Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-10-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Tanda Orang Bijaksana Ialah Hatinya Selalu Berniat Suci; Lidahnya Selalu Basah Dengan Zikrullah; Matanya Menangis Kerana Penyesalan (Terhadap Dosa); Sabar Terhadap Perkara Yang Dihadapi Dan Mengutamakan Akhirat Berbanding Dunia.
-- suatumasa

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: querida
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13716

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 18
Ahli: 0
Jumlah: 18




  Dari Galeri
assalamualaikum..salam ukhwah buat semua...

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 2 hari yang lalu


Ukhwah
Topik: minat kartun..


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» minat kartun..

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh minat kartun..

najwaarifah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 3142
Posting: 120
Dari: alor star

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-04 18:06




sape kat sini minat kartun..suka tgk kartun apa..sy suka tgk shin chan..org dewasa pun ada minat kartun ni tau..

-----------------
wanita solehah:::.
akhlak mulia~peribadi tinggi~jadi sanjungan~bunga di taman~penyejuk mata~bintang di langit~ indah di pandang....


Bookmark and Share




  Member Information For najwaarifahProfil   Hantar PM kepada najwaarifah   Pergi ke najwaarifah's Website   Quote dan BalasQuote

BAIKsss
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 3330
Posting: 113
Dari: Perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 26-03-04 18:36


hem..minat2..doraemon,pastu suka baca komik..dulu masa kecik kitorang suke beli dragonball dengan dr slump.tapi sayang,komik sumer kene buang ngan mak sebab kitornag tak pandai susun lepas baca,sepah2.kene buang dalam sungai kat belakang umah lg tuu..tensen sungguh !!! tapi minat gak aa tgk katun nih..rindu aa nak tgk katun...bile nak blk umah!!!! uwaaaaaaaaaaaaaa


Bookmark and Share




  Member Information For BAIKsssProfil   Hantar PM kepada BAIKsss   Quote dan BalasQuote

najwaarifah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 3142
Posting: 120
Dari: alor star

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-04 21:27



ala siannya...terrer laa akak ni ...dragon ball tu...

-----------------
wanita solehah:::.
akhlak mulia~peribadi tinggi~jadi sanjungan~bunga di taman~penyejuk mata~bintang di langit~ indah di pandang....


Bookmark and Share




  Member Information For najwaarifahProfil   Hantar PM kepada najwaarifah   Pergi ke najwaarifah's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-03-04 22:45



Ana takla minat sangat dengan kartun..
tapi kadang2 tengok la juga..
biasanya tengok shin chan..
seronok tgk tv dengan adik2..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 3118
Posting: 74
Dari: bumi allah

senegal   avatar


posticon Posting pada: 27-03-04 01:46




ana minat sgt katun.. sampai la, kalo ana buringĀ², citer katun antara pengubat keburingan..


antara citer katun yg ana suka..

putih, badang, usop sontorian, shin chan, dragon ball, slamdunk, mickey mouse n friends, peter pans, brother bear, swan princess, ngan ader citer katun yang pasal org utan tuh.. yg ader zainal abidin nyanyi ... tapi tak ingat tajuk aper..
(luper la pulak.. saper tahu...)


-----------------
ya ALLAH, hamba-Mu ini memohon pandangan rahmat dari-Mu


Bookmark and Share




  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

puteri_BULAN
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.03.2004
Ahli No: 3471
Posting: 135
Dari: bumi_ALLAH

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-03-04 11:47


...

Saya ni walaupun umur dah dewasa tapi tak pernah ketinggalan tengok cerita doraemon….satu lagi cerita apa tajuk tu…alah lupa plaks….yang kartun pasal kucing dengan itik tu….best…..kelakar……kadang2 rasa lucu pula….duk gelak sorang2…

Apa2 pun…yang penting kita tak kacau orang sudah laa.…..
Alah tengok kartun pun boleh kurangkan tention skit…..hari2 bekerja…
Sesekali hari minggu tengok kartun tak salah kan……



Bookmark and Share




  Member Information For puteri_BULANProfil   Hantar PM kepada puteri_BULAN   Pergi ke puteri_BULAN's Website   Quote dan BalasQuote

epiphyllum
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 66
Posting: 141
Dari: bumi mesia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-03-04 12:37


bes nye tgk shin chan..
heheh

-----------------
[IMG]http://animegifs.free.fr/games/streetfighter/page1/streetfighter-05.gif[/IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For epiphyllumProfil   Hantar PM kepada epiphyllum   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 222
Posting: 119
Dari: bumi waqafan,kluang,johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-04-04 09:51



ana pun minat kartun...termasuk membaca kartun dan melukis kartun...sampai sahabat2 dah cop ana "muka kartun+komik"...sabar jelah. dah ana memang gitu
wallahualam,wassalam

-----------------
mahabbah mawaddah lil ukhwah fillah...


Bookmark and Share




  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

nur_kemuliaan
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 2391
Posting: 68
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-04-04 11:45




masuk gak pena_sufi ni.....ingat x ngaku...ana bebiasa jek kat kartun nie....adelah suka gak...tapi x fnatik mana..


-----------------
hamba ALLAH
kuli DAKWAH


Bookmark and Share




  Member Information For nur_kemuliaanProfil   Hantar PM kepada nur_kemuliaan   Quote dan BalasQuote

eja_sutera84
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 11.03.2004
Ahli No: 3407
Posting: 44
Dari: kota tinggi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-04-04 17:17


wedding peach cute..tapi sekarang dah takde citernya kat tv.....

-----------------
Dengan Cinta Kenal Pencipta
Dengan Cinta Kenal Rasulnya
Kerana Cinta Kenal Saudara
Bahagia Keluarga
Oh ...Indahnya Cinta


Bookmark and Share




  Member Information For eja_sutera84Profil   Hantar PM kepada eja_sutera84   Pergi ke eja_sutera84's Website   Quote dan BalasQuote

adneen
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 3553
Posting: 84
Dari: darr an naim

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-04-04 19:45




Ana pon suka shin chan..doremon..sbb kelakar dan boleh menghiburkan hati..drpd tgk citer2 yg xsenonoh..baik tgk kartun..kan?..n?..kan?


Bookmark and Share




  Member Information For adneenProfil   Hantar PM kepada adneen   Pergi ke adneen's Website   Quote dan BalasQuote

puspa_kemboja
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 06.04.2004
Ahli No: 3529
Posting: 35
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-04-04 10:48



assalamualaikum...

ana pun minat kartun..kartun yg comel-comel..suke tengok gelagat...
suke tgk kartun jepun..kickers...sakura cardcaptor...comel je..naruto pun best...ingat masa kecik-kecik dulu..suke tengok blue blink...hehe...shin chan...tgk jrg-jrg je..dah besar-besar ni tak sempat nak tgk dah..

haa..satu lagi..dragon ball pun suke tgk..yg lawan-lawan ni best...hehe...

ok..assalamualaikum...


Bookmark and Share




  Member Information For puspa_kembojaProfil   Hantar PM kepada puspa_kemboja   Quote dan BalasQuote

nuarii
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 3525
Posting: 227
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 16-04-04 12:04


Salam...

Kartun! mmg minat.. lukis kartun pun minat. Kalau kat tv suke sgt tgk kartun DRAGONBALL sbb pernah ikuti citer tu kat komik adik punya. Adik la yg promote suruh baca buku 1 dulu.. dia kata tobat nak baca yg seterusnya.. mmg betul. Citer dia best. So, bila kuar kat tv tu apelagi, lg sonok la kan.

Satu lagi suke gak tgk CARDCAPTOR SAKURA. Dah le comel. Ade lagi karutn2 jepun lain yg suke sbb kartun jepun ni lawa skit, pastu jln citer dia menarik/ ade misteri2 lagi. Real jer kononnye.


Kalau lukis kartun pun minat jugak. Masa zaman sekolah lagi minatnya.


Bookmark and Share




  Member Information For nuariiProfil   Hantar PM kepada nuarii   Pergi ke nuarii's Website   Quote dan BalasQuote

puspa_kemboja
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 06.04.2004
Ahli No: 3529
Posting: 35
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-04-04 15:20


assalamualaikum...

ehh..same la kita nuarii...best ade geng ni...
kita pun minat kartun jugak..cardcaptor sakura..dragonball..
tapi..kita tak pandai lukis...lukis tekap tau la..hehe...

best tgk kartun ni...rase hepi je...tak yah pikir ape-ape..dok ngadap...sampai ternganga mulut..jgn sampai masuk lalat dlm mulut udah le... time yg lawak tu..tak henti gelak..abih la ilmu di dada..dok gelak sakan depan tv...join adik-adik...rase jadi macam budak balik je... bile lagi nak rasa muda...

ta ti tuuuu...


Bookmark and Share




  Member Information For puspa_kembojaProfil   Hantar PM kepada puspa_kemboja   Quote dan BalasQuote

engku_salina
-WARGA SETIA-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 25
Posting: 592
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-04-04 15:44


masa kecik2 dulu sukalah tgk kartun...
sekrg ni cuma suka tgk shin chan aje...
dah malas nak tgk cerita kartun lain...
sbb takde masa...
kdg2 tu tertgk gak dragon ball...
member kat umah tak pernah miss tgk...
tumpanglah tgk gak...



Bookmark and Share




  Member Information For engku_salinaProfil   Hantar PM kepada engku_salina   Quote dan BalasQuote

AiFi
WARGA RASMI
Menyertai: 16.03.2004
Ahli No: 3427
Posting: 15
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 17-04-04 01:39




sampai la ni minat kartun lagi.. sebab suke tengok cartoon character nye dan warna warni.. selain tu masa sekolah dulu tengok katun sebab nak improve BI..

semua jenis katun ana tengok kecuali yg ganas2.. x faham


Bookmark and Share




  Member Information For AiFiProfil   Hantar PM kepada AiFi   Quote dan BalasQuote

ummimq
::KAUNSELOR::
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 855
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-04-04 08:06


Wa'alaikumussalam wrwb
Assalamu'alaikum wr wb
Alhamdulillah bab kartun ni memang diminati kanak-kanak dan juga yang dewasa (sebab teman adik atau anak-anak melihat bagi memantau insyaallah). Cuma bila umi dengar al kuliyyah jumaat semalam ni (16/4) ada disebut bahawa kes buli membuli di sekolah ada kaitan dengan kartun kerana apabila dipukul teruk pun kartun tak mati .... akan bangun dan hidup kembali. umi terfikir sejenak ada juga kemungkinan tapi walau apapun umi harap anak-anak pantau ya adik-adik dan bakal anak-anak sendiri agar melihat kartun tu sebagai kartun bukan sebagai manusia ..kerana manusia akan di hisab kelak dan kekal di akhirat tapi kartun hanyalah hiburan sementara yang sebenarnya adalah bermatlamatkan komersial semata-mata.
wallahuta'ala a'lam bissawab
wassalamu'alaikum wrwb
ummimq
p.s. umi minat juga shinchan macam hanan


Bookmark and Share




  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

nurhaida
WARGA RASMI
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 3625
Posting: 13
Dari: Sg.petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-04-04 09:27


saya pun minat juga katun nie tp katun dragon ball jer sempat tengok... itu pun join tengok ngan adik. ala2 jadi kanak2 ribena sekejap,kan sekadar mengisi masa lapang!


Bookmark and Share




  Member Information For nurhaidaProfil   Hantar PM kepada nurhaida   Pergi ke nurhaida's Website   Quote dan BalasQuote

nur_aimann
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 30.06.2003
Ahli No: 1849
Posting: 26
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-04-04 11:42


hai semua....

ain pun suka tgk kartun....
paling ain suka masa cerita 'swan lake'
sapa tgk?
cerita nya best n' menarik...
ain suka pada muzik backgroundnye...
sedap sekali....

semua kartun yg ade ain tgk...
tapi jika berkesempatanlah....
kadang kala ia blh menghiburkan juga...
tidaklah hidup kita nie...serius aje...
betul tak?






Bookmark and Share




  Member Information For nur_aimannProfil   Hantar PM kepada nur_aimann   Quote dan BalasQuote

puteri_BULAN
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.03.2004
Ahli No: 3471
Posting: 135
Dari: bumi_ALLAH

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-04-04 11:51




ewah...ramai benor kartun kat sini ye....
ehek.....



Bookmark and Share




  Member Information For puteri_BULANProfil   Hantar PM kepada puteri_BULAN   Pergi ke puteri_BULAN's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» minat kartun..

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
© Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.082351 saat. Lajunya....