Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-07-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
"Ketahuilah kiranya kebahagiaan orang yang dikuasai oleh kemalasan, maka beratlah mereka untuk berjuang, berlatih dan bekerja untuk sucikan diri dan akhlak."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: harith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13726

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 5
Ahli: 0
Jumlah: 5




  Dari Galeri
Inilah Khairiah atau nur_indah yang juga Timbalan Presiden Portal Muslimah ini

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 1 hari, 1 jam, 31 minit yang lalu


Muslimah Remaja
Topik: kajian drpd seorg yg bergelar lelaki....


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Remaja
    »» kajian drpd seorg yg bergelar lelaki....

Please Mendaftar To Post


Oleh kajian drpd seorg yg bergelar lelaki....

lidya_haryati
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 3258
Posting: 80
Dari: Malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-02-04 21:22


Situasi kajian:
Mengeluarkan wang daripada ATM

Muslimin :
1. Pandu ke bank, parking dan berjalan ke mesin ATM
2. Masukkan card
3. Tekan number PIN dan jumlah yang dikehendaki
4. Ambil duit, card dan receipt

Muslimat :
1. Pandu ke bank
2. Matikan enjin kereta
3. Perhatikan makeup di muka melalui cermin pemandu
4. Semburkan minyak wangi
5. Betulkan tudung dan berjalan ke mesin ATM
6. Mencari Kad ATM di dalam beg tangan
7. Masukkan kad ATM
8. Mencari nombor PIN ATM dekat celah penyepit rambut dalam beg tangan
9. Tekan nombor PIN
10. Membaca arahan ATM selama hampir 2 minit
11. Tekan "Batal"
12. Tekan sekali lagi nombor PIN
13. Tekan "Batal" sekali lagi
14. Telefon suami atau pakwe untuk bertanya nombor PIN yang betul
15. Tekan nombor PIN yang betul dan periksa baki duit yang tinggal
16. Masukkan jumlah yang dikehendaki
17. Tekan "Salah"
18. Masukkan jumlah yang agak besar
19. Tekan "Salah" sekali lagi
20. Masukkan jumlah yang lagi besar
21. Keluarkan dan amik duit dari mesin ATM
22. Masuk ke dalam kereta
23. Periksa makeup di muka sekali lagi
24. Mencari kunci kereta dalam beg tangan
25. Hidupkan enjin kereta
26. Jalankan kereta.
27. Berhenti tiba-tiba
28. Pergi balik ke mesin ATM
29. Ambil Kad yang tertinggal dan resit.
30. Masuk kembali ke kereta
31. Letakkan kad ATM di atas Dashboard
32. Buang resit atas jalan
33. Tengok dekat cermin pemandu
34. Perika makeup sekali lagi
35. Membetul-betulkan tudung
36. Masukkan gear kereta untuk reverse (undur)
37. Brake mengejut lagi
38. Masukkan gear kereta ke depan sebab tersilap tadi
39. Memandu lebih kurang 3 km
40. Baru teringat nak lepaskan hand brake..



APE PERASAAN KORANG... GERAM TAK?? WARGH TAK LARAT...... BETUL KE WAHAI MUSLIMAH SEKALIAN.... ADAKAH DIRI KITA SEBEGITU SEKALI.... FIKIR-FIKIRKANLAH....


Bookmark and Share




  Member Information For lidya_haryatiProfil   Hantar PM kepada lidya_haryati   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 64
Posting: 305
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-02-04 21:37




rasanya... itu utk wanita bukan muslimah... berbezza muslimah dan wanita... muslimah ana rasa tak mempunyai banyak masa nak pakai make up... benda2 yg berkaitan kedunian la... walau apa pun... tepuk dada tanya iman... wahai muslimah... jgnla cepat melatah...

nak tambah sikit la... kajian dr seorang muslimah ke atas seorang lelaki...

1. berhentikan motor
2. bukak helmet...
3. perbetulkan rambut...

dan selainnya... so bg ana... utk kita mencari kesalahan org terlalu senang berbanding kebaikkan orang... am i right ?

Tanpa kemelut di jalur rintangan, manusia tidak akan kenal erti kehidupan. Yakinlah bahawa setiap luka yg terpalit, menanti di hujung sana kemanisan yg tidak terungkap..


[ Posting ini telah di edit oleh: aniisa_tasnim pada 2004-02-19 21:40 ]


Bookmark and Share




  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 2315
Posting: 170
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-02-04 16:03




tak tepat..hehehe..sebab tak penah bawak kete pun..selalu g amik duit atm jalan kaki jer...
itu semua propaganda lelaki...
sebenarnya muslimah dgn perempuan atau wanita beza..



-----------------
“kalaupun cinta kita tidak bertaut di dunia, biarlah ia bertaut di syurga. Kerana cinta kita ialah cinta perjuangan..!!”


Bookmark and Share




  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

namirah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 25.12.2003
Ahli No: 2967
Posting: 156
Dari: Kota Singa... Roar!! ;P

singapore   avatar


posticon Posting pada: 20-02-04 19:02


tak sume cam tu.....
yg lelaki pon tak sume mcm tu...
ade yg cam tu ade yg cam gini....
jadi, tak tepat sgtlah bende ni....

-----------------
Sesungguhnya manusia itu diciptakan lemah. Maka bergantunglah kepada Allah kerana Dia sebaik-baik tempat bergantung.


Bookmark and Share




  Member Information For namirahProfil   Hantar PM kepada namirah   Quote dan BalasQuote

wardah_ad83
WARGA RASMI
Menyertai: 25.04.2003
Ahli No: 494
Posting: 16
Dari: bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-02-04 00:27


setakat ni..tak penah lg buat camtu..
tak der laa tepat sgt tu


Bookmark and Share




  Member Information For wardah_ad83Profil   Hantar PM kepada wardah_ad83   Quote dan BalasQuote

nur_islami
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1146
Posting: 279
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-02-04 09:58




iskh...ye ke smpai camtu skali...? bagi ana kalau nak amik duit kat mesin ATM taklah sampai gitu...kalau ana mmg dah ready ngan kad n dah igt no pin skali..

nak p amik duit pun sampai nak bermekap2....

-----------------
tuhan dalam mjlni hadap ini banyaknya dugaan yang mdtg.ada yang dptku gagahi & ada yang gagal kuhindari,tuhan rahmatmu melgt luas.terlalu sdktku bsykr


Bookmark and Share




  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Quote dan BalasQuote

ummimq
::KAUNSELOR::
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 855
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-04 17:34


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb
Alhamdulillah mesej yang nak disampaikan ialah berhati hati bila nak keluarkan duit dari atm ... .. sepatutnya kita mestilah budget dan plan lebih awal ... dan ambil duit berteman dan diwaktu siang agar selamat insyaallah. Orang beriman akan dilindungi oleh Allah SWT. Ameen.
Wallahuta'ala alam
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq


Bookmark and Share




  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_nymph
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 25.04.2003
Ahli No: 481
Posting: 30
Dari: jakarta, indonesia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-02-04 12:23



ermmmm ...... rasenye tak lar sampai cam tu skali .... sedihnya dikatakan begitu .....
periksalah peribadi diri sendiri sebelum menunding jari ke orang lain dgn angkuhnya ..... muslimah and women are different .......


Bookmark and Share




  Member Information For islamic_nymphProfil   Hantar PM kepada islamic_nymph   Quote dan BalasQuote

sakinah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1624
Posting: 42
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-02-04 11:17


alahai.... saper la agaknyer yg mcm tu... asyik² tgk cermin jer... kalau time tu mesti dah kene crik dah duit tu..

ana rasa bila ana keluar duit takder la teruk sgt sampai boleh tak ingat no. pin. kalau luper tu dah tahap gelabah dah..hehehe


Bookmark and Share




  Member Information For sakinahProfil   Hantar PM kepada sakinah   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-02-04 01:20



tensen betul kalau beratur belakang orang yang lambat... tak tahu apa yg ditekannya, berulang2 kali..
kepada muslimah semua, ingatlah orang di belakang anda.. hehe

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

lidya_haryati
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 3258
Posting: 80
Dari: Malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-03-04 10:04


kajian sy laks

Muslimin :

1. Pandu ke bank
2. Matikan enjin kereta
3. Perhatikan rambut terurus atau tak
4. Pakai minyak rambut skit
5. sikat rambut bagi macho
6. Mencari Kad ATM di dalam wallet
7. Masukkan kad ATM
8. Mencari nombor PIN ATM dekat poket atau dan wallet
9. Tekan nombor PIN
10. Membaca arahan ATM selama hampir 2 minit
11. Tekan "Batal"
12. Tekan sekali lagi nombor PIN
13. Tekan "Batal" sekali lagi
14. Telefon isteri atau aweks untuk bertanya nombor PIN yang betul
15. Tekan nombor PIN yang betul dan periksa baki duit yang tinggal
16. Masukkan jumlah yang dikehendaki
17. Tekan "Salah"
18. Masukkan jumlah yang agak besar
19. Tekan "Salah" sekali lagi
20. Masukkan jumlah yang lagi besar
21. Keluarkan dan amik duit dari mesin ATM
22. Masuk ke dalam kereta
23. Periksa rambut sekali lagi (tengok2 macho atau tak)
24. Mencari kunci kereta
25. Tertinggal kat tepi mesin ATM
26. Pegi amik jap.
27. Hidupkan enjin kereta
28. Jalankan kereta.
29. Masukkan gear kereta untuk reverse (undur)
30. BaNG!! heh terlanggar kete kat belakang
31. Ternampak awek lalu kat depan...
32. Buat tak tau (control maco)

HeHehEHEhE....



[ Posting ini telah di edit oleh: lidya_haryati pada 2004-03-09 20:37 ]


Bookmark and Share




  Member Information For lidya_haryatiProfil   Hantar PM kepada lidya_haryati   Quote dan BalasQuote

epiphyllum
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 66
Posting: 141
Dari: bumi mesia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-03-04 01:16


keke.. nah! t'kena blk..



-----------------
[IMG]http://animegifs.free.fr/games/streetfighter/page1/streetfighter-05.gif[/IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For epiphyllumProfil   Hantar PM kepada epiphyllum   Quote dan BalasQuote

pious_1004
WARGA RASMI
Menyertai: 27.07.2003
Ahli No: 2089
Posting: 5

blank  


posticon Posting pada: 18-03-04 23:45


..

kenapa begitu sekali? lelaki jua ada kelemahan tersendiri...
kenapa mesti paparkan situasi wanita yg sebegini?
saya tidak bersetuju dengan artikel ini...


Bookmark and Share




  Member Information For pious_1004Profil   Hantar PM kepada pious_1004   Quote dan BalasQuote

lidya_haryati
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 3258
Posting: 80
Dari: Malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-03-04 12:43


maaflah kalu ade yg tak setuju tentang artikel nih....
just nak kite sumer berhati-hati supaya jgn leweh sgt....


Bookmark and Share




  Member Information For lidya_haryatiProfil   Hantar PM kepada lidya_haryati   Quote dan BalasQuote

annisak
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 07.05.2003
Ahli No: 1059
Posting: 96

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-04 15:15



macam-macam ttg wanita...uh..banyaknya..


Bookmark and Share




  Member Information For annisakProfil   Hantar PM kepada annisak   Pergi ke annisak's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 3118
Posting: 74
Dari: bumi allah

senegal   avatar


posticon Posting pada: 10-04-06 17:41


salam...
di mana saja membicarakan tentang perlakuan wanita..


Bookmark and Share




  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

conan
WARGA RASMI
Menyertai: 05.05.2009
Ahli No: 10463
Posting: 13
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-12-09 14:42


27. Hidupkan enjin kereta
28. Jalankan kereta.
29. Masukkan gear kereta untuk reverse (undur)
30. BaNG!! heh terlanggar kereta kat belakang
31. Ternampak awek lalu kat depan...
32. Buat tak tau (control maco)


kelakar lah ini..


Bookmark and Share




  Member Information For conanProfil   Hantar PM kepada conan   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 04-12-09 19:52


hahah..kajian saya pula

muslimin:

1) bwak kereta p bank
2)parking suka hati
3)p ATM beratur
4)cucuh kad lam tu
5)masukan pin
6)check balance(garu kepala)
7)lepas itu tukar kepada pengeluaran
8)jari duduk bergetik2 kat key board tu


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-12-09 23:38


Pada 04-12-09 19:52 , hanku posting:

!!! QUOTE !!!

hahah..kajian saya pula

muslimin:

1) bwak kereta p bank
2)parking suka hati
3)p ATM beratur
4)cucuh kad lam tu
5)masukan pin
6)check balance(garu kepala)
7)lepas itu tukar kepada pengeluaran
8)jari duduk bergetik2 kat key board tu


tengok balance baki then garu kepala lagi.. :sopan:


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.081428 saat. Lajunya....