Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-07-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Saya tidak mengukur kejayaan seseorang berdasarkan berapa tinggi yang dia boleh panjat, tetapi berdasarkan berapa tinggi dia boleh melantun semula selepas jatuh

-- Tokoh Pemimpin

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: harith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13726

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 2
Ahli: 0
Jumlah: 2




  Dari Galeri
Majlis makan malam...

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 1 hari, 2 jam, 47 minit yang lalu


Ukhwah
Topik: siapa suka makan pedas???


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» siapa suka makan pedas???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:

Oleh siapa suka makan pedas???

puteri_BULAN
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.03.2004
Ahli No: 3471
Posting: 135
Dari: bumi_ALLAH

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-04-04 08:17


Assalamulaikum....


ha....ana ni kan memang suka makan pedas...klu masak ikan ke sayur..ayam mesti masuk jugak cili api.....buat sambal belacan takyah nak citer ah....
tanpa cili...mesti rasa ada something yg kurang dalam masakan tu....

so, kepada sahabat muslimah kita...siapa yg punyai citarasa serupa ngan ana...
bolehlah perkenalkan skit.....








Bookmark and Share




  Member Information For puteri_BULANProfil   Hantar PM kepada puteri_BULAN   Pergi ke puteri_BULAN's Website   Quote dan BalasQuote

engku_salina
-WARGA SETIA-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 25
Posting: 592
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-04-04 09:09




makanan pedas mmg feveret ana...
tak sah kalau tak pedas...
pedas membuka selera...
suka kepedasan cili api dan lada hitam...




Bookmark and Share




  Member Information For engku_salinaProfil   Hantar PM kepada engku_salina   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-04-04 09:27



Pedas memang best..
Ana pun suka cili api dan lada hitam..
Lapar pula pagi2 ni..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah1215
WARGA RASMI
Menyertai: 29.04.2004
Ahli No: 3679
Posting: 2

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-04-04 11:05


wahhhh...ni yang seronok ni...ada juga rakan2 seperjuangan yang makan pedas2..... null


Bookmark and Share




  Member Information For insyirah1215Profil   Hantar PM kepada insyirah1215   Pergi ke insyirah1215's Website   Quote dan BalasQuote

nuarii
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 3525
Posting: 227
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 29-04-04 11:41




Makan pedas? Jgn cakap le ! Favourite saya gak tu.. agaknye sbb dah di ajar dr kecik.. makan laksa yg mmg pedas pehtu tambah cili api kecik2 tu pun saya boleh masuk. Kalau tak de pedas.. mmg rasa tak sah. Tp masa hamil ni ramai le org sekat2 .. walaupun selalu gak selit makan tomyam.. sbb tomyam kan pedas!


Bookmark and Share




  Member Information For nuariiProfil   Hantar PM kepada nuarii   Pergi ke nuarii's Website   Quote dan BalasQuote

FatimahNisyampuri
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 16.08.2003
Ahli No: 2214
Posting: 71
Dari: Mafraq, Jordan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-05-04 16:27




hah, jangan ingat oghe kelate tak suka makan pedas tau, emm, walaupun masaknnya manis-manis belaka, tapi pedasnya yang buatkan masakan tue best... betul lah cakap puteri bulan tue... kalau tak de cili mmg tak best...

wassalam


Bookmark and Share




  Member Information For FatimahNisyampuriProfil   Hantar PM kepada FatimahNisyampuri   Pergi ke FatimahNisyampuri's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-05-04 22:52



pedas.. hot n spicy..mmg fav..
almaklumlaa... ana org melaka.. mmg kuat mkn yg pedas..
tapi.. x brp elok.. jgn mkn yg terlalu pedas ekk.. nnti sakit perut..
beware..wallahualam'...

-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
barakaLlahu..


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
{ SRIKANDI }
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 875
Posting: 253
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 05-05-04 10:59



Menag suka makan makanan pedas ni..kalau tak pedas rasa macam tak lengkap pulak makanan...
Sedapnya...tengah lapar ni

-----------------
[b][i]Tiada cinta di hatinya Hanyalah cinta Allah
Ada rasa rindu Hanyalah untuk Rasulullah
Kasih dan sayang hanyalah pada ibu ayah[/b][/i]


Bookmark and Share




  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

cyanne
WARGA RASMI
Menyertai: 26.04.2004
Ahli No: 3660
Posting: 8

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-05-04 11:28



haa makan pedas!!!
cyanne paling tak suka makanan pedas
bleh menangis...mulut jadi merah...
haa satu lagi kalo pedas..sangat nanti dapat penyakit tau


Bookmark and Share




  Member Information For cyanneProfil   Hantar PM kepada cyanne   Pergi ke cyanne's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 3118
Posting: 74
Dari: bumi allah

senegal   avatar


posticon Posting pada: 06-05-04 04:50




atikah suka sangat makanan pedas...
bak kata kak sal "pedas membuka selera" btul tu..
ana mmg dari kecil lagi makan pedas.. almaklum la tgl ngan wan dan atuk kt n9...
paling best biler wat sambal ikan bawang + lauk sup.. fuh... berir mata makan.. tapi sedap... alhamdulillah..

-----------------
ya ALLAH, hamba-Mu ini memohon pandangan rahmat dari-Mu


Bookmark and Share




  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

lidya_haryati
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 3258
Posting: 80
Dari: Malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-05-04 12:01


ErMMmm... makanan pedas...
suker lah gak mkn mknn yg pedas2 tapi kalau pedas sgt... tak tahan lah plak nak mkn...


Bookmark and Share




  Member Information For lidya_haryatiProfil   Hantar PM kepada lidya_haryati   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-05-04 01:13




ske2...

rase cam tak berseri klu tak de cili

makan lah cili..tak de rase muak sgt...

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

salam_ukhuwah
WARGA RASMI
Menyertai: 14.03.2004
Ahli No: 3420
Posting: 11
Dari: rumah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-05-04 12:19




saye suke jugak makan pedas2 ni, rase macam tak puas klu tak rase pedas. ni sebab pengaruh kengkawan yg suke makan pedas jugak lah ni...sampai kan makan maggi pun letak cili api...sampai terbawak2 kt rumah, pastu kene sound dgn mak.hihihi..tak elok makan pedas sgt2...tapi yg pedas tu lah yg favourite & full of challenges...sampai berair mata & idung..."makan pedas mmg best"



Bookmark and Share




  Member Information For salam_ukhuwahProfil   Hantar PM kepada salam_ukhuwah   Quote dan BalasQuote

BAIKsss
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 3330
Posting: 113
Dari: Perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 15-05-04 02:14


suka jugak pedas..


Bookmark and Share




  Member Information For BAIKsssProfil   Hantar PM kepada BAIKsss   Quote dan BalasQuote

yasminna
WARGA RASMI
Menyertai: 15.05.2004
Ahli No: 3737
Posting: 4
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-05-04 09:38


pedas-pedas tue mmg sedap.tapi jgn makan banyk sngat,nanti skit perut baru tahu..


Bookmark and Share




  Member Information For yasminnaProfil   Hantar PM kepada yasminna   Pergi ke yasminna's Website   Quote dan BalasQuote

Nabilah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 37
Posting: 241
Dari: PeYrOcK....;)

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-05-04 12:47



Pedassss...sedap...tak lengkap rasanya kalau tak da rasa pedas

-----------------
"Apabila nafsu berkuasa,gelaplah hati,
Apabila hati gelita,sempitlah dada,Apabila dada sempit,buruklah lakunya,Apabila buruk laku,ia dibenci semua makhluk"

Bookmark and Share




  Member Information For NabilahProfil   Hantar PM kepada Nabilah   Quote dan BalasQuote

white_cotton
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 31.05.2003
Ahli No: 1550
Posting: 85
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-05-04 13:35




Ana pun suka sangat masakan pedas. Kalo tak cukup pedas, ana siap tambah lagi dengan cili api potong.

Dulu pnah skali tu bile time ana ngan mak ana tgh gile-gile suke makan yang pedas2, kitorang masak sambal ikan pun pakai cili api kampung. So kaler sambal ikan tu jadi warna hijau arr. Then, skrg ni terpaksa kurangkan siket sbb takut kene appendiks cam ader sorang adik sepupu turh. Hehehe...

So, kepada penggemar2 masakan pedas, nak makan yang pedas2 ni memang boleh, cume jangan terlalu asyik sampai menjejaskan kesihatan sendiri.

setiap kali makan masakan pedas, mesti sampai keluar2 airmata. Tapi tanak jugak berhenti makan sbb kalo tak pedas, rase cam tak selera je nak makan.

-----------------
Try To Give You Warning
But Everyone Ignores Me
[Told You Everything Loud & Clear]
But Nobody's Listening


Bookmark and Share




  Member Information For white_cottonProfil   Hantar PM kepada white_cotton   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 40
Posting: 338
Dari: kaybee

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-06-04 15:09


assalamu'alaikum..

huhuh.. pedasss mmg fav. kiter gaks! waduhh.. x thn kalo tgk makanan yg pedass2 nihh..

tambah2 sambal belacan, air asam pedass yg tok kat langkawi buat n bihun PAMA segera tuhh.. huhuh.. menjilat jari! hehehe..

selamat makan yer sumer.. wassalam..

-----------------


memimpin, dipimpin, terpimpin


Bookmark and Share




  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Pergi ke qaulah_atrah's Website   Quote dan BalasQuote

sepi
WARGA RASMI
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 3863
Posting: 15
Dari: Klang

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-06-04 15:37



Tak elok makan pedas-pedas sangat tau..



Bookmark and Share




  Member Information For sepiProfil   Hantar PM kepada sepi   Quote dan BalasQuote

kinobaik
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 02.05.2005
Ahli No: 5251
Posting: 23
Dari: Rumah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-05-05 12:47


saya suka makan pedas

-----------------
We are the youth
Let us Bring Islam Back
We did it in the past
So let us do it again


Bookmark and Share




  Member Information For kinobaikProfil   Hantar PM kepada kinobaik   Pergi ke kinobaik's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» siapa suka makan pedas???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.092289 saat. Lajunya....