Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-04-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Adakalanya kita perlu menangis, supaya kita tahu bahawa hidup ini bukan sekadar untuk ketawa dan adakalanya kita perlu ketawa supaya kita dapat menilai betapa mahalnya harga setitis air mata.
-- suatumasa

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Alexsmith001
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13710

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 21
Ahli: 0
Jumlah: 21




  Dari Galeri
Its Me! nuarii..

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 hari, 13 jam, 28 minit yang lalu
Swarig123: 13 hari yang lalu
Alexsmith001: 16 hari yang lalu


Warisan Kita
Topik: Seni bertarannum Al-Quran


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Warisan Kita
    »» Seni bertarannum Al-Quran

Please Mendaftar To Post


Oleh Seni bertarannum Al-Quran

cik_nattz
WARGA RASMI
Menyertai: 28.01.2004
Ahli No: 3185
Posting: 9
Dari: Perak-Ireland

ireland   avatar


posticon Posting pada: 04-03-04 03:57


semua... Cik_nattz sangat2 berminat dengan seni bertarannum Al-Quran...Membaca Al-Quran secara berlagu... Cik_nattz nak tanya ada tak antara muslimah kat sini yang sama2 berminat...buleh kita share ilmu sama2...


Bookmark and Share




  Member Information For cik_nattzProfil   Hantar PM kepada cik_nattz   Quote dan BalasQuote

Nabila_Humairah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 54
Posting: 22
Dari: key be

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-03-04 17:54


...ana berminat dan sekarang be\lajar tarannum kat sekolah...nak share tentang aper??macam2 blajar...tapi pasal lagu dia aje la...
banyak sangat lagu...tapi ana baru khatam tiga...ana boleh la mempraktikkan...tapi untuk jadi qariah tu belum lagi rasanyer...


Bookmark and Share




  Member Information For Nabila_HumairahProfil   Hantar PM kepada Nabila_Humairah   Pergi ke Nabila_Humairah's Website   Quote dan BalasQuote

cik_nattz
WARGA RASMI
Menyertai: 28.01.2004
Ahli No: 3185
Posting: 9
Dari: Perak-Ireland

ireland   avatar


posticon Posting pada: 19-03-04 18:36


Iye ke?? Nabila dah pandai la ye..Lagu apa Nabila dah belajar? Bayyati? Nahwand? Ras? Suara Nabila mesti sedap ni...Belajar kat sekolah mana?


Bookmark and Share




  Member Information For cik_nattzProfil   Hantar PM kepada cik_nattz   Quote dan BalasQuote

Nabila_Humairah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 54
Posting: 22
Dari: key be

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-11-05 08:28


assalamualaikum...dah lama akak tanya ye...
saya lama tak buka portal ni...saya setakat ni belajar bayati-husaini, nahwand, rast, hijjaz...
tahun ni saya belajar sikkah...tapitak pandai lagi..ustaz tak ajar betul2...sehari tak cukup untuk berlatih...
saya masa form 1-3 kat smk zainab 1...kat kelantan la...
sekarang ni pindah smka naim...
akak ni belajar kat mana?


Bookmark and Share




  Member Information For Nabila_HumairahProfil   Hantar PM kepada Nabila_Humairah   Pergi ke Nabila_Humairah's Website   Quote dan BalasQuote

sayyidah_fahimma
WARGA RASMI
Menyertai: 23.08.2004
Ahli No: 4179
Posting: 19

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-12-05 10:51


ana pun berminat tentang seni bertarannum...tapi ana tak berapa pandaila...kelas seminggu sekali saja...lagipun ana start belajar masa ana form 3...baru 2 tahun & tahun depan dah nak exam....risau juga...ana pun tak berapa dapat kuasai,belajar sekelas dengan muslimin,suara susah sikit nak keluar..malu2 sikit ;-) :-P ;-)

Nabilah_Humaira...anti join tak IHTIFAL SMKA Julai lepas di penang???


Bookmark and Share




  Member Information For sayyidah_fahimmaProfil   Hantar PM kepada sayyidah_fahimma   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 2315
Posting: 170
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-06-06 11:31


assalamua'laikum...
suka dengar orang bertaranum


Bookmark and Share




  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

farihinfauzi
WARGA RASMI
Menyertai: 01.06.2005
Ahli No: 5354
Posting: 17
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-06-06 13:22


salam..
saya juga berminat untuk mengetahui dan mendalami seni melagukan Al-Quran ini. Sejak tonton Akademi Al-Quran, benar-benar hati ni terpaut. sedap, asyik, menyentuh kalbu. Saya tak pernah lansung mempelajari ilmu sebegini. cuma tahu bab tajwid yang asas dan baca Al-Quran gaya mendatar bolehla. teringin nak mendalami Al-Quran itu sendiri . entah bila ada kesempatan dan kelapangan masa untuk mendalaminya..:-(


Bookmark and Share




  Member Information For farihinfauziProfil   Hantar PM kepada farihinfauzi   Quote dan BalasQuote

Aezza
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 02.10.2005
Ahli No: 5768
Posting: 51
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-08 22:19


pernah belajar.. tapi dah lupa namanya.. lagipun ustazah main tangkap saja. sebab nak masuk prtandingan.. walaubagaimanapun.. alhamdulillah..pernah mengenalinya sedikit..


Bookmark and Share




  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 16:37


assalamualaikum...

saya berminat nak terus belajar bertaraannum ini..
kat U just 1sem saja ambil subjek tarannum ini...rasa macam rugi sangat xsambung lagi...harap sangat ada sahabat²yang pandai boleh ajar saya ye.. :-)


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 14:04


alhamdulillah akhirnya...
jumpa juga kelas/club yang mengajar seni tarannum ini kat uni..USIM..
:welcome:
p/s: Kalau ustazah yang ajar bagus juga...
ana beharap sangat dapat belajar dengan seorang ustazah... :welcome:


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
© Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.065853 saat. Lajunya....