Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-08-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Nafsu mengatakan wanita cantik atas dasar rupanya, akal mengatakan wanita cantik atas dasar ilmu dan kepandaiannya, dan hati mengatakan wanita cantik atas dasar akhlaknya
-- suatumasa

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: lysazae
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13715

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 31
Ahli: 0
Jumlah: 31




  Dari Galeri
Bergambar kenangan di NPC...

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 11 jam, 16 minit yang lalu
bintanghatee: 2 hari yang lalu


Luahan Hatiku
Topik: Siapa Lagi Setia? Perempuan atau Lelaki


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» Siapa Lagi Setia? Perempuan atau Lelaki

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Siapa Lagi Setia? Perempuan atau Lelaki

Orange_SkunKy
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 145
Posting: 61
Dari: Sunway College Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-04-03 02:26


Mungkin ada diantara, muslimah sekian ada mempunyai teman hati yg jauh di perantauan, berjumpa pun hanyalah setahun sekali, kadang tu pengutus khabar surat, dan canggih sekali dgn email dan chat. Tapi sejauh manakah kesetiaan yg dpt diberikan dan kejujuran hubungan sebegini....??Bincangkan?? Dan boleh kah ianya kekal..tanpa masam masin manis??


Bookmark and Share




  Member Information For Orange_SkunKyProfil   Hantar PM kepada Orange_SkunKy   Quote dan BalasQuote

ladyberz
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 39
Posting: 58
Dari: merah kuning warna kebanggaan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-04-03 02:47


mesti ler pompuan...hehehe
er..sebenarnye..depends gak pada pasangan tu ...

p/s:insya-Allah..saya akan setia pada yang satu....


Bookmark and Share




  Member Information For ladyberzProfil   Hantar PM kepada ladyberz   Quote dan BalasQuote

isma_islah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 23.04.2003
Ahli No: 416
Posting: 56
Dari: united kingdom

uk   avatar


posticon Posting pada: 24-04-03 03:28


assalamualaikum..

hmm..pada pendapat saya selagi hubungan yg dibina itu berlandaskan islam dan dgn hati/niat yg ikhlas insyallah walau apa jua dugaan atau rintangan akan dapat diatasi..mungkin juga dgn berjauhan dapat lebih mengeratkan ikatan..but, apa pun jua Allah lebih mengetahui..kita hanya merancang..sebab pasti, ada hikmah yg baik disebalik berjauhan itu..dan Allah takkan menguji hambanya lebih dari kemampuan hambanya sendiri..wallahualam..

p/s:jauh di mata dekat di hati..


Bookmark and Share




  Member Information For isma_islahProfil   Hantar PM kepada isma_islah   isma_islah's MSNM Number Is ema_bonita@hotmail.com   Quote dan BalasQuote

mawarputih
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 308
Posting: 152
Dari: Bangsar,KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-04-03 08:42


Belum ada lagi kajian Psikologi yg mengatakan kesetiaan dan kejujuran seseorg itu bergantung kepada jantinanya. So, tak payahlah kita debat siapa yg lagi baik, siapa yg lagi setia dsb.

Kesetiaan dan kejujuran letaknya di hati, bkn depend pada jantina kita. Lelaki dan wanita sama2 boleh tak jujur dan tak setia. Sama jer...

Tapi, bercinta berjauhan nie memang byk duri dugaannya. Sabar dan setia tue perlu bagi menjamin keutuhan hubungan tersebut. Bagus jugak bercinta berjauhan nie, keinginan nak berjumpa walaupun ada, tapi agak sukar direalisasikan. So, automatik dosa khalwat tue dah boleh elak kan...

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For mawarputihProfil   Hantar PM kepada mawarputih   Quote dan BalasQuote

hurulain
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 16
Posting: 313
Dari: Bumi Allah

singapore   avatar


posticon Posting pada: 24-04-03 11:54


depends...


Bookmark and Share




  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

jijah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 93
Posting: 136
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-04-03 13:12


Apa yang penting panjatkanlah doa buat si "dia" semoga kasih sayang, hidayah dan petunjuk Allah swt bersamanya selamanya..!

dan doakan agar Allah swt menetapkan jodoh di antara kita...insayaAllah ukhwah yang terbina akan berpanjangan...dunia akhirat!



Bookmark and Share




  Member Information For jijahProfil   Hantar PM kepada jijah   Quote dan BalasQuote

Orange_SkunKy
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 145
Posting: 61
Dari: Sunway College Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-04-03 13:37


hehehe Allhamdulilah...Good respon...terima kasih...
sedikit sedikit pendapat tu dpt gak kita share as our guide in the life....Orange pun pernah mengalami situasi begini tapi apakan daya hajat tdk kesampaian....walaupun doa dipanjatkan...tapi Orange terima dgn berfikir mungkin Orange akan ketemui dgn yg lebih baik lagi.....InsyAllah...silalah berikan komen komen anda lagi di topic ini....silakan.....


Bookmark and Share




  Member Information For Orange_SkunKyProfil   Hantar PM kepada Orange_SkunKy   Quote dan BalasQuote

syahlisa
WARGA RASMI
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 538
Posting: 12
Dari: Garden of Knowledge&Virtue

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 19:25


...Assalammualaikum...

...bagi lisa,lisa setuju dgn pendpt mawarputih serta isma_islah...bg lisa soal siapa yg lebih setia tu x timbul baik pd lelaki mahupun perempuan adakalanya setia itu lebih pada perempuan dan ada pula yg sebaliknya.. ia b'gantung pada pasangan t'babit sebenarnya... namun apa yg penting kejujuran dan keikhlasan itu lebih utama lisa juga pernah b'hdpn dgn situasi sebegini..w'pun terkadang di hati ini timbul perasaan ingin b'jumpa spt mana teman sekampus yg lain lakukan, namun pabila memikirkan diadiajauh di mata barula tersa mgkn ini hikmahnya...biarlah diadiajauh di mata namun dekat di hati...

tetapi,

dlm pada itu kuatkan semngat pohon doa pada allah..agar ditetapkan kesetiaan bagi kedua2 belah pihak...dan akhirnya dpt menamatkan jalinan dgn cara yg diredhai oleh~Nya...insyaAllah ameen.....

-----------------
..~A new day has come~..
..~Amal ikhlas pahala di balas~..


Bookmark and Share




  Member Information For syahlisaProfil   Hantar PM kepada syahlisa   Pergi ke syahlisa's Website   Send ICQ Meesage To syahlisa   Send AIM Meesage To syahlisa   syahlisa's MSNM Number Is -   Quote dan BalasQuote

Orange_SkunKy
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 145
Posting: 61
Dari: Sunway College Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 22:02


hmm susah nak ckp kan but as u girls ckp ketulusan dan keikhlasan lebih penting dpd kesetiaan....ha oren rasa keikhlasan dan ketulusan ada lah kunci kpd kesetiaan kalau dua dua element ni tak ada maka tak adalah kepercayaan bila tak ada kepercayaan tak adala kesetiaan?? hmm betul tak kalau tak cube la ulas lagi topic ni???

-----------------
Wanita itu Cantik dari Akhlaknya,tertibnya Bukan luaran nya...bukan fizikalnya...Jiwa yang bersih adalah wajahnya yang mulia.


Bookmark and Share




  Member Information For Orange_SkunKyProfil   Hantar PM kepada Orange_SkunKy   Quote dan BalasQuote

selembut_bayu
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 168
Posting: 85
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 00:11


depend..kadang2 lelaki tu yg betrayed org perempuan ni.. susah jugak kot nak jaga hubungan yg macam ni..


Bookmark and Share




  Member Information For selembut_bayuProfil   Hantar PM kepada selembut_bayu   Quote dan BalasQuote

baiduri_aiman
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 05.05.2003
Ahli No: 979
Posting: 116
Dari: yan,kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 18:50


laki ker pompuan lagi setia??ermm..tak taulah nak cakap camna erk..actually,terpulang kpd individu tu sendiri..ada sesetengah laki yg setia ada plak yg tak..pompuan pun camtu gak..so..tak leh nak buat kesimpulan mana yg lebih setia..


Bookmark and Share




  Member Information For baiduri_aimanProfil   Hantar PM kepada baiduri_aiman   Quote dan BalasQuote

nur_islami
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1146
Posting: 279
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 23:18


assalamualaikum......

ni plak pendpt ana.....rasenya pompuan lebih setia pd lelaki....contohnya...ada seorg hamba allah tu...kira2nya hamba allah ni dah couple ngan kekasih dia kira2 5 tahun dah....punyalah si hamba allah ni setia gila....mmg selama depa bersahabat, mmg dia xpadang org lainlah....'setia' lah katakan....last2 kekasih dia ni curang...curang ngan saper....?ngan sahabat baik sihamba allah itu sendirik...
xpatut tullah.....tp sihamba allah ni masih dpt terima kekasih dia ni..'setia'lah katakan.....lps insiden tu..sikekasih buat hal lg.....akhirnya perkara yg xdiingini pun berlaku....'clash'lah couple ni....tanpa kerelaan si hamba allah ni....mmg sedih gila ah...sihamba allah nak terima kenyataan..tp berbekalkan semangat yg kuat sedikit demi sedikit si hamba allah ni dpt terima semua ni takdir drpNya segalanya.....
selepas dia org clash....tiba2 si hamba allah ni dpt berita dr "sumber2 yg boleh dipercayai" bhw selama dia org bercouple si kekasihnya ni banyak pasang awek....bukan main marah si hamba allah ni....

k..lah itulah buktinya betapa xsetianya lelaki.....

-----------------
tuhan dalam mjlni hadap ini banyaknya dugaan yang mdtg.ada yang dptku gagahi & ada yang gagal kuhindari,tuhan rahmatmu melgt luas.terlalu sdktku bsykr


Bookmark and Share




  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Quote dan BalasQuote

syaiz
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 873
Posting: 51
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-05-03 04:12


ei...sedapnya ngata laki. nur islami.itu hanya contoh je...masih byk lagi contoh lelaki setia than pempuan...tp sku xnak cite...nnt korang marah...sbb aku lemah bile org pempuan nih marah ataupn menangis....lagipun..kesetiaan xleh dpt ngan cinte je...bukan ade kt pantai setia itu lahir dr ati...


Bookmark and Share




  Member Information For syaizProfil   Hantar PM kepada syaiz   Pergi ke syaiz's Website   Quote dan BalasQuote

syaiz
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 873
Posting: 51
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-05-03 04:16


eh,..nur_islami ni..fasha ke ?


Bookmark and Share




  Member Information For syaizProfil   Hantar PM kepada syaiz   Pergi ke syaiz's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islami
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1146
Posting: 279
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-05-03 07:56


eh syaiz....mana tau ana ni fasha.....awk ni saper...kal ke ni....?compius aku....

-----------------
tuhan dalam mjlni hadap ini banyaknya dugaan yang mdtg.ada yang dptku gagahi & ada yang gagal kuhindari,tuhan rahmatmu melgt luas.terlalu sdktku bsykr


Bookmark and Share




  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Quote dan BalasQuote

zahratul_raihanah81
WARGA RASMI
Menyertai: 08.05.2003
Ahli No: 1083
Posting: 18
Dari: mesir

egypt   avatar


posticon Posting pada: 19-05-03 16:51




erm..bagi saya kesetiaan itu bukan diukur melalui jantinanya..tapi terpulang pada individu...sekiranya iannya mengikut landasan syariat islamiah..insyaallah kesetiaan pasti akan sentiasa teguh dalam jiwa pasangan kekasih kita....

-----------------
"SaYaNgILaH SeBuaH PeRkeNaLaN kerana DiSiTu TeRciPtaNya keMeSRaAN..keNaNgILaH SeBuaH pErSaHaBaTaN kerana DiSiTu TeRCiPtaNyA KeRInDUaN..HaRgAiLaH KeDuANyA kerana ITuLaH RaHMaT&


Bookmark and Share




  Member Information For zahratul_raihanah81Profil   Hantar PM kepada zahratul_raihanah81   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 1400
Posting: 39
Dari: Malaysia

egypt   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 10:59


Assalamualaikum

mane-mane pun bole...yg penting hati..hati ikhlas... cam mane pun dugaan n rintangan...tetap setia..percaya pada si dia n pasang niat..serta jangan lupe doa....n berserah pada Allah...

eheheheh penantian itu sungguh indahhh
w'salam




-----------------
Seandai dirinya tercipta untuk ku
rela ku menjadi miliknya


Bookmark and Share




  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 63
Posting: 32
Dari: pulau mutiara

japan   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 13:37


a'kum
hmm..entah la sbbnya saya belum pernah mengalami mcm ni la.. tak tau nka kata..

-----------------
hidup ini seindah pelangi..
sebagaimana indahnya dan uniknya warna yg diaturkan oleh DIA
seunik dan seindah itu juga kehidupan yg diaturkan utk kita..


Bookmark and Share




  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   azzahrawi's MSNM Number Is zahrah   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-05-03 19:13


a'kum

mende ni bergantung pada individu tu sendri

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

nurisya
WARGA RASMI
Menyertai: 05.05.2003
Ahli No: 980
Posting: 8
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-05-03 23:47


kesimpulannya saya yg paling setia..hehehe..


Bookmark and Share




  Member Information For nurisyaProfil   Hantar PM kepada nurisya   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» Siapa Lagi Setia? Perempuan atau Lelaki

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.085012 saat. Lajunya....