Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-02-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Sempurna ilmu kerana aqal , sempurna agama kerana taqwa , sempurna amal kerana niat dan sempurna kehormatan kerana wibawa ..

-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: citey
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13721

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 13
Ahli: 0
Jumlah: 13




  Dari Galeri
assalamualaikum...
inilah saya..salam ukhwah buat semua muslimah..

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 1 hari, 23 jam, 14 minit yang lalu
nishazainal: 5 hari yang lalu
sarahhanee: 10 hari yang lalu


Isu Semasa
Topik: apa pencuci muka yang anda semua gunakan?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Isu Semasa
    »» apa pencuci muka yang anda semua gunakan?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh apa pencuci muka yang anda semua gunakan?

LaTomatina
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.04.2004
Ahli No: 3666
Posting: 102
Dari: royal town of perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-05-04 11:00



assalamualaikum sumer....
sj je bukak topik nih...nak tahu ape pencuci muka atau produk kecantikan yg ukhti2 sumer gunakan?
leh la kongsi2 sket...skang ni mcm2 jenis ader...
ade De Wajah la... BML la... Felissa Cosmetik la... Sendayu Tinggi la... mcm2 lg la... so kongsi la sket ape yg anda sume gunakan..elok ke tak produk tu dan kesan nya pd kulit...
harap leh kongsi sesama ek


Bookmark and Share




  Member Information For LaTomatinaProfil   Hantar PM kepada LaTomatina   Pergi ke LaTomatina's Website   Quote dan BalasQuote

syah_solehah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 08.11.2003
Ahli No: 2794
Posting: 108
Dari: Usains Malaysia

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-05-04 15:42


Nutrimetic-apricot cleanser.. hihi.. promo.


Bookmark and Share




  Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

AiFi
WARGA RASMI
Menyertai: 16.03.2004
Ahli No: 3427
Posting: 15
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 30-05-04 10:16


mm..ana x pakai apa2..takut rosak kulit.. tp..jeles gak tgk sahabat lain pakai cleanser alhamdulillah kulit masih elok lagi


Bookmark and Share




  Member Information For AiFiProfil   Hantar PM kepada AiFi   Quote dan BalasQuote

fi_amaanillah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 627
Posting: 114
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-05-04 15:56




ana gune pencuci muke sari ayu..dh lame gune produk muke sari ayu..p'cuci muke nye jenis susu..jadi x la rase tegang sgt kulit muke slps m'cuci...

-----------------
" berfikir berdasarkan wahyu,berakhlak dgn Al-Quran,bertindak berpandukan Sunnah"


Bookmark and Share




  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-05-04 17:13




akak ni suka tukar tukar pencuci muka.. tapi yang terakhir ni akak gunakan sabun betik, nampak ok sangat sebab bintik bintik hitam tak ada lagi bertenggek kat tepi hidung... pakai pore pack pun tak nk keluar.. rasanya nk kekalkan pakai sabun betikla.. (kulit pun rasanya dah cerah sikit.. hehehe)

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

nur_malam
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.06.2003
Ahli No: 1816
Posting: 71
Dari: Kulim

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-06-04 00:35




Saya pun nak kongsi jugak. Saya pakai barang dari Nouvellis Visage. Tapi, just pakai pencuci jer . Alhamdullillah, kesannya memang positif.

---------------------------


Bookmark and Share




  Member Information For nur_malamProfil   Hantar PM kepada nur_malam   Quote dan BalasQuote

LaTomatina
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.04.2004
Ahli No: 3666
Posting: 102
Dari: royal town of perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-06-04 09:56



oooo...nur_malam pki Nouvellis Visage yer?
mak saya pun pki ...elok muka dia...sy pun ingat nk pki jgk ler...hehehe...


Bookmark and Share




  Member Information For LaTomatinaProfil   Hantar PM kepada LaTomatina   Pergi ke LaTomatina's Website   Quote dan BalasQuote

cODa
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 3720
Posting: 26
Dari: Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-06-04 09:52


cODa skrg gune biore yg putih tuh...
kononĀ² nak putihkan muke sket...sebab muke 'terbakar' lah berbelang jdnye....
Tp mcm xde perubahan jer...
kak istisafa pakai sabun betik yg mane ek...
bleh lah share...cODa pon ader juga bintikĀ² itam kat idung...


Bookmark and Share




  Member Information For cODaProfil   Hantar PM kepada cODa   Quote dan BalasQuote

honnney_mk
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 2916
Posting: 23
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-06-04 23:27




sebelum nie saya x pakai apa2 pencuci muka... sbb kulit alhamdulillah ok lagi... lagipun.. takut gak la... pakai bahan2 kimia nie... takut t'silap pilih pencuci muka.. nanti kulit kita.. bukan makin ok.. tp sebaliknya...

tapi sekarang rasa2nya.. kulit dh mula alergic pd p'sekitaran... kena b'tindak cepat ni !!

-----------------
"medan bercakap lebih besar daripada medan amal, medan amal pulak lebih besar daripada medan jihad"...


Bookmark and Share




  Member Information For honnney_mkProfil   Hantar PM kepada honnney_mk   Quote dan BalasQuote

daquayza
WARGA RASMI
Menyertai: 07.01.2004
Ahli No: 3045
Posting: 16
Dari: sp

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-06-04 13:21



Ana guna genama avon. byk gak pencuci muka yg x sesuai utk ana...spt dove @ biore.muka jadi mengelupas dan kering...


Bookmark and Share




  Member Information For daquayzaProfil   Hantar PM kepada daquayza   Quote dan BalasQuote

fiafarha83
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 28.05.2004
Ahli No: 3814
Posting: 40
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-06-04 01:33




farha dulu first guna pencuci muka ...clean n clear (pengaruh iklan..)
pastu tukar ..pakai safi lak...pastu biore....
tapi mcm tak jadi maner...coz kulit i ni b`minyak..
yg terkini skrg ni..Pond`s oil control..
alhamdulillah..dah ok skrg..
org kater dlm proses pemulihan..


Bookmark and Share




  Member Information For fiafarha83Profil   Hantar PM kepada fiafarha83   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-06-04 23:09




saya guna neutrogena skin clearing...ok la...tak guna slalu pon...

yg eloknya guna putih telur ngan air batu...chemical-free

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 64
Posting: 305
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-06-04 11:01




kalau pencuci muka ni... byk sgt... asyik bertukar... tapi sejak masuk pkn... muka pun jadi hitam berkilat.. ana guna pencuci muka l'oreal... dgn aper benda ntah sekali... satu set la... alhamdulillah ada perubahan...

p/s: ikut ana tak suka pakai benda2 mcm ni, tapi nak wat mcm mana mak ana beli.. siap bising2 muka ana hitam berkilat.. hehe..

-----------------
"Di sebalik segala duka
Tersimpan hikmah
Yang bisa kita petik pelajaran...
Di sebalik segala suka
Tersimpan hikmah
Yang kan mungki


Bookmark and Share




  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

UmmiLuqman
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 28.05.2004
Ahli No: 3810
Posting: 54
Dari: Parit Buntar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-06-04 12:54


saya pakai Gervenne je sbb murah...RM10.00 leh pakai 3 bulan...sampai skrg x abis2 lagi.....eheh..


Bookmark and Share




  Member Information For UmmiLuqmanProfil   Hantar PM kepada UmmiLuqman   Quote dan BalasQuote

yasirah
WARGA RASMI
Menyertai: 03.05.2004
Ahli No: 3697
Posting: 7
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-06-04 17:44



ana tak pakai bahan kosmetik...cumer pencuci muka jer...jenama olay clarity...cubalh kulit berminyak jadi kulit yang sihat,kurang berminyakdan tinggi kandungan PH dier..cubalah..!!
senyummm!! hehe


Bookmark and Share




  Member Information For yasirahProfil   Hantar PM kepada yasirah   Pergi ke yasirah's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-06-04 22:42


Quote:

On 2004-05-30 17:13, istisafa wrote:


akak ni suka tukar tukar pencuci muka.. tapi yang terakhir ni akak gunakan sabun betik, nampak ok sangat sebab bintik bintik hitam tak ada lagi bertenggek kat tepi hidung... pakai pore pack pun tak nk keluar.. rasanya nk kekalkan pakai sabun betikla.. (kulit pun rasanya dah cerah sikit.. hehehe)[




Ana pun selalu tukar. Dulu pernah guna Mustika ratu dan Safi. Sekarang ni guna nivea..

Kak su guna sabun betik hilang ye black head tu.. agak2 white head yang ada minyak tu leh hilang tak... nak try jugakla...

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

aysha
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 24.04.2003
Ahli No: 456
Posting: 62
Dari: seremban,ng 9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-06-04 12:55



saye pakai pore fection-avon utk kuli berminyak.alhamdulillah...sejak pakai satu set ok skit muka. dah x berminyak...

-----------------
ukhwah itu indah bila bertemu dan berpisah kerana Allah


Bookmark and Share




  Member Information For ayshaProfil   Hantar PM kepada aysha   Quote dan BalasQuote

nailahalfarafishah
WARGA RASMI
Menyertai: 16.02.2004
Ahli No: 3282
Posting: 1

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-06-04 13:18


assalamualaikum...

ana sekrg ni guna sabun susu kambing.
ana rase sesuai gak guna sabun2 ni.byk dah cube spt
sbn betik and pegaga. tak berani nak gn pencuci muka sbb byk bhn chemical.
cume 1 je produk yg pernah ana gn.
okla jugak-total effect.


Bookmark and Share




  Member Information For nailahalfarafishahProfil   Hantar PM kepada nailahalfarafishah   Quote dan BalasQuote

hurun_ein
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 22.01.2004
Ahli No: 3138
Posting: 24
Dari: uTm, skudai

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 27-06-04 22:55



hehe..jgn t'kejut dgr pencuci muka ana...ana guna 'ubat gigi'...tp bukan ubat gigi sebarang la, ubat gigi cenkudu, keluaran sureco..antunna pernah dgr?
ana t'paksa cuba ubat gigi tu sbb muka ana mmg xleh terima p'cuci muka spt d pasaran..alhamdulillah, jerawat yg ada b'kurangan..dan ana doa spy terus hilang...doakan ana juga ye...

-----------------
lakukanlah apa yang diamanahkan dgn hati yang lapang dan redha...
disebalik tiap ujian-Nya pasti terselit 1001 kemanisan...


Bookmark and Share




  Member Information For hurun_einProfil   Hantar PM kepada hurun_ein   Quote dan BalasQuote

nurilyana
WARGA RASMI
Menyertai: 29.04.2004
Ahli No: 3684
Posting: 8

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-06-04 12:36



ana selalu gak tukar pencuci muka..tp skrg ni dah pkai yg CNI punya..alhamdulillah..ok


Bookmark and Share




  Member Information For nurilyanaProfil   Hantar PM kepada nurilyana   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Isu Semasa
    »» apa pencuci muka yang anda semua gunakan?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
© Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.082817 saat. Lajunya....