Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 06-04-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
KALAU ORG MENGHINA KITA, BUKAN KITA TERHINA, YG SEBENARNYA ORG ITU MENGHINA DIRINYA SENDIRI...
-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Laurenjoy
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13724

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 17
Ahli: 0
Jumlah: 17




  Dari Galeri
para peserta sedang menyiapkan tugasan yang diberikan...

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 3 hari yang lalu
Laurenjoy: 31 hari yang lalu
jackurban: 32 hari yang lalu
porkalwais: 32 hari yang lalu


Isu Semasa
Topik: Kekalahan Yang Besar buat pembangkang


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Isu Semasa
    »» Kekalahan Yang Besar buat pembangkang

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:

Oleh Kekalahan Yang Besar buat pembangkang

puteri_islam
WARGA RASMI
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 845
Posting: 13
Dari: Pulau Melaka

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-03-04 14:35




buat semua ahli komuniti muslimah...

ana rasa begitu sedih sekali apabila menyaksikan kekalahan yg amat besar buat PAS...

apakah yg sebenarnya berlaku??

adakah org Terengganu dan Kelantan sudah tidak mahu lagi ISLAM di julang Tinggi?????

Keputusan pilihanraya yg diumumkan semalam amat mengecewakan...

dan ana harap DATIN SERI WAN AZIZAH WAN ISMAIL..

tidak klah....ana tak tahu macammana untuk mengungkapkan kesedihan ini...

kerana memikirkan seorang ISTERI sanggup berjuang tanpa suami disisinya..walaupun suami itu masih hidup..

apakah orang Melayu khususnya tidak dapat membezakan antara kezaliman dan keADILan???

memeang benar kata TUN bahawa MELAYU MUDAH LUPA


ANA dah tak sanggup melihat semua ini berlaku...

tapi ana akan cuba teruskan perjuangan untuk mengalahkan yg zalim....kerana ALLLAH S.W.T...

apa komen para muslimah??

wallahhua'alm..

wassalam..



-----------------
Supaya diri ini menjadi yang terbaik untuk yang terbaik dan moga aku tidak melalaikan Hak Allah S.W.T...insyaAllah

[ Posting ini telah di edit oleh: puteri_islam pada 2004-03-22 14:38 ]


Bookmark and Share




  Member Information For puteri_islamProfil   Hantar PM kepada puteri_islam   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 64
Posting: 305
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-03-04 16:31




pertama sekali semasa mengikutinya di tv, irc dan website spr.. terkejut malah macam tak percaya... ana terpaksa menenangkan beberapa sahabat ana yg mana tinggal di kelantan dan terengganu...

walau apa pun... bila wang memainkan peranan... nilai iman tiada gunanya melainkan mereka yg beriman... ana dpt tahu byk pengundi hantu di bawa masuk ke kelantan dan ganu... di pekan pahang juga tiba2 dtg tentera yg tak tahu dr mana utk mengundi... sejauh mana kebenarannya hanya allah yg mengetahui... ada juga kata sahabat dlm irc smalam... kemenangan bn kali ini adalah krn allah ingin menunjukkan kezaliman mereka... sejauh mana kebenarannya, hanya allah yg megetahui.. kekalahan tidak bermakna perjuangan susah berakhir...

-----------------
"Di sebalik segala duka
Tersimpan hikmah
Yang bisa kita petik pelajaran...
Di sebalik segala suka
Tersimpan hikmah
Yang kan mungki


Bookmark and Share




  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-03-04 16:44



Anggaplah ia sebagai satu ujian buat kita..
tentu ada hikmah yang tersirat di sebalik semua ini..
Di sinilah nak menguji sjauh mana kekuatan iman kita..
Dan siapa yang akan terus berjuang bersama..


-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

najwaarifah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 3142
Posting: 120
Dari: alor star

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-03-04 16:50



ana sokong kata2 kak berdua..
ana tak dapat membayangkan neg. kelantan dan terengganu dibawah pemerintahan kerajaan bn...sebelum ni ana mmg suka gi kelantan..gi terengganu..nampak muslimat kat sana..dgn pakaiannya..mmg sejuk mata memandang..tapi x dpt membayangkan keadaannya akan berubah atau sebaliknya nanti...
kita lihat pula pd p.raya 2008 pula nanti..


Bookmark and Share




  Member Information For najwaarifahProfil   Hantar PM kepada najwaarifah   Pergi ke najwaarifah's Website   Quote dan BalasQuote

BAIKsss
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 3330
Posting: 113
Dari: Perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 22-03-04 20:35


..setiap apa yg berlaku pasti ada hikmahnya.manalah tahu kemenangan pihak kerajaan kali ni membawa perubahan besar dalam era pentadbiran di Malaysia..dan semoga perubahan kali ini akan bermulanya era kebangkitan Islam di Malaysia secara beransur-ansur.manusia hanya boleh berdoa dan memberi peluang. walau apapun,saya bersyukur dan berdoa agar pemerintahan jatuh ke tangan pihak yg benar2 berhak. hanya Allah yang mengetahui setiap kejadian-Nya. wallahualambissawab


Bookmark and Share




  Member Information For BAIKsssProfil   Hantar PM kepada BAIKsss   Quote dan BalasQuote

eja_sutera84
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 11.03.2004
Ahli No: 3407
Posting: 44
Dari: kota tinggi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-04 22:12


Allah taala menetapkan apa yang tersurat dan tersirat di dunia ini.

-----------------
Dengan Cinta Kenal Pencipta
Dengan Cinta Kenal Rasulnya
Kerana Cinta Kenal Saudara
Bahagia Keluarga
Oh ...Indahnya Cinta


Bookmark and Share




  Member Information For eja_sutera84Profil   Hantar PM kepada eja_sutera84   Pergi ke eja_sutera84's Website   Quote dan BalasQuote

AiFi
WARGA RASMI
Menyertai: 16.03.2004
Ahli No: 3427
Posting: 15
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 22-03-04 22:30


DATIN SERI WAN AZIZAH WAN ISMAIL menang ke atas datuk pirdaus yg bertanding atas tiket bn. datuk pirdaus nampaknye x puas hati dengan kekalahannya...

tp memang betul..banyak sangat kekecohan dan penipuan yg berlaku pada pr kali ni..musykil sungguh macammana t'ganu jatuh ke tgn bn. tp kalau betul bn akan memerintah t'ganu...biarkan dia membangunkan t'ganu..kita tengok apa yg dia akan buat...

kita tunggu pilihan raya 2008


Bookmark and Share




  Member Information For AiFiProfil   Hantar PM kepada AiFi   Quote dan BalasQuote

puteri_islam
WARGA RASMI
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 845
Posting: 13
Dari: Pulau Melaka

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-03-04 01:25




..

ana bersyukur kepada ALLAh kerana telah memenangkan DATIN SERI WAN AZIZAH WAN ISMAIL...

dengan majoritinya 590...

nampak sangat kan byk PENIPUAN berlaku..

dari majoriti 36 pd BN...

naik 626...

pelik???

mcmana SPR nie??

rasenye kite kena cadangkan supaya SPR buat kotak/peti undi LUTSINAR..

mudah sikit....

walauapapun ALHAMDULILLAH ada juga parti pembangkang dalam PARLIMEN...

jika tak...siapa yg boleh membela nasib umat iSLAM yg cintakan AGAMA NYA tertegak...

InsyaALLAh 2008 ni ana akan balas dendam...

terus berjuang...

INSYAALLAH...

moga ALLAH dapat membuka segala penipuan dan penindasan yg berlaku...

buat penduduk TERENGGANU bersabar...dan 2008 nanti cuba kita tukaq balik...insyaALLAH..

ALLAHHU AKBAR!!!!!

wallahhua'alam...

wassalam

-----------------
Supaya diri ini menjadi yang terbaik untuk yang terbaik dan moga aku tidak melalaikan Hak Allah S.W.T...insyaAllah


Bookmark and Share




  Member Information For puteri_islamProfil   Hantar PM kepada puteri_islam   Quote dan BalasQuote

selembut_bayu
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 168
Posting: 85
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-03-04 08:41


assalamualaikum..

alhamdulillah pengiraan semula undi berpihak kepada dr wan azizah dan kelantan terus berada di bawah pimpinan PAS.. Semuanya atas kekuasaan Allah..

Daripada SMS yg seorg kawan ana dapat drp kwn dia.. pengundi hantu yg dibawa masuk oleh BN ke Terengganu adalah sebanyak 70000 org.. memang banyak.. dan khabar yg sama drp SMS tu.. Sultan Mizan tak nk tandatangan perlantikan exco parlimen yg menang di terengganu sehingga SPR membuat siasatan terhadap apa yg berlaku ..wallahu'alam..

teruk sungguh perlaksanaan pilihan raya pd tahun ini.. insya-Allah ana akan bersama2 puteri_islam utk pilihanraya pd 2008.. semoga kemenangan berpihak kepada yg benar..

wassalam.

-----------------
'Berkorban kerana Allah membuatkan kita tak terasa kehilangan harga diri malah mendapat kebahagiaan dan ketenangan hakiki'


Bookmark and Share




  Member Information For selembut_bayuProfil   Hantar PM kepada selembut_bayu   Quote dan BalasQuote

nurmaisarah82
WARGA RASMI
Menyertai: 17.08.2003
Ahli No: 2218
Posting: 19

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-03-04 09:37


tertekan dgn kekalahan pembangkang...
skrg kita tgh mengkaji kejahatan spr...
spr telayh menodai pilihanraya ini....
jika tidak bagaimana wan azizah boleh menang
fikirkan2 semula....


Bookmark and Share




  Member Information For nurmaisarah82Profil   Hantar PM kepada nurmaisarah82   Quote dan BalasQuote

nur_islami
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1146
Posting: 279
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-03-04 09:59




ana pun rasa sedih teramat sgt dgn kekalahan parti PAS. alhamdulillah ana masih bersyukur kerana PAS masih lagi dpt memegang tampuk kepimpinan kerajaan kelantan utk penggal ni...

ana rasa ini adalah ujian Allah buat kita semua utk menguji keimanan ummat islam...

isyaAllah pr 2008 nanti pastikan bumi islam dpt tertegak kat malaysia ni.



-----------------
tuhan dalam mjlni hadap ini banyaknya dugaan yang mdtg.ada yang dptku gagahi & ada yang gagal kuhindari,tuhan rahmatmu melgt luas.terlalu sdktku bsykr


Bookmark and Share




  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Quote dan BalasQuote

lidya_haryati
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 3258
Posting: 80
Dari: Malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-03-04 13:44




mungkin kekalahan pas di tganu ade hikmahnye...
samalah kite renung-renungkan...

ingatlah janji-janji Allah bahawa ISLAM pasti menang...



Bookmark and Share




  Member Information For lidya_haryatiProfil   Hantar PM kepada lidya_haryati   Quote dan BalasQuote

engku_salina
-WARGA SETIA-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 25
Posting: 592
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-03-04 15:56




kekalahan berpunca dgn kemunculan pengundi hantu...


Bookmark and Share




  Member Information For engku_salinaProfil   Hantar PM kepada engku_salina   Quote dan BalasQuote

nurhakim_yas
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2081
Posting: 43
Dari: Shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-03-04 18:28




Parti bn yg ditubuhkan sebelum merdeka menang besar . pemuda pemudi dan orang - orang tua sudah tak minat lagi parti islam . Seperti kata nabi dalam sebuah hadis : Berkata Ibbnu Abbas : " Ini adalah Rasulullah , pemimpin pasukan berpanji hijau , jawab Nabi Alhamdulillah yg telah memberi petunjuk padamu kepada islam, orang semacam kamu tak pantas tak kenal kepada islam "

Begitu juga pemuda yang begitu gagah dah kuat boleh dibeli dengan wang sebagai habuan dunia . Mereka sanggup mengadai maruah agama demi kesenangan dunia yg sementara . Spr telus kah . tidak telus malah terlibat sama . Hingga Tuhan dihadapan mata pun sudah tidak nampak , maka bermaharaja lela lah semua orang yg terlibat...Melaikat pun mereka tidak peduli lagi..yg sentiasa mencatat segala amal perbuatan mereka . Tuhan murka sekali dengan segala perbuatan dan penipuan , mereka akan menerima balasan akibat perbuatan mereka sendiri . Semuga menjadi pengajaran , mengapa jika hidup anda tidah secerah mentari sebaliknya..kegelapan dan kesesatan .


Bookmark and Share




  Member Information For nurhakim_yasProfil   Hantar PM kepada nurhakim_yas   Pergi ke nurhakim_yas's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 25.04.2003
Ahli No: 479
Posting: 92
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-03-04 20:52




alhamdulillah tahun ni ana berpeluang menjadi petugas SPR.
apa yang berlaku.. kekalahan yang wujud.. wallahua'lam... ana pun tak boleh nak cerita camne. sebab kitalah yang jaga peti.. pagi sampai malam.. kitalah yang buka peti.. kitalah yang tukang kira.... dan kita jugalah yang kene basuh kalau wujud kekalahan atr pihak terlibat.

apa pun, pada ana, yang lebih baik, tunaikan kewajipan sebagai pengundi.... kalah atau menang itu adat. walaupun kita berhak tentukan siapa yang kita nak sebagai pimpinan. bila ana pegang sendiri kertas undi SEMUA pengundi yang memang ana kenal,cam tak caya dengan kesilapan yang di buat. UNDI ROSAK belaka.pening.. pening.

p/s: kawasan ana, DAP menang.

-----------------
-cheras-


Bookmark and Share




  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Quote dan BalasQuote

puteri_islam
WARGA RASMI
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 845
Posting: 13
Dari: Pulau Melaka

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-03-04 22:37




Semoga ALLAH membuka segala penipuan...

InSYAALLAH...

aminn..

-----------------
Supaya diri ini menjadi yang terbaik untuk yang terbaik dan moga aku tidak melalaikan Hak Allah S.W.T...insyaAllah


Bookmark and Share




  Member Information For puteri_islamProfil   Hantar PM kepada puteri_islam   Quote dan BalasQuote

BAIKsss
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 3330
Posting: 113
Dari: Perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 23-03-04 23:58


..walau pihak mana pun yang memerintah,diharapkan agar negara Malaysia kekal aman damai. Islam bukan terletak pada nama parti yang memerintah, tetapi pada manusia tu sendiri. semoga apa yang berlaku ada hikmahnya,InsyaAllah. memang kejadian Tuhan sifat manusia kurang berpuas hati dengan kurniaan Ilahi.Kita patut bersyukur dengan segala kemudahan yang telah dikurniakan dan berdoa kerana Allah lebih mengetahui ciptaan Nya. wallahualambissawab.

[ Posting ini telah di edit oleh: BAIKsss pada 2004-03-24 00:00 ]


Bookmark and Share




  Member Information For BAIKsssProfil   Hantar PM kepada BAIKsss   Quote dan BalasQuote

AiFi
WARGA RASMI
Menyertai: 16.03.2004
Ahli No: 3427
Posting: 15
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 24-03-04 00:27


assalamualaikum

erm...ana pun terima mesej yg sama macam selembut_bayu...tp diingatkan juga supaya hati2 dgn sebaran sms...mungkin sb umno sdg cuba provokasi supaya penyokong PAS mengamuk..pastuh pimpinan leh di thn dan PAS diharamkan..



wallahualam


Bookmark and Share




  Member Information For AiFiProfil   Hantar PM kepada AiFi   Quote dan BalasQuote

engku_salina
-WARGA SETIA-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 25
Posting: 592
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-03-04 09:10




pucuk pimpinan PAS telah memberi penjelasan semlm... semua sebaran sms adalah tidak benar... dan ada pihak yg tak bertanggungjwb sekadar ingin membuat provokasi shj...


Bookmark and Share




  Member Information For engku_salinaProfil   Hantar PM kepada engku_salina   Quote dan BalasQuote

engku_salina
-WARGA SETIA-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 25
Posting: 592
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-03-04 09:28


--fwd from emel--

Secular Government Wins Malaysia Election

Sunday March 21, 2004 8:46 PM

By ROHAN SULLIVAN

Associated Press Writer

KUALA LUMPUR, Malaysia (AP) - Malaysians gave their secular prime minister a huge election victory on Sunday, smashing a fundamentalist Muslim party that had wanted to impose an Islamic state in the Southeast Asian country.

The results were seen as a personal endorsement for Prime Minister Abdullah Ahmad Badawi, whose low-key style has proved a sharp contrasted to his combative predecessor, Mahathir Mohamad.

Many voters - especially the Chinese and Indian minorities - had feared Islamic fundamentalism was on the rise in Malaysia, a country that has detained scores of suspected terrorists in the past two years, some linked to al-Qaida.

Abdullah's United Malays National Organization scored huge gains in two states in the rural north, the stronghold of the Pan-Malaysian Islamic Party.

Final results from the Election Commission showed Abdullah's party claimed Terengganu state with 28 seats to three for the Islamic party, with one being recounted.

The parties were neck-and-neck in Kelantan - held by the Islamic party since 1990 - with final results not expected until later Monday. UMNO went from two seats in Kelantan to at least 16.

Nationally, the National Front coalition won at least 167 seats in the 219-member federal Parliament, surpassing the 146 needed for a two-thirds majority. Final results were not due until later Monday.

Abdullah declared victory at his party's headquarters in Kuala Lumpur, where he joined hands with his wife and deputy prime minister to lead a sing-along of the party's theme song before a cheering crowd.

``The people have accepted that the National Front is strong and capable enough to fulfill a mandate to develop our country and make it safe and peaceful for everyone,'' Abdullah said.

Stunned supporters of the Pan-Malaysian Islamic Party gathered at the home of its leader, Abdul Hadi Awang, who was visibly shaken and on the verge of tears.

Party officials were at a loss to explain the results. ``It was all up to God,'' said Zaihan Mohamed Daud, a senior official. ``But it doesn't matter. Our reward is in heaven.''

In another surprising result, jailed former deputy prime minister Anwar Ibrahim's party lost all five of its seats - disappearing as fast as it burst onto Malaysia's political scene five years ago, when Anwar was dumped as Mahathir's anointed successor.

Even Azizah Ismail, Anwar's wife, lost her parliamentary seat.

The result reflected how much support for Anwar has faded since he was convicted to 15 years in prison on sodomy and corruption charges. He claims the charges were fabricated to prevent him challenging Mahathir, who denies it.

The only winner among opposition parties was the Democratic Action Party, a nonreligious, multiethnic group that was largely sidelined during a campaign dominated by debate about the role of Islam. It won at least seven parliamentary seats.

Officials reported high turnout rates among the country's 10.3 million registered voters, who chose federal Parliament candidates and 505 assembly members in 12 of Malaysia's 13 states.

Voting went smoothly at most of about 7,300 polling centers, but problems with electoral rolls and ballot papers forced officials to extend voting for two hours in central Selangor state and abandon it altogether in one assembly district in eastern Pahang state.

Abdullah has sought support in ending years of Mahathir-era cronyism and promoting a moderate, progressive version of Islam.

The opposition claimed it was an election ploy, and that Adullah's party - which has been the core of every governing coalition since independence - is rotten with greed and is leading Malaysia's Muslims down an immoral path.

Voters objected to personal attacks against Abdullah, who is widely respected for his politeness - a contrast to the confrontational Mahathir.

Mahathir retired in October in a blaze of controversy after telling a summit of Islamic leaders that Jews rule the world by proxy, drawing a rebuke from President Bush and other Western leaders.

``Abdullah has achieved in four months what Mahathir failed to do for many years - bring back the Malays into UMNO's fold,'' said political analyst Yahya Ismail.

The Pan-Malaysian Islamic Party wants to turn Malaysia into a strict Islamic state with laws sanctioning stoning and amputation as punishments for crimes. It had tripled its parliamentary seats in 1999 amid a wave of Malay anger at Mahathir for his treatment of Anwar.

In Kuala Lumpur, schoolteacher Cheah Meng Tze said he voted for the government because he feared the Islamic party's hardline rhetoric.

``I want my children to live in a country that is free of instability, terrorism and religious extremism,'' he said.


Guardian Unlimited © Guardian Newspapers Limited 2004

"http://www.hanan.com.my/images/signsalina.gif">

[ Posting ini telah di edit oleh: Engku_Salina pada 2004-03-24 09:32 ]


Bookmark and Share




  Member Information For engku_salinaProfil   Hantar PM kepada engku_salina   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Isu Semasa
    »» Kekalahan Yang Besar buat pembangkang

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.084399 saat. Lajunya....