Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-05-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
WANITA DICIPTAKAN BUKAN DARIPADA TULANG RUSUK ATAS UTK MEMERINTAH, BKN DARIPADA RUSUK BAWAH UTK DIPIJAK, TETAPI TERLETAKNYA RUSUK ITU DI BHGN DADA & BERDEKATAN DGN TGN BERMAKNA TGN YG MEMBELAI & HATI YG MEMPUNYAI PERASAAN & KASIH SYG.
-- suatumasa

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: harith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13726

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 16
Ahli: 0
Jumlah: 16




  Dari Galeri
Kenangan semasa konvo bapa saudara di UTM

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 19 hari yang lalu
harith: 33 hari yang lalu


Bakat Menulis
Topik: Cerita HANTU!!!!!


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, e-zah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Bakat Menulis
    »» Cerita HANTU!!!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh Cerita HANTU!!!!!

puteri_JIHAD
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 2451
Posting: 55
Dari: muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-04 11:29


Cuba sambung citer ni tapi kalau boleh selit2kanlah sedikit imu spy kita dpt manfaat daripada topik ni.
"Pada satu malam jumaat,sedang aku menyelusuri satu denai,tiba2......."

-----------------
salam Ikhlas Penuh Ukhuwwah


Bookmark and Share




  Member Information For puteri_JIHADProfil   Hantar PM kepada puteri_JIHAD   Quote dan BalasQuote

snowangel
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.12.2003
Ahli No: 2944
Posting: 115
Dari: Kwang Tung

china   avatar


posticon Posting pada: 17-01-04 12:53


aku ternampak satu kujur tubuh manusia yang berbalut kain kafan sedang berdiri di hadapan aku. Hanyir. Busuk. Peluh jantan mula meleleh di dahi walaupun di waktu malam. Barulah ku tahu inilah Hantu Pocong yang dikecoh-kecohkan oleh orang-orang kampung yang terserempak baru-baru ini. Aku mula menggigil kerana nak terkencing. Tiba-tiba Hantu Pocong tu melompat ke arah aku...


Bookmark and Share




  Member Information For snowangelProfil   Hantar PM kepada snowangel   Pergi ke snowangel's Website   Quote dan BalasQuote

MawaRJinGga
WARGA RASMI
Menyertai: 08.03.2004
Ahli No: 3393
Posting: 13
Dari: marang,terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-03-04 21:16



lalu aku melarikan diri aku...Tapi entah kenapa aku tidak dapat bergerak walaupun kurasakan terlalu laju aku mengerah tenagaku untuk melarikan diri...Tiba-tiba baju aku telah sempat dicapai oleh hantu pocong tersebut...Jantungku berdegup kencang.Tiba-tiba aku terkejut daripada tidurku...Rupa-rupanya aku bermimpi.Tapi entah kenapa agak sukar bagiku untuk membalikkan tubuhku ke arah lain...


Bookmark and Share




  Member Information For MawaRJinGgaProfil   Hantar PM kepada MawaRJinGga   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 10
Posting: 168
Dari: batu pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-03-04 13:48


Resah, gelisah.. segalanya bermain di jiwa. Sudah 3 malam aku bermimpikan hantu pocong tu. Mengapa mimpiku diganggunya? Apa agaknya yang hantu pocong tu nak kat aku? Kucuba sambung tidurku semula namun aku gagal untuk lelap.

Tiba-tiba.. terdengar suara halus di luar sana sayup-sayup memanggil namaku.

-----------------
senang nak buat org benci kat kita tapi.. nak suruh org suka kat kita, itu yang payah..


Bookmark and Share




  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Quote dan BalasQuote

al-faqirah
WARGA RASMI
Menyertai: 07.12.2003
Ahli No: 2909
Posting: 14
Dari: kelate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-03-04 12:48


Aku cuba untuk tidak menghiraukan suara itu..namun suara itu semakin kuat memanggil-manggil namaku.."Ya Allah,lelapkanlah mataku",hatiku berdoa.Hanya padaMu aku berserah segalanya....Aku cuba untuk memejamkan mata.Debar dihati terus terasa.Kreikkk....pintu tingkapku terbuka,terasa angin seram sejuk malam menusuk ke tulang sum-sumku...peluh membasahiku.....


Bookmark and Share




  Member Information For al-faqirahProfil   Hantar PM kepada al-faqirah   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 10
Posting: 168
Dari: batu pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-03-04 13:09


kutarik selimut hingga berselubung. Cerita2 seram yg pernah kusaksikan di tv menerjah benakku. Sekejap kuteringat watak hantu seperti dalam cerita 'dark water'.. kadang2 melintas pula watak hantu di dalam cerita 'sundal bolong'..

Keadaan secara tiba-tiba menjadi sunyi sepi. Aku memberanikan diri membuka selimut. Kupandang ke kanan..tiada apa-apa. Kupandang ke kiri.......

p/s: huh... macam seram je..
wassalam

-----------------
senang nak buat org benci kat kita tapi.. nak suruh org suka kat kita, itu yang payah..


Bookmark and Share




  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Quote dan BalasQuote

nur_islami
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1146
Posting: 279
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-03-04 14:59


ku pandang kekanan..tiada apa-apa.ku pandang kekiri...pun tiada apa-apa...tetapi aku dapat rasakan seakan ada sesuatu...berada dekat denganku...

semacam suara yang kudengar memanggil2 namaku tadi berada dekat dgn telingaku....semakin lama, semakin dekat..

ahh..! kutarik selimutku kembali membungkus seluruh diriku...

tiba-tiba....

-----------------
tuhan dalam mjlni hadap ini banyaknya dugaan yang mdtg.ada yang dptku gagahi & ada yang gagal kuhindari,tuhan rahmatmu melgt luas.terlalu sdktku bsykr


Bookmark and Share




  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Quote dan BalasQuote

puteri_JIHAD
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 2451
Posting: 55
Dari: muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-03-04 12:17


tiba-tiba....
aku sungguh terkejut,bila kulihat,satu lembaga berdiri di hadapan aku.bila ku pandang mukanya,macam ku kenal tapi di mana ya?oh....baru ku ingat.wajahnya saling tak tumpah macam presiden hanan.kak engku salina.biar betul,biar betul2.nanti tak payah nak di perbetul.mengarutlah!!!!!
apa jadi kesudahannya,cuba sambung!!!!


Bookmark and Share




  Member Information For puteri_JIHADProfil   Hantar PM kepada puteri_JIHAD   Quote dan BalasQuote

engku_salina
-WARGA SETIA-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 25
Posting: 592
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-03-04 13:37






Bookmark and Share




  Member Information For engku_salinaProfil   Hantar PM kepada engku_salina   Quote dan BalasQuote

shiro_grin
WARGA RASMI
Menyertai: 25.03.2004
Ahli No: 3468
Posting: 17
Dari: Somewhere i belong.

japan   avatar


posticon Posting pada: 29-03-04 20:43


sayup2 kedengaran suaranya memanggil daku..sedih dan pilu bagai menusuk kalbu..esh biar benar antu neh..bisik kecil hatiku..tiba2 bulu romaku meremang ku terdengar ia berkata"dik tlg akak..tolong akak dik!!!!!!!..tlg!!!cemas berbaur seram mula menghampiri benak fikiranku..
aku memberikan diri bertanya kpd bayangan yg menyerupai seorg manusia..dlm keadaan yg kaget aku mula menghampirinya...dik..akak nak minta tlg boleh tak??terpanar aku seketika,,dengar berbekalkan kudrat yg ada aku memberikan diri..apa yg boleh sy tlg kak??
dik tlg!!!!!!tlg akak boleh tak??dengan selamba rocknya aku menjawap..apanya...dik tlg pinjam akak charger boleh tak??
sebab hp akak dah kehabisan bateri...esh biar betul hantu neh..bisik hatiku..


Bookmark and Share




  Member Information For shiro_grinProfil   Hantar PM kepada shiro_grin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.067506 saat. Lajunya....