Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-07-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
"Kebahagiaan yang sebenar lagi utama terletak pada kemenangan dalam memerangi hawa nafsu dan menahan kehendak-kehendak yang berlebih-lebihan."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: rainerjons
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13713

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 18
Ahli: 0
Jumlah: 18




  Dari Galeri
Hanan

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 hari, 15 jam, 32 minit yang lalu
rainerjons: 17 hari yang lalu
rainersmith: 28 hari yang lalu


Ukhwah
Topik: siapa student sek agama..???


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» siapa student sek agama..???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh siapa student sek agama..???

najwaarifah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 3142
Posting: 120
Dari: alor star

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-04 18:01



ada sesapa kat sini yg jadi student sek. agama ..
sape yg ada sebutlah nama sek. k..


Bookmark and Share




  Member Information For najwaarifahProfil   Hantar PM kepada najwaarifah   Pergi ke najwaarifah's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-03-04 22:11




Alhamdulillah, dr kecil ana bersekolah di sekolah agama.
Tadika Amal (4 & 6 thn)
Tadika Husna (5 thn)
Sekolah Rendah Islam Al-Amin (darjah 1-5)
Sekolah Rendah Islam Hira' (darjah 6)
Sekolah Menengah Islam Hira'
Kolej Jaipetra (sementara menunggu result UPU)
Akademi Pengajian Islam UM (sehingga kini)



-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

al-hijazi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 816
Posting: 79
Dari: serambi mekkah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-03-04 18:16


alia pun sekolah kat sek agama..sek.men.ugama (arab)pasir mas..kak hanan pernah study kat kolej jaipetra..dekat kota bharu kan?bila akak nak mai kelantan lagi..


Bookmark and Share




  Member Information For al-hijaziProfil   Hantar PM kepada al-hijazi   Quote dan BalasQuote

FatimahNisyampuri
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 16.08.2003
Ahli No: 2214
Posting: 71
Dari: Mafraq, Jordan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-03-04 15:43


assalamualaikum...

Fat pun sekolah agama gaks..
dari sekolah rendah lagi...
eh tadika lahhhh
dulu tadika kat Abim...
lepas sekolah rendah kat sri Abim kelantan
Peralihan kat Smu(A) maktab pengajian Islam
Ting 1 kat Smu(A) Maahad Muhammadi Lilbanat kota bharu
Ting 2 kat Smu(A) al-fauziah rantau panjang
Ting 3 Kat Smu(A) Arabiah pasir mas
Ting 4 kat Smu(A) darul Anuar
Ting 5 kat Smu(A) Arabiah Pasir MAs
skang ni baru lepas spm...


Bookmark and Share




  Member Information For FatimahNisyampuriProfil   Hantar PM kepada FatimahNisyampuri   Pergi ke FatimahNisyampuri's Website   Quote dan BalasQuote

najwa_zin
WARGA RASMI
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 3432
Posting: 9
Dari: diatas bumi yg dipijak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-04-04 12:20


,
hai,dik najwa kenal akak lagi tak??erm,alhamdulillah ana pun dari kecil hingga skrg sekolah agama.skrg ana form 4 kat samer,selangor


Bookmark and Share




  Member Information For najwa_zinProfil   Hantar PM kepada najwa_zin   Quote dan BalasQuote

najwaarifah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 3142
Posting: 120
Dari: alor star

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-04-04 22:18




mestilah najwa kenal kak najwa_zin lagi..cuma blom nengok muka ja lagi..hmm...tiba masa saya menjawab..

saya pun sekolah agama gak..
dari darjah 2[masa tu umor 10 thn,x ambik upsr]
sampai skang...

-----------------
wanita solehah:::.
akhlak mulia~peribadi tinggi~jadi sanjungan~bunga di taman~penyejuk mata~bintang di langit~ indah di pandang....


Bookmark and Share




  Member Information For najwaarifahProfil   Hantar PM kepada najwaarifah   Pergi ke najwaarifah's Website   Quote dan BalasQuote

PutriRaudhah
WARGA RASMI
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 3523
Posting: 4
Dari: Cheras, Selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-04-04 10:18



Kenapa mesti cari budak sekolah agama jer? Kalau nak buat reunion takperlah..cuma ana terkilan sbb ana bukan dari sekolah agama, jd ana tak termasuk list koranglah.. tapi tak per, ana tetap bersyukur sbb Allah tetap dekatkan Islam dan perjuangannya pada ana walaupun ana bukanlah budak sekolah agama.. ana tak rasa tersisih cuma kita kena ingatlah, budak sek agama taksemestinya akan faham dan turut sama sepenuhnya dalam perjuangan ISLAM.. jd jgnlah lupakan kami yang bukan budak sek agama... tapi jgn kata beremosi plak.. ana just luahkan pndpt.. Slamat Bereunion.. salam UKUHUWAH FILLAH


Bookmark and Share




  Member Information For PutriRaudhahProfil   Hantar PM kepada PutriRaudhah   Quote dan BalasQuote

najwaarifah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 3142
Posting: 120
Dari: alor star

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-04-04 17:34



sorry kalau ada stud. sek lain terasa..
x terniat pun dihati saya nak sakitkan hati sesaper..
ana cuma nak kenal diorang sekolah kat ner..
lagipun skang ana tgh carik kekawan yg dah terpisah ngan ana..ana nak minta berjuta kemaafan kpd forumers yg terasa dgn hal ni..x terdetik walau sekecil2 apapun utk menyakiti atau menyinggung perasaan sesaper .......sekali lagi ana mintak maaf .....

[ Posting ini telah di edit oleh: najwaarifah pada 2004-04-07 17:36 ]


Bookmark and Share




  Member Information For najwaarifahProfil   Hantar PM kepada najwaarifah   Pergi ke najwaarifah's Website   Quote dan BalasQuote

engku_salina
-WARGA SETIA-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 25
Posting: 592
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-04-04 17:46




student aliran lain jgnlah terasa...
bukalah topik sekolah masing2...

ana plak sekolah menengah aje di sek agama... pengetahuan dlm bidang agama mmg cetek...

Form 1 - 5 (SMA Khairiah, K Trg)
Lower six (SMA(A) Sultan Zainal Abidin)
- tak sempat ambik STPM pun sbb dpt tawaarn ke ITM shah alam...
kursus library science...
sekrg dah keje...



Bookmark and Share




  Member Information For engku_salinaProfil   Hantar PM kepada engku_salina   Quote dan BalasQuote

qasryna_sapiens
WARGA RASMI
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 185
Posting: 15
Dari: Darr at-Ta'zhiim

Johor  


posticon Posting pada: 07-04-04 21:25


Assalamu`alaikum warahmatullahi wabarakaaaatuh...

Ana...... diberi didikan bermula di...

Tadika Iman, Skudai (4-6 thn)
Sek Ren Islam Hidayah, Johor Bahru (Darjah 1-6)
Sek Men Islam Hidayah, Johor Bahru (Ting 1-5)
Sekarang..bekerja di Sek Ren Islam Hidayah Johor Bahru Selama 3 Bln.....



Wallahua'lam...

-----------------
~S.E.ok.U.dan.T.U.M.A.W.A.lah.M.E.lah.A.H~
Wardah al-Hamra'


Bookmark and Share




  Member Information For qasryna_sapiensProfil   Hantar PM kepada qasryna_sapiens   Quote dan BalasQuote

aysha
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 24.04.2003
Ahli No: 456
Posting: 62
Dari: seremban,ng 9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-04-04 14:35



hmmmm nak join gak la.tapi saya tadika kemas aje coz mase tu tadika islam takde lagi dlm felda.
1. sek.keb.felda lembah klau, raub,phg.(darjah 1-6)
2. sek. agama rakyat ar rahmah, felda lembah klau, raub,phg
(ni sekolah petang, sek.keb belah pagi)
3. sek.men agama al ulum addiniah dong, raub, phg(form 1-5)
4. pusat matrikulasi uiam,petaling jaya(2 thn kat situ)
5. ahmad ibrahim kuliyyah of laws, universiti islam antarabangsa malaysia(skang dah thn 3...lagi 2 thn lg insya Allah)


-----------------
ukhwah itu indah bila bertemu dan berpisah kerana Allah


Bookmark and Share




  Member Information For ayshaProfil   Hantar PM kepada aysha   Quote dan BalasQuote

namirah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 25.12.2003
Ahli No: 2967
Posting: 156
Dari: Kota Singa... Roar!! ;P

singapore   avatar


posticon Posting pada: 08-04-04 21:34


klau madrasah same kan?

-----------------
Sesungguhnya manusia itu diciptakan lemah. Maka bergantunglah kepada Allah kerana Dia sebaik-baik tempat bergantung.


Bookmark and Share




  Member Information For namirahProfil   Hantar PM kepada namirah   Quote dan BalasQuote

nuarii
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 3525
Posting: 227
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 08-04-04 22:12




Hmm.. masa tadika sekolah tadika biasa je... dekat ipoh di sekolah latihan wanita area hotel casuarina. Sape dok ipoh tau le.. skang tatau wujud lg ke tak tadika tu kat sek.latihan wanita tu.

lepas tu....sek keb biasa kat ipoh yg skrg ni bersebelahan dgn pej. SUK perak.

*darjah 4-6 : baru masuk sek agama, Sek. Agama AL-Ridzuaniah, Telok Medan-Bagan Serai Perak.- skang sekolah tu tukar nama Maahad Al-Ridzuaniah.

*Ting 1-tgkatan 5- STA : Sek. Raja Perempuan Taayah, Jalan Raja Dihilir, Ipoh Perak.

*MADIWA - Bagan Serai. Perak. - Diploma

*Institut Agama Islam Negeri (IAIN) Ar-Raniry, Banda Acheh Darussalam. Indonesia. -Ijazah.

Sekarang ni, tgh menganggur.........

[ Posting ini telah di edit oleh: nuarii pada 2004-04-08 22:15 ]


Bookmark and Share




  Member Information For nuariiProfil   Hantar PM kepada nuarii   Pergi ke nuarii's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-04-04 23:27


Quote:
Kenapa mesti cari budak sekolah agama jer? Kalau nak buat reunion takperlah..cuma ana terkilan sbb ana bukan dari sekolah agama, jd ana tak termasuk list koranglah.. tapi tak per, ana tetap bersyukur sbb Allah tetap dekatkan Islam dan perjuangannya pada ana walaupun ana bukanlah budak sekolah agama.. ana tak rasa tersisih cuma kita kena ingatlah, budak sek agama taksemestinya akan faham dan turut sama sepenuhnya dalam perjuangan ISLAM.. jd jgnlah lupakan kami yang bukan budak sek agama... tapi jgn kata beremosi plak.. ana just luahkan pndpt.. Slamat Bereunion.. salam UKUHUWAH FILLAH



dik,
Janganla kecil hati ye. Bukan nak membezakan sesiapa. Banyak lagi topik di forum ini yang terbuka. Di sini just nak kenal2 dengan sahabat2 yang sama pengajian dahulu.
maybe leh remind masing2 pasal ilmu yang dah pernah dipelajari dan nak kongsi pengalaman..

apapun salam ukhwah utk PutriRaudhah..
selamat berposting
wassalam

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

najwaarifah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 3142
Posting: 120
Dari: alor star

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-04-04 18:59


Quote:

On 2004-04-08 21:34, namirah wrote:
klau madrasah same kan?

-----------------
wanita solehah:::.
akhlak mulia~peribadi tinggi~jadi sanjungan~bunga di taman~penyejuk mata~bintang di langit~ indah di pandang....


..
awak sekolah kat ner..?


Bookmark and Share




  Member Information For najwaarifahProfil   Hantar PM kepada najwaarifah   Pergi ke najwaarifah's Website   Quote dan BalasQuote

adneen
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 3553
Posting: 84
Dari: darr an naim

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-04-04 00:55




Saya sek rendah sek biasa je..start sek agama mase Form1-Form5 kt Sek Men Keb(Agama)Naim Lilbanat badge SPM 1999


Bookmark and Share




  Member Information For adneenProfil   Hantar PM kepada adneen   Pergi ke adneen's Website   Quote dan BalasQuote

nurani
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.03.2004
Ahli No: 3487
Posting: 90
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-04-04 11:35




Emm nak kongsi sekolah lak rasanye..he.he.. best jugak kan..

1- Pusat Asuhan Islam (PASTI) - cam tadika jugak lah..
2- Madarasah DarusSalam - darjah 1-5
3- Ma'had Darul Quran - 7 tahun kat situ
4- Ma'had 'Aliyah Dirassat Islamiyyah wal Arabiyyah - Diploma
5- Institut Agama Islam Ar-Raniry(IAIN)/ Jamiah Ar-Raniry . Banda Aceh, Republik Indonesia - Ijazah

Dan sekarang, berkhidmat untuk keluarga sementara mencari kerja sendiri.. he.he... ok..mana-mana yg rasa cam kenai tu..leh lah hubungi kiter..


Bookmark and Share




  Member Information For nuraniProfil   Hantar PM kepada nurani   Pergi ke nurani's Website   Quote dan BalasQuote

mawardah85
WARGA RASMI
Menyertai: 27.08.2003
Ahli No: 2307
Posting: 11
Dari: MCIIUM

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-04-04 15:30



ana pun student sek agama jgk...
x -student smkat tok jiring, kuala terengganu...
ade sape2 lagi tak student smkatj?
semoga ukhwah fillah kita diredhai Allah...


-----------------
Seindah hiasan adalah wanita SOLEHAH!


Bookmark and Share




  Member Information For mawardah85Profil   Hantar PM kepada mawardah85   Send ICQ Meesage To mawardah85   Quote dan BalasQuote

anasiti
WARGA RASMI
Menyertai: 22.09.2003
Ahli No: 2488
Posting: 9
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-04-04 23:37




ana pun sek agama jugak...tapi masa sek men jer...
ana sek kat SMU(A) Maahad MUhammadi (P),jalan merbau,kota bharu, kelantan.. ni sekolah agama negeri(SAN)..bawah kerajaan negeri kelantan....sape yg buat lawatan ke kelantan ker..jomlah singgah jap...kedatangan antunna dialu-alukan....


Bookmark and Share




  Member Information For anasitiProfil   Hantar PM kepada anasiti   Quote dan BalasQuote

see_you_di_soton
WARGA RASMI
Menyertai: 13.04.2004
Ahli No: 3572
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-04-04 07:09




ana penah sek agama 1 thn je..sek rendah islam al amin serdang.. hmm..kak hanan sek hira' kan mestilah kenal cousin ana...maryam aizuddin..kenal tak??


Bookmark and Share




  Member Information For see_you_di_sotonProfil   Hantar PM kepada see_you_di_soton   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» siapa student sek agama..???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.086485 saat. Lajunya....