Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-04-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Nafsu mengatakan wanita cantik atas dasar rupanya, akal mengatakan wanita cantik atas dasar ilmu dan kepandaiannya, dan hati mengatakan wanita cantik atas dasar akhlaknya
-- suatumasa

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Laurenjoy
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13724

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 24
Ahli: 0
Jumlah: 24




  Dari Galeri
Salam UKhuwah dari ana buat semua...

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 5 hari yang lalu
Laurenjoy: 33 hari yang lalu
jackurban: 34 hari yang lalu
porkalwais: 34 hari yang lalu


Isu Semasa
Topik: petikan video dan audio pelajar islam murtad di US


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Isu Semasa
    »» petikan video dan audio pelajar islam murtad di US

Please Mendaftar To Post


Oleh petikan video dan audio pelajar islam murtad di US

rubi_hidayah
WARGA RASMI
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 51
Posting: 2
Dari: Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-04-04 11:59


Nauzubillah... maybe this person hasn't read Al-Quran and Bible all through before she made her decision the convert to Christian. She might has simply extract things she can't adapt to and leave the things she dun wanna do. Grew up in a problem-family has made her live her life without principle. Did she ever got a proper education in `Pendidikan Islam' or has she ever gone `mengaji'? I bet she never did that. That is why she turned out to be such a loser now. She never came to God, but then she asked Him to made her succesful. She might think she deserved to get whatever she want with less effort or she think all the bad things happened to her is because she had the wrong faith. Those were all excuses.But i think the main reason is, she just wanted things to adapt to her. She wanted life to be simple for her, where she can do whatever she thinks right. Hadn't she compare the word in Bible and Al-Quran? Hadn't she found the contradiction of statements in Bible? She only do some research in Bible because of the forces from her `beloved friends' but did she ever seek any help from her Muslim friends or she didn't has any of them? She doesn't believe in the existence of Allah. Like the story of the barber; would it be right if i say that there is no barber in the world because there are lots of people out there that hv long hair and beard? How can she think that Allah is not there when she never seek for Him?


Di sertakan sekali di sini ucapan (audio) dan gambar seorang pelajar
Malaysia yg bernama Hasnah yg tlh menyambung pelajaran di USA tetapi tlh membuang jauh2 pegangan agamanya selama ini (murtad). Hati kita akan menjadi terlalu pedih dgn ucapannya yg terlalu menghina agama Islam yg amat kita cintai. Semoga Allah memberi petunjuk kepada Hasnah dan menambahkan tahap keimanan dan ketaqwaan kita kepada-Nya.
Amin

Dengarkan sendiri pengakuan terbuka Hasnah, Pelajar Melayu Murtad Di USA- Rakaman Ucapan & Photograph suaru yang terlalu menghina...terlalu memalukan kita sebagai umat Islam...Selamat berpuasa -

Jumpa hasnah di http://www.gnwidegroup.com/hasnah/hasnah.htm
Page Title

p/s: saye tak pasti tentang kesahihan berita ini....cume ambillah ikhtibar daripada peristiwa ini ......wassalam

[ Posting ini telah di edit oleh: rubi_hidayah pada 2004-04-16 12:01 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: rubi_hidayah pada 2004-04-16 12:03 ]


Bookmark and Share




  Member Information For rubi_hidayahProfil   Hantar PM kepada rubi_hidayah   Quote dan BalasQuote

nuarii
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 3525
Posting: 227
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 16-04-04 12:18




Berdebar-debar mendengar pengakuan Hasnah tu. Geram, marah dan terkilan. Sedih kerana dia membiarkan dirinya tenggelam dalam keinginan utk bahagia di dunia ni. Sape yg tanak bahagia? Tapi jgnlah sampai mempersalahkan Islam, apatah lg mempersalahkan Allah. Na'u zubillah. Berdoalah kita agar jgn ada lagi yg akan mengikuti jejak langkah Hasnah. Lihatlah betapa org bukan Islam gembira dengan kehadiran 'ahli baru' dlm agama mereka. Tambah2 org tu berasal dr keluarga muslim....


Bookmark and Share




  Member Information For nuariiProfil   Hantar PM kepada nuarii   Pergi ke nuarii's Website   Quote dan BalasQuote

namirah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 25.12.2003
Ahli No: 2967
Posting: 156
Dari: Kota Singa... Roar!! ;P

singapore   avatar


posticon Posting pada: 16-04-04 19:10



saye pon same gak..tapi tak faham sgt..ade sesiape blh tlg translatekan?

-----------------
Sesungguhnya manusia itu diciptakan lemah. Maka bergantunglah kepada Allah kerana Dia sebaik-baik tempat bergantung.


Bookmark and Share




  Member Information For namirahProfil   Hantar PM kepada namirah   Quote dan BalasQuote

FatimahNisyampuri
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 16.08.2003
Ahli No: 2214
Posting: 71
Dari: Mafraq, Jordan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-04-04 01:19


assalamualakum...

ya Allah, terkejut ana... bila dengar pengakuan beliau tue...
berdiri bulu roma.... berdebar... tiba² rasa nak nangis, terkenang akan azab allah, hati ni hanya allah yang tahu... netapa takutnya.. kerdilnya diri....

nauzubillah kalau perkara ni berlaku kepada ana, keluarga ana.. dan atunna semua...
wassalam

-----------------
Dirimu pembakar semangat perwira,
Rela berkorban demi agama,
Kau jadi taruhan berjuta pemuda,
Yang bakal dinobatkan sebagai Syuhada'


Bookmark and Share




  Member Information For FatimahNisyampuriProfil   Hantar PM kepada FatimahNisyampuri   Pergi ke FatimahNisyampuri's Website   Quote dan BalasQuote

selembut_bayu
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 168
Posting: 85
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-11-05 08:24


tak dapat nak tengok pun kat link yang rubi_hidayah bagi tu...


Bookmark and Share




  Member Information For selembut_bayuProfil   Hantar PM kepada selembut_bayu   Quote dan BalasQuote

chy_iman
WARGA RASMI
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 4881
Posting: 1
Dari: sabah di bawah bayu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-11-05 19:57


sama la nasib kita... tak dapat juga nak link ke sana.. apapun sedih sangat dengar berita ini.. ada kawan ana muallaf susah payah terima kesukaran masuk islam, tapi senang2 pula hasnah tu buat macam tu... isk isk..
Mohon pada Allah kita semua dijauhkan dari jadi macam tu.. Amin..


Bookmark and Share




  Member Information For chy_imanProfil   Hantar PM kepada chy_iman   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
© Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.063181 saat. Lajunya....