Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-09-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Saya dengar, saya terlupa; saya lihat, saya ingat; saya melakukan, barulah saya faham

-- Confucius

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: lysazae
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13715

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Dari Galeri
para peserta sedang menyiapkan tugasan yang diberikan...

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 15 jam, 30 minit yang lalu
uzmawahida: 7 hari yang lalu
fayyzah: 19 hari yang lalu
bintanghatee: 26 hari yang lalu


Ukhwah
Topik: Hadiah apa sesuai diberi untuk lelaki?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» Hadiah apa sesuai diberi untuk lelaki?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh Hadiah apa sesuai diberi untuk lelaki?

nuarii
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 3525
Posting: 227
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 26-04-04 18:21




Nak tanye ni... hadiah apa yg sesuai diberi utk lelaki especially suami, ayah , adik beradik lelaki or tunang? Actually sambil2 survey ni nak le tau kan ape yg selalu teman2 beri pada org yg kita sayang... Bukan ape.. susah skit nak pk tentang hadiah yg sesuai utk lelaki ni kan.. Tambah yg harganya lebih ekonomi. Kalau utk perempuan mmg senang sangat nak cari. hMM.. (Nak cari hadiah utk suami saya ni... )

[ Posting ini telah di edit oleh: nuarii pada 2004-04-26 18:22 ]


Bookmark and Share




  Member Information For nuariiProfil   Hantar PM kepada nuarii   Pergi ke nuarii's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-04-04 22:27



kak.. ana sugeest.. kak belikan jam tangan..kemaja ke..
em.. tali leher..something yg bleh dikeep..diuse..dilihat...
jd kenangan.. frame mmg x sesuai la..
think what yg kaum adam ni suke pakai.. suke gune..
ok.. tu je.. idea ana.. at this moment..
wsslm..

-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
barakaLlahu..


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq
::KAUNSELOR::
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 855
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-04-04 22:32


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb
Alhamdulillah kalau nak bagi hadiah kepada lelaki -
1. ayah - kitab yang dia gemar baca
2. abang atau adik lelaki - t shirt ukhwah.com
3. kenalan istimewa (yang minat kat anakanda) - beri kitab juga selain kopiah atau sejadah .
Wassalamu'alaikum wrwb
ummimq


Bookmark and Share




  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

engku_salina
-WARGA SETIA-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 25
Posting: 592
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-04-04 09:47


Quote:

On 2004-04-26 22:32, ummimq wrote:

2. abang atau adik lelaki - t shirt ukhwah.com


amat digalakkan...



saya pun tak reti nak bg hadiah apa kat lelaki...
biasanya bg buku aje...

selalu tanya kat tunang, dia nak hadiah apa kalau ada special occassion...
dia selalu ckp taknak apa2...
cukuplah belanja mkn aje...



Bookmark and Share




  Member Information For engku_salinaProfil   Hantar PM kepada engku_salina   Quote dan BalasQuote

nuarii
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 3525
Posting: 227
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 27-04-04 11:49


Ooooo


Jam tgn penah bg... masa bertunang dulu...

Buku kena survey la nampaknye.. heheh

Ni nak kena tgk le ye ape yg diorang takde, hmmm... jenuh jugak ekk..


Bookmark and Share




  Member Information For nuariiProfil   Hantar PM kepada nuarii   Pergi ke nuarii's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 3118
Posting: 74
Dari: bumi allah

senegal   avatar


posticon Posting pada: 27-04-04 11:53




ermm.. hadiah yer... ana pun tak reti nak bg hadiah kat laki...
tapi, ape yg ana perhatikan sahabat muslimin ana, depa nih suka benda yang selalu dinampak. dn sangat berguna bagi mereka... contohnyer baju, pen (tp bknla kilometrico ), dompet, dll... tp, ana rasa... plg baik kalo kita tanyer dier ape dier nak...

-----------------
ya ALLAH, hamba-Mu ini memohon pandangan rahmat dari-Mu


Bookmark and Share




  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

nasitaqistina
WARGA RASMI
Menyertai: 26.04.2004
Ahli No: 3663
Posting: 3
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-04-04 13:11



tentang hadiah,biasanya saya akan perhatikan apa kegemaran dia,contohnya dia suka membaca,saya akan bagi buku kat dia..selain tu,kalau saya tengok dia punya jam atau wallet dah lusuh ke saya akan bagi yg baru untuk dia..kalau boleh,bagilah sesuatu yang boleh dia pakai...


Bookmark and Share




  Member Information For nasitaqistinaProfil   Hantar PM kepada nasitaqistina   Quote dan BalasQuote

engku_salina
-WARGA SETIA-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 25
Posting: 592
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-04-04 15:42




pernah tak dgr org ckp, bila kita bg hadiah berupa pakaian, hubungan tersebut takkan berkekalan... kenapa ya wujud tanggapan mcm tu??? saya langsung tak percaya perkara sedemikian...

antara hadiah yg pernah saya bg pd tunang saya ialah buku agama, baju melayu, wallet, music box smiley (lagu special, love story theme song), frame gambar - letak gambar kami berdua, dan kad... biasanya belanja mkn dan bg kad aje... sbb awal2 lg dia dah ckp, tak payah bg hadiah, just belanja dia mkn aje...

dia ni minat bola... takkan nak bg hadiah bola kot... hehehe... nak bg jersey bola pun dia dah ada byk...




[ Posting ini telah di edit oleh: Engku_Salina pada 2004-04-28 09:02 ]


Bookmark and Share




  Member Information For engku_salinaProfil   Hantar PM kepada engku_salina   Quote dan BalasQuote

rumi
WARGA RASMI
Menyertai: 14.10.2003
Ahli No: 2650
Posting: 11
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-04-04 16:37


,

nak mencelah sikit. Ana suka bagi barang yang ana suka sebab sidia sudah punya byk bende. Baru2 nih, ana bagi teddy bear, suka jugak dia sbb tak pernah dapat hadiah macam tu.

Walau apa pun, keikhlasan hati yang penting, tak gitu??


Bookmark and Share




  Member Information For rumiProfil   Hantar PM kepada rumi   Quote dan BalasQuote

nuarii
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 3525
Posting: 227
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 29-04-04 12:01





masa tunang dulu penah bagi jam tgn Adidas sbb masa tu mude kan.. dia suke yg sporty

Teddy pun penah bg - tp bukan bear la,, bg smiley sbb masa tu kat oversea banyak la jual teddy simley comel2 berbagai saiz kat sane. Saya bg yg sederhana punye saiz sbb sng nak kirim kat org yg nak balik mesia.



Bookmark and Share




  Member Information For nuariiProfil   Hantar PM kepada nuarii   Pergi ke nuarii's Website   Quote dan BalasQuote

puspa_kemboja
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 06.04.2004
Ahli No: 3529
Posting: 35
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-04-04 12:56


assalamualaikum...
emm..bagi hadiah kat laki ni...selalunye kat ayah, ana bg kain pelikat je..kopiah ke...kalau kat adik-adik laki...beg sekolah...hehe..adik sekolah lagi...jam tgn...
mmg susah nak bg hadiah kat laki ni..penat pikir...

yg penting ikhlas...atau buat sesuatu yg kite boleh buat sendiri...kalau nak bagi baju melayu tu...jahit sendiri...buat kad sendiri...kalau buku tu...bg buku yg tunjuk kita hargai dia...dan sokong apa yg dia suka...tunjukkan kita tak pernah halang cita-cita atau impian dia...malah menyokong dari belakang...

dan hadiah yg paling bermakna..doakan dia...
wassalam...


Bookmark and Share




  Member Information For puspa_kembojaProfil   Hantar PM kepada puspa_kemboja   Quote dan BalasQuote

Hajar
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 06.05.2003
Ahli No: 1024
Posting: 479
Dari: Singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 29-04-04 20:47




Betul tu..Hadiah yang paling bermakna ialah doa'...

...Kalau dia suka dengar lagu2 rock atau sbgnya, apa kata, kali ni, hadiahkan dia sebuah album nasyid... ..buat santapan rohaninya...


Bookmark and Share




  Member Information For HajarProfil   Hantar PM kepada Hajar   Pergi ke Hajar's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kemuliaan
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 2391
Posting: 68
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-05-04 13:30




ana rasa bagila baju ....sbb diorg ni bab pakaian x jaga sgt...skdr bagi idea....

-----------------
hamba ALLAH
kuli DAKWAH


Bookmark and Share




  Member Information For nur_kemuliaanProfil   Hantar PM kepada nur_kemuliaan   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 222
Posting: 119
Dari: bumi waqafan,kluang,johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-05-04 11:14



waahh...nur_kemuliaan,
anti pun tahu...mesti selalu belikan untuk abah ngan abang...
bagusnya
wallahualam,wassalam

-----------------
mahabbah mawaddah lil ukhwah fillah...


Bookmark and Share




  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

nuarii
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 3525
Posting: 227
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 04-05-04 12:14


hmmm.. baru2 ni bg kat adik laki jam tgn dan kat suami pulak bg seluar (ikut jenama yg dia suke). tp pegi cari ngan dia sbb takut tersilap saiz..


Bookmark and Share




  Member Information For nuariiProfil   Hantar PM kepada nuarii   Pergi ke nuarii's Website   Quote dan BalasQuote

cyanne
WARGA RASMI
Menyertai: 26.04.2004
Ahli No: 3660
Posting: 8

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-05-04 11:31



hadiah kat lelaki...
emm kalo yg special tuu better bagi benda yg lelaki suka guna
nak best lagi bagi benda ys dia suka
baru nampak kita perihatin pada benda kesukaan dia


Bookmark and Share




  Member Information For cyanneProfil   Hantar PM kepada cyanne   Pergi ke cyanne's Website   Quote dan BalasQuote

bakteria_yang_cute
WARGA RASMI
Menyertai: 03.11.2003
Ahli No: 2757
Posting: 4
Dari: Cyberjaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-05-04 14:17


Ermm... bebaru ni saya hadiahkan suami kaset fadhilah kamsah yg bertajuk "Menyemarakkan rasa cinta setelah berumahtangga". Pastu sesama dengar masa dalam kereta. Dia sangat suka ngan hadiah saya tuh.

Banyak jugak hadiah yg penah saya beri pada suami. Antaranya jam tangan... t-shirt... kemeja... patung south park pun penah kasi masa zaman bercinta dulu. Tapi yg paling dia suka adalah hadiah kaset m. nasir yg saya beri pada dia masa zaman bercinta dulu. sampai sekarang dia masih simpan. hehehhe


Bookmark and Share




  Member Information For bakteria_yang_cuteProfil   Hantar PM kepada bakteria_yang_cute   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-05-04 01:00




try tanya dia nak adiah pe? ikut la samada direct ke indirect ke hehe

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-03-09 09:29


betul lah..
lelaki ni susah nak cari barang untuk jadikan hadiah..
balik-balik..
jam tangan..
baju..
minyak wangi..
tali leher..
kasut..
buku2..
uhukkk.. benda yang biasa..
bagaimana nak buat kelainan ye..?


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-03-09 11:58


Pada 03-03-09 09:29 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

betul lah..
lelaki ni susah nak cari barang untuk jadikan hadiah..
balik-balik..
jam tangan..
baju..
minyak wangi..
tali leher..
kasut..
buku2..
uhukkk.. benda yang biasa..
bagaimana nak buat kelainan ye..?



Betul, susah nak cari, tapi sebaiknya beli yang dia akan selalu pakai, kalau barang hiasan biasanya laki akan letak kat mana-mana lepas itu lupa, selalunya lah..

Selain dari baju, kasut, jam, minyak wangi, kasut, buku, tali leher, apa kata belikan cd atau kaset, stokin, pen pada yang sering menggunakannya, diary, aksesori kereta atau butang baju melayu. Cuma bagi ide saja..


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» Hadiah apa sesuai diberi untuk lelaki?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.07709 saat. Lajunya....