Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-10-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
THE MOST IMPORTANT LESSON YOU CAN LEARN FROM WINNING IS THAT YOU CAN...
-- Mutiara Kata

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: querida
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13716

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 19
Ahli: 0
Jumlah: 19




  Dari Galeri
Saya embunsetitis..

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 hari, 13 jam, 18 minit yang lalu


Forward Dari E-mel
Topik: BIBLE IN CALIGRAPHY


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Forward Dari E-mel
    »» BIBLE IN CALIGRAPHY

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh BIBLE IN CALIGRAPHY

wearzana
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 3069
Posting: 98
Dari: Petaling Jaya

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 05-02-04 10:11


....

kalau member-member semua nak tengok dan meneliti ayat-ayat bible yang dihasilkan dengan menggunakan kaligraphy....
bolehlah hantar address emel kau org kat saya di sini....

pasti kau org terkezut punya.... :o

disamping itu ia dapat menginsafkan kita, bahawa pelbagai cara dan ikhtiar golongan yang beragama kristian untuk menghapuskan org islam....Wallahua'allam
semoga kita menjadi umat Muhammad yang diberkati dan sentiasa dalam lindungan Allah SWT


[ Posting ini telah di edit oleh: wearzana pada 2004-02-05 10:19 ]


Bookmark and Share




  Member Information For wearzanaProfil   Hantar PM kepada wearzana   Quote dan BalasQuote

khairun_nisa
WARGA RASMI
Menyertai: 24.09.2003
Ahli No: 2515
Posting: 2
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-03-04 13:52


A'kum.......
bole x forwordkn kt sy
emel:[email protected]
k,wassalam.......


Bookmark and Share




  Member Information For khairun_nisaProfil   Hantar PM kepada khairun_nisa   Quote dan BalasQuote

sharifah_1984
WARGA RASMI
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2149
Posting: 11
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-03-04 15:50


jgn luper hantar kat sayer jugak kat alamat e-meil nie

[email protected]


Bookmark and Share




  Member Information For sharifah_1984Profil   Hantar PM kepada sharifah_1984   Quote dan BalasQuote

wearzana
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 3069
Posting: 98
Dari: Petaling Jaya

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 10-03-04 12:13


ingat kan dah tak da org yang sudi.......
nanti saya forwardkan....
sorry lambat sikit...lama dah tak online.


cepat -cepatlah bagitau org lain pula...............


Bookmark and Share




  Member Information For wearzanaProfil   Hantar PM kepada wearzana   Quote dan BalasQuote

wearzana
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 3069
Posting: 98
Dari: Petaling Jaya

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 10-03-04 12:36


assalamualaikum....

kpd saudari khairun_nisa.....
sila check add emel awak coz saya tak dapat nak hantar......pihak yahoo.com cakap tak de add emel cam awak.....

harap asaudari dapat beri add emel yang mudah dan senang dihantar.....


Bookmark and Share




  Member Information For wearzanaProfil   Hantar PM kepada wearzana   Quote dan BalasQuote

wearzana
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 3069
Posting: 98
Dari: Petaling Jaya

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 10-03-04 12:38


assalamualaikum....

kpd saudari khairun_nisa.....
sila check add emel awak coz saya tak dapat nak hantar......pihak yahoo.com cakap tak de add emel cam awak.....

harap asaudari dapat beri add emel yang mudah dan senang dihantar.....


Bookmark and Share




  Member Information For wearzanaProfil   Hantar PM kepada wearzana   Quote dan BalasQuote

hana_niey
WARGA RASMI
Menyertai: 09.03.2004
Ahli No: 3396
Posting: 2
Dari: malaysia

brazil   avatar


posticon Posting pada: 11-03-04 03:49


tolong forward kat saya.. [email protected]


Bookmark and Share




  Member Information For hana_nieyProfil   Hantar PM kepada hana_niey   Quote dan BalasQuote

namirah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 25.12.2003
Ahli No: 2967
Posting: 156
Dari: Kota Singa... Roar!! ;P

singapore   avatar


posticon Posting pada: 11-03-04 21:33



ana pon nak tgk gak...
anta kat ana tau : [email protected]

-----------------
Sesungguhnya manusia itu diciptakan lemah. Maka bergantunglah kepada Allah kerana Dia sebaik-baik tempat bergantung.


Bookmark and Share




  Member Information For namirahProfil   Hantar PM kepada namirah   Quote dan BalasQuote

puteri_islam
WARGA RASMI
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 845
Posting: 13
Dari: Pulau Melaka

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-03-04 00:33




ana nak tengok gak...

[email protected]

wassalam..

-----------------
Supaya diri ini menjadi yang terbaik untuk yang terbaik dan moga aku tidak melalaikan Hak Allah S.W.T...insyaAllah


Bookmark and Share




  Member Information For puteri_islamProfil   Hantar PM kepada puteri_islam   Quote dan BalasQuote

wearzana
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 3069
Posting: 98
Dari: Petaling Jaya

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 12-03-04 13:26


.....

Thankz respon anda-anda yang ingin tau....
saya harap selepas anda-anda menerima gambar itu, singgah lah semula ke topik saya ni.
Saya ingin mendengar komen-komen dari anda-anda semua tentang itu......

Adios.....


Bookmark and Share




  Member Information For wearzanaProfil   Hantar PM kepada wearzana   Quote dan BalasQuote

hana_niey
WARGA RASMI
Menyertai: 09.03.2004
Ahli No: 3396
Posting: 2
Dari: malaysia

brazil   avatar


posticon Posting pada: 12-03-04 16:03


tak dapat pun.. dah anta ker lum??? wearzana... leh send kat email ana tak?? [email protected]


Bookmark and Share




  Member Information For hana_nieyProfil   Hantar PM kepada hana_niey   Quote dan BalasQuote

namirah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 25.12.2003
Ahli No: 2967
Posting: 156
Dari: Kota Singa... Roar!! ;P

singapore   avatar


posticon Posting pada: 13-03-04 16:22


ana pon masih lom dpt? anti dah anta ke lom? ke.. ana nye mail ader problem>


-----------------
Sesungguhnya manusia itu diciptakan lemah. Maka bergantunglah kepada Allah kerana Dia sebaik-baik tempat bergantung.


Bookmark and Share




  Member Information For namirahProfil   Hantar PM kepada namirah   Quote dan BalasQuote

nurhakim_yas
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2081
Posting: 43
Dari: Shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-03-04 18:30


sila kirim ini email saya.. [email protected]


Bookmark and Share




  Member Information For nurhakim_yasProfil   Hantar PM kepada nurhakim_yas   Pergi ke nurhakim_yas's Website   Quote dan BalasQuote

hurun_ein
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 22.01.2004
Ahli No: 3138
Posting: 24
Dari: uTm, skudai

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 16-03-04 01:25



kalau ada msg menarik, forwardlah kat ana... [email protected] ...
thanks...

-----------------
lakukanlah apa yang diamanahkan dgn hati yang lapang dan redha...
disebalik tiap ujian-Nya pasti terselit 1001 kemanisan...


Bookmark and Share




  Member Information For hurun_einProfil   Hantar PM kepada hurun_ein   Quote dan BalasQuote

puteri_islam
WARGA RASMI
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 845
Posting: 13
Dari: Pulau Melaka

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-03-04 02:29




ana dah lihat tulisan tu...


takutlah bila tgk...

nanti camne dgn anak2 kita klu tak kenal ALQURAN mungkin dia kata itu QURAN...

parahhhhhhhh2


-----------------
Supaya diri ini menjadi yang terbaik untuk yang terbaik dan moga aku tidak melalaikan Hak Allah S.W.T...insyaAllah


Bookmark and Share




  Member Information For puteri_islamProfil   Hantar PM kepada puteri_islam   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 222
Posting: 119
Dari: bumi waqafan,kluang,johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-03-04 04:30



ana pun nak tengok contohnya

[email protected]

moga jauh dari penipuan
wallahualam,wassalam

-----------------
mahabbah mawaddah lil ukhwah fillah...


Bookmark and Share




  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

nuril_alia
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 20.11.2003
Ahli No: 2867
Posting: 31
Dari: Kulim

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-03-04 13:39




tolong kasi kat saya gak
[email protected]

jangan lupa tulis 'sg'. kalau tak, maybe massage tak sampai.
.....wassalam


Bookmark and Share




  Member Information For nuril_aliaProfil   Hantar PM kepada nuril_alia   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 2599
Posting: 24
Dari: sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 16-04-04 21:28



Bible in calligraphy.


Kita seharusnya sedar dan peka terhadap usaha pihak musuh Islam yang sentiasa cuba untuk menghancurkan Islam dan penganutnya dari muka bumi dengan apa apa cara sekalipun. Perkara perkara sebegini akan berpanjangan dan berlarutan sehingga akhir zaman selagi dendam mereka masih membara di atas kekalahan mereka di dalam perang salib.

Matlamat utama musuh Islam ::

*** Memasukkan kaum muslimin ke dalam ‘millah’ (cara hidup) kuffar.
“Orang-orang yahudi dan nasrani tidak sekali kali akan bersetuju kepadamu(wahai Muhammad) sehinggalah kamu mengikuti agama mereka (yang terpesong itu).”
(Surah al-Baqarah,120)


*** Menjauhkan dan menyelewengkan kaum muslimin dari Islam.
“dan sesungguhnya mereka hampir hampir memesongkan (wahai Muhammad) dari apa yang telah kami wahyukan kepadamu, supaya kamu ada-adakan atas nama kami perkara yang lainnya dan kalau (kamu lakukan) begitu, nescaya mereka benar-benar jadikan kamu sahabat karibnya.”
(surah al-Isra’,73)

*** memadamkan nur Islam.
“mereka hendak memadamkan cahaya ALLAH (agama Islam) dengan mulut mereka, sedang ALLAH tidak mengkehendaki melainkan menyempurnakan cahayaNya, sekalipun orang orang kafir ti dak suka (yang sedemikian).”
(surah al-Tawbah,32)


-----------------
senyum selalu...


Bookmark and Share




  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Quote dan BalasQuote

wearzana
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 3069
Posting: 98
Dari: Petaling Jaya

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 09-05-05 22:23




kepada yang ada mintak aku antar tapi aku tak layan...aku mintak maaf coz lama dah tak online, tapi sekarang aku dah aktive kembali.

kepada sesiapa yang berminat nak tengok cam ne rupa bible in caligraphy tu boleh lah emel kat aku.....insyaallah, akan ku cuba hantar..asalkan emel kauorang ok...

kalau dah dapat forward dari aku, singgah lah lagi coz aku nak jugak dengar komen-komen kauorang. pasal komen-mengomen ni memang orang suka.

sampai ketemu lagi.... Wassalam


Bookmark and Share




  Member Information For wearzanaProfil   Hantar PM kepada wearzana   Quote dan BalasQuote

sYazA_dyA
WARGA RASMI
Menyertai: 04.08.2005
Ahli No: 5553
Posting: 1
Dari: pasir gudang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-09-05 14:04


kita nak juga...he he...
ni email kita:
[email protected]


Bookmark and Share




  Member Information For sYazA_dyAProfil   Hantar PM kepada sYazA_dyA   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Forward Dari E-mel
    »» BIBLE IN CALIGRAPHY

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.075714 saat. Lajunya....