Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 10-04-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Manusia lahir ke dunia disambut dgn azan, manusia meninggalkan dunia diiringi solat, Alangkah singkatnya hidup ini hanya diantara azan dan solat.
-- suatumasa

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Laurenjoy
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13724

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 16
Ahli: 0
Jumlah: 16




  Dari Galeri
Adik kita bersemangat menyampaikan ceramahnya walaupun diuji oleh penonton

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 7 hari yang lalu
Laurenjoy: 35 hari yang lalu
jackurban: 36 hari yang lalu
porkalwais: 36 hari yang lalu


Muslimah Remaja
Topik: Cara wanita berjalan...


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Remaja
    »» Cara wanita berjalan...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Cara wanita berjalan...

BAIKsss
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 3330
Posting: 113
Dari: Perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 08-03-04 21:07


. Jika berjalan, dari belakang kelihatan seperti tidak memijak tanah.
Golongan wanita yang jalannya berginjat, konon wanita ini adalah wanita
yang tidak jujur, kalau berbual, mulutnya laser dan menyinggung perasaan
orang lain. Wanita yang berjalan seperti ini juga terkenal dengan sikap
egonya. Lebih parah, wanita ini biasanya pemboros atau suka membazir
wang tanpa berfikir sebelum berbelanja. Padahal, wang yang dimilikinya
itu masih banyak kegunaannya. Tapi jangan berkecil hati, kerana wanita
seperti ini biasanya menjadi pujaan ramai lelaki.

2. Jika berjalan, sering menoleh ke kanan and kiri. Wanita seperti ini
biasanya pandai menyimpan rahsia. Walaupun ramai yang menganggap wanita
seperti ini tidak jujur, suka menipu teman sendiri,dan merugikan teman
bualnya, namun, ramai lelaki yang berusaha untuk menakluk hatinya. Konon
wanita seperti ini senang diatur dan diuruskan.

3. Jika berjalan suka menunduk. Cara berjalan melambangkan wanita
seperti ini memiliki sifat yang tertutup. Ia hanya akan berbual dengan
orang-orang yang rapat dengannya dan boleh dipercayai untuk menyimpan
rahsianya. Wanita seperti ini biasanya sukar untuk ditakluk hatinya.
Disamping sikapnya yang dingin, wanita seperti ini tidak peduli dengan
kehidupan cinta. Namun, jika ada lelaki yang berjaya menawan hati wanita
dengan cara berjalan menunduk ini, dijamin akan mendapat kebahagiaan.
Sebab, wanita jenis ini sangat setia, dan dia tidak akan mengkhianati
lelaki yang dicintainya.

4. Jika berjalan menatap lurus ke depan. Wanita seperti ini biasanya
memiliki pendirian yang teguh, bukan senang hendak menggoncangkan
imannya. Jangan sekali-sekali menentang apa yang pernah dikatanya, jika
anda tidak mahu mendengar dia berleter panjang lebar. Meski pendiriannya
teguh, tapi dia selalu berselisih pendapat. Jangan hairan jika wanita
seperti ini hanya mahu berbual dengan orang yang berpengalaman luas.

5. Jika berjalan badan bergerak ke kanan dan kiri. Wanita yang berjalan
dengan gaya yang sedemikian tidak ambil kisah dengan masalah yang
berlaku. Apa pun masalah yang ada dihadapannya, dia dianggap kecil.
Padahal masalah itu sebenarnya memerlukan kebijaksanaan untuk
diselesaikan. Kerana sifatnya yang suka ambil mudah ini, banyak
persoalan yang akhirnya tidak dapat diselesaikan dan akibatnya merugikan
dirinya sendiri.

6. Jika berjalan badan tampak tegak. Wanita ini tegas menentukan
sikapnya sendiri. Dia tidak mahu urusan peribadinya dicampur oleh orang
lain. Gaya bicaranya serius seperti ingin menunjukkan dia memiliki
pendirian teguh. Yang menarik dari wanita ini, dia bertanggungjawap
terhadap apa yang pernah dilakukannya. Dia menyenangi lelaki yang
berdikari tanpa meninggalkan sifat-sifat romantiknya.

7. Jika berjalan seperti zirafah. Maksudnya, ketika melangkahkan kaki
,badannya ia kelihatan bergerak ke depan dan ke belakang. Wanita jenis
ini sangat lemah perasaannya. Dia seorang yang mudah terasa dan mudah
tersinggung. Jadi, jika anda berbual dengan wanita seperti ini kenalah
menjaga perasaannya agar tidak tersinggung, kerana wanita ini mudah
mengalirkan air mata.


Bookmark and Share




  Member Information For BAIKsssProfil   Hantar PM kepada BAIKsss   Quote dan BalasQuote

mujahidah87
WARGA RASMI
Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 3388
Posting: 8
Dari: Semenanjung M\'sia

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-03-04 16:55


oohh..camtu rupenye.....tapi,leh caye ke??
ana x penah sedar plak camne cara ana berjalan..
takpe..pasni,leh check balik..


Bookmark and Share




  Member Information For mujahidah87Profil   Hantar PM kepada mujahidah87   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 3118
Posting: 74
Dari: bumi allah

senegal   avatar


posticon Posting pada: 13-03-04 07:04




-----------------------------------------------------------------------
3. Jika berjalan suka menunduk. Cara berjalan melambangkan wanita
seperti ini memiliki sifat yang tertutup. Ia hanya akan berbual dengan
orang-orang yang rapat dengannya dan boleh dipercayai untuk menyimpan
rahsianya. Wanita seperti ini biasanya sukar untuk ditakluk hatinya.
Disamping sikapnya yang dingin, wanita seperti ini tidak peduli dengan
kehidupan cinta. Namun, jika ada lelaki yang berjaya menawan hati wanita
dengan cara berjalan menunduk ini, dijamin akan mendapat kebahagiaan.
Sebab, wanita jenis ini sangat setia, dan dia tidak akan mengkhianati
lelaki yang dicintainya.
-----------------------------------------------------------------------

macam nak betul aje.. tapi bab bercakap ngan "hanya org yang rapat" tu ana rasa tak kot.. sebab nye mak cik tepi jalan pun ana boleh tego..

yang lain tu, bab hati ngan seterusnyer.. ana rasa cam tepat je ngan diri ana ni..

-----------------
ya ALLAH, hamba-Mu ini memohon pandangan rahmat dari-Mu


Bookmark and Share




  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

epiphyllum
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 66
Posting: 141
Dari: bumi mesia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-03-04 07:31


keke.. ana pun lebey krg gak ngan ismi.. keke..



-----------------
[IMG]http://animegifs.free.fr/games/streetfighter/page1/streetfighter-05.gif[/IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For epiphyllumProfil   Hantar PM kepada epiphyllum   Quote dan BalasQuote

al-hijazi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 816
Posting: 79
Dari: serambi mekkah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-03-04 18:20


cam tu eh..hi..jalan pun boleh tahu org tu cam na..


Bookmark and Share




  Member Information For al-hijaziProfil   Hantar PM kepada al-hijazi   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 3118
Posting: 74
Dari: bumi allah

senegal   avatar


posticon Posting pada: 13-03-04 19:46




nampaknyer geng lah yer kita ni epiphyllum??
erm, na penah dgr, benanyer semua yang ada pada kita ni kita orang boleh tahu macamana kita.. tapi kene ade ilmu bahagian itu lah...

-----------------
ya ALLAH, hamba-Mu ini memohon pandangan rahmat dari-Mu


Bookmark and Share




  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

isya_skynet
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 20.04.2003
Ahli No: 250
Posting: 33
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 16-03-04 18:14








x tau la ana bahagian mana.....



-----------------
RaMbUT SeNiPIs bEnaNG
TeBaLkAN DgN AkAL
HaTi SEpArUh kAca
KuAtKAn dGn ILMU
PerAsAan SeleMbUt sUteRa
HiAsilAH dgN AKHLAQ.............


Bookmark and Share




  Member Information For isya_skynetProfil   Hantar PM kepada isya_skynet   Quote dan BalasQuote

isya_skynet
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 20.04.2003
Ahli No: 250
Posting: 33
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 16-03-04 18:15








x tau la ana bahagian mana.....



-----------------
RaMbUT SeNiPIs bEnaNG
TeBaLkAN DgN AkAL
HaTi SEpArUh kAca
KuAtKAn dGn ILMU
PerAsAan SeleMbUt sUteRa
HiAsilAH dgN AKHLAQ.............


Bookmark and Share




  Member Information For isya_skynetProfil   Hantar PM kepada isya_skynet   Quote dan BalasQuote

isya_skynet
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 20.04.2003
Ahli No: 250
Posting: 33
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 16-03-04 18:15








x tau la ana bahagian mana.....



-----------------
RaMbUT SeNiPIs bEnaNG
TeBaLkAN DgN AkAL
HaTi SEpArUh kAca
KuAtKAn dGn ILMU
PerAsAan SeleMbUt sUteRa
HiAsilAH dgN AKHLAQ.............


Bookmark and Share




  Member Information For isya_skynetProfil   Hantar PM kepada isya_skynet   Quote dan BalasQuote

isya_skynet
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 20.04.2003
Ahli No: 250
Posting: 33
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 16-03-04 18:15








x tau la ana bahagian mana.....



-----------------
RaMbUT SeNiPIs bEnaNG
TeBaLkAN DgN AkAL
HaTi SEpArUh kAca
KuAtKAn dGn ILMU
PerAsAan SeleMbUt sUteRa
HiAsilAH dgN AKHLAQ.............


Bookmark and Share




  Member Information For isya_skynetProfil   Hantar PM kepada isya_skynet   Quote dan BalasQuote

isya_skynet
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 20.04.2003
Ahli No: 250
Posting: 33
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 16-03-04 18:15








x tau la ana bahagian mana.....



-----------------
RaMbUT SeNiPIs bEnaNG
TeBaLkAN DgN AkAL
HaTi SEpArUh kAca
KuAtKAn dGn ILMU
PerAsAan SeleMbUt sUteRa
HiAsilAH dgN AKHLAQ.............


Bookmark and Share




  Member Information For isya_skynetProfil   Hantar PM kepada isya_skynet   Quote dan BalasQuote

AZURA_ANAKMAMI
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 842
Posting: 186
Dari: kuala kurau,Perak

Perak  


posticon Posting pada: 18-03-04 20:59




sape2 leh tlg???tlg tengok zura jalan sat hikk ,ada x jalan mcam penguin??hikkk gurau2 je


Bookmark and Share




  Member Information For AZURA_ANAKMAMIProfil   Hantar PM kepada AZURA_ANAKMAMI   Pergi ke AZURA_ANAKMAMI's Website   Quote dan BalasQuote

MissMalaysia
WARGA RASMI
Menyertai: 26.03.2004
Ahli No: 3477
Posting: 6
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-03-04 16:44


kalau I catwalk je...alah mcm model......kalau nak lagi best terbang..alah mcm langsuir..hehehe


Bookmark and Share




  Member Information For MissMalaysiaProfil   Hantar PM kepada MissMalaysia   Quote dan BalasQuote

aufaAisyaH
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 17.01.2004
Ahli No: 3109
Posting: 21
Dari: kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 27-03-04 13:13




kak hapzarita jln cam mana plak ye??? walau cam mana pun cara jlnnye... kak ita tetap baik and fell goooooodd... undefined


Bookmark and Share




  Member Information For aufaAisyaHProfil   Hantar PM kepada aufaAisyaH   Quote dan BalasQuote

najwaarifah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 3142
Posting: 120
Dari: alor star

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-04 13:35



saya rasa cara saya berjalan tu mcm yg ketiga je........
kak shiro_grin tolong tengokkan cara saya berjalan.........satu.. dua.. tiga..amacam dpt x......... jgn marah kak shiro_grin..sekadar melawak je.......



-----------------
wanita solehah:::.
akhlak mulia~peribadi tinggi~jadi sanjungan~bunga di taman~penyejuk mata~bintang di langit~ indah di pandang....

[ Posting ini telah di edit oleh: najwaarifah pada 2004-03-27 13:37 ]


Bookmark and Share




  Member Information For najwaarifahProfil   Hantar PM kepada najwaarifah   Pergi ke najwaarifah's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
WARGA RASMI
Menyertai: 10.05.2003
Ahli No: 1136
Posting: 4

brazil   avatar


posticon Posting pada: 31-03-04 18:58


ana jalan melenggang..hihi..tak dela..sat tlg tgk ana jln..hrp2 [email protected]!

-----------------
dAlaM KEreNDahAN diRi,ADa KetinGGian bUdi,
dAlAm kEmiSKinan HaRta AdA kEJayAAn jIwa,
dAlAm keSEmPitan hidUp,Ada kElUAsan ilmu..**HIdup InI IndAh JikA seGalAnya KerAna ALLAH***


Bookmark and Share




  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

Srikandi
WARGA RASMI
Menyertai: 25.03.2004
Ahli No: 3462
Posting: 11

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-05-04 11:09


...

Bahagian ni hampir2 kena dengan ana..cuma pendapat ana juga sama ...ana suka sapa/bagi salam dengan orang yang ana jumpa sewaktu berjalan. cuma di sini sememangnya kite muslimah/muslimin digalakkan merendahkan pandangan sewaktu berjalan supaya tidak melihat perkara2 kemungkaran dan merasai kerendahan diri berbanding yang Maha Pencipta.

3. Jika berjalan suka menunduk. Cara berjalan melambangkan wanita
seperti ini memiliki sifat yang tertutup. Ia hanya akan berbual dengan
orang-orang yang rapat dengannya dan boleh dipercayai untuk menyimpan
rahsianya. Wanita seperti ini biasanya sukar untuk ditakluk hatinya.
Disamping sikapnya yang dingin, wanita seperti ini tidak peduli dengan
kehidupan cinta. Namun, jika ada lelaki yang berjaya menawan hati wanita
dengan cara berjalan menunduk ini, dijamin akan mendapat kebahagiaan.
Sebab, wanita jenis ini sangat setia, dan dia tidak akan mengkhianati
lelaki yang dicintainya.

Wallah hua'llam.


Bookmark and Share




  Member Information For SrikandiProfil   Hantar PM kepada Srikandi   Quote dan BalasQuote

nurani
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.03.2004
Ahli No: 3487
Posting: 90
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-05-04 15:53




Yang mana satu yer...



Bookmark and Share




  Member Information For nuraniProfil   Hantar PM kepada nurani   Pergi ke nurani's Website   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 40
Posting: 338
Dari: kaybee

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-06-04 07:53


assalamu'alaikum..

ahakss.. best jugak artikel nie..
tp, qaulah x perasan pun camner qaulah jalan..
hehehe.. aper2 jerla..

thanks yer kat yg sudi hantar artikel nie..
terhibur hati nie..

wassalam

-----------------


memimpin, dipimpin, terpimpin


Bookmark and Share




  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Pergi ke qaulah_atrah's Website   Quote dan BalasQuote

cODa
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 3720
Posting: 26
Dari: Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-06-04 12:17




yg mane ek cara cODa bjalan nih...
ermm cara jalan pon bleh nak ukur peribadi seseorg..
begitulah unic nye kejadian&ciptaan Allah


Bookmark and Share




  Member Information For cODaProfil   Hantar PM kepada cODa   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Remaja
    »» Cara wanita berjalan...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.073876 saat. Lajunya....