Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-03-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
BANYAK DIAM TIDAK SEMESTINYA BODOH,B ANYAK CAKAP TIDAK SEMESTINYA CERDIK, KRN KECERDIKAN ITU BUAH FIKIRAN, ORG CERDIK YG PENDIAM LEBIH BAIK DR ORG BODOH YG BANYAK CAKAP
-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Waldor263
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13708

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 16
Ahli: 0
Jumlah: 16




  Dari Galeri
salam ukhwah...ni gambar ana di rumah...bersama sahabat ana ummu..

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 7 hari yang lalu
Swarig123: 24 hari yang lalu


Muslimah Pelajar
Topik: A level


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, simpLe_sHida
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Pelajar
    »» A level

Please Mendaftar To Post


Oleh A level

epiphyllum
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 66
Posting: 141
Dari: bumi mesia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-01-04 11:55




ana nak tanye kat sahabat seme cane nak wat a level ni. ana x paham laa... kasi la tunjuk ajar kat ana... klu nak wat a level dah kena start skang ke... sbb member ana dah start dah... lgsatu nak tanye a level ni x yah tunggu result spm kuar ke?... trus je amek a level ehh?... onemore, a level ni ade kaitan ngan U mane kite nak gi nnt ke?... i mean bile kite dah taw nak pi U mane baru kite amek a level di bwh pengurusan U yg kite nak pi ni ke?... bantula ana... ana blur ni.. hopefully ade yg sudi leraikan kekusustan ana...



yg baik dtg dr Allah yg buruk dr kelemahan diri ana sendri
wassalam...


Bookmark and Share




  Member Information For epiphyllumProfil   Hantar PM kepada epiphyllum   Quote dan BalasQuote

HeartBrokenkiD
WARGA RASMI
Menyertai: 04.10.2003
Ahli No: 2592
Posting: 11
Dari: Anak Jati Kuala Lumpur
KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-01-04 17:17




nak apply A'Levels kena tengok kolej mana gak la. diorang tak ambik students camtu² je. Tak silap ana diorang nak tengok result trials & cikgu punya komen pasal kitorang-- for good A'Level places la..

kebanyakan kolej dah lepas dah January intake. next major one would be in April kot. em kat Kolej TAR bulan april ni ada intake, kalau mantap result SPM boleh dpt scholarship (available april only).. tapi ana lupa pulak address website dia,, gi cari kat google la ek? sorry.

A'Levels ni kira cam certified & harder version of matriculation kot.. kita amek subject apa yg kita nak amek masa kat U nanti, jgn lak nak jadi doctor, gi amek english pulak-- bleh mati la nak study A'Levels literature
A'Levels pun boleh amek subject baru, contoh cam kita tak amek akaun or kimia or psikologi masa SPM/O'Levels,, kita boleh amek masa A'.

p/s: ana tgh nak habiskan finals O'Levels
salam ukhwah dari ana

wassalam...

-----------------
[Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah]

^_^' Nihlah @ heartbrokenkid
»Bertemu & Berpisah Kerana ALLAH«


Bookmark and Share




  Member Information For HeartBrokenkiDProfil   Hantar PM kepada HeartBrokenkiD   Pergi ke HeartBrokenkiD's Website   Quote dan BalasQuote

epiphyllum
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 66
Posting: 141
Dari: bumi mesia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-01-04 20:51




alfun mabruk... syukran jazila ukht HeartBrokenkiD sudi kongsi information...

erm... a level ni tuk kolej je ke.. U x de eh.. cam uia ke x de ke...

erm.. pastu bile dah amek a level ni kite dah taw kite akan lanjutkan pelajaran kite ke ngr mane ke blum lg? ke pas dah abes a level baru la kite apply nak pi U mane nnt? cam tu ke?
ataupun mase apply tuk a level ni kite dah taw dah nak pi U mane pas tu?... tolong la explain kat ana lg sket

cam yg anti kate ade january intake tu derang x kire spm result la eh... abes ape beza tgk spm result ngan trial?

ok tu je kut wat mase ni... nnt ade kemusykilan lg sudi2kan la tunjuk ajar budak baru blaja ni...

yg baik dtg dr Allah yg buruk dr kelemahan diri ana sendri
wassalam...


Bookmark and Share




  Member Information For epiphyllumProfil   Hantar PM kepada epiphyllum   Quote dan BalasQuote

BAIKsss
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 3330
Posting: 113
Dari: Perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 05-03-04 00:24


.sy nak try jwb soalan saudari pasal A level tu.sy bukannya tau sangat tapi nila ape yg sy tau ek. sy dulu tak amik a level tapi amik course IB.dia lebih kurang a level jer.basically yg sy tau, a level ni adalah diploma utk gi oversea kan.selalunya camtu ler kat mesia nih.kalo cam U kat dalam mesia,cam UIA tu dipanggil matrikulasi,bukan a level.a level bleh buat kat kolej2 swasta atau pun kolej mara yg tertentu sahaja,cam kmns masih wat a level.tapi sumer budak2 a level kat situ ditaja under mara atau jpa.masa apply a level,kita tak tau lagik U mana akan ditempatkan (sy refer utk pengambilan pelajar oversea,bukan local Univ ok.?) so,saudari ingat nak mintak a level utk masuk U local atau U oversea? kalau a level utk local univs,saya tak berapa arif sangat k.
kalo cam alevel kat uitm shah alam tu,mmg derang ikut rezat trial,tapi spm kene bagus gak la sbb basically derang akan antar budak2 alevel terus oversea.kalo tanak gi oversea tu lain citer aa kot.
sy nasihatkan saudari survey dulu pasal benda2 ni sbb tak cukup info kan,tapi all the best utk segala bidang yg diceburi.insyaallah erm,tu je la sy mampu tolong k.kalo nak tanyer ape2 lagi,silakan.eeghehe

[ Posting ini telah di edit oleh: BAIKsss pada 2004-03-05 00:26 ]


Bookmark and Share




  Member Information For BAIKsssProfil   Hantar PM kepada BAIKsss   Quote dan BalasQuote

adlina_humaira
WARGA RASMI
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2075
Posting: 5
Dari: k.trg

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-03-04 02:16


Akak Baiksss ni ambil medic ke? Akak sekarang blaja kat maner? Sebab kakak saya pun ambil IB kat KMB. Skrg ni dier ambik medic kat belfast, ireland.

[ Posting ini telah di edit oleh: adlina_humaira pada 2004-03-06 02:24 ]


Bookmark and Share




  Member Information For adlina_humairaProfil   Hantar PM kepada adlina_humaira   Quote dan BalasQuote

BAIKsss
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 3330
Posting: 113
Dari: Perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 20-03-04 01:04


hahah..iye ker..akak amik kat Cork,ireland.sape aa akak awak tu..bleh bekenalan.cork ngan belfast ni jauh gak aa..naik bas ade la dalam 7 jam..hehe lenguh tulang belakang gitu ehehhe


Bookmark and Share




  Member Information For BAIKsssProfil   Hantar PM kepada BAIKsss   Quote dan BalasQuote

conan
WARGA RASMI
Menyertai: 05.05.2009
Ahli No: 10463
Posting: 13
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-12-09 14:59


salam..hehe
nak tanya..sesiapa saja ke boleh ambil a level ini..
ke ada syarat2 dia..


Bookmark and Share




  Member Information For conanProfil   Hantar PM kepada conan   Quote dan BalasQuote

hudaahmad
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 8882
Posting: 31
Dari: germany

germany   avatar


posticon Posting pada: 22-12-09 01:36


macam yang BAIKss cakap, A-Level ni taraf nya sama dengan Matrikulasi di Malaysia. A-Levels popular untuk org yang nak belajar oversea, sebab A-Levels ni sistem UK yang diterima seluruh dunia sama dengan AUSMAT. Tapi untuk kemasukan Universiti Awam Malaysia, kena guna matrikulasi sama ada under kerajaan atau under universiti tu sendiri.

students yang ambil A-Levels tapi tak berjaya ke oversea selalunya akan sambung ke universiti swasta macam Uniten.


-----------------
Nasyid&#<br /><div align=

Bookmark and Share




  Member Information For hudaahmadProfil   Hantar PM kepada hudaahmad   Pergi ke hudaahmad's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.091645 saat. Lajunya....