Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-03-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
"Kalau besar yang dituntut dan mulia yang dicari, nescaya banyaklah kepayahan dan kesusahan melaluinya, panjang jalannya dan banyak rintangannya."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Laurenjoy
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13724

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 25
Ahli: 0
Jumlah: 25




  Dari Galeri
assalamualaikum ...
semoga kita semua jadi muslimah solehah ... insya Allah ....
let's fren ....

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 4 hari yang lalu
Laurenjoy: 23 hari yang lalu
jackurban: 24 hari yang lalu
porkalwais: 24 hari yang lalu
sarahhanee: 25 hari yang lalu


Muslimah Remaja
Topik: ...alahai kosmetik...!


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Remaja
    »» ...alahai kosmetik...!

Please Mendaftar To Post


Oleh ...alahai kosmetik...!

puteri_BULAN
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.03.2004
Ahli No: 3471
Posting: 135
Dari: bumi_ALLAH

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-04-04 11:49




Di sini ana nak tanya pada sahabat muslimah semua….
Siapa kat sini yang selalu/suka tukar-tukar barang kosmetik?….
Bagi ana…ini bukan satu hobi tapi…kebanyakkannya tak sesuai dengan ana….
Apa kata kita sama2 senaraikan jenama kosmetik yg telah kita gunakan….?jom….!

1)fair & lovely
2)ginvera(betui ke eja macam ni..?)
3)shurah
4)o’lynn
5)safi
6)pop
7)hazelin snow
bsb kosmetik
9)biore
10)pembersih muka gel gamat

dan sekarang ….pakai putri rembulan….uihhh…bermacam-macam dah pakai…..tapi lening still jerawat naik lagi…..adoi…..

kepada sahabat muslimah semua marilah kita sama-sama berkongsi pengalaman tentang kosmetik ni….


Ana mohon maaflah jikalau nama pada jenama yg tersenarai di atas tidak betul……



Bookmark and Share




  Member Information For puteri_BULANProfil   Hantar PM kepada puteri_BULAN   Pergi ke puteri_BULAN's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islami
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1146
Posting: 279
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-04-04 12:50




dulu ana pon suka tukar kosmetik ni...antara yg penah ana pakaila...

1)safi..
2)safi balqis
3)fair&lovely

ape lagik ek...?dah lupa dah.. tapi jerawat ana pun still xhilang jgk...

tapi skrg alhamdulillah..jerawat kat muka ni dah hilang skali ngan parut2nya..ana gunakan ubat yg ana amik dr doktor sendiri...



-----------------
tuhan dalam mjlni hadap ini banyaknya dugaan yang mdtg.ada yang dptku gagahi & ada yang gagal kuhindari,tuhan rahmatmu melgt luas.terlalu sdktku bsykr


Bookmark and Share




  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Quote dan BalasQuote

aysha
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 24.04.2003
Ahli No: 456
Posting: 62
Dari: seremban,ng 9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-04-04 13:06



hm...saye pun dah try mcm jns kosmetik gak.
-hazeline snow
-ginvera
-johnson n johnson ph5.5
-biore
-safi
-ponds
-cellnique
-beautain
-menard
-fair n lovely
-za
-avon solutions

alhamdulillah...skang muka dah ok skit.itupun sejak pakai brg2 cellnique,beautain n menard tapi sejak takde duit ni terpaksa pkai jenama lain coz brg2 tu mahal sgt...xclusive kat salun tu jer.tapi...bersyukur gak la coz sejak pakai brg2 tu muka dah normal balik.pakai jename lain pastu pun dah takde problem.so skang pakai brg avon ajer.

ok....tu jer...


-----------------
ukhwah itu indah bila bertemu dan berpisah kerana Allah


Bookmark and Share




  Member Information For ayshaProfil   Hantar PM kepada aysha   Quote dan BalasQuote

puteri_BULAN
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.03.2004
Ahli No: 3471
Posting: 135
Dari: bumi_ALLAH

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-04-04 13:58



emm....ana memang alegik guna barang avon ni....hari tu ada try pakai liptick avon...habis gatal and naik biji2 kecil kat tepi bibir mulut tu.....fuh......gatal mulut jadinya...!!


Bookmark and Share




  Member Information For puteri_BULANProfil   Hantar PM kepada puteri_BULAN   Pergi ke puteri_BULAN's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-04-04 14:26




ramai juga kawan kawan akak yang tak tahan dengan kosmetik avon ni.. ni pulak kalau akak ya..

1. shurah (losyen)
2. nutri metic (lipstik)
3. johnson n johnson (bedak)
4. hazeline (pencuci muka)
5. avon (femine hygine)
6. Bioglo total youth cream (cosway)

jenuh gakla nak ingatkan satu persatu..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

engku_salina
-WARGA SETIA-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 25
Posting: 592
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-04-04 16:51




masa sekolah dulu pakai pencuci muka dan krim Safi...
lepastu guna Eversoft...
then guna Nivea White...
sekrg ni guna Nivea Oil Control...

ana minat kaler hijau, sbb tulah suka pilih pencuci muka yg kaler hijau... ubat gigi pun kaler hijau... hehehe...



Bookmark and Share




  Member Information For engku_salinaProfil   Hantar PM kepada engku_salina   Quote dan BalasQuote

puteri_BULAN
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.03.2004
Ahli No: 3471
Posting: 135
Dari: bumi_ALLAH

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-04-04 07:46


Laa.....samalah kita cik Engku......
hijau ni kan lambang ketenangan......ni haa...sampai housing hanset pun hijau....bukan hijau jer....campur putih lagi....
biasalah.....puteri_BULAN kan......





Bookmark and Share




  Member Information For puteri_BULANProfil   Hantar PM kepada puteri_BULAN   Pergi ke puteri_BULAN's Website   Quote dan BalasQuote

engku_salina
-WARGA SETIA-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 25
Posting: 592
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-04-04 08:42




hehehe...
saya mmg byk barang kaler hijau...
housing handphone pun hijau...
hari ni pakai jubah dan tudung hijau...
kasut aje yg takde kaler hijau... hehehe...



Bookmark and Share




  Member Information For engku_salinaProfil   Hantar PM kepada engku_salina   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-04-04 08:53



seronoknya ada kosmetik2 tetap..
ana tak pandai sgt bab2 ni..
main beli aje..
tak tahu mana yang sesuai
Pernah guna mustika ratu, safi, sari ayu..
Tapi sekadar pencuci muka aje.
kalau beli krim dan lain2, mesti tersimpan dalam almari..
tapi sekarang ni asyik naik jerawat aje..
kena lebih peka lepas ni..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Ayu83
WARGA RASMI
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 3546
Posting: 2
Dari: Temerloh ,Pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-04-04 16:24



mmm....di sini saya nak ceritakan pengalaman.....
Al-hamdulillah sejak mengamalkan sabun susu kambing (HR) untuk mencuci muka....jerawan hampir 99 % hilang....sblm ni ayu ada gak pakai kosmetik yang lain.......tapi stilll ada....jerawat.
-jgn lupa selalu ambil/perbaharui wuduk...disamping dapat menghilangkan kekotoran di muka,setiap amalan yang dilakukan dalam keadaan berwudhu' akan iganjarkan pahala......muka pun berseri-seri tatkala dipandang....InsyaAllah.


Bookmark and Share




  Member Information For Ayu83Profil   Hantar PM kepada Ayu83   Pergi ke Ayu83's Website   Quote dan BalasQuote

an_nurif
WARGA RASMI
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 2855
Posting: 7
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-04-04 09:44




wah... macam2 yer yg sahabat semua pakai....
muslimah lar katakan kuikuikui...
apakata kalau guna barang kosmetik tapi tak menjadi kita try.... pulak brg semulajadi!!!
kira petua lar ni...
ambik lemon separuh (yang warna kuning tu..) masuk kan sedikit air. kemudian sapu di muka dan biarkan dalam 3-5 lima minit. pedih.. memanglar pedih.. tp bahan semulajadi ni jauh lebih baik dari pakai yang ada bhn kimia...

cubajelar.. insyaAllah



Bookmark and Share




  Member Information For an_nurifProfil   Hantar PM kepada an_nurif   Quote dan BalasQuote

kasihbaiduri
WARGA RASMI
Menyertai: 26.05.2003
Ahli No: 1471
Posting: 4
Dari: Bahau,N9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-04-04 11:03




cuba guna ubat nie..DACILANT-T yg boleh di dapati di farmasi dgn harga rm41...kebaikan ubat nie... tidak m'gunakan tangan utk menyapu di muka.tapi gunakan span yg ada di muncung botol.saya dah gunakan 1 botol ubat nie...alhamdulillah berkesan.kwn saya guna 2 botol...pun berkesan.cuba2 la tengok dulu....guna waktu mlm sblm tidur.ok.

Bagi kosmetik pulak...masa zaman sek saya guna macam2 produk tapi skrg saya gunakan produk 'CEMPAKA' dari Revell cuba lawati laman nie...http://www.revellglobal.com saya gunakan..

1. Facial Cleansing Foam. -CP-9B
2. Cleansing Milk -CP-9A
3. Toner -CP-10
4. Night Cream -CP-17
5. Scrub Cream -CP-12 **(utk m'hilangkan sel kulit mati)

harga bagi brg 1-4 nie dlm lingkungan RM40-50 .ianya berkesan lerr.

satu lagi....cara mencuci muka tu penting....jgn main tonyoh jek muka tu...kulit muka kan sesitif....mungkin esok lusa saya berikan tips mencuci yg betul..ilmu nie saya dapat masa ikuti kursus 'DayaAnggun' utusan Malayasia.Alhamdulillah kulit muka saya rasa segar skrg.ok jumpa lagi nanti...ilalliqa'





-----------------
Salam ukhwah dariku

[ Posting ini telah di edit oleh: kasihbaiduri pada 2004-04-14 11:05 ]


Bookmark and Share




  Member Information For kasihbaiduriProfil   Hantar PM kepada kasihbaiduri   Quote dan BalasQuote

puteri_BULAN
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.03.2004
Ahli No: 3471
Posting: 135
Dari: bumi_ALLAH

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-04-04 11:11



wah cik manis kasihbaiduri kita ni siap promote lagi tu..

betul ker berkesan ubat gigi tu...ana rasa nak cuba gok ni.


Bookmark and Share




  Member Information For puteri_BULANProfil   Hantar PM kepada puteri_BULAN   Pergi ke puteri_BULAN's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.146937 saat. Lajunya....