Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-11-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Cabaran sebenar bukan bagaimana hendak menguruskan masa tetapi bagaimana hendak menguruskan diri kita

-- Tokoh Korporat

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Sufiahadnan74
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13717

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 23
Ahli: 0
Jumlah: 23




  Dari Galeri
Gambar masa final sem kat upm (masa nak isi borang posting)

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 hari, 3 jam, 33 minit yang lalu


Lihatlah Diriku
Topik: Warna stokin dan sarung untuk lengan ...


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Lihatlah Diriku
    »» Warna stokin dan sarung untuk lengan ...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Warna stokin dan sarung untuk lengan ...

Scarlett
WARGA RASMI
Menyertai: 27.10.2003
Ahli No: 2721
Posting: 7

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-02-04 10:54


warahmatullahi wabarakatuh...
Salam 18 Dzulhijjah 1424H ...

Saya nak tanya sikit. Sebenarnya warna apa yang sesuai untuk stokin & sarung lengan ? Warna coklat ke atau yang macam skin color tu ?

Saya tengok ramai yang pakai warna coklat / skin color tapi saya prefer black color. OK ke warna hitam? Tak apa ke ?


Bookmark and Share




  Member Information For ScarlettProfil   Hantar PM kepada Scarlett   Quote dan BalasQuote

natsumi_8
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 2895
Posting: 66
Dari: KL

japan   avatar


posticon Posting pada: 09-02-04 21:13


hitamlah lebih sesuai!!


Bookmark and Share




  Member Information For natsumi_8Profil   Hantar PM kepada natsumi_8   Pergi ke natsumi_8's Website   Quote dan BalasQuote

Scarlett
WARGA RASMI
Menyertai: 27.10.2003
Ahli No: 2721
Posting: 7

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-02-04 08:10


saya pun rasa pun macam tu jugak ... warna coklat / skin color tu nampak macam kulit jugak ... maklumlah lelaki ni kalau pandang kita tak tau apa yang dia pandang kan ?


Bookmark and Share




  Member Information For ScarlettProfil   Hantar PM kepada Scarlett   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-02-04 10:46




kalau warna kulit, nampak macam kulit sendiri, tapi kalau warna hitam, rasanya lebih menyerlah pula.. kalau akak lagi prefer warna kulit tapi bukan jenis yang cerah, gelap sedikit.. kiranya bukan warna sawo matang, warna coklat perang.. kalau hitam nampak bentuk bayangan tangan, akak tak berapa suka..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

Scarlett
WARGA RASMI
Menyertai: 27.10.2003
Ahli No: 2721
Posting: 7

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-02-04 12:08


mmmm ... kalau warna hitam tu tak elok ke kak ??


Bookmark and Share




  Member Information For ScarlettProfil   Hantar PM kepada Scarlett   Quote dan BalasQuote

AZURA_ANAKMAMI
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 842
Posting: 186
Dari: kuala kurau,Perak

Perak  


posticon Posting pada: 26-02-04 17:27




zura pun sama cam akak istisafa,pakai warna coklat,tp bkn warna sawa matang..


Bookmark and Share




  Member Information For AZURA_ANAKMAMIProfil   Hantar PM kepada AZURA_ANAKMAMI   Pergi ke AZURA_ANAKMAMI's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 3118
Posting: 74
Dari: bumi allah

senegal   avatar


posticon Posting pada: 13-03-04 20:29




erk, rasa cam terlambat je nak bg pendapat.. tapitak kesah la yer.. kalo ana, ana prefer sarung lengan warna coklat.. jgn la yang macam skin kaler tuh.. amik la yang gelap sket.. tapi kalo stokin, ana prefer warna hitam..

semoga kehidupan kita sentiasa dirahmati dan diberkatiNya..

-----------------
ya ALLAH, hamba-Mu ini memohon pandangan rahmat dari-Mu


Bookmark and Share




  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sakinah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1624
Posting: 42
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-03-04 21:20


bg ana, hitam tu mcm terserlah sgt la. mmgla bagus sbb tak nampak wrna kulit, tapi kalo saper yg kulit putih dan pakai warna hitam, menyerlahkan lagi warna kulit putih.....


Bookmark and Share




  Member Information For sakinahProfil   Hantar PM kepada sakinah   Quote dan BalasQuote

nahwan
WARGA RASMI
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 2785
Posting: 6
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-03-04 18:05


hitam saya rasa..pasal saya pun pakai stokin warne hitam...ok..pasal x nampak warne kaki..rasanye kalu sarung tok lengan pun better hitam...ok jek..ramai kekawan saya pakai warne hitam..saya x pakai..baju saya dah mmg mak saya wat ader butang kat tgn tuh...cam jubah..


Bookmark and Share




  Member Information For nahwanProfil   Hantar PM kepada nahwan   Quote dan BalasQuote

AiFi
WARGA RASMI
Menyertai: 16.03.2004
Ahli No: 3427
Posting: 15
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 16-03-04 02:45


assalamualaikum...

ana biasa pakai stokin dan sarung lengan warna coklat..tp bukan la warna kulit..warna yg gelap sedikit. kadang2 pakai jugak warna hitam..jarang pakai warne hitam sebab macam menyerlah je..

Scarlett, bukanlah hitam tu x elok pakai..terpulang pada individu tu untuk pakai...kalau ana, ana x kisah janji leh tutup aurat..


Bookmark and Share




  Member Information For AiFiProfil   Hantar PM kepada AiFi   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-03-04 15:20




betul kata aifi..aslkan tutup aurat tapi kalau hitam tu kalau yang kulit cerah, nampak bayangan bentuk tangan.. sarung tangan berfungsi sebagai cover agar tangan yang terdedah tidak kelihatan, sebab tangan pun sebahagian dari aurat.. kalau pakai sarung tangan warna hitam dan bila digandingkan dengan baju yang mempunyai lengan yang besar, bila tangan diangkat akan terserlah bentuk tangan sipemakai.. tidak itu nampak seksi, janganla pulak dik.. seolah2 tak ada makna la pulak pakai sarung tangan tu..

maaf ya kalau bahasa akak kasar dan menyakiti sesiapa

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

wearzana
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 3069
Posting: 98
Dari: Petaling Jaya

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 01-04-04 13:33




Saya biasa pakai stoking warna coklat tua & sarung lengan warna hitam......
Saya rasa selesa memakainya......


Bookmark and Share




  Member Information For wearzanaProfil   Hantar PM kepada wearzana   Quote dan BalasQuote

an_nurif
WARGA RASMI
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 2855
Posting: 7
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-04-04 20:50




erm.. pada saya kalau berkulit cerah jauhkanlah dar pakaisarung tangan daripada warna putih!!! sebabnyer.. nampak SEKSI!!! tu orang kata lar.. tapi say pun pakai gak.. wallahualam


Bookmark and Share




  Member Information For an_nurifProfil   Hantar PM kepada an_nurif   Quote dan BalasQuote

cute_pinky
WARGA RASMI
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 547
Posting: 17
Dari: tokyo

japan   avatar


posticon Posting pada: 02-04-04 18:07





heheh nih pasal stokin tgn ye...ha..kalo saye lak...pakai yg kaler hitam coz..dah selese pakai kaler hitam nak paki yg kaler lain rase cam x tutup je tgn tuh tp kalo stokin lak suke pakai yg kalerful nye..ala yg ade corak corak tuh...hehehlg x nampak bayang kaki kan....


Bookmark and Share




  Member Information For cute_pinkyProfil   Hantar PM kepada cute_pinky   Quote dan BalasQuote

farRa_b
WARGA RASMI
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 292
Posting: 5
Dari: malaysia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-04 19:56



saya pun setuju pendapat Aifi tue..
pd saya xksh ler warna ape asalkan xmenyerlah/tarik perhatian org lain tp warna kulit tu mcm xsesuai sket..
saya pakai hitam,coklat ngan kuning gelap..


Bookmark and Share




  Member Information For farRa_bProfil   Hantar PM kepada farRa_b   Quote dan BalasQuote

bidayahtul
WARGA RASMI
Menyertai: 21.04.2004
Ahli No: 3634
Posting: 12
Dari: Marang

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-05-04 08:49


coklat lmbutla,mmg nak same njgan wane kulit,tp kn nmpk bezenya...
''setiap pekerjaan kite mesti dimulakan dgn niat"


Bookmark and Share




  Member Information For bidayahtulProfil   Hantar PM kepada bidayahtul   Pergi ke bidayahtul's Website   Quote dan BalasQuote

nuarii
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 3525
Posting: 227
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 12-05-04 11:23





Bagi saya tak kisah mana2, hitam ke..coklat ke.. putih ke.. kalau saya pakai ikut kesesuaian pakaian. Smada pakaian tu gelap or cerah... tp saya ni tak pakai stokin yg biasa tu.. saya pakai stokin yg mcm budak2 tu

sebabnye sng, tak nipis sgt, kaki memag tak nampak punye tak kisah pakai warna ape pun. biasanye cari warna kuning cair,krim,coklat,kelabu asap .

[ Posting ini telah di edit oleh: nuarii pada 2004-05-12 11:27 ]


Bookmark and Share




  Member Information For nuariiProfil   Hantar PM kepada nuarii   Pergi ke nuarii's Website   Quote dan BalasQuote

nabilanajwa
WARGA RASMI
Menyertai: 20.05.2004
Ahli No: 3761
Posting: 2
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-05-04 10:54


...

saya senang pakai stoking coklat.....teringin nak pakai kaler hitam, tapi etika berpakaian di pejabat x membenarkan. sebab dah terbiasa pakai stokin kaler coklat, rasa janggal plak nak pakai stokin kaler hitam.


Bookmark and Share




  Member Information For nabilanajwaProfil   Hantar PM kepada nabilanajwa   Quote dan BalasQuote

fi_amaanillah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 627
Posting: 114
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-05-04 16:16


pernah ditegur oleh muslimin di kampus...jgn pakai stokin yg skin color..warna hitam pun x leh..warna cokelat pun x leh..at last, kami pakai la stokin sekolah warna putih tu...hehhe...pastu x dgr lg teguran...

-----------------
" berfikir berdasarkan wahyu,berakhlak dgn Al-Quran,bertindak berpandukan Sunnah"


Bookmark and Share




  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

cODa
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 3720
Posting: 26
Dari: Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-06-04 12:41




Bg coda pula....
Stokin kaki, biasenye kalo nak beli yg color hitam, kelabu @ coklat pekat....biasenye, main rembat jer...tak ikut color baju pon tp takdelah pakai sebelah color lain sebelah lg color lain pulak...
Stokin tangan pulak...alhamdulillah, rezeki lebih...setakat nih, ikut color baju yg dipakai...tp biasenye...color yg pekatĀ² spt blue black, maroon, hijau pekat, purple pekat...pendek kate sumer color yg pekatĀ² lah...


Bookmark and Share




  Member Information For cODaProfil   Hantar PM kepada cODa   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Lihatlah Diriku
    »» Warna stokin dan sarung untuk lengan ...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
© Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.061854 saat. Lajunya....