Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-10-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Kecantikan tidak terletak pada wajah seseorang tapi pada mata yang memandang..

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: querida
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13716

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 32
Ahli: 0
Jumlah: 32




  Dari Galeri
nila gambar jejak kasih kidot,amie dan qing er  di seremban...sory gambar tak terangla..tapi yg tgh tu kidot..yg ungu tu qing er or julia ashila dan yang comei tu amie yg cun...

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 4 jam, 24 minit yang lalu


Ukhwah
Topik: siapa bertudung Labuh?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» siapa bertudung Labuh?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 8

Go To Page: 1 · 2 ... 7 · 8  
Jump To Page:

Oleh siapa bertudung Labuh?

puteri_BULAN
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.03.2004
Ahli No: 3471
Posting: 135
Dari: bumi_ALLAH

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-05-04 08:31







ehem...saje ana buka topik ni...nak kenal siapa sahabat muslimah kita kat sini yg pakai tudung labuh..?
eh...ayu apa....

ana dulu masa sekolah menengah pakai tudung labuh...walaupun bukan bersekolah agama....just sekolah menengah biasa ajer...
tapi sekarang....dah kojer ni...ana pakai tudung biasa ajer...
yg penting aurat kena tutup kan.....
tapi...memang ana suka tengok muslimah kita yg bertudung labuh...nampak manisssss sangat......semanis F & N gitu...
eh cam promote susulah pulaks.....
he...he......




Bookmark and Share




  Member Information For puteri_BULANProfil   Hantar PM kepada puteri_BULAN   Pergi ke puteri_BULAN's Website   Quote dan BalasQuote

ieyna
WARGA RASMI
Menyertai: 13.01.2004
Ahli No: 3080
Posting: 2
Dari: Qlunk

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-05-04 10:22



samer ler ngan ana. W/p x pakai tudung labuh tp suke sgt nengok org yg pakai tudung labuh.


Bookmark and Share




  Member Information For ieynaProfil   Hantar PM kepada ieyna   Quote dan BalasQuote

Nabilah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 37
Posting: 241
Dari: PeYrOcK....;)

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-05-04 17:33



Saya bertudung labuh...

-----------------
"Apabila nafsu berkuasa,gelaplah hati,
Apabila hati gelita,sempitlah dada,Apabila dada sempit,buruklah lakunya,Apabila buruk laku,ia dibenci semua makhluk"

Bookmark and Share




  Member Information For NabilahProfil   Hantar PM kepada Nabilah   Quote dan BalasQuote

irdina_82
WARGA RASMI
Menyertai: 28.04.2004
Ahli No: 3677
Posting: 9
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-05-04 11:25



Dulu waktu sekolah agama kat Perak ana pakai tudung labuh...tapi sekarang bila dah duk KL, pakai tudung besar....pin2 lah sikit...
alahai teruk tullah ana ni....tak istiqamah.....dan ana menyimpan hasrat nak pakai tudung labuh semula satu hari nanti....Apa-apapun tudung bawal tak main.....
Ana memang suka tgk org pakai tudung labuh....manis dan bercahaya....sekaligus mengawal akhlak dan peribadi.....kan???

"UtAmaKanLah PandanGan AllAH.....DarIpAda PAndaNgan ManUsia....."


Bookmark and Share




  Member Information For irdina_82Profil   Hantar PM kepada irdina_82   Quote dan BalasQuote

Nabilah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 37
Posting: 241
Dari: PeYrOcK....;)

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-05-04 14:11


Quote:

On 2004-05-13 11:25, irdina_82 wrote:


Ana memang suka tgk org pakai tudung labuh....manis dan bercahaya....sekaligus mengawal akhlak dan peribadi.....kan???

"UtAmaKanLah PandanGan AllAH.....DarIpAda PAndaNgan ManUsia....."




InsyaAllah...

-----------------
"Apabila nafsu berkuasa,gelaplah hati,
Apabila hati gelita,sempitlah dada,Apabila dada sempit,buruklah lakunya,Apabila buruk laku,ia dibenci semua makhluk"

Bookmark and Share




  Member Information For NabilahProfil   Hantar PM kepada Nabilah   Quote dan BalasQuote

nadia-raihana
WARGA RASMI
Menyertai: 13.05.2004
Ahli No: 3727
Posting: 7
Dari: subang jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-05-04 21:13



Ana masa sekolah dulu pun pakai tudung labuh..tapi masuk matrix pakai tudung tiga segi..Ana pun tak istiqamah..Niat tue dah ada tapi belum dilaksanakan lagi...
Yang pakai tudung labuh memang nampak manis dan sentiasa nampak tenang..Wajah pun nampak berseri..


Bookmark and Share




  Member Information For nadia-raihanaProfil   Hantar PM kepada nadia-raihana   Quote dan BalasQuote

nurilyana
WARGA RASMI
Menyertai: 29.04.2004
Ahli No: 3684
Posting: 8

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 03:21



ana pakai tudung labuh gak..


Bookmark and Share




  Member Information For nurilyanaProfil   Hantar PM kepada nurilyana   Quote dan BalasQuote

kasihbaiduri
WARGA RASMI
Menyertai: 26.05.2003
Ahli No: 1471
Posting: 4
Dari: Bahau,N9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 09:14




Ana pun...tapi kekadang pakai tudung besar yg bidang 60 tu...fesyen sikit je,nak merasa la konon..



Bookmark and Share




  Member Information For kasihbaiduriProfil   Hantar PM kepada kasihbaiduri   Quote dan BalasQuote

roselynda
WARGA RASMI
Menyertai: 24.03.2004
Ahli No: 3458
Posting: 9
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 11:58


Bismillahirrahmanirrahim..

Ana pakai tudung labuh. baru 3 tahun. hope boleh istiqomah sampai akhir hayat. betul seperti yang antunna cakap, orang yang pakai tudung labuh ni memang nampak manis. infact itulah salah satu sebab yang membuka pintu hati ana untuk pakai tudung labuh.
ana sekarang bercadang nak pakai hijab tapi agak sukar.pertama, undang2 universiti tak benarkan siswinya pakai hijab and yang kedua, kedua-dua parent ana tak setuju bila ana suarakan nak pakai hijab. katanya nanti susah nak dapat kerja or bila dah kerja, hijab ntah ke mana tudung labuh ntah ke mana. ya Allah jadikanlah hambamu yang lemah ini istiqomah dalam kebaikan.

" Wahai Tuhan kami, janganlah Engkau pesongkan hati kami setelah Enkau beri petunjuk kepada kami dan kurniakanlah rahmatMu kepada kami kerana sesungguhnya Engkaulah Yang Maha luas kurniannya "

-----------------
" tEgUh PaDa KeYaKiNaN, CeKaL dAlAm BeRaGaMa, sAyAnG sEsAmA sAuDaRa "


Bookmark and Share




  Member Information For roselyndaProfil   Hantar PM kepada roselynda   Quote dan BalasQuote

white_cotton
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 31.05.2003
Ahli No: 1550
Posting: 85
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 16:30






Ana pun dulu pakai tudung labuh mase time form 5. Sayangnye tak istiqamah. Ana pun suke sgt tgk org yg pakai tudung labuh nih. Berseri-seri wajah diorg.

Ape pun, ana masih menyimpan hasrat nk pakai tudung labuh gak satu hari nnt. Sbb berdasarkan pengalaman selama sethn, ana dpt rasakn yang ana lebih tenang & rase selamat bile berhadapan dgn org (at least tak de arr terasa yg ader org tgh "stare" kite kt part2 yg tak sepatutnyer) Hehehe...


InsyaAllah suatu hari nnt kalau dibukakan kembali pintu hati ana untuk memakainya... Dan ana berharap yg lepas ni ana akan lebih beristiqamah.


-----------------
Try To Give You Warning
But Everyone Ignores Me
[Told You Everything Loud & Clear]
But Nobody's Listening


Bookmark and Share




  Member Information For white_cottonProfil   Hantar PM kepada white_cotton   Quote dan BalasQuote

FatimahNisyampuri
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 16.08.2003
Ahli No: 2214
Posting: 71
Dari: Mafraq, Jordan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 18:31



oh yaka ...
emm kalau ana lak dulu tue pakai tudnf tiga segi tapi skang ni dah pakai tudung labuh lah...
emm, nak pakai tudung 3 segi dah malu pulak rasanya..
wassalam


Bookmark and Share




  Member Information For FatimahNisyampuriProfil   Hantar PM kepada FatimahNisyampuri   Pergi ke FatimahNisyampuri's Website   Quote dan BalasQuote

irdina_82
WARGA RASMI
Menyertai: 28.04.2004
Ahli No: 3677
Posting: 9
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-05-04 13:05



Ukthti Roselynda.....
dulu ana punya warden asrama pun menghadapi masalah yg lebih kurang sama ngan anti.....dia nak pakai purdah..tapi family tak kasi......so, after kahwin baru dia menyempurnakan hasrat dia.....then pakai purdah ....dia mintak kebenaran dari husband dia......
InsyaAllah.....disebalik semua yg berlaku pasti ada hikmahnya dikemudian hari.......


Bookmark and Share




  Member Information For irdina_82Profil   Hantar PM kepada irdina_82   Quote dan BalasQuote

roselynda
WARGA RASMI
Menyertai: 24.03.2004
Ahli No: 3458
Posting: 9
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-05-04 15:17


bismillahirrahmanirrahim....

terima kasih ukhti irdina


Bookmark and Share




  Member Information For roselyndaProfil   Hantar PM kepada roselynda   Quote dan BalasQuote

acuzie
WARGA RASMI
Menyertai: 20.05.2004
Ahli No: 3763
Posting: 15
Dari: Sungai Besar

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-05-04 15:08


Saya salah seorang diantara mereka yg bertudung labuh.
Pesanan saya kepada mereka yg bertudung labuh,jadikanlah tudung labuh sebagai satu amanah.Bukan sekadar hiasan.
Kepada mereka yg bakal bertudung labuh pula,kalau ingin lakukan perubahan,lakukanlah bermula dari sekarang kerana masa tak menunggu kita.
Wasallam


Bookmark and Share




  Member Information For acuzieProfil   Hantar PM kepada acuzie   Pergi ke acuzie's Website   Quote dan BalasQuote

zawina
WARGA RASMI
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1158
Posting: 13
Dari: serambi madinah

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-05-04 20:52


assalamualaikum sahabat2 ku...
niatkan memakai tudung kerana Allah, bukan kerana untuk kelihatan lebih manis..
maaf atas kedhaifan hamba Allah yang hina ini..
wassalam

-----------------
bertemu kerana allah,
berpisah jua kerana Nya
bertemu dan berpisah adalah kerana Nya


Bookmark and Share




  Member Information For zawinaProfil   Hantar PM kepada zawina   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-05-04 13:37




time skolah dlu pakai tudun labuh kez skolah agame hehe but klu gi tusen pakai tudun 3segi but bawah bahu le..skang ni kembali ke tudun labuh hehe..akan datang no comment. hopenye masih lagi.

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-05-04 13:45


Quote:
niatkan memakai tudung kerana Allah, bukan kerana untuk kelihatan lebih manis..
maaf atas kedhaifan hamba Allah yang hina ini..



Quote:
Pesanan saya kepada mereka yg bertudung labuh,jadikanlah tudung labuh sebagai satu amanah.Bukan sekadar hiasan.



Tudung labuh memang merupakan satu amanah besar. Moga dapat kita jaga niat kita menutup aurat. Jangan pula kerana hendak dipandang cantik atau baik. Moga dengan memakai tudung labuh dapat menjadi motivasi untuk kita lebih menjaga akhlak dan peribadi kita sebagai muslimah.



-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

hurulain
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 16
Posting: 313
Dari: Bumi Allah

singapore   avatar


posticon Posting pada: 21-05-04 13:58


alhamdulillah...ramai gak yg pakai tudung labuh ni..ana pun pakai gak skrg ni..da tak ske nak pakai yg ber'brooch'2, leceh lah...kan senang pakai tudung labuh..tinggal sarung je...btol tak?hehe..skrg ni rasa cam nak pakai purdah lak.. insya ALLAH...doakanlah yek..


Bookmark and Share




  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

roselynda
WARGA RASMI
Menyertai: 24.03.2004
Ahli No: 3458
Posting: 9
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-05-04 15:16


Bismillahirrahmanirrahim.......

buat ukhti hurulain, tak sangka niat kita sama. takpe kita doa sama2. mudah-mudahan Allah makbulkan doa kita.


-----------------
" tEgUh PaDa KeYaKiNaN, CeKaL dAlAm BeRaGaMa, sAyAnG sEsAmA sAuDaRa "


Bookmark and Share




  Member Information For roselyndaProfil   Hantar PM kepada roselynda   Quote dan BalasQuote

raudhatulmardhiah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 12.05.2003
Ahli No: 1193
Posting: 26
Dari: Kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-05-04 18:02


assalamulaikum wbt

alhamdulillah..ana btudung labuh sjk kecil

tp skrg kdg2 ana gune tudung lerang 48 tu gi tmpt2 ttentu

ana harap ana boleh istiqamah& lebih menjage

amin Ya Rabbal Alamin

-----------------
http://cikgumardiah.blogspot.com/


Bookmark and Share




  Member Information For raudhatulmardhiahProfil   Hantar PM kepada raudhatulmardhiah   Pergi ke raudhatulmardhiah's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» siapa bertudung Labuh?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 8

Go To Page: 1 · 2 ... 7 · 8  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.070176 saat. Lajunya....