Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-01-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Setiap jiwa yang dilahirkan telah tertanam dengan benih untuk mencapai keunggulan hidup . Tetapi benih itu tidak akan tumbuh seandainya tidak dibajai dengan keberanian
-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Waldor263
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13708

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 30
Ahli: 0
Jumlah: 30




  Dari Galeri
salam ukhuwwah fi islamiah abadan abada...

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 2 hari yang lalu
Waldor263: 8 hari yang lalu
CrazyWood69: 22 hari yang lalu
Swarig123: 26 hari yang lalu


Masa Lapang
Topik: Kelas Menjahit/ Melukis Batik


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Masa Lapang
    »» Kelas Menjahit/ Melukis Batik

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Kelas Menjahit/ Melukis Batik

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-02-04 03:46




Tentunya ramai muslimah yang minat dan pandai menjahit.. Ada tak yang pernah menghadiri atau menganjurkan kelas menjahit? Apa kata kalau kita cuba anjurkan kelas menjahit.. selain dr dapat pengalaman organisasi, dapat juga belajar menjahit..

Ataupun melukis batik.. sekarang ni batik tgh glemer.. kalau ada sahabat2 yang ada pengalaman bolehlah kita cuba adakan...

wassalam

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-02-04 07:14




bagus juga ide tu, hanan... sekurang - kurangnya dapat jahit untuk diri sendiri dulu pun dah ok..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-02-04 13:21



Akak pandai menjahit tak...
yang asas2 pun dah ok..
kalau pandai akak jela ajar..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

wida_smiley
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 38
Posting: 69
Dari: Kelana jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-04 14:11



bagus gak cadangan tuh kan..
wida pong teringin nak belajo jahit..
nak lukis batik takde seni la plak...
seaper yg ada kemahiran tuh..meh la ajar ek

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For wida_smileyProfil   Hantar PM kepada wida_smiley   Quote dan BalasQuote

KakYong
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 30.04.2003
Ahli No: 722
Posting: 182
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-02-04 21:51





Waaaaa..... ...kalo hanan ngan wida dah pandai jahit nnt...buleh le akak nempah baju ye.... ....baju kurung pesak pun jadi lee....

-----------------

~Jika ingin miliki segala-galanya, milikilah Tuhan..Tuhan adalah segala-galanya..Segalanya tanpa Tuhan, tiada erti apa-apa~

Bookmark and Share




  Member Information For KakYongProfil   Hantar PM kepada KakYong   Pergi ke KakYong's Website   Send ICQ Meesage To KakYong   Quote dan BalasQuote

engku_salina
-WARGA SETIA-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 25
Posting: 592
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-02-04 09:23




cadangan yg bagus...
menjahit tu akak tak reti sgt...
hanya reti jahit tudung je...

kalau lukis batik tu, reti gak sikit2...
sbb ayah akak pernah buat bisnes batik...



Bookmark and Share




  Member Information For engku_salinaProfil   Hantar PM kepada engku_salina   Quote dan BalasQuote

lidya_haryati
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 3258
Posting: 80
Dari: Malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-02-04 15:02




emm... bestnye kalau pandai jahit baju... nie nak jahit baju sendiri pun tak reti... kalau ade kelas menjahit nak gak join... nanti bleh jahit baju sendiri.


Bookmark and Share




  Member Information For lidya_haryatiProfil   Hantar PM kepada lidya_haryati   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-02-04 01:29



Takde ke yang sudi nak mengajar.. kalau nak cari guru lain makan banyak belanja... kita2 ajela..
kalau batik kak engku leh ajar kot

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-04 08:37




iyalah hanan, kalau batik engku ajelah yang ajarnya, dulu masa tingkatan 4 buat batik tak ada rupa batik, lebih kurang macam kain buruk yang berkaler - kaler..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-03-04 19:11



Muslimah yang lain tak berminat ke?
Tak ramai yang respond..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-04 09:51




kalau tak ada yang tawarkan diri.. biar akakla yang tawarkan diri jadi pengajarnya.. setakat baju kurung tu boleh la yang asasnya.. bukan tak nak mengaku, sebab belum mahir sepenuhnya..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

al_hafizahgirl
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 06.05.2003
Ahli No: 1012
Posting: 33
Dari: Banting, Selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-07-04 13:02


kak hanan nak adakan bengkel jahitan ke?
azma on bile2 masa je sekarang...
setakat nak ajar yg basic tu insyaAllah boleh kot...

-----------------
"Sebaik-baik manusia adalah yang tidak meninggalkan akhiratnya kerana dunianya dan tidak berpenat lelah kerana manusia..."
-Riwayat Al-Khatib


Bookmark and Share




  Member Information For al_hafizahgirlProfil   Hantar PM kepada al_hafizahgirl   Pergi ke al_hafizahgirl's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-07-04 13:07



Kak su ngan azma dah offer nak mengajar..
Siapa yang berminat nak join, tak ramai pun tak apa, senang cikgu kita nak bagi tumpuan. So, bila, di mana ye nak buat...


-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

nur_ila
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 4622
Posting: 23
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-11-04 11:54


saya memang minat, tapi kalau kelas menjahit tu diadakan...akan diadakan di mana? saya dr kelantan...masih belajar pula tu

macam mana nak join????


Bookmark and Share




  Member Information For nur_ilaProfil   Hantar PM kepada nur_ila   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-04-09 09:24


Assalamualaikum

jom kita aktifkan balik kelas menjahit dan mencanting batik..saya pun masih belajar lagi bab-bab menjahit ni.. setakat jelujur dan jahitan mesin tu boleh lah.. bab nak menggunting kain tu bagi saya proses yang susah sekali.. sebab kan.. kalau saya gunting,mesti sengit.. tu yang menyebabkan mood nak menjahit ni kurang..

batik ni saya pernah belajar masa sekolah dulu...tapi ingat-ingat lupa proses mencanting batik ni...saya suka lukis batik walaupun tak cantik tapi puas hati sebab hasil dari diri sendiri..

p/s: kedua-duanya memerlukan kemahiran dan minat yang mendalam.. bagi saya ia memerlukan ketelitian dalam menjahit mahupun pembuatan batik...tapi bila dah selesai,hasilnya mesti puas hati..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-04-09 10:29


Kalau ada sifu yang sudi nak buka kelas... bolehlah anak-anak murid ni datang menuntut... :kelip: :kelip: :kelip:


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

dee_nadya
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 01.04.2009
Ahli No: 10306
Posting: 61
Dari: pantai dalam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-04-09 10:49


huhu...saya minat menjahit..
teringin nak jahit baju sendiri..tapi tak pandai...kalau ada yang sudi mengajar kan best...buka kelas kew...
mesti seronok..hehehe


Bookmark and Share




  Member Information For dee_nadyaProfil   Hantar PM kepada dee_nadya   Quote dan BalasQuote

qalbunnur
WARGA RASMI
Menyertai: 03.03.2009
Ahli No: 9932
Posting: 19
Dari: SARAWAK

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-04-09 12:00


salam alaiykh...
ana suka menjahit..tapi guna tangan j...
nak belajar jahit baju,tapi belum ada kesempatan waktu nak belajar betul-betul...
nak jugak belajar lukis batik...
ada tak sesiapa..yang nak ajar...hehee..?


-----------------
"STRIVE 4 MARDHATILLAH.."..(^_^)




Bookmark and Share




  Member Information For qalbunnurProfil   Hantar PM kepada qalbunnur   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-04-09 12:25


Assalamualaikum

alamak.. semua nak belajar ni..
sapa nak jadi tukang ajar pula? huhu
saya pun nak belajar jugak..
jomla kita buat kelas menjahit sesama..

cikgu.. mana cikgu jahit ni? :-?


-----------------



[ Telah diedit oleh: suterakasih85 pada 03-04-09 11:00 ]


Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-04-09 11:00


Pada 02-04-09 12:25 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

alamak.. semua nak belajar ni..
sapa nak jadi tukang ajar pula? huhu
saya pun nak belajar jugak..
jomla kita buat kelas menjahit sesama..

cikgu.. mana cikgu jahit ni? :-?



mana kak Sadiqah??
boleh ajarkan kami ini.. hihi boleh ye??
:sopan: ;-)


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Masa Lapang
    »» Kelas Menjahit/ Melukis Batik

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.083347 saat. Lajunya....