Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-02-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Jatuh kita pada hari ini bukan untuk mematahkan semangat dan harapan tapi pendorong kita dihari kemudian..

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: citey
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13721

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 17
Ahli: 0
Jumlah: 17




  Dari Galeri
salam ukhwah dari saya_aihara

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 1 hari, 23 jam, 3 minit yang lalu
nishazainal: 5 hari yang lalu
sarahhanee: 10 hari yang lalu


Luahan Hatiku
Topik: mengapa jatuh hati?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» mengapa jatuh hati?

Please Mendaftar To Post


Oleh mengapa jatuh hati?

YusraInsyirah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 27.04.2004
Ahli No: 3673
Posting: 24
Dari: Bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-05-04 15:07


mengapa kita bleh jatuh ati pada orang yang kita tak pernah berjumpa?


Bookmark and Share




  Member Information For YusraInsyirahProfil   Hantar PM kepada YusraInsyirah   Pergi ke YusraInsyirah's Website   Quote dan BalasQuote

nuarii
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 3525
Posting: 227
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 04-05-04 16:22




Sebab cinta tu dtg dengan sendiri tak tunggu nak tgk oprg dulu baru jatuh cinta. Mungkin sbb kita dapat rasa peribadi dia tanpa melihat wajahnya. Tapi, hati-hati dgn cinta macam ni.


Bookmark and Share




  Member Information For nuariiProfil   Hantar PM kepada nuarii   Pergi ke nuarii's Website   Quote dan BalasQuote

Hajar
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 06.05.2003
Ahli No: 1024
Posting: 479
Dari: Singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 04-05-04 23:01




Itu juga bermakna kita dapat merasakan ada satu keserasian dengan jiwa insan berkenaan... Apabila roh bertemu dengan roh, hanya ia yang dapat merasanya, sedangkan kita tak tahu kenapa...


Bookmark and Share




  Member Information For HajarProfil   Hantar PM kepada Hajar   Pergi ke Hajar's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 3118
Posting: 74
Dari: bumi allah

senegal   avatar


posticon Posting pada: 06-05-04 05:10




erm, pada pandangan ana, org boleh jatuh hati tanpaberjumpa sebab.. mungkin ada chemistry between 'em...
tapi jangan terkeliru.. jatuh hati ngan suka lain tau...
mungkin kita suka sbb ada yang menghargai kita walaupun tak pernah bersua... itu suka... tp kita sering terlepas padang akan hal ini.. berhati-hati lah yer

-----------------
ya ALLAH, hamba-Mu ini memohon pandangan rahmat dari-Mu


Bookmark and Share




  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

lidya_haryati
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 3258
Posting: 80
Dari: Malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-05-04 11:13


cinta itu buta...


Bookmark and Share




  Member Information For lidya_haryatiProfil   Hantar PM kepada lidya_haryati   Quote dan BalasQuote

YusraInsyirah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 27.04.2004
Ahli No: 3673
Posting: 24
Dari: Bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-05-04 15:16


ismi..camne nak bezakan antara suka dan cinta tuh? bab2 camnih yang susah sket nih


Bookmark and Share




  Member Information For YusraInsyirahProfil   Hantar PM kepada YusraInsyirah   Pergi ke YusraInsyirah's Website   Quote dan BalasQuote

nurhaida
WARGA RASMI
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 3625
Posting: 13
Dari: Sg.petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-05-04 16:15




Saya sokong pendapat ismi_atikah ttg wujudnya chemistry antara kedua2nya. Lagipun mungkin dengan penghargaan dan sikap ambil peduli yg ada dalam dirinya membuatkan diri kita dihargai...
Tapi kena gak berhati2 takut nanti kalau dah terlajak kata bila dah jumpa lain pulak cara dan sikapnya.



Bookmark and Share




  Member Information For nurhaidaProfil   Hantar PM kepada nurhaida   Pergi ke nurhaida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-05-04 14:09



em.. mengapa jatuh hati..?
masing-masing ade naluri..myb six sense..
btul juge kata antum dlm topik ni..em..
mcm2 kite bleh bg meaning of love..
cinta itu buta..
cinta itu indah..
cinta itu terlalu abstrak...





-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
barakaLlahu..


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

puteri_BULAN
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.03.2004
Ahli No: 3471
Posting: 135
Dari: bumi_ALLAH

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-05-04 14:18




mengapa jatuh hati...?

sebabnya...
dari mata turun ke hati.....

cinta memang fitrah hidup kita...
namun....sedihnya....cinta kini banyak dikhianati..
dikhianati oleh permainan perasaan yg lahir dari bisikan nafsu semata-mata....




Bookmark and Share




  Member Information For puteri_BULANProfil   Hantar PM kepada puteri_BULAN   Pergi ke puteri_BULAN's Website   Quote dan BalasQuote

arda
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 13.04.2004
Ahli No: 3574
Posting: 23
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-05-04 15:23


salam ukhuwah.......jatuh hati tanpa kenal biasa berlaku zmn it nie....biasanya bermula chat la kan.....tapi bagi sy jatuh hati sebegini not a real jatuh hati co2 cth terdekat melalui chat mungkin hanya jatuh hati pada kata2 bukan pada empunya diri....pesoalannya wajarkah hanya jatuh hati pada keperibadian yang kita tak ketahui sejauh mana kebenarannya.......fikir2 kanlaaa......hati2 la dgn perasaan sebegini.............hati2 la

-----------------
cermin diri hiasi peribadi....senang-senang singgahla kat my blog..http://widad2u.blogspot.com/


Bookmark and Share




  Member Information For ardaProfil   Hantar PM kepada arda   Pergi ke arda's Website   Quote dan BalasQuote

cintarashidah
WARGA RASMI
Menyertai: 01.04.2004
Ahli No: 3508
Posting: 11
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-05-04 12:24


....
Hanya Allah yang Maha mengetahui... Kadangkala kita sendiri pun belum faham sepenuhnya apa itu cinta dan suka.. Ia akan datang dengan sendirinya... Entah lah...


Bookmark and Share




  Member Information For cintarashidahProfil   Hantar PM kepada cintarashidah   Pergi ke cintarashidah's Website   Quote dan BalasQuote

LaTomatina
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.04.2004
Ahli No: 3666
Posting: 102
Dari: royal town of perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-05-04 01:38



ermm....mungkin ader chemistry di antara keduanya w/pun x pernah berjumpa...
ape2 pun selalulah berdoa agar bile dh berjumpa nnt pun...chemistry itu ttp ade....
mudah2an berjodoh akhirnya


Bookmark and Share




  Member Information For LaTomatinaProfil   Hantar PM kepada LaTomatina   Pergi ke LaTomatina's Website   Quote dan BalasQuote

izdihar
WARGA RASMI
Menyertai: 20.01.2004
Ahli No: 3126
Posting: 3
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-05-04 09:05


sy rasa perempuan hati dia mmg mudah tersentuh kerana allah menganugerahkan hati y lembut kepadanya. perasaannya y ingin rasa disayangi dan dikasihi menyebabkan dia rasa amat dihargai jika seorg lelaki mengambil berat terhadapnya. tp sy berharap sgt agar kita sebagai muslimah jgn cepat sgt terpedaya dgn kata2 lelaki. kerana kita tidak tahu sama ada ia ikhlas atau saje2 nak tunjuk gentleman. apa y penting fikir dahulu jgn cpt suka pd lelaki jagalah maruah dan peribadi kita insyaallah kita akan mendapat yang terbaik.
kiranya tiada cinta insani untukmu
cukuplah cinta ALLAH penyuluh hidupmu
kelak akan ada cinta untukmu dr insan yang menyintai ALLAH sebagaimana cintamu terhadapNya.


Bookmark and Share




  Member Information For izdiharProfil   Hantar PM kepada izdihar   Quote dan BalasQuote

Orange_SkunKy
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 145
Posting: 61
Dari: Sunway College Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-05-04 00:02


cinta tuh buta....cinta tuh boleh jadikan kita jahat .....cinta boleh jadikan kita baik...dan cinta itu telah diciptakan buat kita manusia yg berakal...oleh Allah swt....tetapi cinta kita pada sesuatu seharusnya tidak melebihi cinta kita pada yg Maha Besar lagi Maha agung Allah swt....peliharalah cinta itu dan jadikan cinta yg suci dan abadi...

-----------------
Wanita itu Cantik dari Akhlaknya,tertibnya Bukan luaran nya...bukan fizikalnya...Jiwa yang bersih adalah wajahnya yang mulia.


Bookmark and Share




  Member Information For Orange_SkunKyProfil   Hantar PM kepada Orange_SkunKy   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
WARGA RASMI
Menyertai: 15.04.2004
Ahli No: 3594
Posting: 14
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-05-04 12:57




cinta tu buta ke? camne pulak tu? tahla... tapi kalo dia orang yang kita dapat rasa bahagia walaupun tak pernah bertemu camne plak? kita dapat rasakan orang tu ikhlas ke tak? tul ke? tolong jawabkan... saya tengah confius ni! kalo dia yang buat kita sedar... dia yang mengajar... dia yang memahami... dia yang sentiasa caring... dia yang sentiasa ada bila kita susah... tak cukup ke buat kita tuk jatuh hati kat dia??? tak cukup sempurna ke dia untuk bertakhta di hati ini? tolong jawabkan tuk saya ye...



-----------------
Beramal kerana Allah :)


Bookmark and Share




  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.056539 saat. Lajunya....