Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-01-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
"Ketahuilah kiranya kebahagiaan orang yang dikuasai oleh kemalasan, maka beratlah mereka untuk berjuang, berlatih dan bekerja untuk sucikan diri dan akhlak."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Lin8402
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13719

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 34
Ahli: 0
Jumlah: 34




  Dari Galeri
Assalamualaikum muslimah semua...:)...Sahabat kakyong ni dah tunaikan niatnya....muslimah yg lain bila lagi?...heheheh...kakyong yg baju merah.

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 3 hari yang lalu


Masa Lapang
Topik: makna nama anda...


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Masa Lapang
    »» makna nama anda...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:

Oleh makna nama anda...

alin1605
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 24.07.2003
Ahli No: 2072
Posting: 190
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-08-04 12:40


nak tahu makna nama anda?
lawatlah laman web nie =)

http://isytihar.dizmedia.com/


Bookmark and Share




  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-08-04 21:01




Terima kasih alin.
Dalam web tu maksud Hanan ialah bertimbangrasa
Tapi kalau dalam kamus ada banyak seperti kesayangan, belas kasihan, kerinduan, kelembutan dan yang sewaktu dengannya...

Nama alin maksudnya apa..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

madihah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1728
Posting: 31
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-04 16:43



Kalau ikut makna nama saya yang sebenar cahaya kebahagian,tapi kalau nama nick name dalam hanan ni tak taulah.


Bookmark and Share




  Member Information For madihahProfil   Hantar PM kepada madihah   Pergi ke madihah's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-10-04 08:38




[email protected] - kemudahanku..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

ana_lia
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 03.08.2004
Ahli No: 4093
Posting: 46
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-10-04 21:10



nama ana ertinya lemah lembut (liyana).dan nama depan ana nadia ertinya tak silap ana kecemerlangan...tapi klu salah minta maaf la ye...


Bookmark and Share




  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

daezy
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 1221
Posting: 21
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-10-04 02:57


nama saya yang sebenornya norhayati...emm kalau tak silap saye maknenya cahaya hidup...


Bookmark and Share




  Member Information For daezyProfil   Hantar PM kepada daezy   Quote dan BalasQuote

hasanah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 03.11.2004
Ahli No: 4544
Posting: 22
Dari: Tarakan

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 21-12-04 11:52



Kalau arti nama saya sih kira-kira "perempuan yang menjadi suri tauladan yang baik"
Kalau nick name disini artinya "baik" semoga do'a terindah yang diberikan orangtua saya ini bisa terkabulkan AMIEN...


Bookmark and Share




  Member Information For hasanahProfil   Hantar PM kepada hasanah   Quote dan BalasQuote

nur_indah
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 174
Posting: 193
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-12-04 16:45




maksud nama sebenar akak.... Khairah = kebaikan/ kebajikan/kelebihan... Alhamdulillah, terima kasih pada ayah dan mak yang bagi nama yang baik untuk akak... moga2 jadik baik betul... hehehe... ape pon, nama mmg penting ... syukur kiranya nama yang diberi mempunyai maksud yang baik.... tapi, kalau nama kita tidak baik maksudnya, jgn pula persalahkan ibu bapa atau org yang memberi nama pada kita... kita boleh tukar sendiri nama di jab. pendaftaran bile dah cukup umur untuk buat i/c... hehehe...

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Pergi ke nur_indah's Website   Quote dan BalasQuote

najwaarifah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 3142
Posting: 120
Dari: alor star

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-01-05 21:12



makna nama saya:
najwa-bisikan hati
arifah-yg bijaksana


Bookmark and Share




  Member Information For najwaarifahProfil   Hantar PM kepada najwaarifah   Pergi ke najwaarifah's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 3118
Posting: 74
Dari: bumi allah

senegal   avatar


posticon Posting pada: 01-01-05 22:30


wbt

maksud nama ana..
'atikah = pemurah, baik hati (dalam buku, dalam website tuhtak de...)

'adawiyah= ubat/penawar

semoga itulah saya... insyaAllah...


-----------------
ya ALLAH, hamba-Mu ini memohon pandangan rahmat dari-Mu


Bookmark and Share




  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 222
Posting: 119
Dari: bumi waqafan,kluang,johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-01-05 02:55




aiman keberkatan

-----------------
mahabbah mawaddah lil ukhwah fillah...


Bookmark and Share




  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

raudhatulfasha
WARGA RASMI
Menyertai: 26.11.2004
Ahli No: 4624
Posting: 7
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-01-05 10:33


..nak tanya,maksud nama ana apa yek??


Bookmark and Share




  Member Information For raudhatulfashaProfil   Hantar PM kepada raudhatulfasha   Pergi ke raudhatulfasha's Website   Quote dan BalasQuote

littlecutebear
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 10.05.2003
Ahli No: 1134
Posting: 47
Dari: Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-01-05 16:10


nama ana, Siti Aliyah. Siti tu tak tau ape maknanye tp Aliyah bermaksud, ketinggian / yang tinggi. mgkn sbb tu ana tinggi kot...


Bookmark and Share




  Member Information For littlecutebearProfil   Hantar PM kepada littlecutebear   Quote dan BalasQuote

nor_hidayah
WARGA RASMI
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 1596
Posting: 3

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-05 13:37





Nama ana lak....cahaya petunjuk...
mudah-mudahan sering mendapat petunjuk dari Allah...Insya Allah


Bookmark and Share




  Member Information For nor_hidayahProfil   Hantar PM kepada nor_hidayah   Quote dan BalasQuote

alhikmah
WARGA RASMI
Menyertai: 01.01.2005
Ahli No: 4784
Posting: 5
Dari: kuittho

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-02-05 17:15



terima kasih bagi alamat web tu. saya dah cari makna nama saya. maisarah maknanya kekayaan dan kesenangan. alhamdulillah semoga kurnian ALLAH itu sebaik makna yang terukir. kekayaan dan kesenangan itu menjadi benteng di dunia dan akhirat.
sesungguhnya hanya keredhaan Mu yang kucari dalam hidup ini INSYA ALLAH.


Bookmark and Share




  Member Information For alhikmahProfil   Hantar PM kepada alhikmah   Quote dan BalasQuote

naj_jieha
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 23.12.2005
Ahli No: 6124
Posting: 88
Dari: di hadapan komputer

japan  


posticon Posting pada: 03-03-06 21:16


nama ana pula,
najihah: yang berjaya

alhamdulillah Allah bagi nama ana yang cukup bermakna buat diri ana.. semoga ana jadi insan yang berjaya...
amiin...


Bookmark and Share




  Member Information For naj_jiehaProfil   Hantar PM kepada naj_jieha   Quote dan BalasQuote

honey_nurhaliza
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 643
Posting: 146
Dari: Malacca Historical Place

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 06-03-06 21:38


nama ana pula hanny...maknanya..."yang mudah, yang baik" alhamdulilah....biarlah nama kita itu seiring dengan maksudnya....pemilihan nama pun penting juga...betul tak??


Bookmark and Share




  Member Information For honey_nurhalizaProfil   Hantar PM kepada honey_nurhaliza   Quote dan BalasQuote

hizra
WARGA RASMI
Menyertai: 30.11.2004
Ahli No: 4641
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-03-06 15:16


assalamualaikum.
maksud nama saya...........CAHAYA PILIHAN YANG TERBAIK:)


Bookmark and Share




  Member Information For hizraProfil   Hantar PM kepada hizra   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA RASMI
Menyertai: 23.04.2004
Ahli No: 3645
Posting: 7
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-03-06 15:12


Assalamualaikum wbt

nama ana Nurul Insyirah...maksudnya cahaya kelapangan hati


-----------------
Ingatlah bahawa Allah tak pernah tidur untuk menghargai setiap amal hambanya walaupun sebesar zarah.
[ Telah diedit oleh: syira_qistina pada 11-03-06 15:13 ]


Bookmark and Share




  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

sufiabid
WARGA RASMI
Menyertai: 04.10.2005
Ahli No: 5776
Posting: 13
Dari: bumi Allah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 12-03-06 18:50


assalamualaikum..

yang mudah dan lembut...insyaAllah...


Bookmark and Share




  Member Information For sufiabidProfil   Hantar PM kepada sufiabid   Pergi ke sufiabid's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Masa Lapang
    »» makna nama anda...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.081507 saat. Lajunya....