Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-10-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Seinci tindakan adalah lebih baik dari sebatu teori
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: querida
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13716

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 24
Ahli: 0
Jumlah: 24




  Dari Galeri
para peserta sedang menyiapkan tugasan yang diberikan...

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 2 hari yang lalu


Luahan Hatiku
Topik: "sekiranyaku mendapat pengganti"


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» "sekiranyaku mendapat pengganti"

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh "sekiranyaku mendapat pengganti"

nurkasih_82
WARGA RASMI
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 282
Posting: 7
Dari: uia,gombak

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 12-07-04 15:34




“Mungkin Tuhan sengaja mahu kita berjumpa dengan orang yang salah sebelum menemui insan yang betul supaya apabila kita akhirnya menemui insan yang betul, kita akan tahu bagaimana untuk bersyukur dengan nikmat pemberian dan hikmah di sebalik pemberian tersebut…”

“Ia cuma mengambil masa seminit untuk jatuh hati pada seseorang, satu jam untuk menyukai seseorang, satu hari untuk menyintai seseorang tetapi ia mengambil masa sepanjang hidup untuk melupakan seseorang…”

Buat insan yang bernama ‘Al-Hafiz’…

Hari ini kenangan itu datang lagi
Aku tak tahu untuk ke berapa kalinya
Tapi yang pasti hampir setiap hari ia menziarahiku
Kenangan itu amat menjerat perasaanku
Bila dikenang memang pahit
Bila ingin dilupakan terasa perit
Entahla…aku pun tak pasti

Teman…
Hidup ini memang susah untuk ditafsirkan
Semua yang ingin kita milikki
Tak semua kita akan perolehi
Aku sering mengangankan keindahan dalam hidupku
Namun ia dah pergi jauh dariku

Detik perkenalan itu membawa jutaan sinar dalam hatiku
Aku amat bersyukur atas persahabatan itu
Tapi tak lama…
Ahh!!! terlalu perit untukku telan
Sedih…kecewa…air mata menjadi temanku
Aku tak mampu menanggungnya sendirian
Kau beri harapan…kau jua yang menghancurkan

Teman…
Saat itu aku hanya menyatakan kerinduan itu pada Yang Esa
Hanya dia yang mengerti perasaanku
Setiap kali aku sujud dan berdoa
Aku tak pernah melupakan doa untukmu
Ya Rabbal ‘alamin …aku pohon petunjukmu

Teman…
Walaupun kini kau sudah tiada di sisi
Aku akan tetap mendoakan kebahagianmu
Di sudut hati ini kau tetap ku kenang
Moga suatu hari nanti aku akan menikmati jua kebahagiaan sepertimu…

Untukmu…
Semoga pertunanganmu akan berkekalan hendaknya
Jangan kau lupa akan diriku…
Kerana engkau tetap segar di ingatan dan mekar di hatiku…

…24th August 2003-5th June 2004…


“Bila sendirian fikiranku buntu…mengingati dirimu…dikau tiada lagi di sisiku…hatiku sayu bertambah pilu…kasih kau inspirasiku…kau mengajarku erti kehidupan ini…takkan kulupakan nasihatmu…kerna ianya berguna untukku…seringkali aku berdoa pada-Nya…agar tabah menyusuri hidup ini…Ya Allah berilahku kekuatan…untuk tempuhi dugaan yang mencabar…sekiranyaku mendapat pengganti…kuharapkan insan sepertimu oh kasih…banyak membantu dan mendorongku…menjadi hamba yang taat kepada-Nya…walau dirimu tiada lagi…tapi hatiku tetap kepadamu…kenangan bersamamu subur mewangi…takkan luput dari ingatan ku…”


Bookmark and Share




  Member Information For nurkasih_82Profil   Hantar PM kepada nurkasih_82   Quote dan BalasQuote

izdihar_insyirah
WARGA RASMI
Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 3383
Posting: 4
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 12-07-04 15:43




sedihnya luahan hati.bersabarlah dengan apa yang telah berlaku,anggaplah ianya sebagai ujian dari Allah.jodoh pertemuan, ajal maut di tanganNya.kita tak mampu menolak ketentuanNya.mungkin ada hikmah yang tersembunyi.
'innallaha ma'assobirin'



Bookmark and Share




  Member Information For izdihar_insyirahProfil   Hantar PM kepada izdihar_insyirah   Pergi ke izdihar_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 64
Posting: 305
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-07-04 18:49




kak nur kasih... tiba tiba fiza dpt ilham... tak der la... tak best jgn kutk... cuma... mungkin apa yg terjadi ini ada hikmah dan rahmatnya, mungkin ada yg lebih baik yg sedang menanti...

seringkali kita menyangka
bahgia yg menjelma utk selamanya
kadangkala kita terlupa
yg terindah hanya sementara

utk apa bahagia
andai kecewa yg bakal menjelma
utk apa sayang
andai hanya satu persinggahan
namun
tahukah kita... bahagia yg datang.. syukurilah
kecewa yg menjelma... redhalah...
sayang yg bertandang.. nikmatilah...
andai tersurat perpisahan yg melanda
mungkin ada hikmah... sedih dan pilu..
hampiri yg Esa... luahkan padanya...
benarlah... hati yg suci bersih
andai ku berikan pada manusia...
akan ku kecewa... namun..
andai hatiku yg terluka.. kecewa...
kuserahkan padanya... ku pasti hanya cintaNya
memenuhi segenap segi ruang hatiku...

ku tak pandai berkata
apa lagi bermadah pujangga
hanya secoret kata
nasib kita serupa...
aku pernah rebah...
ku pernah rasa sakitnya...
kuatkan semangat.. bangkit semula
pasti ada cahaya di depan sana..
jika dia bukan milikku... bawalah dia jauh dr hatiku.. pandanganku... peliharalah aku dr kekecewaan ya tuhanku...

temanku
kita kadangkala mengimpikan
hidup ini seindah mimpi
namun realiti yg perlu di harungi
tidak semanis impian
jika itu satu ujian
ku doakan agar diriku tabah menghadapi
agar ku redha di atas apa yg terjadi...

p/s: jadi ke tak? jadi ke tak? hehe... cerita betul ke?

-----------------
"Di sebalik segala duka
Tersimpan hikmah
Yang bisa kita petik pelajaran...
Di sebalik segala suka
Tersimpan hikmah
Yang kan mungki


Bookmark and Share




  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

nurkamar
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 25.04.2003
Ahli No: 479
Posting: 92
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-07-04 16:27




kisah lama berulang kembali..
ramai gak ye alami kes yang sama
apa pun, yakin kan diri, insya Allah yang dah pergi tak akan sama baiknya dengan yang akan sehidup semati nanti

meskipun tak bergelar Al-Hafiz....

-----------------
-cheras-


Bookmark and Share




  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 544
Posting: 28
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 16-07-04 18:07


sahabatku...
nasib kita sama sahaja...
diberi segunung harapan....
namun akhirnya dibiar tanpa sedikit rasa simpati....

ini adalah nukilan dariku buat si dia yg pernah mengecewakanku....

Sahabatku…
Pertama ku mengenalimu..
Aku bersyukur kepadaNya..
Kerna menemukan aku..
Dengan insan sebaik dirimu..
Insan yang membahagiakanku..

Sahabatku…
Tika itu..
salam perkenalan ku hulurkan buatmu…
Kau menyambutnya lantas menghubungiku..
Di dalam hatiku bahagianya ..
Tidak dapat kugambarkan dengan kata-kata..
Kerana tika perkenalan kita..
Hatiku sedang berduka..
Namun kehadiranmu
menyembuhkan duka di hatiku..
Memberikanku semangat yang baru..

Sahabatku..
Tika bibit-bibit percintaan kita mula berputik..
Kau pergi meninggalkan aku..
Pergi untuk menuntut ilmu di rantau orang…
Tika itu hanya airmataku..
Yang mengiringi pemergianmu..
Apatah lagi aku tidak pernah
melihat wajahmu..
Hanya suaramu yang ku kenali..
Namun sebelum pemergianmu..
Kau kirimkan buatku gambarmu..
Hanya itulah pengubat kerinduanku..
Di kala ku merindui..

Sahabatku..
Selepas pemergianmu..
Hanya di alam maya ini tempat kita bertemu…
Selama sembilan bulan..
Setiap pagi kau kirimkan utusan buatku…
Gembiranya hatiku menerimanya..
Ada saja coletehmu yang mengembirakanku..

Sahabatku..
Tika aku dikhabarkan tentang kepulanganmu..
Ya Allah tanpa aku sedari..
Tertitis airmata kegembiraan di pipiku..
Gembira menyambut kepulanganmu
Setelah sekian lama menunggu..

Sahabatku..
Saat pertemuan
yang kita impikan telah pun tiba..
Kau hadir di saat aku ingin menerima.. segulung diploma..
Saat bahagia sekaligus ku rasai..
Menerima kejayaanku
dan bertemu denganmu…
Indahnya saat itu..
Dan kita sama-sama telah abadikan
Sekeping potret di pertemuan pertama itu..

Sahabatku…
Betul kata orang
kebahagiaan tidak kekal selamanya…
Di saat aku terlalu bahagia di sampingmu..
Kau kejutkan aku dengan kata perpisahan..
Y a Allah apalah salahku padamu..
Aku tidak terdaya menerima keputusanmu..
Aku merayu padamu..
jangan kau tinggalkan aku..
Namun rayuanku hanya sekadar rayuan..
Langsung tidak kau endahkan..

Sahabatku..
Hanya satu pintaku…
Fahamilah perasaanku..
Sukar untukku membenci dirimu..
Apatah lagi melupakanmu..
Melupakan kenangan indah
Yang kita ciptakan bersama…

Sahabatku..
Terima kasih ku ucapkan..
Kerana sudi meminjamkan cintamu untukku..
Walau hanya sementara ..
Namun aku cukup bahagia..

Sahabatku..
Di saat ku titipkan nukilan ini..
Ada titisan jernih yang membasahi pipiku…
Entah sampai bila aku akan begini…..



-----------------
ku biarkan kalam berbicara..meluahkan hasrat di jiwa..agar terubat segala keresahan di jiwa..bibir tidak perlu berkata...bila hati sudah mula berbicara...&l


Bookmark and Share




  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-07-04 20:58



Alahai.. usah dikenang saat2 yang mengecewakan itu. Moga Allah Ta'ala memberikan jodoh yang baik buat kita semua. Banyakkan doa padaNya. Kenapa membazirkan kesedihan sedangkan mereka bergembira kini..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 14.05.2004
Ahli No: 3733
Posting: 58
Dari: heilbronn

germany   avatar


posticon Posting pada: 16-07-04 23:03




kasih pd seorang tu biar berpada2, benci pon biar berpada2.. kalo dah bkn milik kita, redha jer la.. wat per ndak bazirkan air mata sdgkan mrk kini gembira dgn org lain.. yg penting doa agar ditemukan dgn insan yg lbh baik.. setiap qadha & qadar Allah tu ader hikmah di sebaliknya..


Bookmark and Share




  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 25.04.2003
Ahli No: 479
Posting: 92
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-07-04 19:32




patutnya kita lebih bersyukur dia tinggalkan sekarang.. di buatnya dia tinggalkan lepas kahwin nanti ke... tak ke lagi haru jadinya.....

syukurlah banyak banyak sebab tak dijadikan ALLAH bersama dengan manusia manusia yang tak da pendirian camtu.... perkara perkara camni sebenarnya untuk menilai rasa tanggung jawab diorang... terhadap orang yang dorang nyatakan 'sayang'. (sayang ke??)

saya suka menasihatkan mana mana muslimat yang TERINGINnnn sangat sangat nak ikut jejak siti khadijah. sebelum nak suruh mak ke.. mak cik ke.. sesapa ke..meminang, atau nak terus je approach mana mana muslimin, risik risik dulu dah berpunya atau belum. jangan terus nak masuk line je. kesian kat sahabat semuslimah yang dah ada 'perjanjian' sejak awal.

dalam kenyataan sebenar... dah bukan nya jodoh kita dengan dia.. mesti ada yang lebih baik telah di tentukan untuk kita selain dia..

/me- tumpang sedih gak sebenarnya....


-----------------
-cheras-


Bookmark and Share




  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Quote dan BalasQuote

raudhatulmardhiah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 12.05.2003
Ahli No: 1193
Posting: 26
Dari: Kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-07-04 22:25




sedihnye..nur kasih.
kite hmpr serupe...
cume ana blm ade ape2 ikatan nagn die..
yg serupe perasaan bile menyayangi...
cukup indah tp menusuk hati...

PERASAAN MENYINTAI MUKMIN SOLEH
ADLH NIKMAT TERINDAH YG PERNAH ALLAH KURNIAKAN..
DITAMBAH DGN AKHLAKNYA YG DISADUR KEIMANAN & KETAQWAAN..
MOGA ALLAH MEMBERKATI CINTA SUCI INI..
AMIN YA RABBAL A'LAMIN..



-----------------
http://cikgumardiah.blogspot.com/


Bookmark and Share




  Member Information For raudhatulmardhiahProfil   Hantar PM kepada raudhatulmardhiah   Pergi ke raudhatulmardhiah's Website   Quote dan BalasQuote

nurkasih_82
WARGA RASMI
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 282
Posting: 7
Dari: uia,gombak

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 19-07-04 11:25




terima ksih atas semua respon sahabat2 semua..takpela mungkin takdir saya untuk menerima semua ini...saya redha dan pasrah di atas segalanya...sesungguhnya duagaan ini memang banyak mengajar erti kedewasaan untuk saya.ianya banyak memberi saya panduan dalam mencari teman...

semoga Allah akan memberi kebahagian untuk saya dan sahabat2 semua...

jumpa lagi...



Bookmark and Share




  Member Information For nurkasih_82Profil   Hantar PM kepada nurkasih_82   Quote dan BalasQuote

wardati80
WARGA RASMI
Menyertai: 02.03.2004
Ahli No: 3351
Posting: 8
Dari: Kerteh

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-07-04 14:54



hai,nur kasih. bukan adik aje yang mengalami perkara sebegini.. akak juga... menyintai pada yang bakal beristeri. keluh, kesah..kecewa...semuanya ada. Akak rasa ada relevennya akak berkongsi kesedihan dengan sahabat2.


Pada Aidilfitri 2004yang lalu...
dia bertunang tanpa memberitahu. Setelah tersimpan perasaan yang tersirat, kita yang jadi tak menentu, gayanya..seolah2 menyukai kita... tp nak buat camne, kasihku tidak kesampaian. Akhirnya aku yang karam dilautan.

Pada Aidiladha 2004 lalu...
Pada masa itu, dia ke rumah, jumpa kedua ibubapaku. Beraya..bukan pertama kali pergi..dah masuk dua kali...ingat dia memang betul2 suka. So, layan macam biasa aje. Tak tahu rupanya dia dah berpunya....akhirnya aku yang merana. Pada malam selepas dia bertandang ke rumah barulah diketahui rupanya dia akan beristeri...sedih bukan sehari...senangis bukan sekali... Akirnya pasrah sendiri.. Final pula semakin menghampiri, so, cubalah cari keyakinan diri. Alhamdulillah..sem lepas, result saya lebih baik dari sebelumnya. Betullah orang kata, disebalik kesedihan yang dialaimi mempunyai rahmat yang tersendiri.

18 FEB 2004..
Barulah ada kekuatan untuk mengucapkan selamat bertunang padanya bersama-sama ucapan selamat ulang tahun yang ke-25. Dia mungkin terkejut kerana mengetahui...
Tp belagak selamba, reasonnya tak bagitahu saya kerana saya tak pernah tanya samaada dia bertunang atau tidak lagi.
Tp, hakikatnya sebelum ini..sblm dia berani berkawan denagn saya, dia telah memberitahu kawan saya bahawa :cinta lama kini sudah tinngal kenangan. So, dah tak der apa untuk dipersoalkan.

Sekian harinya....
cuba mengelakkan diri dari menginagtinya. Namun ku belum berdaya..mana boleh kasih yang bersemi layu tiba2... so, aku ambil keputusan untuk tidak lagi beremail dgnnya. Namun, emailnya hingga kini tetap ada hinnga ke hari ini walaupun tak pernah ku membalasnya. rasanya cukuplah hati terluka...
namun, apa yang harus aku buat??

18/July/2004
semalam....aku menalifon kawanku... pesanan darinya untukku... JEMPUTAN KE MAJLIS PERKAHWINANNYA PADA 28/OGOS/2004... sedih, Resah..kecewa..semua ada..namun, akan kupastikan kasihku hanya pada yang berhak. :pernah jua kuterluka dihiris belati tajam, walaupun rasa pedih, namun masih mampu ku menahan. tapi kini aku luka..erti luka perasaan, walaupun tak berdarah, bisa buat aku gundah.
moga cinta suciku hanya untukMu ya ALLAH...
Amin..

Padanya, moga berbahagia...InsyaAllah, aku boleh lebih bahagia tanpa dirinya. Amin...




Bookmark and Share




  Member Information For wardati80Profil   Hantar PM kepada wardati80   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 544
Posting: 28
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 20-07-04 09:42


20/2/2003
salam perkenalan dihulurkannya buatku...aku menerima dengan hati yang terlalu gembira.....kami tidak pernah bersua..hanya suaranya saja ku kenali...sebelum pemergiannya..dia mengirimkanku sebentuk cinicin...katanya anggaplah itu sebagai cincin tanda ikatan cinta kami...

15/3/2003
Dia pergi menuntut ilmu di sebuah negara...tinggallah aku sendirian...hanya tangisanku yang mengiingi pemergiannya...namun aku tabahkan hati ....namun setelah pemergiannya hampir setiap pagi dia mengirimkanku berita buatku...di alam maya ini kasih kami bersemi.....berchating...dan detiap dua hari dia akan menghubungiku dari sana....

4/10/2003
tibalah detik pertemuan kami yang pertama...dia pulang ke Malaysia di saat aku konvo di Kuala Lumpur...Alangkah bahagianya aku tika itu..pertemuan kami yang tika dulu hanya di alam maya bertukar menjadi sebuah realiti...aku amat sayang akannya....

27/11/204
tika hri raya puasa yang ke dua dia datang menemuiku di pulau pinang...pertemuan ke dua antara kami...dia datang menemui keluargaku.....katanya satu hari nanti dia akan membawa rombongan pinangan dari keluarganya....kata2nya amat mengembirakanku...terllau besar harapan yang diberikannya padaku....

17/3/2004
perubahan besar dalam dirinya...tiba2 saja dia minta agar hubunagn kami sebagai kekasih diputusakan.....katanya anggaplah dirinya sebagaioi kawan saja..Ya Allah bagaimana utkku mengagpkan dirinya sbg kawan sedangkan selama ini aku telah menggapnya sebagai bakal suami yang Allah utuskan buatku....suatu dugaan yang amat besar dalam diriku...dan katanya kalau boleh lupakanlah dia.....terllau mudah dia menyebut perkataan itu....

1/5/2004
kami bertemu untuk kalai ketiga dan terakhir di mega jk anjuran ukhwah.com...itulah kali terakhir aku dapat menatap wajahnya....aku merayu padanya agar tidak memutuskan hubungan ini..tapi rayuanku bagaikan tiada erti baginya.....

bagaimana utk ku lupakan segala kenangan manis yang telah diciptakan bersama....terllau perit..namu ku tabahkan jua hati melangkah utk meneruskan kehidupan ini dan memaksa diriku utk melupakannya....pintu hatiku sudah tertutup rapat utkku menerima cinta dari seorang lelaki..aku takut kerana aku tidak mampu kecewalagi....



Bookmark and Share




  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 14.05.2004
Ahli No: 3733
Posting: 58
Dari: heilbronn

germany   avatar


posticon Posting pada: 20-07-04 10:34


Quote:

On 2004-07-20 09:42, kasih_kekasih wrote:
20/2/2003

pintu hatiku sudah tertutup rapat utkku menerima cinta dari seorang lelaki..aku takut kerana aku tidak mampu kecewalagi....





hmm.. tak nak kawen ker cik adik??

kecewa dlm bercinta, saya pon pernah alami.. in fact skrg ni pon almost hari2 terserempak dgn dia.. awal2 dulu mmg rasa perit gak.. kalo boleh ndak ngelak jekk.. tp dah kami duduk hostel kat blok yg sama, belajar pon di uni yg sama.. lama2 dah biasa.. & skrg dah jadi bestfriend cam dulu2.. without hard feelings..

jgn biarkan diri jadi lemah sbb putus cinta.. byk lagi perkara yg lain yg nak kita tangisi selain cinta.. tu sdra2 seIslam kita yg hidup di tgh2 peperangan.. yg kehilangan suami & anak-anak.. tentunya diorang lbh rasa derita.. apalah sgt kalo ndak dibandingkan dgn hilang kekasih, yer tak??

kalo ndak menyintai seseorang biarlah berpada-pada.. yg dah lps tu tak payah kenang2.. terima ketentuan Allah dgn hati yg redha.. insya Allah akan ader pengganti yg lbh baik..


"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui.." -Surah Al-Baqarah ayat 216


Bookmark and Share




  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

miqdad
WARGA RASMI
Menyertai: 17.01.2004
Ahli No: 3113
Posting: 1
Dari: Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-07-04 10:55




Terlalu kecewa utk menerimanya, apa yang sy alami lebih mengecewakan apabila bakal suami, tunangan kita masih tidak dpt melupakan 'dia'. bkn semua yg gembira atas kesedihan insan lain... Maafkan saya....


Bookmark and Share




  Member Information For miqdadProfil   Hantar PM kepada miqdad   Quote dan BalasQuote

sueezlly
WARGA RASMI
Menyertai: 15.07.2004
Ahli No: 4008
Posting: 3

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-07-04 12:38


yang diganti tak kan sama yang baru,banyak kenangan bersama yang telah dilalui,berkongsi suka dan duka...aku berdoa agar diri ini sentiasa dilindungi oleh Allah,semoga bertemu dengan insan yang baik serta dapat membimbingku ke jalan yang diredhai...amin

-----------------
senyuman itu lukisan rahsia hati....


Bookmark and Share




  Member Information For sueezllyProfil   Hantar PM kepada sueezlly   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 544
Posting: 28
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 21-07-04 14:00


betul tu ...yang diganti takkan sama dengan yang dulu....sapa yang merasai kepedihan itu tahula bagaimana rasanya.....


Bookmark and Share




  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 25.04.2003
Ahli No: 479
Posting: 92
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-07-04 23:43




yang lama memang tak sama dengan yang baru. tapi hargailah sebaiknya benda yang dah ada didepan mata. fikirkan gak camne perasaan dia kalau tau apa yang tersimpan dalam hati kita. fikir gak kalau kita dalam tempat dia. dan fikirkan gak perasan muslimat yang ada dengan 'orang lama kita'.

pada saya, lupakan sahaja benda yang dah terlepas tu... memang dia tak terbaik untuk kita....jangan sedih yang bukan bukan. simpatilah mak ayah yang banyak banyak bersabar dengan keadaan kita anak dara diaorang ni



-----------------
-cheras-


Bookmark and Share




  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Quote dan BalasQuote

wardati80
WARGA RASMI
Menyertai: 02.03.2004
Ahli No: 3351
Posting: 8
Dari: Kerteh

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-07-04 11:42


Usah ditanya pada kelukaan, kelak parutnya kembali berdarah. Biarlah kemaafan dan doa kebahagiaan menjadi dendam yang terindah. Wallahua'lam.


Bookmark and Share




  Member Information For wardati80Profil   Hantar PM kepada wardati80   Quote dan BalasQuote

Hajar
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 06.05.2003
Ahli No: 1024
Posting: 479
Dari: Singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 22-07-04 17:37




Ana juga pernah alami apa yang ukhti2 semua alami... Tapi percayalah, bahawa Allah lebih mengetahui kebaikan atas apa yang telah terjadi... Semoga kita semua tabah menghadapi, insya-Allah

Quote:
Usah ditanya pada kelukaan, kelak parutnya kembali berdarah. Biarlah kemaafan dan doa kebahagiaan menjadi dendam yang terindah. Wallahua'lam



"Kita tak mungkin berupaya melupakan apa yang pernah terjadi, tapi kita harus berupaya untuk meneruskan perjuangan ini.."


Bookmark and Share




  Member Information For HajarProfil   Hantar PM kepada Hajar   Pergi ke Hajar's Website   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 2599
Posting: 24
Dari: sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 23-07-04 10:48



setiap sesuatu yang berlaku itu pasti ada hikmahnya.


Bookmark and Share




  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» "sekiranyaku mendapat pengganti"

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.086458 saat. Lajunya....