Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 10-04-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Tiada apa yang paling berharga di dunia ini selain dari kebahagiaan..tiada apa yang paling memilukan selain dari kesedihan..

-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Laurenjoy
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13724

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 12
Ahli: 0
Jumlah: 12




  Dari Galeri
assalamualaikum..salam perkenalan..

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 7 hari yang lalu
Laurenjoy: 35 hari yang lalu
jackurban: 36 hari yang lalu
porkalwais: 36 hari yang lalu


Dari Bilik Admin
Topik: JEJAK KASIH HOSPITAL SEREMBAN 2004


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Dari Bilik Admin
    »» JEJAK KASIH HOSPITAL SEREMBAN 2004

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh JEJAK KASIH HOSPITAL SEREMBAN 2004

nur_indah
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 174
Posting: 193
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 12-05-04 19:12




kat sini saya nak announce satu program anjuran komuniti ukhwah.com dah komuniti muslimah... insyaAllah, butir2 lanjut ttg program ni seperti buti2 berikut :-

...........Program : Jejak Kasih Hospital Seremban 2004
...........Lokasi:hospital seremban
...........Masa : 9.00 pagi-5.00ptg
...........Tarikh : 12 jun 2004 (sabtu)
...........Bayaran: peserta RM15.00
*terhad utk 50 org shj yg berumur 18-40thn


tentative jk hospital :-

sabtu, 12 jun 2004 Bersamaan 23 rabiulakhir 1425

09.00 pg --------ketibaan peserta & ajk pelaksana

09.30 pg --------berkumpul di dataran hospital (Pendaftaran / Kutip Bayaran)

09.45 pg -------- Sessi Ta`aruf

09.55 pg -------- berkumpul di dewan hospital

10.00 pg -------- ucapan oleh pengerusi majlis

10.10 pg -------- ucapan oleh pengarah program

10.20 pg -------- perasmian majlis oleh pengarah hospital seremban

10.35 pg -------- rehat&minum pagi

10.50 pg -------- lawatan ke wad pediatric
11.30 pg -------- lawatan ke wad otopedik
11.45 pg -------- lawatan ke wad ginekologi (special utk muslimat shj)hee..hehe

12.00tgh --------lawatan ke wad ICU

12.20tgh --------lawatan ke Bilik Mayat

12.50tgh ------- Solat berjemaah dan Rehat
(mkn t/hari) Tazkirah&ta’alim

3.00ptg --------- kuiz/persembahan para peserta

3.45ptg ---------majlis penutup
( penyampaian hadiah&cenderahati)

4.00 ptg ---------persembahan nasyid oleh... SuRPrisE!!!

4.30ptg ---------jamuan ringan&solat asar berjemaah
majlis wida’ para hadirin

KELENGKAPAN/KEPERLUAN:

1.Diri sendiri dengan Niat yg ikhlas

2.Pakaian yg Bersesuaian dgn aktiviti>>sopan,menutup aurat&kemas
*t-shirt/kemeja berkolar(tuck-in)-bg muslimin

nota:-

penyertaan adalah terhad kerana jk ini melibatkan pihak hospital.. so,cepat2lah bg nama & tempat tinggal! lambat…melepas!! hehe..
para peserta juga diingatkan agar menjaga ADAB esp*suara&menghormati para pesakit di hospital nnt!!

Erm,jgn lupe utk bawak duit secukupnye(nnt tak dpt balik..tido kat hospital la jawabnyer) hikhik!!
Apa lg...rasanya itu shj kelengkapan yg perlu diingatkan..yg lain takde rasanya,andai ada,sy akan maklumkan...

Andai terdpt sebarang kemusykilan @ berminat utk menyertai..sila jawab dlm topik ni or berhubung terus dgn AJk yg terlibat:
*pengarah :aidilshah ---- (sila pm utk dptkan no. fon)
*tim.pengarah :nur_indah---- (sila pm utk dptkan no.fon)
*s/usaha : casper_id ---(sila pm utk dptkan no.fon)

Akhir kata…semoga usaha kita semua dberkati Allah... amin!!

(disediakan oleh : casper_id)

p/s: cepat2x, jgn lepaskan peluang berbakti dan beramal ni...

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Pergi ke nur_indah's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-05-04 21:29



Alhamdulillh, kini saat yang dinanti telah tiba..
Satu program ke hospital yang pertama diadakan oleh komuniti..
Tahniah kepada penggeraknya..

Jumpa semua di sana..
Jom ramai2 kita ke sana..
Jangan lepaskan peluang ini..
wassalam

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

engku_salina
-WARGA SETIA-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 25
Posting: 592
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-05-04 08:40




InsyaAllah ana akan turut serta jika tiada apa2 halangan...
jumpa disana!!!



Bookmark and Share




  Member Information For engku_salinaProfil   Hantar PM kepada engku_salina   Quote dan BalasQuote

white_cotton
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 31.05.2003
Ahli No: 1550
Posting: 85
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-05-04 09:09




Bestnyer. Lame dah nnt peluang cam nih.

Nk tanye siket nih..pengangkutan ke sane sdn bhd ker? Sbb ana rasa ana mcm berminat jer nk join...

-----------------
Try To Give You Warning
But Everyone Ignores Me
[Told You Everything Loud & Clear]
But Nobody's Listening


Bookmark and Share




  Member Information For white_cottonProfil   Hantar PM kepada white_cotton   Quote dan BalasQuote

engku_salina
-WARGA SETIA-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 25
Posting: 592
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-05-04 10:23


pengangkutan kesana (seremban) mmg sdn bhd...
bila dah sampai seremban, barulah AJK dtg jemput...
jemputlah dtg ya...



Bookmark and Share




  Member Information For engku_salinaProfil   Hantar PM kepada engku_salina   Quote dan BalasQuote

white_cotton
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 31.05.2003
Ahli No: 1550
Posting: 85
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-05-04 10:55


owh, thanx kak engku for dats info. Kalo naik komuter dari kl central bape lame yerk perjalanannyer ke seremban? Lagi satu, dari stesen komuter seremban tu, jauh tak nk ke hospital seremban?

Rasenyer, insyaAllah mcm berminat jer nk pegi nih. Maklumlah, time tu ana baru jer baru habis exam..InsyaAllah tak der ape2 hal kalo nk join pun...

-----------------
Try To Give You Warning
But Everyone Ignores Me
[Told You Everything Loud & Clear]
But Nobody's Listening


Bookmark and Share




  Member Information For white_cottonProfil   Hantar PM kepada white_cotton   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-05-04 13:56


Quote:
Kalo naik komuter dari kl central bape lame yerk perjalanannyer ke seremban? Lagi satu, dari stesen komuter seremban tu, jauh tak nk ke hospital seremban



Menurut kak nur_indah, timbalan pengarah program jk ni.. Perjalanannya naik komuter hanya sejam setengah..
Bergantung pada kesesakan manusia time tula..

white_cotton tinggal di mana..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

NaZa_FirmaN
WARGA RASMI
Menyertai: 30.06.2003
Ahli No: 1850
Posting: 19
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-05-04 14:47


...
ish..mcm best jer program kali ini...rasa tak sabar nak turut serta...insya'llah kalu ada kelapangan masa ana akan menghadirkan diri pada program JEJAK KASIH HOSPITAL SEREMBAN tu...lg pun hospital tu tak lah berapa jauh dari rumah ana...tp jika nur_indah n AJK lain perlukan bantuan hubungilah ana.akan ana cuba membantu selagi termampu...ni no ana 0132724892.ok...


Bookmark and Share




  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-05-04 15:03


Quote:

On 2004-05-13 14:47, NaZa_FirmaN wrote:
...
ish..mcm best jer program kali ini...rasa tak sabar nak turut serta...insya'llah kalu ada kelapangan masa ana akan menghadirkan diri pada program JEJAK KASIH HOSPITAL SEREMBAN tu...lg pun hospital tu tak lah berapa jauh dari rumah ana...tp jika nur_indah n AJK lain perlukan bantuan hubungilah ana.akan ana cuba membantu selagi termampu...ni no ana 0132724892.ok...


Dengarnya nur_indah sedang mencari ajk tambahan, nanti ana informkan padanya..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

white_cotton
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 31.05.2003
Ahli No: 1550
Posting: 85
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-05-04 17:55


Quote:
Menurut kak nur_indah, timbalan pengarah program jk ni.. Perjalanannya naik komuter hanya sejam setengah..
Bergantung pada kesesakan manusia time tula..

white_cotton tinggal di mana..




Ana tinggal kat ridzuan condominium, bandar sunway. Betul2 kat depan sunway pyramid.

Kalo satu setengah jam tu, tak lah jauh sgt. InsyaAllah, ana akan usahakan untuk ke sana. Ader tak sesape yg nk bertolak dr kl sentral? Bolehlah ana join skali nnt.

-----------------
Try To Give You Warning
But Everyone Ignores Me
[Told You Everything Loud & Clear]
But Nobody's Listening


Bookmark and Share




  Member Information For white_cottonProfil   Hantar PM kepada white_cotton   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-05-04 18:59




Quote:
Ana tinggal kat ridzuan condominium, bandar sunway. Betul2 kat depan sunway pyramid.



kalau macm tu, baik ikut kak hanan sekali.. kak hanan pun tinggal tk jauh dari situ..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

nur_indah
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 174
Posting: 193
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-05-04 23:26




syukran hanan dan sal sudi jawabkan kemusykilan... tima kasih kpd yg sudi join dan juga sudi jd ajk... white_cotton, naza_firman, sarahnur...

kat sini akak bagitau la cara2 nak dtg semban nnt...

actually, kl-semban bukan jauh beno... sejam je perjalanan kalo naik bas trans tu... kalo naik komuter dlm 1jam 30 minit..(komuter lambat skit psl byk benti stesen)... kepada sesape yg nak dtg dari arah kl, akak leh bg tau le nak naik bas kat mana...
kalo nak naik bas dr kl, anda sume kena naik dari bus stop sebelah jejambat kat putra lrt pasar seni (berdepan dgn pej.pos kl).. slalu berderet2 bas trans kat situ, bas nak gi semban la tu... tambang bas cuma rm 4.00... dari situ bas akan jalan (x benti2) sampai le ke terminal 1 seremban... insyaAllah, xkan sesat la kalo dah sampai terminal tu... dah sampai nnt kontek le kami ajk yg bertugas nnt... nak kontek number sila pm kami, ok?

ok, tu yg nak naik bas... kalo naik komuter pon mudah.. naik dr stesen kl sentral, bayaq tambang rm6.00... pastu turun ke platform 6 utk ke semban. komuter akan sampai ke stesen terakhir (semban) kira2 sejam setengah kemudian...(kalo komuter lambat or tersangkut tgh jln habq awal2 no...)

yg lain2 negeri.. yg naik bas pon same la... akan benti kat terminal one semban... insyaAllah, pada sape2 yg nnt sampai awal2 pg pon kami akan amik dgn kenderaan khas... (mungkin gak naik ambulans) heheheh...

so, rasanya tu aje... penyertaan masih dibuka... cepat2 lah mendaftar.... xkan x sudi skali skala kita buat kerja amal... InSya Allah, ikhlaskan niat.. moga usaha kita ni diredhai Allah...

wassalam...

moh kito poie soghomban pulak!!!


-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Pergi ke nur_indah's Website   Quote dan BalasQuote

nur_indah
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 174
Posting: 193
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-05-04 23:54



ni senarai yg dah bagi nama utk ke jk hospital :-

Senarai nama paramedik ukhwah.com
01. kaze
02. prof_muslim
03. BrotherMon
04. heris
05. syed
06. engku_salina
07. Hanan
08. hanisah
09. darul_numan81
10. nieza
11. achik
12. insunmisstree
13. sinar_islamiah
14. sahabat sinar_islamiah
15. aisyahummaiirra
16. kakak aisyahummaiirra
17. helmi_techno
18. Mardianatul_HaNNaN
19. IDZA
20. sahabat cik pengarah engku_salina
21.white_cotton
22.sarahnur
23. irdina_82


masih byk lagi tmpt kosong.. sape2 sudi dipersilakan le ye...



-----------------
"http://www.hanan.com.my/images/signnurindah.gif">

[ Posting ini telah di edit oleh: nur_indah pada 2004-05-14 00:35 ]


Bookmark and Share




  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Pergi ke nur_indah's Website   Quote dan BalasQuote

kasihbaiduri
WARGA RASMI
Menyertai: 26.05.2003
Ahli No: 1471
Posting: 4
Dari: Bahau,N9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 08:58




Apa khabar sahabat2 ana?nie merupakan satu program yg bagus,ana pun akan turut serta dlm program ni insyaALLAH.
White_cotton.... ana akan bertolak dari KLsentral..so nak join ana?ana org negori,insyaALLAH tak sesat dan kepada sahabat2 yg dok kat sekitar KL,apa kata kita konvoi dari KLsentral nak?seronok sikit ramai2.apa2 hal call ana di talian 012-7550457 dan satu lagi... camna nak daftar nama nie?


Bookmark and Share




  Member Information For kasihbaiduriProfil   Hantar PM kepada kasihbaiduri   Quote dan BalasQuote

engku_salina
-WARGA SETIA-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 25
Posting: 592
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 09:24


Quote:

On 2004-05-14 08:58, kasihbaiduri wrote:


Apa khabar sahabat2 ana?nie merupakan satu program yg bagus,ana pun akan turut serta dlm program ni insyaALLAH.
White_cotton.... ana akan bertolak dari KLsentral..so nak join ana?ana org negori,insyaALLAH tak sesat dan kepada sahabat2 yg dok kat sekitar KL,apa kata kita konvoi dari KLsentral nak?seronok sikit ramai2.apa2 hal call ana di talian 012-7550457 dan satu lagi... camna nak daftar nama nie?





cadangan yg bagus...
sebelum ni pun kami selalu berkumpul kat kl sentral...
tapi, kena berkumpul awal sketlah...
sbb prog mula kul 9.00pg...
kena kumpul dlm kul 7.30pg kat kl sentral...
ok tak???


Bookmark and Share




  Member Information For engku_salinaProfil   Hantar PM kepada engku_salina   Quote dan BalasQuote

kasihbaiduri
WARGA RASMI
Menyertai: 26.05.2003
Ahli No: 1471
Posting: 4
Dari: Bahau,N9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 10:50




apa khabar sahabat2 ana?bagus program yg akan di adakan tu,ana pun berminat nak sertainya... insyaALLAH
white_cotton...nak join gi seremban?jom la join ana.kita jumpa kat KL sentra pagi 12 Jun tu ok?apa2hal anti call no ana 012-7550457.Dan kepada sahabat2 yg tinggal kat sekitar KL,kita konvoi dari KLsentral nak?meriah sikit..ok tak?jom la datang ke tompek nan indah tu...


Bookmark and Share




  Member Information For kasihbaiduriProfil   Hantar PM kepada kasihbaiduri   Quote dan BalasQuote

white_cotton
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 31.05.2003
Ahli No: 1550
Posting: 85
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 13:52






Best juga tu kalo muslimah2 yg dari kl ni berkonvoi ramai2 ke seremban. Ana setuju sangat dgn cadangan kasihbaiduri. Aper kate sahabiyah yang lain?

12 jun nanti kiter sumer berkumpul arr beramai-ramai kat kl sentral seawal yg mungkin (mcm yg dicadangkan kak Engku_Salina). Apa pun yang pasti, kalo kasihbaiduri sure pegi, ana pun nak pegi skali ngan anti.

Tapi sblm tu, sahabiyah yg nk pegi bersama-sama dr kl sentral, confirmkn arr dulu. So, tak de lh nnt kes yg ditinggalkn & sebagainya.



-----------------
Try To Give You Warning
But Everyone Ignores Me
[Told You Everything Loud & Clear]
But Nobody's Listening


Bookmark and Share




  Member Information For white_cottonProfil   Hantar PM kepada white_cotton   Quote dan BalasQuote

nur_indah
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 174
Posting: 193
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-05-04 19:03




sukran kepada kasih baiduri yg sudi nak konvoi ramai2 ngan muslimah yg lain dari kl sentral... ok la tu ek, insyaAllah xkan sesat le... dah org nogoghi yg jadi ketua rombongannya...

so kat sini saya masukkan nama kasihbaiduri dlm list peserta jk hospital ni...

Senarai nama paramedik ukhwah.com
01. kaze
02. prof_muslim
03. BrotherMon
04. heris
05. syed
06. engku_salina
07. Hanan
08. hanisah
09. darul_numan81
10. nieza
11. achik
12. insunmisstree
13. sinar_islamiah
14. sahabat sinar_islamiah
15. aisyahummaiirra
16. kakak aisyahummaiirra
17. helmi_techno
18. Mardianatul_HaNNaN
19. IDZA
20. sahabat cik pengarah engku_salina
21.white_cotton
22.sarahnur
23. irdina_82
23. kasihbaiduri

lagi.. lagi, dan lagi... mari ke jk spital somban...

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Pergi ke nur_indah's Website   Quote dan BalasQuote

nawwal
{ SRIKANDI }
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 7
Posting: 121
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-05-04 09:39


warahmatullahi wabarakatuh...

Hmm...nampaknya ana tak dapat ikut serta la JK ni...sedihnyee... ada tugasan & program menanti di bumi matrik UIA tu...

Apapun, kak Kaei jaga la semua peserta JK ni elok-elok ea...jangan terlekat kat Hospital Somban tu pulak.. Jaga adab & etika ketika melawat orang sakit...baca doa banyak-banyak..doakan yang baik-baik buat mereka...

Sekian..
Wassalam



-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq menjemput..ziarahilah jasadku..

[ Posting ini telah di edit oleh: nawwal pada 2004-05-16 09:40 ]


Bookmark and Share




  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 10
Posting: 168
Dari: batu pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-05-04 17:22




alahai.. ana tak pernah sampai seremban lagi.. kak kaei boleh jemput ana tak? kalau naik bot.. nak berhenti kat mana ekk? oppss.. (saja melawak je ni)

jom gi JK spital.. datang jangan tak datang..
wassalam

-----------------
senang nak buat org benci kat kita tapi.. nak suruh org suka kat kita, itu yang payah..


Bookmark and Share




  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Dari Bilik Admin
    »» JEJAK KASIH HOSPITAL SEREMBAN 2004

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.084531 saat. Lajunya....