Oleh |
:: AYAM PANDAN :: |
snowangel
WARGA 3 BINTANG Menyertai: 18.12.2003 Ahli No: 2944
Posting: 115
Dari: Kwang Tung
|
Posting pada: 04-03-04 17:19
BAHAN-BAHAN A: Isi ayam (dipotong dadu setebal 1 inci) 6 helai daun pandan (dibersihkan untuk tujuan membalut isi ayam) BAHAN A: 5 ulas bawang putih (ditumbuk) 2 ikat akar daun ketumbar (ditumbuk) 1 sudu teh lada putih 3 sudu besar sos tiram Thai 1 sudu besar gula 2 sudu besar kicap sotong 1 sudu besar kicap pekat Cara membuat nasi: 1. Perapkan isi ayam dengan kesemua bahan A selama 3 jam (biarkan di luar). 2. Kemudian anyam daun pandan seperti membuat ketupat palas. Masukkan isi ayam yang siap diperap dan sedia untuk digoreng. [ Posting ini telah di edit oleh: snowangel pada 2004-03-04 17:26 ]
|
suterakasih85
{ SRIKANDI } Menyertai: 10.12.2004 Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai
|
Posting pada: 12-06-09 09:05
errmm... leh bayang camne... sedap dan wangi... best2... tapi kicap sotong camne ek? takpe leh ubah suai... ----------------- Success Through Endeavour ;
|
nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}- Menyertai: 26.11.2008 Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras
|
Posting pada: 12-06-09 10:05
kicap sotong tu dia rupa ala2 kicap... tapi cair sikit. warna cam kopi cair -----------------
|