Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-03-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Sesiapa yang tidak pernah melakukan kesilapan dan mengalami kegagalan adalah orang yang tidak pernah mencuba sesuatu yang baru

-- Albert Einstien

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Waldor263
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13708

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 24
Ahli: 0
Jumlah: 24




  Dari Galeri
Assalamualaikum.. DiSini Kita BerTemU.. salah persaudaraan untuk semua... Nurani..

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 9 hari yang lalu
Swarig123: 26 hari yang lalu


Ukhwah
Topik: siapa bertudung Labuh?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» siapa bertudung Labuh?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 8 Of 8

Go To Page: 1 · 2 ... 7 · 8  
Jump To Page:

Oleh siapa bertudung Labuh?

zahrahpermata
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 10.09.2009
Ahli No: 11347
Posting: 39
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-09-09 09:31


assalamualaikum...

alhamdulillah...semoga yang bertudung labuh ni istiqomah memakainya walaupun kita lihat hari ni macam-macam fesyen tudung yang dijual..

bergaya boleh tapi kena ada batasannya..saya bersyukur sangat-sangat sebab memakai tudung labuh.dalam famaly saya, saya seorang yang pakai tudung labuh....semoga allah memberkati apa yang kita lakukan...amin


Bookmark and Share




  Member Information For zahrahpermataProfil   Hantar PM kepada zahrahpermata   Quote dan BalasQuote

fullhouse
WARGA RASMI
Menyertai: 14.10.2009
Ahli No: 11483
Posting: 13
Dari: sg.petani

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-10-09 20:37


salam..alhamduliilah saya pun bertdung lbuh...
tapi kdang2 2 pakai yang bidang 60...tengok atas keadaan..
act susah juga nak didik jiwa ni..untuk pakai tudung lbuh...biasa lah..
jiwa muda...
malu lah..segan lah..tapi bila pkir balik..
kalau niat baik...insya ALLAH boleh punya...
lagipun lawa apa pakai tdug lbuh...
sejuk mata memandang...


-----------------
Indahnye hdup ni andai mlyarinye dengan brnaungkn ALLAH..brtunjgkan ilmu dan kbnran..brsulamkan akhlak penuh menawan..


Bookmark and Share




  Member Information For fullhouseProfil   Hantar PM kepada fullhouse   Quote dan BalasQuote

faiqah_amirah
WARGA RASMI
Menyertai: 12.09.2009
Ahli No: 11358
Posting: 9
Dari: dunter

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-12-09 16:09


.. family saya semua pakai tudung labuh.. adik bradek yang perempuan dan mak saya.. but, my sister in-law, just pakai selendang zman sekarang.. sedih tengok.. dye baik..


-----------------
"Kawan sejati ialah orang yang mencintaimu meskipun telah mengenalmu dengan sebenar-benarnya iaitu baik dan burukmu."
spacer


Bookmark and Share




  Member Information For faiqah_amirahProfil   Hantar PM kepada faiqah_amirah   Pergi ke faiqah_amirah's Website   Quote dan BalasQuote

Sejadah_Usang
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 01.09.2009
Ahli No: 11304
Posting: 54
Dari: Subang Jaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-12-09 10:07


Salam

alhamdulillah ramai yang bertuduh labuh. saya lihat ramai kawan-kawan yang masa belajar bertudung labuh tapi bila kerja mula pakai tudung biasa. katanya tuntutan kerja. kepada yang bertudung labuh harap kekalkan walaupun dah bekerja.


Bookmark and Share




  Member Information For Sejadah_UsangProfil   Hantar PM kepada Sejadah_Usang   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-12-09 10:14


Assalamualaikum sejadah. kalau boleh memang lah nak kekal tapi nak buat macam mana kalau dah kerja kat foreign company. mereka semua tak nak terima. akak baru saja mula pakai semenjak hari raya haji. rasa seronok pulak.....

tapi akak pun macam yang lain pergi kerja pakai tudung biasa saja.


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

warkahwanita
WARGA RASMI
Menyertai: 09.01.2010
Ahli No: 11799
Posting: 11
Dari: kuala lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-01-10 22:14


salam...

saya pakai tudung labuh... tapi kena kuat juga... banyak cbran. lbih2 lagi duduk KL.. huhu...

*up 2 you,Asalkan tutup aurat.


.........................
http://warkahwanita.blogspot.com


Bookmark and Share




  Member Information For warkahwanitaProfil   Hantar PM kepada warkahwanita   Pergi ke warkahwanita's Website   Quote dan BalasQuote

zyan
WARGA RASMI
Menyertai: 21.01.2010
Ahli No: 11838
Posting: 4
Dari: parit raja, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-01-10 08:18


Alhamdulillah..benda yang baik memang sukar dilakukan..


-----------------
-----------------------------------------
Solehah Shoppe

http://www.my1stop.com.my/v1/index.php?view=store&lot=651


Bookmark and Share




  Member Information For zyanProfil   Hantar PM kepada zyan   Pergi ke zyan's Website   Quote dan BalasQuote

Izzahalhafizah1412h
WARGA RASMI
Menyertai: 11.08.2010
Ahli No: 12353
Posting: 4
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-08-10 22:26


salam...
ana start pakai tudung lbuh ni lama dah...
dr darjah 5 agaknya seingt ana... tapi masa tu ana pakai maen2..
mskd nya tak istiqomah betul-betul lah.. kjp2 pakai tudung lbuh..kjp2 pakai tudung 3 segi yang biasa tu... pstu masa form 1 (13 tahun), ana start skolh pondok(thfiz) ana istiqomah pakai tudung labuh sampai lah sekarang.... so sekarang ini, kalau ana nak pakai tudung 3 segi tu pun, rasa macam tak selesa. yelah, sebab dah biasa dengan tudung lbuh tu. and sekarang ni, ana nak cuba istiqomah berfurdah pula... sekarang masih mencuba, kjp pakai, kjp tidak. susah lah... sebab keadaan tak mengizinkan. tapi tak apa, insyaAllah.. suatu hari nanti... ana akan cuba untuk istiqomah betul-betul kerana Allah!!

doakan ana ya sahabat-sahabat semua...


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!


Bookmark and Share




  Member Information For Izzahalhafizah1412hProfil   Hantar PM kepada Izzahalhafizah1412h   Pergi ke Izzahalhafizah1412h's Website   Quote dan BalasQuote

rabia1210
WARGA RASMI
Menyertai: 14.09.2010
Ahli No: 12405
Posting: 2
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-09-10 16:51


salam...

harap ada sahabat yang boleh membantu.saya ni pakai tudung labuh dr kecik..memang dah dididik kami adik beradik. tapi memakainya semacam 1 warisan saja. sekarang saya dah kerja dan dah tak pakai tudung labuh. saya pakai yang bidang 60 or 50. bagaimana saya nak rasa diri untuk pakai tudung labuh balik?? saya rindu nak pakai tapi hati xtrase nak istiqamah dengannya... :-? :-?


Bookmark and Share




  Member Information For rabia1210Profil   Hantar PM kepada rabia1210   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» siapa bertudung Labuh?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 8 Of 8

Go To Page: 1 · 2 ... 7 · 8  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.052088 saat. Lajunya....