Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Kejayaan sebenar adalah terletak pada tidak pernah jatuhnya seseorang....tetapi manusia mana yang tidak pernah melakukan kesalahan. Oleh itu kejayaan yang sebenar-benarnya adalah kesanggupan tegak kembali pada setiap kali jatuh...

-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: lysazae
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13715

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 51
Ahli: 0
Jumlah: 51




  Dari Galeri
assalammualaikum salam perkenalan buat semua=)

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 hari, 5 jam, 57 minit yang lalu
uzmawahida: 12 hari yang lalu
fayyzah: 24 hari yang lalu
bintanghatee: 30 hari yang lalu


Muslimah Pelajar
Topik: Apa yang anda fikir sebelum tidur?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, simpLe_sHida
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Pelajar
    »» Apa yang anda fikir sebelum tidur?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh Apa yang anda fikir sebelum tidur?

noorhidayah_82
WARGA RASMI
Menyertai: 27.04.2004
Ahli No: 3671
Posting: 7
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-08-04 03:26


....

ana nk tanyerlah...aper yg ante pikir sebelum tidur..mcm kwn ana, dia akan ingat kat boyfriend dia dan call dulu baru leh tido Bg ana pulak ana suker flash back aper yg ana buat dalam sehari....muhasabah diri... ante sekalian camne lak?


Bookmark and Share




  Member Information For noorhidayah_82Profil   Hantar PM kepada noorhidayah_82   Pergi ke noorhidayah_82's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-08-04 08:00



Sebelum tidur, biasanya memang apa terimbas kembali segala yang berlaku dalam seharian hidup kita. Bagi yang dapat muhasabah alhamdulillah, takut juga buat jadi tak boleh tidur.

Lecturer ana kata, 5 minit sebelum tidur adalah masa terbaik untuk mengingat. Sebab tu sebaiknya tampal nota di atas dinding atau siling supaya dapat lihat sebelum terlena.

Sebelum Mata Terlena.....

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 10
Posting: 168
Dari: batu pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-08-04 16:23




Erm.. skrg ni ana jarang berfikir bila nak tidur.. sebab selalunya mata memang dah ngantuk sangat masa masuk ke bilik tidur. Kadang2 tu.. tak sampai 5 minit, ana dah terlelap.

Dulu.. ana suka berimaginasi sebelum tidur.. seolah2 sedang mereka sebuah cerita. Selepas cerita yg direka tu selesai.. barulah ana boleh lelap.

p/s:pantang nengok bantal.. for sure nak tido..
wassalam

-----------------
senang nak buat org benci kat kita tapi.. nak suruh org suka kat kita, itu yang payah..


Bookmark and Share




  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 2599
Posting: 24
Dari: sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 28-08-04 16:39


..................

maafkan semua orang sebelum tidur..............


Bookmark and Share




  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 10
Posting: 168
Dari: batu pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-08-04 10:25


Quote:

On 2004-08-28 16:39, nur_malam99 wrote:
maafkan semua orang sebelum tidur..............


erm.. ni mcm yg selalu Dr.Fadzilah Kamsah sebut dlm ceramahnya.. antara kebaikan yg kita perolehi ialah.. dapat menambah ikatan kasih sayang sesama ahli keluarga dan hidup pun sentiasa ceria..
wassalam

-----------------
senang nak buat org benci kat kita tapi.. nak suruh org suka kat kita, itu yang payah..


Bookmark and Share




  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-08-04 12:02



em.. kadangkala ana terfikirkan what have i dont' today..
fikir... esok nak pi kuliah.. belajar new knowledge..

*Lecturer ana kata, 5 minit sebelum tidur adalah masa terbaik untuk mengingat. Sebab tu sebaiknya tampal nota di atas dinding atau siling supaya dapat lihat sebelum terlena.
syukran hanan..

aiwah.. dpt info baru.. ana mmg tampal notes kat dinding..
tepi bantal.. bersusun buku ana.. ana ni tido jenis yg statik je..
tak lasak.. so.. susah nak tido.. tgk notes.. pegang buku.. lelama tido laa.. he.he.. sambil dgr IKIM...pilihan utama..

*muhasabah juge diri kita.. maafkan kesalahan insan lain..
bak kata Dr Fadzilah Kamsah..

-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
barakaLlahu..


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

littlecutebear
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 10.05.2003
Ahli No: 1134
Posting: 47
Dari: Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-08-04 22:52


ana pun begitu gak, sblm tido suke termenung + muhasabah diri. ingat balik dosa pahala kite utk ari tu. mcm yg lain jugak, maafkan org lain & b'doa agar org lain pun maafkan ana... =)


Bookmark and Share




  Member Information For littlecutebearProfil   Hantar PM kepada littlecutebear   Quote dan BalasQuote

nur_islami
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1146
Posting: 279
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-08-04 00:58


ana sebelum tdo..beranganla...pk apa yg ana dh buat satu hari ni..n pk esok apa nk buat..apa akan terjadi...lelama tu tertidola....

-----------------
tuhan dalam mjlni hadap ini banyaknya dugaan yang mdtg.ada yang dptku gagahi & ada yang gagal kuhindari,tuhan rahmatmu melgt luas.terlalu sdktku bsykr


Bookmark and Share




  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Quote dan BalasQuote

prettybikrah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 1310
Posting: 23
Dari: Singapore

singapore   avatar


posticon Posting pada: 31-08-04 22:54


mesti pikir sebelum nk tido tu dah solat isyak lom...kadang pikir gak aper yg kiter buat dlm sehari nie


Bookmark and Share




  Member Information For prettybikrahProfil   Hantar PM kepada prettybikrah   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-09-04 11:45




hehe memacam pikir...kengkadang sampai tak bleh nak tido..

kengkadang tak sempat nak piki pape..

pikir plan esok....pikir ape yg dah dibuat...kena buat koreksi ke...zzzzzz

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

FatimahNisyampuri
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 16.08.2003
Ahli No: 2214
Posting: 71
Dari: Mafraq, Jordan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-09-04 14:14



saya lak... entah lah.. kalau tak fikir apa yang dibuat siang hari tadi ataupun hari² sebelum tue... saya akan fikirkan apa yang di buat esok.... selalunya merancanglah apayang akan dilakukan esok agar semua nya terancang dan tak rugi...
hehehe


Bookmark and Share




  Member Information For FatimahNisyampuriProfil   Hantar PM kepada FatimahNisyampuri   Pergi ke FatimahNisyampuri's Website   Quote dan BalasQuote

langsat01
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 1272
Posting: 37
Dari: serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-09-04 14:42



sabalom tido! langsat selalunya sebelum tido aktiviti yang di jalankan adalah membaca. Langsat akan membaca sampai mata terkatup. itu yang langsat selalu buat di kala kini.

tapikan kalau langsat cuti panjang selalu langsat akan online sampai tertidu sekali dengan komputer, hehehee.. tu la tabiat buruk langsat...

-----------------
\


Bookmark and Share




  Member Information For langsat01Profil   Hantar PM kepada langsat01   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-12-04 17:01



ana suka flash back ape yang berlaku waktu pagi hingga nak masuk tidur....


Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Fasihah_Husniyah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 4599
Posting: 92

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-12-04 09:53




Sebelum tido..
Biasanya Fasihah akan imbas apa y terjadi ari ni dan fikir apa yang perlu akan dilakukan keesokan hari..


Bookmark and Share




  Member Information For Fasihah_HusniyahProfil   Hantar PM kepada Fasihah_Husniyah   Quote dan BalasQuote

nurmalamku
WARGA RASMI
Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 4682
Posting: 3
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-01-05 20:11



bagi nur,nur suka melakarkan sendiri kisah hidup nur pada masa depan, nur suka sangat pikir apakah yang akan terjadi pada nur bila nur dah kawin...nur akan pikir tengtang jejaka idaman hati nur..lepas tu baru boleh tido dgn aman..
P/S: jgn sangka alam perkahwinan itu semuanya indah,sama-samalah kita berdoa agar mendapat seorg lelaki yg soleh sbg teman hidup..


Bookmark and Share




  Member Information For nurmalamkuProfil   Hantar PM kepada nurmalamku   Quote dan BalasQuote

kegembiraanygmulia
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 6497
Posting: 85
Dari: di atas bumi Allah s.w.t

japan   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 00:47


kalau ana, ana suka fikir pasal apa yang ana dah buat salah hari tu sama ada pada mak @ ayah atau sesiapa saja...dan muhasabah diri...ingat kalau kita mati esok jadi apa...ingat kalau kita masuk syurga ke neraka...takut betul...hmmhh...wasallam...~


Bookmark and Share




  Member Information For kegembiraanygmuliaProfil   Hantar PM kepada kegembiraanygmulia   Quote dan BalasQuote

fayyzah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 6029
Posting: 155
Dari: Johor-HomeSweet Home-Depan PC

japan  


posticon Posting pada: 19-04-06 21:25


Waalaikumussalam...

Hmm, kalau ana, sebelum tidur ana akan fikir apa yang ana dah buat dalam hari tu. Ana buiat refleksi diri la kiranya. Ana juga akan cuba seikhlas hati ana untuk maafkan semua orang yang pena buat salah kat ana. Sekian... :-)


-----------------
“Binalah Islam dalam dirimu... Maka akan terbinalah Islam di sekelilingmu...“ {Kande Raihana}


Bookmark and Share




  Member Information For fayyzahProfil   Hantar PM kepada fayyzah   Pergi ke fayyzah's Website   Quote dan BalasQuote

AZURA_ANAKMAMI
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 842
Posting: 186
Dari: kuala kurau,Perak

Perak  


posticon Posting pada: 19-04-06 21:48


bagi zura pula kan...sebelum tidur akan borak2 dengan suami dan pohon maaf pada suami dan cium suami tercinta..dan selimutkan suami sebelum suami tidur :)...


Bookmark and Share




  Member Information For AZURA_ANAKMAMIProfil   Hantar PM kepada AZURA_ANAKMAMI   Pergi ke AZURA_ANAKMAMI's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-04-06 09:41


Pada 28-08-04 08:00 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Lecturer ana kata, 5 minit sebelum tidur adalah masa terbaik untuk mengingat. Sebab tu sebaiknya tampal nota di atas dinding atau siling supaya dapat lihat sebelum terlena.

Sebelum Mata Terlena.....


seminggu dua nak final ni selalu tidur atas buku dengan cermin mata.. buku pulak tebal, dah tak boleh nak bezakan bantal dengan buku.. heheheheh.. :)

hanan, kat ruang tamu rumah kak su, abang kata macam masuk library pulak, kiri kanan penuh nota..


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

naj_jieha
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 23.12.2005
Ahli No: 6124
Posting: 88
Dari: di hadapan komputer

japan  


posticon Posting pada: 20-04-06 21:12


ana akan fikir pasal esok....


Bookmark and Share




  Member Information For naj_jiehaProfil   Hantar PM kepada naj_jieha   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, simpLe_sHida
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Pelajar
    »» Apa yang anda fikir sebelum tidur?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.080128 saat. Lajunya....