: 5768
Posting: 51
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-03-09 12:49


sebelum tidu..selalunya(kadang-kadang tak juga), fikirkan apa yang telah saya lakukan hari ini..
dan juga saya selalu juga meng'set'kan fikiran tentang perkara yang bakal dibuat esok..

p/s: yang penting sebelum pejam mata.. baca doa tidor + ayat Kursi.. ;-)


-----------------
cintailah ILahi~ ^_^ nescaya kita tak pernah kecewa


Bookmark and Share




  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA RASMI
Menyertai: 24.03.2006
Ahli No: 6439
Posting: 5
Dari: Kuala Lumpur

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-03-09 13:29


Salam...Saya sebelum tidur tak boleh berfikir banyak-banyak sangat..ehehehe..Terfikir-fikir pasal siang nya pun tak boleh, nanti tak boleh/tak lena tidur pula..Otak akan terus berfikir dan berfikir,kalau mengira akan terus mengira,kalau takut akan terus takut..ehehehe..tak tau kenapa...Saya lebih suka baca doa tidur,relakskan diri,bayangkan tempat-tempat yang indah2... :sopan:


Bookmark and Share




  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

bulanmatahari
WARGA RASMI
Menyertai: 03.02.2009
Ahli No: 9784
Posting: 12
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-03-09 17:00


salam..sebelum tidur saya mesti fikir apa yang saya buat sepanjang hari tu...dan saya jugak suka fikir..apa saya nak makan esoknya...hehehe


-----------------
hidup sekali hiduplah yang terbaik


Bookmark and Share




  Member Information For bulanmatahariProfil   Hantar PM kepada bulanmatahari   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-03-09 22:59


Pada 16-03-09 13:29 , setanggi_syurga83 posting:

!!! QUOTE !!!

.......


salam..

memang sama kes.. kadang rasa dah tidur, tapi otak tak berhenti berfikir. bangun esok mesti akan rasa sakit kepala dan terlalu letih.

apa pun, kalau nak juga fikir, saya fikir pasal kerja esok,dah. Kalau hari cuti, tak fikir apa-apa terus lelap.

orang kata nak kena fikir yang indah2 lah... apa lah.. supaya senang tidur. saya pula...kalau yang kata suruh fikir padang.. dah saya dok terfikir berapa luas padang tu. dah tu ada pokok ke tak. warna ijo ke warna ceklat. ada air mengalir ke tak.air tu mengalir arah mana. dalam ke salur air tu. lepas itu tanahnye rata ke tak,Kalau tak rata, saya pergi fikir semput ke tak jalan kat padang tu,dingdongdingdong tak pasal2 tak habis fikir dah azan subuh.

komplikated melampau sampai pening. mata saja tutup tapi fikiran tak berhenti menerawang.

haru2 :sopan: :sopan:


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

wawa_83
WARGA RASMI
Menyertai: 15.03.2009
Ahli No: 10036
Posting: 6
Dari: SeLaNgoR

turkey   avatar


posticon Posting pada: 17-03-09 10:40


Pada 16-03-09 12:18 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-03-09 17:07 , wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Wawa akan fikirkan perkara yang buat Wawa trsenyum .. :-) dan hal-hal yang boleh mmbuatkn Wawa tingkatkan iman Wawa ni .. Hobi sebelum tidur sekarang ialah baca buku. kadang-kadang Wawa baca buku dan belajar mengaji al-Qur'an sampai tertidur..dalam tidur pun 'continue' juga .. Hm ..



wah.. lama tak nampak akak seorang ini? :sopan: windu..windu.. :-P

bagaimana boleh 'continue' dalam tidur? uhuk.. :-?



Ha.. tu lah, Wawa rasa dek kerana desperate nak lupakan masalah dengan mndekatkn diri pada ALLAH SWT, sebab tu lah sampai dalam tidur pun trbawa2 bacaan tu tapi ALHAMDULILLAH .. memang tenang dan happy bila kita dah temui CINTA yang betul-betul SEJATI.

Apapun, banyak kbaikn yang kita dapat bila kita muhasabah diri sebelum tidur .. :-) entah kenapa, Wawa rasa benci pula dengan dosa2 dan kjahilan dulu. Berusaha untuk baiki .. ALHAMDULILLAH, ALLAH SWT kenalkn Wawa dengan seseorang, yang membimbing Wawa hingga Wawa mampu trsenyum kembali .. :-) thank you ALLAH SWT ..

Soleha, sht..??


Bookmark and Share




  Member Information For wawa_83Profil   Hantar PM kepada wawa_83   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-03-09 11:18


tidur lah dengan mood yang tenang..
suasana bilik yang selesa..
udara yang nyaman..
InsyaAllah.. sedikit sebanyak tekanan kerja or tekanan apa-apa akan surut/hilang..
tarik nafas pepanjang.. lepaskan..baca doa tidur dan tidur lah.. :welcome:

wawa_83..
saya sihat sokmo.. ;-)


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, simpLe_sHida
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Pelajar
    »» Apa yang anda fikir sebelum tidur?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.061826 saat. Lajunya....