Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-07-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
"Kemarahan manusia bermacam-macam. Sesetengahnya lekas marah, lekas tenang dan lekas hilang. Sesetengahnya lambat marah, lambat pula redanya. Sesetengahnya lambat akan marahnya dan lekas pula hilangnya. Yang akhir inilah yg terpuji."
-- Imam Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: rainerjons
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13713

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 23
Ahli: 0
Jumlah: 23




  Dari Galeri
Assalamualaikum..
Sambutlah salam perkenalan dari ana..

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 2 hari yang lalu
rainerjons: 17 hari yang lalu
rainersmith: 28 hari yang lalu


Ukhwah
Topik: * siapa suka bermake~up *


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» * siapa suka bermake~up *

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh * siapa suka bermake~up *

puteri_BULAN
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.03.2004
Ahli No: 3471
Posting: 135
Dari: bumi_ALLAH

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-04-04 14:10





aik....ada orang senyum jer tengok tajuk ni....
terkena ke...? normallah tu....orang pompuan.....
ana saja nak buat tinjauan berapa ramai sahabat muslimah kita suka atau tidak suka mana tentang bermake~up ni....


ana ni nak kata suka bermake~up sangat tak juga....
tapi klu gi kojer....mesti pakai bedak and lipstick sahih kena sapu skit.....sebab ana ni duk dalam air~corn....sejuk sakan maaa...klu tak pakai lipstick yg ada pelembab maka habislah mengelupas & kering.....


so, bagaimana dengan sahabat kita semua?







Bookmark and Share




  Member Information For puteri_BULANProfil   Hantar PM kepada puteri_BULAN   Pergi ke puteri_BULAN's Website   Quote dan BalasQuote

adneen
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 3553
Posting: 84
Dari: darr an naim

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-04-04 16:16




Make-up?Saya xde la sampai tahap make-up..kalau keluar ke mana2 tu,pakai la bedak sikit supaya muka xnmpk berminyak dan kalau rajin pakai jgk lak lip-balm sbb nak elak bibir nampak kering.


Bookmark and Share




  Member Information For adneenProfil   Hantar PM kepada adneen   Pergi ke adneen's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islami
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1146
Posting: 279
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-04-04 23:52




bg ana..ana xbrape suka make up ni..tp klu kuar rumah tu sapula skit pelembab..pastu pakai bedak skit...pastu pakai lip blam skit....

-----------------
tuhan dalam mjlni hadap ini banyaknya dugaan yang mdtg.ada yang dptku gagahi & ada yang gagal kuhindari,tuhan rahmatmu melgt luas.terlalu sdktku bsykr


Bookmark and Share




  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Quote dan BalasQuote

nur_aimann
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 30.06.2003
Ahli No: 1849
Posting: 26
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-04-04 11:26


a/kum,

hai semua....
bg ain pula...'bermake-up' tak salah asalkan
kene caranya...betul tak?
bg ain kalau pi kuliah cukuplah ia sekadar
utk menjaga kulit muka...tidaklah keterlaluan...
kalau lipstik tu...memang ain tak pakai...
cukuplah sekadar pelembab...

bukannya apa...bermake-up kan tidak
digalakkan dlm islam lebih2 lagi apabila
kita bermake-up bukan pada
yg sepatutnya....
bukankah kita bermake-up utk
suami kita sahaja.....

ain suka bermake-up dlm umah...
kalau keluar umah tu...cukuplah sekadar
utk menjaga kulit muka aje...

kalian pula mcm mane?
lakukanlah apa yg digalakkan
di dalam islam....
agar kita tidak tergolong di dlm
golongan yg dimurkai oleh Allah s.w.t....

adios...





Bookmark and Share




  Member Information For nur_aimannProfil   Hantar PM kepada nur_aimann   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-04-04 00:46



Ana tak pandai make-up
Biasanya pakai bedak sahaja,
Ana pakai pelembap bibir yang tak ada warna
Lagipun masih student, tak perlu nak berhias tak tentu hala
Selagi tak ada yang pengsan okla..hehe..
Sayang nak kuar duit utk beli alat2 tu, yang murah2 takut rosakkan muka..

Pada yang pakai make up tu berpada2lah jangan sampai tabaruj pula, cukuplah sekadar menceriakan sedikit wajah anda..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

engku_salina
-WARGA SETIA-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 25
Posting: 592
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-04-04 16:34




ana tak reti bermake-up...
just pakai bedak dgn lipstik/lip gloss aje...
lipstik/lip gloss pakai time rajin aje...
sbb malas betul nak calit kat bibir...
bedak takleh tinggal sbb muka berminyak kalau tak pakai...



Bookmark and Share




  Member Information For engku_salinaProfil   Hantar PM kepada engku_salina   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-04-04 17:07




selalu gak beli, tapi jarang pakai.

muka ni tak boleh pakai compact powder, tak nak terima.. cuma bedak batu aje yg boleh.. pakaila krim muka sikit, sebab kat office ni penghawa dinginnya sejuk sangat, muka macam getah yg dah dikeringkan.. sesekali kalau rajin pakai celak..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-04-04 17:32


Quote:

On 2004-04-26 17:07, istisafa wrote:
cuma bedak batu aje yg boleh..



Bedak batu yang cina ke jepun tu ek..
dulu kecik2 selalu gak guna
adik2 suka wat main2 hantu

Hanan suka bedak sejuk Thailand yang seringgit lapan puluh sen.. hehehhe


-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-04-04 22:49



wah.. hanan.. siap promote bedak made in thai ..
ana pun x brp suke nak make-up..
x reti pun.. he..he..
sapu krim..then.. sapu bedak je la..
mybe dah besar skit.. baru laa make-up skit..
he..he..


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
barakaLlahu..


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

nuarii
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 3525
Posting: 227
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 26-04-04 23:02




Bab mekap pulak ye...

Kalau ikut mmg suke gak main mekap2 ni... tapi terus terang nak citer saya ni mmg tak reti bermekap. Masa time belajar dulu teringat waktu boring n nak lepas gian kami kengkawan main mekap2. Ape lagi, ntah ape2 le dibuat. Konon ala jurumekap le. Last2 muke jd opera. Baru le tau tahap mekap yg mana sesuai kat muke kita ni....

tapi, kalau keluar tu rumit sgt la nak mekap. Saya ni bukan jenis beradun sgt. Tapi jaga jugak penampilan diri tu. Sblm kawen tu belajar2 cari lipstik. Padehal jenuh survey, masa nikah tu byk pinjam kat sepupu.

Sekurang2nya keluar kalau masa tu malas nak calit lipstik kononnye nak bg menyerikan muke ni kan, lip gloss tu mesti kena sapu... Pehtu bedak skit. Skang ni pakai powder compact je. Sbb tgn saya ni kulitnye tak bape elok (berpenyakit skit) hehehe.. so, kena sapu ngan span le kan muke.


Bookmark and Share




  Member Information For nuariiProfil   Hantar PM kepada nuarii   Pergi ke nuarii's Website   Quote dan BalasQuote

nurhaida
WARGA RASMI
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 3625
Posting: 13
Dari: Sg.petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-04-04 16:56


make-up ni xpenting sangat asalkan wajah nampak berseri dan kemas... lgpun mmg xreti langsung.Camne cara yg sesuai pun xtahu.Saya cuma pakai bedak batu jer (bedak nyonya) tu... bukan apa teringin gak nak pakai bedak compact tp xsesuai ngan kulit. jadi bedak batu juga jadi pilihan... emm... bedak sejuk pun ok jugak.


Bookmark and Share




  Member Information For nurhaidaProfil   Hantar PM kepada nurhaida   Pergi ke nurhaida's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-04-04 09:33




hanan, dulu pakai bedak batu yang ada muka nyonya sihat tu, tapi mak kata tak elok pakai nanti muka jadi kering, laa ni pakai bedak batu keluaran dari gamat.. okla.. maintain ayu..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

nurul83
WARGA RASMI
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 3628
Posting: 10
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-04-04 14:40



sy pun sam mcm akak2 yg lain...biler g kuliah cuma pakai pelembab+bedak skit...lps tu sapu lip gloss....

bedak sejuk pakai masa nak tidur.....tak penah miss


Bookmark and Share




  Member Information For nurul83Profil   Hantar PM kepada nurul83   Quote dan BalasQuote

insyirah1215
WARGA RASMI
Menyertai: 29.04.2004
Ahli No: 3679
Posting: 2

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-04-04 11:10



wahhhh.....sesaper yg rajin pakai make-up.....kenalah spent duit lebih sikit ler yer......

-----------------
\


Bookmark and Share




  Member Information For insyirah1215Profil   Hantar PM kepada insyirah1215   Pergi ke insyirah1215's Website   Quote dan BalasQuote

FatimahNisyampuri
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 16.08.2003
Ahli No: 2214
Posting: 71
Dari: Mafraq, Jordan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-05-04 17:22




EMM, maknanya semua muslimah kat sini tak ber make-up lah erkk... emm la ngan ana agaknya... tapi.. ana bukannya mengenakan make-up yang tebal-tebal dan ana hanya memakainya ketika dalam keadaan yang bersesuaian je...


Bookmark and Share




  Member Information For FatimahNisyampuriProfil   Hantar PM kepada FatimahNisyampuri   Pergi ke FatimahNisyampuri's Website   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
{ SRIKANDI }
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 875
Posting: 253
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 05-05-04 11:07



Ada laa pakai sikit-sikit...tak laa sampai macam opera cina tu Sikit-sikit saja...

-----------------
[b][i]Tiada cinta di hatinya Hanyalah cinta Allah
Ada rasa rindu Hanyalah untuk Rasulullah
Kasih dan sayang hanyalah pada ibu ayah[/b][/i]


Bookmark and Share




  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

lidya_haryati
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 3258
Posting: 80
Dari: Malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-05-04 12:17




sebenonye sy tak reti nak make up nih. setakat bedak skit2 tu adelah... he he he...


Bookmark and Share




  Member Information For lidya_haryatiProfil   Hantar PM kepada lidya_haryati   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-05-04 01:32




tak ske...[ini adalah pendapat pada masa skang mebbe berubah pada masa akan datang @ mebbe tidak]

tak pakai bedak @ lip balm hehehe tak reti + malas

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

Murni
WARGA RASMI
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 3076
Posting: 4
Dari: Puchong

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-05-04 12:06


..

Ermm...org perempuan pd mulanya mmg tak suka make-up..mcm akak jugak lah..masa sekolah sampai lah skrg ni pun..ala kadar ajer. Bab kata nuari, kawan2 yg ajar ..tgk buku2 yg mana ada sediki panduan make-up ni. Kerja dlm air-cond mmg buatkan kulit kita cepat kering, bibir merekah.

Lip gloss atau lip balm..ni bagus tapi tak semuanya semua jenama sesuai dgn diri kita. Jgn cepat terpengaruh dgn iklan2 di media2 skrg ni. Kita sendiri kena tahu apa yg sesuai dan tak sesuai dgn jenis kulit muka kita. Bagi ana suka yg berekstrakan tumbuh2an.

Bagi yg suka bermake-up, rasanya make-up dgn seadanya...lagi cantik. Ana suka yg natural beauty..

..ada sapa2 nak tau tip kecantikan

wassalam...
--rindu akan kenangan dengan siswi-siswi UKM, thn 1994/1996


Bookmark and Share




  Member Information For MurniProfil   Hantar PM kepada Murni   Pergi ke Murni's Website   Quote dan BalasQuote

nurilyana
WARGA RASMI
Menyertai: 29.04.2004
Ahli No: 3684
Posting: 8

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-05-04 14:15



erm..misti ramai yg suke make up ni..
ana tak suek sgt..entahla..slalunya pakai bedak..tp kekadang tlupa jugak nak pakai bedak..hihi
lipstick..dulu pakai la sbb tengok kwn2 pakai tp skarang tak lagi...macam nampak x elok pulak pakai lipstick..


Bookmark and Share




  Member Information For nurilyanaProfil   Hantar PM kepada nurilyana   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» * siapa suka bermake~up *

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.08804 saat. Lajunya....